Новини
Останні статті і огляди
Sapphire випустила Radeon RX 9070 XT Nitro+ Phantom Link із прихованим роз’ємом живлення
-
AlexWest
Member
Ektalion, 12-13K в середньому за популярні планки 2x16 DDR5. DDR4 2x16 - 9-10K максимум. Хоча це теж зашквар і капець, якщо говорити культурно. Якщо торгаші і не збавлятимуть ціни, то просто замовлятимуть меншими партіями, щоб точно розкупили. Тому Б/В ринок процвітатиме. І, може, розробники таки згадають про оптимізацію ігор (хоч тут я справді увімкнув оптимізм), бо скоро бюджетних ігрових систем різко побільшає.
-
vsx
Member
Почему тогда с ддр так не делают? И не делали во время майнинга?AlexWest: ↑ 28.12.2025 06:15 В Україні хіба-що тимчасово, бо з платоспроможністю наших людей карти з такими прайсами будуть гнити на складах. Тому продавці швидко почнуть збавляти ціни назад, проводити акції і т.д., аби хоч якось розпродати.
-
AlexWest
Member
vsx, бо їх купують. Якщо люди так само продовжать у стандартних об'ємах купувати бюджетні карти для 1080p за 35-40К грн (обіцяють здорожчання вдвоє) і середній сегмент за 90-100К, тоді ціни й пропозиція залишаться. А якщо не продовжать? Я слабко вірю, що в нас народ масово віддаватиме останнє за відяхи; радше піде на вторинку. Тому або впаде пропозиція від продавців, або ціни. Але динаміку ми побачимо трохи згодом.
-
Enjthesilence
Member
а наш "народ" - це яка частка глобального ринку продажів гпу? там де карти купували, їх і надалі будуть купувати.AlexWest: ↑ 28.12.2025 12:29 vsx, бо їх купують. Якщо люди так само продовжать у стандартних об'ємах купувати бюджетні карти для 1080p за 35-40К грн (обіцяють здорожчання вдвоє) і середній сегмент за 90-100К, тоді ціни й пропозиція залишаться. А якщо не продовжать? Я слабко вірю, що в нас народ масово віддаватиме останнє за відяхи; радше піде на вторинку. Тому або впаде пропозиція від продавців, або ціни. Але динаміку ми побачимо трохи згодом.
-
AlexWest
Member
Enjthesilence, ми говоримо за Україну, а не за весь світ. Я, наприклад, не віддам за бюджетну відяху більше, ніж місячний дохід; це моя психологічна стеля. В кредити теж не лізтиму. Гадаю, у кожної людини є свій поріг ціни, яку вона готова заплатити за предмет розкоші (якщо не заробляє на відясі гроші). Тому вторинний ринок скоро забуяє, якщо всі ці лякалки про подвійні ціни на відяхи правда.
-
Firebrand
Member
Вам не кажется,что месячный доход и бюджетная видяха, довольно размытые понятия?AlexWest: ↑ 28.12.2025 17:48 Enjthesilence, ми говоримо за Україну, а не за весь світ. Я, наприклад, не віддам за бюджетну відяху більше, ніж місячний дохід; це моя психологічна стеля. В кредити теж не лізтиму. Гадаю, у кожної людини є свій поріг ціни, яку вона готова заплатити за предмет розкоші (якщо не заробляє на відясі гроші). Тому вторинний ринок скоро забуяє, якщо всі ці лякалки про подвійні ціни на відяхи правда.
-
AlexWest
Member
Firebrand, це конкретні поняття. Бюджетні: xx50, xx60 відяхи і аналоги у AMD. Місячний дохід - теж конкретно взяте поняття для кожної окремо взятої людини. Що тут незрозумілого?
-
Firebrand
Member
AlexWest
Не понятно,как коррелируется месячный доход и бюджетная видяха. Если эта самая видяха,что бюджетная сто́ит 9тыс грн, то какой должен быть месячный доход, что бы считать это психологическим потолком?
Не понятно,как коррелируется месячный доход и бюджетная видяха. Если эта самая видяха,что бюджетная сто́ит 9тыс грн, то какой должен быть месячный доход, что бы считать это психологическим потолком?
-
AlexWest
Member
Firebrand, умовна 5060 Ti може підскочити вище 40К грн, якщо вірити слухам...
-
Firebrand
Member
А какая у вас сейчас видеокарта?AlexWest: ↑ 29.12.2025 07:20 Firebrand, умовна 5060 Ti може підскочити вище 40К грн, якщо вірити слухам...
-
AlexWest
Member
Firebrand, 4070. Я то оновлюватись до виходу PS6 не бачу сенсу, бо системки в ігор до того часу сильно не виростуть. Але якщо прийде час для якоїсь 6060Ti чи 7060Ti, і ціни не опустяться нижче психологічного порога, всерйоз так зверну увагу на консолі чи вторинку.
