Відеоадаптер Radeon RX 7800M протестовано в 3DMark Time Spy: на 28% швидше за GeForce RTX 4070 Laptop

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Евгений King
Member

Повідомлення

Насправді наведене в статті для 4060 трошки маркетинг :gigi:
Беремо 4060m і трошки крутимо в MSI AB криву, приблизно в 0.9-0.95 карта може в 2700-2800 і трошки, на 10-15 відсотків піднімаємо пам'ять, фактично просто виходимо на рівень десктопу 4060. Якщо прямо перемогти в силіконовій лотереї і нащупати на 0.975 2950Мгц - то мабуть буде максимальний можливий буст без істотного збільшення споживання.
Отримуємо менший, або такий самий нагрів GPU, як і в стоці, та на 15-25% більше продуктивності, якщо пощастить і ноут не найбюджетніше Г, то вийдемо на паритет зі стоком 4070m.
4060m дуже сильно задушені по заводу, у Lenovo Legion навіть в BIOS по дефолту стоїть опція розгону 4060, бо по стоку то просто якась ржака, 2300-2400Мгц по ядру і вона не бустить далі навіть якщо температури ще дозволяють, банально карта придушена кожанкою :-/
А задушена 4060m бо різниця з 4070m надто не очевидна :gigi:
Ось два ноути з 4060, сильно з кривою і підбором частот не грався, то пізніше, як буде час і не буде чим зайнятись. Теоретично можна легко пробити 12к поінтів по GPU на обох:
спойлер
12.jpg
І це при тому що карта зазвичай і 75Вт не жере, я лише пару разів бачив 90Вт споживання карти
Шо там 7800M, 180Вт? 4060m каже потримати її пиво :-P
block_stupid
Member

Повідомлення

Alligator: 05.09.2024 23:54 а нащо писали?
?????????
Що писав? Можете процитувати?
Я бачу що писав про портативну консоль і використання сабжевого GPU вдома, а не носити з собою!

Відправлено через 5 хвилин 49 секунд:
AFU_power: 06.09.2024 00:20 Та ні, накладні витрати тут не причому, бувають моменти просвітління коли воно все чудово працює. Часта проблема що єгпу не підключається, або підключається на половинній швидкості. Я перевіряв на трьох єгпу, з чотирма пристроями(три ноутбуки і портативка), все те саме всюди. От окулінк не перевіряв, хоча на одному з єгпу такий роз'єм є.
А підключаєте на гарячу чи коли пристрій вимкнено?
Бо з oculink (по суті пряме з'єднання pci-e), мабуть таке саме може бути. Причина що в стандарті хот свап є, але там купа проблем з його реалізацією.
Тут можу сильно помилятись бо не сильно пам'ятаю, і схожу не нагуглив. Там чи то якийсь простір імен, чи пам'ять, чи ідентифікаторів пристрої інші pci-e забирають під час підключення по максимуму, чи то материнка все вільне розподіляє доступний пристроям. Я коли вже пристрій увімкнено, то важко йому виділити потрібні ресурси.
Ще раз, тут можу сильно набрехати не нароком. Колись у лайнуса відео було він це тестував і пояюснював, коил він ще не спаскудився
Відповісти