Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
st0k
Member

Повідомлення

Nouriel: 23.12.2022 14:20 є статистика по 8800? то що вижило 3 карти не значить шо вони надійні
моя найперша відяха з 2008 (якщо не помиляюсь) 9800жт працювала в мене до 2017 і далі в компі моєї племінниці ось до кінця минулого року, поки не дала дуба. Я на ній в свій час дуже жорстко залипав в непродуваємому корпусі з кор квадом :laugh: ні разу не обслуговував і не відкривав за цей час. Турбіна :)
l-m
Member

Повідомлення

Nouriel: 23.12.2022 14:20 Firebrand
є статистика по 8800? то що вижило 3 карти не значить шо вони надійні
Вижило 3 шт зі 100?
Наприклад всі відомі мені 8800 у проміжку 5 років попросились у духовку. Після духовки як кому поталанило, але здебільше потім все одно помирали з кінцями. Найбільш ненадійна серія карт всіх часів, завдяки якій ми дізнались про відвали ГПУ та запікання відях для їх оживлення.
Те що людина її приводить як приклад надійності, це показник відсутності знань на цю тему або стеб.
waryag
Member

Повідомлення

l-m: 23.12.2022 17:50Найбільш ненадійна серія карт всіх часів, завдяки якій ми дізнались про відвали ГПУ та запікання відях для їх оживлення.
GTX 4xx можуть поспорити з 8800 )
Krupik
Member

Повідомлення

Друзі, засумував за ПК геймінгом і задумався над покупкою відеокарти :) Бюджет 7000-8000 грн, більше малоймовірно що зможу виділити. Можливі варіанти GTX 1080ti, RX5700XT, RTX2060Super. Що порадите?

P.S.: проц ryzen 5 2600 (потім заміню на 3600 або 5600), пам'ять 2*8 Гб 3200, БЖ 650 Вт, корпус fractal design define r4, монітор 32" 2560*1440 75 Гц з першим фрісінком.
Васильович
Member

Повідомлення

Krupik: 23.12.2022 18:27 проц ryzen 5 2600 (потім заміню на 3600 або 5600)
Krupik: 23.12.2022 18:27 монітор 32" 2560*1440 75 Гц з першим фрісінком.
Для 2К краще відмовитися від заміни проца і збільшити бюджет на відеокарту, хоча б до рівня radeon 6700XT або RTX 3070.
Jura
Member

Повідомлення

Krupik: 23.12.2022 18:27 Бюджет 7000-8000 грн, Можливі варіанти GTX 1080ti, RX5700XT, RTX2060Super. Що порадите?
Сам тільки був в цій ситуації і обирав з аналогічних карт. Я взяв ртх2060 супер (бо молодша як мінімум на 3 роки GTX 10серії і буст від DLSS)
в цему відео наглядно видно що ртх2060супер починає випиреджати вже гтх1080ті, за кацапське відео сорі але по темі
спойлер
www.youtube.com/watch?v=GFEpnaXMlQg&lis ... =11&t=338s
Nouriel
Member

Повідомлення

Krupik
RX5700XT, там фпс буде найбільшим
Aca
Member

Повідомлення

Взяв недавнно 6700хт відхеллхаунд. Так при моїх ігрульках ( кс, танки, арма) вентилі навіть не крутяться. Ось що значить тиха і холодна)))) Тільки після того як поставив графіку на кіно в тунках то вентилі все ж почали троха запускатись )) але кому та трава потрібна в танках :gigi:
waryag
Member

Повідомлення

Aca: 24.12.2022 12:04Взяв недавнно 6700хт відхеллхаунд. Так при моїх ігрульках ( кс, танки, арма) вентилі навіть не крутяться. Ось що значить тиха і холодна)))) Тільки після того як поставив графіку на кіно в тунках то вентилі все ж почали троха запускатись )) але кому та трава потрібна в танках :gigi:
Взагалі, рекомендують залишати мінімальні обороти СО, без обдуву карті може стати недобре навіть в простої.
Aca
Member

Повідомлення

waryag: 24.12.2022 17:44
Aca: 24.12.2022 12:04Взяв недавнно 6700хт відхеллхаунд. Так при моїх ігрульках ( кс, танки, арма) вентилі навіть не крутяться. Ось що значить тиха і холодна)))) Тільки після того як поставив графіку на кіно в тунках то вентилі все ж почали троха запускатись )) але кому та трава потрібна в танках :gigi:
Взагалі, рекомендують залишати мінімальні обороти СО, без обдуву карті може стати недобре навіть в простої.
Там є вентилі в корпусі тож все ок. Тим паче відяха нова.
viktorKK
Junior

