Останні статті і огляди
Новини
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
-
Despedo
Member
або зняти бокову кришку і забити, так на відео відразу -10 градусів )), але доведеться постійно прибирати пил... Із закритою кришкою та пиловим фільтром в мене по пів року була чистота.
-
Pathfinder
Member
- Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
З’ємна. На повні версії так, думаю на міні теж.Enombre de soberano: ↑ 19.11.2023 16:54 А дах у корпуса глухий, чи є з'ємна заглушка?
Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
У вас боковина скло чи пластикове вікно ? Якщо вікно - купіть на форумі сітку мілку на боковину.Despedo: ↑ 19.11.2023 17:06 або зняти бокову кришку і забити, так на відео відразу -10 градусів )), але доведеться постійно прибирати пил... Із закритою кришкою та пиловим фільтром в мене по пів року була чистота.
-
Despedo
Member
Боковина з пластиковим вікном, а що за сітка, можна лінку?Pathfinder: ↑ 19.11.2023 17:08З’ємна. На повні версії так, думаю на міні теж.Enombre de soberano: ↑ 19.11.2023 16:54 А дах у корпуса глухий, чи є з'ємна заглушка?
Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:У вас боковина скло чи пластикове вікно ? Якщо вікно - купіть на форумі сітку мілку на боковину.Despedo: ↑ 19.11.2023 17:06 або зняти бокову кришку і забити, так на відео відразу -10 градусів )), але доведеться постійно прибирати пил... Із закритою кришкою та пиловим фільтром в мене по пів року була чистота.
-
Pathfinder
Member
viewtopic.php?f=26&t=215122
А в принципі яка температура ВК ? Може й немає потреби Вам так морочитися, скільки обертів вентиляторів ?
А в принципі яка температура ВК ? Може й немає потреби Вам так морочитися, скільки обертів вентиляторів ?
-
Enombre de soberano
Member
Є на форумі Alex Lviv, спеціалізується на таких роботах.Despedo: ↑ 19.11.2023 17:11Боковина з пластиковим вікном,
Можливо зможе зробити нормальну передню mesh панель або бокову.
Востаннє редагувалось 19.11.2023 17:22 користувачем Enombre de soberano, всього редагувалось 2 разів.
-
vmsolver
Member
Сделать окно в боковой крышке по высоте ниже видеокарты на всю ширину боковой крышки, высотой 10-14 см, окно заделать фильтром на магнитах или что-то вроде. Вместо одного большого можно несколько по-меньше. Колхоз, да, но такой небольшой корпус вряд ли рассчитан на подобное тепловыделение, поэтому так.Despedo: ↑ 19.11.2023 15:24fractal design define mini c
-
oversteve
Member
ніж мУдифікувати корпус, простіше його продати і купити якесь решето за третину/половину ціниvmsolver: ↑ 19.11.2023 17:18Сделать окно в боковой крышке по высоте ниже видеокарты на всю ширину боковой крышки, высотой 10-14 см, окно заделать фильтром на магнитах или что-то вроде. Вместо одного большого можно несколько по-меньше. Колхоз, да, но такой небольшой корпус вряд ли рассчитан на подобное тепловыделение, поэтому так.Despedo: ↑ 19.11.2023 15:24fractal design define mini c
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... als180mds/
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... als180mbk/
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... g0-b39000/
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... g3-b39000/
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... ?tab=about
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... ox-pro-wt/
-
Despedo
Member
в закритому корпусі 82, у відкритому 72Pathfinder: ↑ 19.11.2023 17:13 viewtopic.php?f=26&t=215122
Відправлено через 1 годину 7 хвилин 54 секунди:
зняв передню морду, отримав -1 градус, зняв пильовий фільтр, відразу -5
-
GreenMile
Member
Вдувать треба нормально під відяху, у вас на вистачає холодного повітря в корпусі.Despedo: ↑ 19.11.2023 15:24 Доброго дня, підскажіть як можна покращити вентиляцію корпусу fractal design define mini c? Зараз встановлено по одному на вдув і видув Noctua NF-S12B redux-1200, але після апгрейду відеокарти бачу що цього не вистачає.
