Флагманські процесори Intel Nova Lake розкриють потенціал тільки на топових платах

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Yaroslav308
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.02.2026 16:43 Кол-во людей которые берут процы и для работы, и для игр, и для всего остального на порядок больше, чем игрунов.
І в більшості з них така робота та все решту, що заміни їм щось сучасне на умовний сендік - помітять далеко не зразу.
yurius_r
Member

Повідомлення

Як зазначають закордонні колеги, Intel фактично планує воскресити HEDT-сегмент у складі масової настільної платформи.
Так є ж новенькі Xeon 600, бери Xeon 698x і вперед. Оце HEDT, оце хардкор. Тільки P ядра, є HT, є AVX-512
MqM
Member

Повідомлення

Надіюсь не буде ще більше грітися наче ядерний реактор
Пс тепер Внтелу можна довіряти після їх заводських розгонів аж до деградації процесорів?
Earanak
Member

Повідомлення

MqM, вероятно в этот раз будет ставка не на деградацию а на более эффектный финал, так сказать :D
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nekros: 15.02.2026 16:46так що би можна було оновитись на наступне покоління
Я комп собираю для работы/игр, а не для "що би можна було оновитись" :lol:

p.s. Нравится играться в замену проца - ну играйтесь... разве кто-то против B-)

p.p.s. Сто раз писали, что надо переходить с платформы на платформу (DDR3/PCI 3 --> DDR4/PCI 4 ---> DDR5/PCI 5 --- ждем DDR6/PCI6). Если сильно волнуют игрушки, то видяху по возможности чаще приходится менять, а проц в 4К на максималках не так важен.

Отправлено спустя 3 минуты 5 секунд:
oversteve: 15.02.2026 17:04вже лечу в магазин
Ну да... всё верно - надо же играть в 1080р (или даже в 720р) - иначе ведь процы X3D "не раскрываются" :lol:
oversteve
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.02.2026 17:20 p.p.s. Сто раз писали, что надо переходить с платформы на платформу (DDR3/PCI 3 --> DDR4/PCI 4 ---> DDR5/PCI 5 --- ждем DDR6/PCI6). Если сильно волнуют игрушки, то видяху по возможности чаще приходится менять, а проц в 4К на максималках не так важен.
знову ж таки для відяхі рсіе5 поки що нафіг не потрібен, рсіе6 тим більше

Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
MqM: 15.02.2026 17:17 Надіюсь не буде ще більше грітися наче ядерний реактор
Пс тепер Внтелу можна довіряти після їх заводських розгонів аж до деградації процесорів?
з 2хх поки що ніяких заморочок не вилазило, зараз скорше увага на помираючі 9800х3д :gigi:
Earanak
Member

Повідомлення

oversteve: 15.02.2026 17:26зараз скорше увага на помираючі 9800х3д

Уровень тревоги - КРАСНЫЙ 🚨🚨🚨 УРОВЕНЬ ТРЕВОГИ КРАСНЫЙ 🚨🚨🚨
oversteve
Member

Повідомлення

Earanak: 15.02.2026 17:31
oversteve: 15.02.2026 17:26зараз скорше увага на помираючі 9800х3д

Уровень тревоги - КРАСНЫЙ 🚨🚨🚨 УРОВЕНЬ ТРЕВОГИ КРАСНЫЙ 🚨🚨🚨
якщо комусь можна писати, про поганого хуанга з його недороз'ємом, то чому мені не можна про амд? :gigi: ну і тут на повному серйозі здається більша проблема, ніж з 12вхпвр, там хоч можна на криві руки списати :dontknow:
FirstTDM
Member

Повідомлення

oversteve: 15.02.2026 17:26знову ж таки для відяхі рсіе5 поки що нафіг не потрібен, рсіе6 тим більше
И опять же - для игр pci-e 5 не нужен, а вот для работы с нейронками и большими моделями 3D - уже сегодня от pci-e 5 есть польза...
Nekros
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.02.2026 17:24 Я комп собираю для работы/игр, а не для "що би можна було оновитись" :lol:

Добре, приберемо можливість оновитись.
Так що порадиш купити для роботи і ігр 9950Х3D чи 285К? :gigi:
Earanak
Member

Повідомлення

Nekros, оптимально будет купить 9950X3D а всем рассказывать что у тебя 285К B-) Ведь ловить лулзы с x3d-игрунов - бесценно.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nekros: 15.02.2026 17:54Так що порадиш купити для роботи і ігр 9950Х3D чи 285К?
А ведь выбора то и нет - X3D горят постоянно :lol:
oversteve
Member

