У всіх індивідуальні потреби. На щастя, пам'ять в ПК, це не відеопам'ять, її завжди можна докупити.
З сучасними іграми та софтом 1Тб зараз - далеко не мрія.
В мене зараз:
Системний диск - 150 ГБ
Ігри 7шт - 400 ГБ
Документи, музика, різне - 300 ГБ
Крім цього окремий HDD із фільмами.
Тобто, якщо не зберігати фільми, що більшість в наш час і так не робить, бо дивиться Нетфлікс, або піратське кіно онлайн, то терабайтника цілком вистачає.
Мені, для прикладу, тісно в 4Тб ssd, але терплю, бо 8Тб ssd - надто дорого.
Це так званий hoarding. Або як в нас кажуть - Плюшкін. Більшість матеріалів, можна й так скачати в любий момент. В мене на диску із фільмами є файли, яким вже більше 10 років, що говорить про те, що ці фільми можна спокійно видаляти.
Щодо бекапів, то хороше і надійне місце - домашній NAS-сервер
Домашній NAS-сервер не є надійним місцем зберігання. Для прикладу:
1. Електрик випадково пустив 360 вольт замість 220(реальна історія у знайомого, згоріла техніка у всього під'їзду).
2. Сталась пожежа і все згоріло.
3. Обнесли квартиру.
4. З'явився новий вірус Петя2 і пошифрував усі дані.
5. Житло розбомбили, опинилось під окупацією.
І подібні приклади можна довго продовжувати. Звісно, можна сказати, що зі мною таке не станеться, бо я особливий, але реальність нажаль буває іншою.
Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
Alligator: ↑
02.06.2025 18:16
kairo, я б не сказав, що 1 ТБ вистачає, якраз через те, що на ноуті було мало памʼяті, а завантажений блурей фільм не пішов.
Мені 1ТБ цілком вистачає, якщо не качати фільми. Навіть, якщо качати, прибираю половину ігор, які в мене пів року, як встановлені і досі не зіграні, і маю 250 ГБ на кіно, це десь на 5-10 фільмів у високій якості. Більше по факту і не треба, бо всі інші фільми в мене просто роками лежать мертвим вантажем.
старий архів фоток у мене помер разом зі старим диском.
Саме для цього в мене усі фото бекапляться в Гугл-фото. Я за роки також багато фото та відео втратив.
Відправлено через 20 секунд:
Ну давайте, просвятіть мене.