Повідомлення

Всем привет, нужен совет
купить новую 3070 gigabyte oc / palit gamingpro или на 20% дешевле есть варианты взять 3070 TI gamerock/gamingpro/gigabyte oc, но карта Ref с гарантией 3 мес ?
Paradox1306
Member

Повідомлення

viktorKK
реф це лотерея, а по ціні нової з магазину 3070 можна і бу 3080 подивитись
Artem_M
Member

Повідомлення

Paradox1306: 27.12.2022 22:45 viktorKK
реф це лотерея, а по ціні нової з магазину 3070 можна і бу 3080 подивитись
а це не лотерея? на реф хоч гарантія якась може бути, а на 3080 з аналогічною ціною навряд...
Paradox1306
Member

Повідомлення

Artem_M
ні, не лотерея. розбираємо - дивимось, або беремо в надійних людей
Artem_M
Member

Повідомлення

Paradox1306: 27.12.2022 23:36 Artem_M
це якщо з рук в руки і адекватний продавець, то дозволить розібрати і подивитись. а як поштою?
та й не всі шарять, куди дивитись.
я наприклад зараз шукаю нормальну 3070ТІ і по Києву - або вентуси 2х, або ціни як за нові і взагалі без гарантії.
в інших містах дешевше і вибір є, але як її на пошті перевірити? тут, навіть у перевірених, теж ціни неадекватні.
Xardas_95
Member

Повідомлення

Artem_M
Що тут, що там - лотерея. В нас магазини буває шлють з гарантією на норм відіки, тим більше це реф і що там ковирялось і ким невідомо :dontknow:
Dark Knight
Member

Повідомлення

Artem_M: 27.12.2022 23:41
Paradox1306: 27.12.2022 23:36 Artem_M
це якщо з рук в руки і адекватний продавець, то дозволить розібрати. а як поштою?
я наприклад зараз шукаю нормальну 3070ТІ і по Києву - або вентуси 2х, або ціни як за нові і взагалі без гарантії.
в інших містах дешевше і вибір є, але як її на пошті перевірити? тут, навіть у перевірених, теж ціни неадекватні.
в Києві бери тільки у перевірених камрадів по місту, з перевіркою вживу - тут на барахолці.

або можна в telemart, compx - там теж дають гарантію на старі карти, і можна завжди звернутися по гарантії.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Artem_M
по ціні 3070ті купляється 3080, який сенс в тішці для мене загадка
в нас тут форум не просто людей які цікавляться як оперативу в маму вставляти ,а цілих оверклокерів - мають знати як розібрати вк
бляха, я 3080 в сусідньому домі з розбором на місці і тестом карти в себе 7 днів, а поітм оплатою знайшов і не просто на покупку, а на обмін знайшов, а тут такі проблеми :)
Artem_M
Member

Повідомлення

Paradox1306: 27.12.2022 23:49 Artem_M
по ціні 3070ті купляється 3080, який сенс в тішці для мене загадка
в нас тут форум не просто людей які цікавляться як оперативу в маму вставляти ,а цілих оверклокерів - мають знати як розібрати вк
бляха, я 3080 в сусідньому домі з розбором на місці і тестом карти в себе 7 днів, а поітм оплатою знайшов і не просто на покупку, а на обмін знайшов, а тут такі проблеми :)
5 тищ різниці в ціні іноді вирішують що взяти...
RQWAN
Junior

Повідомлення

Доброго вечора. Вибираю між такими картами:

1. Asus PCI-Ex GeForce RTX 3060 Ti Dual OC Edition V2 LHR 8GB
2. MSI PCI-Ex GeForce RTX 3060 Ti Ventus 2X 8G OCV1 LHR 8GB

Різниця в ціні не велика, але попадалась інформація від диванних обзорщиків, що Вентуси від MSI мають не дуже продумане розміщення чіпів на платі.

На даний момент GTX 680 від МСІ працює уже майже 11 років. Хоча 2 рази була в ремонті. Але вагаюсь чи варто надалі триматись MSI.
Відповісти