Повідомлення

Nekros: 15.02.2026 17:54
FirstTDM: 15.02.2026 17:24 Я комп собираю для работы/игр, а не для "що би можна було оновитись" :lol:

Добре, приберемо можливість оновитись.
Так що порадиш купити для роботи і ігр 9950Х3D чи 285К? :gigi:
що порадите купити, 5090 чи 9070хт? це приблизно із тіє ж опери питання, я думаю людина не буде сперечатися, що амдшний топ краще за інтелячий топ, але треба враховувати і те, що там цінник різний
в той же час я можу спитати що порадите купити для процесорозалежної роботи і ігр, 265к чи 9700х (або 245к та 9600х)? цінник у них приблизно однаковий
erkins007
Member

Повідомлення

oversteve: 15.02.2026 17:04показати який він буде при грі в 4к на цих процах і на чомусь простішому за 5090
Тут мои полномочия тоже все, таких тестов в сети нет. Тесты проца всегда на самой мощной видяхе, тесты видяхи на самом мощном проце. Почему так надеюсь не нужно объяснять?
Nekros
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.02.2026 18:03 А ведь выбора то и нет - X3D горят постоянно :lol:
Ні, я підозрював що ти якийсь дивний, але що би купити 265К тому що Х3D горять на Асроке це сильно :lol:
oversteve
Member

Повідомлення

erkins007: 15.02.2026 18:21
oversteve: 15.02.2026 17:04показати який він буде при грі в 4к на цих процах і на чомусь простішому за 5090
Тут мои полномочия тоже все, таких тестов в сети нет. Тесты проца всегда на самой мощной видяхе, тесты видяхи на самом мощном проце. Почему так надеюсь не нужно объяснять?
на самій мощній відясі і в низькій роздільній здатності
у мене не сама мощна відяха і в осяжному майбутньому не планується, та й граю я в 4к, зміст мені переплачувати за те, з чого не буде профіту :dontknow:
S0N1C
Member

Повідомлення

oversteve: 15.02.2026 18:08
в той же час я можу спитати що порадите купити для процесорозалежної роботи і ігр, 265к чи 9700х (або 245к та 9600х)? цінник у них приблизно однаковий
Зображення
7800х3д наприклад, воно може трохи дорожче зараз, але можна обійтися повільнішою пам"ятю і плата не стане тиквою через пів року :shuffle:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Nekros: 15.02.2026 18:26Ні, я підозрював що ти якийсь дивний, але що би купити 265К тому що Х3D горять на Асроке це сильно
Хм... а где я написал, что надо покупать 265K ? :lol:

И это еще надо учесть цену - выбор был предложен в разной ценовой категории... о чем вообще разговор? Я ведь просто отметил, что менять надо платформу и если сегодня комп работает на DDR5/PCI-E 5 то не надо ничего принципиально менять (кроме видяхи для 4К) B-)

Отправлено спустя 3 минуты 33 секунды:
S0N1C: 15.02.2026 18:29і плата не стане тиквою через пів року
А что случится с материнкой через полгода? Она сломается или что? :D
item2
Member

Повідомлення

oversteve
А якщо в тебе вже є AM5 материнка, то ти економиш приблизно 10-15к грн. Тоді цінник вже не однаковий з 265К. З АМД можеш мріяти, що колись оновишся на 24 або навіть 32 ядра без купівлі материнки (це не тільки гроші, а й час на продаж старої, вибір нової, збірку і налаштування нового біос). Не треба для цього чекати нову платформу з DDRX ще 5-10 років. Отримуєш чип з вищим IPC, частотами, більше ядер. Вся система і софт почуваються шустріше, особливо робочий. Шейдери в рази швидше компілює, сейви розпаковує швидше. Менше статерів і зменшення інпут лагу (проц швидше обробляє кадр). Процозалежні ігри типу Сталкер 2 не обмежують тебе 50-60 кадрами (це якщо на максималках).

Взагалі я підтримую обидві сторони, але свої плюси все ж існують в такому підході. Інтел має визнати свою помилку, краще рано, ніж пізно.
oversteve
Member

Повідомлення

S0N1C: 15.02.2026 18:29
oversteve: 15.02.2026 18:08
Зображення
7800х3д наприклад, воно може трохи дорожче зараз, але можна обійтися повільнішою пам"ятю і плата не стане тиквою через пів року :shuffle:
ну от знову ж таки ми говоримо про сценарій "троха процесорозалежної роботи і ігорі в 4к не на самій топовій відеокарті", нафіга мені купувати 7800х3д, якщо він
1) дорожче
2) не дасть відчутного профіту в іграх
3) буде відчутно довше рендерити шось
Відповісти