Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

МОНАХ: 09.06.2026 16:13GreenMile, Ви все ж ратуєте за зарядні станції? Я все ще ніяк не можу собі уявити, щоб використовувати їх щоденно у форматі ДБЖ... Це ж приблизно 5-6 годин в робочі дні і від 8 до 14 годин у вихідні - круглий рік, цікаво як себе поведе зарядна станція в такій хронології використання і наскільки її вистачить?
У мене Рівер2 макс дві штуки з 2024 року стоять в режимі ДБЖ і горя не знають. Раз на півроку я їх розряджаю до 0 потім знову стоять.
МОНАХ: 09.06.2026 16:13 ► На основній роботі маю Екофлоу рівер 2, Блюєтті А70 і якийсь там Енерджайзер; як тільки вимкнення електроенергії - всі офісники перемикаються автоматом на ДБЖ, поки ми під'єднуємо зарядники в систему... але щоб весь час сидіти на них?
Яка різниця, якщо воно вартує як ДБЖ і потрібно вам як ДБЖ? Фактично за ті ж гроші ви маєте ДБЖ з купою бонусів.
МОНАХ: 09.06.2026 16:13 ► У Fossibot F1200 - непогані показники, правда - дорогувато під мої плани, оскільки холодильник чи щось інше заживлювати не потрібно, то ж крім домашнього робочого ПК зарядник буде - без толку.
► Але - як варіант...
Була б станція - задачі знайдуться. Але можна і простішу взяти.
Найбільш економний варіант - це купити Б/В ДБЖ без батареї і зібрати для нього ліфепо4 акум на 33140 елементах чи купити готовий. Зараз ціна елементів в середньому 300 грн/штука, зібрати 24В акум для ДБЖ з них - це 2400грн елементи + БМС приблизно 1500 + холдери і робота, я думаю до 5000 грн можна купити готовий зібраний.
Осб, наприклад, перший що трапився. І вистачить такого років на 5-7 мінімум, на відміну від свинця.

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
_VlaD_: 09.06.2026 16:48 Що стосується APC Smart 1500, то всім їм по 20+років часто після ремонтів.
То не страшно. У мене прямо зараз один з ПК живе на Паверкомі 1998 року після ремонтів. Єдина претензія до нього, що він має апроксимовану синусоїду.
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

_VlaD_: 09.06.2026 16:48 Що стосується APC Smart 1500, то всім їм по 20+років часто після ремонтів.
Я за год взял с олх 4 шт APC Smart моделей 700, 750, 1500 (себе и родственникам) и все рабочие без проблем, как было заявлено продавцами.
Там есть кстати оптовый продаван (на фото целый стеллаж ИБП). Кажется это всем известная фирма в Киеве по ремонту ИБП. У них на ЮТ большой канал по ремонту ИБП.
Відповісти