Фрізить курсор миші

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

0kie: 12.11.2023 13:24 daesz
Кроме LGS от Лоджитека больше ничего быть не могло. Там кроме шикарной подсветки для поддерживаемых игр (особенно для клавиатур типа G910), были возможности создавать макросы, присваивать кнопкам другие функции и много всего интересного. Это если клавиатура тоже от них. Для просто мышки вообще нет смысла от их ПО.
Ще користь від цього ж хабу була в тім, що можна поставити комфортний dpi (наприклад, для себе після всіх тестів залишив 650), а інші повидаляти, щоб випадковим нажаттям клавіші не змінити, жаль тільки що на цю кнопку переключення dpi неможливо назначити щось інше :-/
0kie
Member

Повідомлення

daesz
Практика показывает, что смена коврика решает проблему "неправильного" dpi. ;)
daesz
Member

Повідомлення

0kie: 12.11.2023 14:23 daesz
Практика показывает, что смена коврика решает проблему "неправильного" dpi. ;)
У мене кастомний/тряпчаний коврик, пошитий тіткою під потрібний мені розмір і формат (точніше 2 таких, і я їх міняю кожні декілька місяців, поки інший в пранні) :D
А от 600 dpi в вінді/іграх було замало (чуть), а 800 - вже суттєво забагато :rolleyes:

Це, правда, вже друга "ревізія" коврика, в першому тканина виявилась не дуже зручна у використанні :shuffle:

Повертаючись до теми миші, все ще в ступорі чому була проблема з юсб2.0 (виглядало як ресет/перепідключення, оскільки фактично на долю секунди вктрачався з нею зв'язок і це виглядало як фріз на екрані, в той же момент підсвітка "тухла", включалась в рейнбоу rgb, а потім уже переходила в фіксований колір, як налаштовано в профілі миші).

edt. повиправляв трохи граматику :shuffle:
Востаннє редагувалось 12.11.2023 14:49 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
DuckRider
Member

Повідомлення

1. У юсб 2.0 менше живлення
2. Миша з підсвіткою більше жре
3. Це порт на материнці чи корпусі? Якщо корпус - там зазвичай погане живлення через просту внутрішню плату на морді
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 12.11.2023 14:43 1. У юсб 2.0 менше живлення
3. Це порт на материнці чи корпусі? Якщо корпус - там зазвичай погане живлення через просту внутрішню плату на морді
1-2. На usb2.0 в m5a97r2.0 i b350prime працювала без проблем, а тут от "вимахувалась".
3. Тільки МП, на корпусі по одному роз'єму 3.0 і тайп сі, використовую в основному для підключення флешок :)

Єдине що от бентежить, на попередній системі не було g hub'a, ставив його тільки раз і дуже багато років тому, і він тоді якось і по іншому виглядав здається. Тепер же на свіжій вінді 11 поставив g hub зразу зі старту (в основному тому, що хотів поміняти колір підсвітки), можливо він обновив прошивку миші і завдяки цьому споживання виросло (там майже двойна різниця в споживанні між юсб2 і 3 наскільки я знаю)?

Ще якби лоджітех десь постили ченжлоги для їхніх прошивок - ціни б їм не було.
DuckRider
Member

Повідомлення

daesz: 12.11.2023 14:48
DuckRider: 12.11.2023 14:43 1. У юсб 2.0 менше живлення
1-2. На usb2.0 в m5a97r2.0 i b350prime працювала без проблем, а тут от "вимахувалась".
3. Тільки МП, на корпусі по одному роз'єму 3.0 і тайп сі, використовую в основному для підключення флешок :)

Єдине що от бентежить, на попередній системі не було g hub'a, ставив його тільки раз і дуже багато років тому, і він тоді якось і по іншому виглядав здається. Тепер же на свіжій вінді 11 поставив g hub зразу зі старту (в основному тому, що хотів поміняти колір підсвітки), можливо він обновив прошивку миші і завдяки цьому споживання виросло (там майже двойна різниця в споживанні між юсб2 і 3 наскільки я знаю)?