-
Firebrand
Member
AlexWest
Я понял, вы решили заранее, немного расшатать себе нервную систему.
Я понял, вы решили заранее, немного расшатать себе нервную систему.
-
dead_rat
Member
Ціну будуть підвищувати, поки не нащупають поріг купівельної здатності.Enjthesilence: ↑ 28.12.2025 12:33а наш "народ" - це яка частка глобального ринку продажів гпу? там де карти купували, їх і надалі будуть купувати.AlexWest: ↑ 28.12.2025 12:29 vsx, бо їх купують. Якщо люди так само продовжать у стандартних об'ємах купувати бюджетні карти для 1080p за 35-40К грн (обіцяють здорожчання вдвоє) і середній сегмент за 90-100К, тоді ціни й пропозиція залишаться. А якщо не продовжать? Я слабко вірю, що в нас народ масово віддаватиме останнє за відяхи; радше піде на вторинку. Тому або впаде пропозиція від продавців, або ціни. Але динаміку ми побачимо трохи згодом.
Десь же він є?
-
waryag
Member
Вообще-то, делали.vsx: ↑ 28.12.2025 11:46Почему тогда с ддр так не делают? И не делали во время майнинга?
Как только майнеры переставали раскупать какой-то тип карт контейнерами (перестало хватать памяти, например) - рынок переполнялся и цена на них начинала падать.
Сейчас ситуация немного другая - памяти на складах относительно много, но производства перепрофилируются на нужды ИИ, так что пополнение запасов минимальное и есть стойкая тенденция к ухудшению ситуации.
-
vsx
Member
Я ему написал что ждать чего-то от бу рынка это полная ерунда. Если с выходом нового поколения карт старое не подешевело, а на бу рынке они вообще по цене около новых продается, то что будет когда цены полетят вверх? Надеятся на какую-то взаимопомощь просто глупо.waryag: ↑ 29.12.2025 10:37Вообще-то, делали.vsx: ↑ 28.12.2025 11:46Почему тогда с ддр так не делают? И не делали во время майнинга?
Как только майнеры переставали раскупать какой-то тип карт контейнерами (перестало хватать памяти, например) - рынок переполнялся и цена на них начинала падать.
Сейчас ситуация немного другая - памяти на складах относительно много, но производства перепрофилируются на нужды ИИ, так что пополнение запасов минимальное и есть стойкая тенденция к ухудшению ситуации.
-
oversteve
Member
він там має бути зйомним, типу малий перехідник-набалдашникdaesz: ↑ 28.12.2025 05:47 Мб надумано, але GC-HPWR може бути проблемою в деяких АТХ МП, які мають кожух на чипсеті, оскільки він впиратиметься в нього..
-
daesz
Member
Тоді питань немає (не вникав у суть конструкції цього конектору).oversteve: ↑ 30.12.2025 02:42він там має бути зйомним, типу малий перехідник-набалдашникdaesz: ↑ 28.12.2025 05:47 Мб надумано, але GC-HPWR може бути проблемою в деяких АТХ МП, які мають кожух на чипсеті, оскільки він впиратиметься в нього..
До слова, мав на увазі ось такі дошки, де вся права частина біля чипсету має "кожух" https://rog.asus.com/motherboards/rog-s ... ming-wifi/
-
Vladys77
Member
Якщо проблеми з однією грою, то тоді гра може й шматок лайна за оптимізацією. Але якщо пишуть що глюки в двох іграх... В мене в Сталкер 2 і в Silent Hill 2 графічних багів не спостерігалося на Sapphire Radeon. Хоча при сильному нагріві карти раніше були вильоти в інших іграх. Якщо перегріву немає, то немає і вильотів.alumem: ↑ 27.12.2025 21:04Ало минусаторы я технический стан игры оцениваю, а не художественную ценность.
Если на ней длсс нормально не работает - это много о чем говорит
Відправлено через 9 хвилин 14 секунд:
Як тільки майнери перестали розкуповувати карти контейнерами.... Це як тільки тривало майже три роки. А коли "як тільки" скінчилось такі да, з'явилось чимало "котів у мішку" на вторинному ринку після майнінгу за майже ціною за якою манери їх купували новими. Бо нові відеокарти вже не подешевшали до рівня домайнингових часів. Просто вже коштували не х2 від старої ціни, а х1,5 чи в кращому разі х1,25.waryag: ↑ 29.12.2025 10:37Вообще-то, делали.vsx: ↑ 28.12.2025 11:46Почему тогда с ддр так не делают? И не делали во время майнинга?
Я так колись вирішив почекати півроку виходу нового покоління відеокарт, щоб в новий ПК вже поставити потужну карту AMD за 25-30к грн. В результаті через 2 роки купив noname китайську 1050Ti за 8к грн, бо стара карта зовсім здохла.