Г302 дуже схожа по залізу з г100с (ам010 сенсор) що в мене була і я не пам'ятаю, щоб вона шилась, точніше я не бачив, щоб обнови взагалі виходили. Доречі замість гхаб на цій миші краще юзати logitech gaming software, через те що гхаб хаяли за нестабільність
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 12.11.2023 16:51
daesz: 12.11.2023 14:48

Г302 дуже схожа по залізу з г100с (ам010 сенсор) що в мене була і я не пам'ятаю, щоб вона шилась, точніше я не бачив, щоб обнови взагалі виходили. Доречі замість гхаб на цій миші краще юзати logitech gaming software, через те що гхаб хаяли за нестабільність
Це, мабуть, те що я спочатку ставив, і от ніяк неміг знайти там опції для сміни кольору підсвітки і видалення всіх інших "кроків" для dpi.
Сьогодні за +-5 годин користування поки ні одного фріза, перед тим бувало по 2 за годину.
Поставлю ще й LGS назад, а gh просто зніму з автозавантаження та й нехай валяється, поки не вирішу знову змінити колір підсвічування :D
0kie
Member

Повідомлення

daesz
В LGS выбери мышку, нажми на лампочку и выбирай цвета. Софт идеальный. Был...
DuckRider
Member

Повідомлення

daesz: 12.11.2023 16:59
DuckRider: 12.11.2023 16:51

Це, мабуть, те що я спочатку ставив, і от ніяк неміг знайти там опції для сміни кольору підсвітки і видалення всіх інших "кроків" для dpi.
Сьогодні за +-5 годин користування поки ні одного фріза, перед тим бувало по 2 за годину.
Поставлю ще й LGS назад, а gh просто зніму з автозавантаження та й нехай валяється, поки не вирішу знову змінити колір підсвічування :D
А ти впевнений, що в тебе г302? Вона не має ргб, там два діоди. Такої самої форми з ргб тільки 303 є.
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 12.11.2023 17:24
daesz: 12.11.2023 16:59
А ти впевнений, що в тебе г302? Вона не має ргб, там два діоди
G hub бачить її як 302, прийшлось в кладовці перекопати дуже багато коробок, але на коробці 303.
Всередині точно 2 діоди, розбирав літом для заміни світча в лівому кліці (мав даблклік, були омрони d2fc-f-7n, поставив kailh gm4). В світчах не розбираюсь, але порадили що ці значно кращі, начебто по зусиллю те ж саме, тільки голосніше в 2 рази (в правому кліці залишився омрон тому є з чим порівнювати).
DuckRider
Member

Повідомлення

daesz: 12.11.2023 17:55
DuckRider: 12.11.2023 17:24

А ти впевнений, що в тебе г302? Вона не має ргб, там два діоди
G hub бачить її як 302, прийшлось в кладовці перекопати дуже багато коробок, але на коробці 303.
Всередині точно 2 діоди, розбирав літом для заміни світча в лівому кліці (мав даблклік, були омрони d2fc-f-7n, поставив kailh gm4). В світчах не розбираюсь, але порадили що ці значно кращі, начебто по зусиллю те ж саме, тільки голосніше в 2 рази (в правому кліці залишився омрон тому є з чим порівнювати).
Давай так: на днищі є тефлонові лапи по боках? Є - 303. Тільки спереді і ззаді - 302
Два діоди - я мав на увазі зелений и синій, інших у 302 не було.
Гхаб явно обманює
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 12.11.2023 18:10 Давай так: на днищі є лапи по боках? Є - 303.
Є, тоді це виходить точно 303, дивно що g hub її оприділяє як 302.
Взагалі б продати її, але адекватну вартість мені ніхто не дасть, а на її місце взяти щось не довоге з hot swap'ом, тому прийдеться користуватись доки можливо, а потім щось підшукаю на заміну :gigi:
Як показала практика - гвинти в цій миші дуже паршиві мілкі і викрутка через це дуже погано їх зачіпає, як гвинти на самому корпусі, так і на платі. Маю мишу із схожою проблемою в наявності - razer abyssus (десь 2011/12 року випуску, в якій перебився провід і купити сам провід не проблема, але при перепайці світча (тоді ще це робив не я, а в "майстерні") повністю зірвали "хрестовину" на шрубці, через що відкрутити її неможливо, так і валяється в кладовці вже 6-7 років.
Відповісти