По-перше, викинути шасі для ХДД і поставити знизу замість нього на вдув вентилятор.
По-друге, на передню морду обов'язково поставити вниз вентилятор. На морді три 120-ки поміщаються або дві 140-ки, але обов'язково знизу повинен приток бути потужний. Далі опціонально попробувати зверху поставити на видув.
-
Pathfinder
Member
З цього всього нічого не допоможе. В мене стоїть 2 - 140 толку +-2/3 градуси. Найкращий толк зняти бокову кришку.GreenMile: ↑ 19.11.2023 19:23Вдувать треба нормально під відяху, у вас на вистачає холодного повітря в корпусі.Despedo: ↑ 19.11.2023 15:24 Доброго дня, підскажіть як можна покращити вентиляцію корпусу fractal design define mini c? Зараз встановлено по одному на вдув і видув Noctua NF-S12B redux-1200, але після апгрейду відеокарти бачу що цього не вистачає.
По-друге, на передню морду обов'язково поставити вниз вентилятор. На морді три 120-ки поміщаються або дві 140-ки, але обов'язково знизу повинен приток бути потужний. Далі опціонально попробувати зверху поставити на видув.
Отправлено спустя 4 минуты 26 секунд:
Якщо обійтися малою кров'ю - сітка на бокове вікно. Інакше інший корпус. все інше не дає суттєвого зниження температури.Despedo: ↑ 19.11.2023 18:39 в закритому корпусі 82, у відкритому 72
зняв передню морду, отримав -1 градус, зняв пильовий фільтр, відразу -5
-
daesz
Member
Повністю глухий перед в корпусі в наш час, коли проци+периферія+ВК жруть від 250 до 800 Вт - то дуже сумнівне рішення.Despedo: ↑ 19.11.2023 15:24 Доброго дня, підскажіть як можна покращити вентиляцію корпусу fractal design define mini c? Зараз встановлено по одному на вдув і видув Noctua NF-S12B redux-1200, але після апгрейду відеокарти бачу що цього не вистачає.
Максимум що можна спробувати : 2х 140 спереді на вдув, 2х140 зверху на вдув, 1х 120 ззаді на видув. Передній нижній обов'язково з високим статичним тиском. Все "лишнє" повітря саме знайде куди вийти
У цих ноктуа, які у вас стоять дуже низький показних статичного тиску взагалі (Static pressure 1,31 mm H₂O), їх хіба що от на видув ставити, для вдуву, а тим паче з глухою передньою - він взагалі не ефективний.
-
GreenMile
Member
Звісно не допоможе бо це мало, потрібно знизу наддув, а у вас його нема. Людина знімає сітку і температура одразу падає на 5 градусів, то про що це говорить?Pathfinder: ↑ 19.11.2023 20:04З цього всього нічого не допоможе. В мене стоїть 2 - 140 толку +-2/3 градуси. Найкращий толк зняти бокову кришку.
-
Pathfinder
Member
Нічого воно не дасть. В мене такий сами тільки більший. 140ка на морді стояла в усіх положеннях. Зараз їх дві, одна знизу інша зверху для обдуву оперативки.GreenMile: ↑ 19.11.2023 20:45 Звісно не допоможе бо це мало, потрібно знизу наддув, а у вас його нема. Людина знімає сітку і температура одразу падає на 5 градусів, то про що це говорить?
Також ставив 1+1 і 1 зверху. Відкривав верх, +- 2/3 градуси. Кардинально полегшує для відіка лише зняття бокової кришки.
-
GreenMile
Member
Бо ви робили не те, що я пишу, у вас мало вентилів на вдув, 1+1 це ні про що. Уважно: один знизу на підлозі на вдув, 2х2140 чи 3х120 спереду на вдув (бо в компакт тільки так влізає, що буде ефективніше я не знаю наразі). 3-4 на вдув мають бути і вже після цього гратись верхніми, чи на видув чи також на вдув.Pathfinder: ↑ 19.11.2023 21:20Нічого воно не дасть. В мене такий сами тільки більший. 140ка на морді стояла в усіх положеннях. Зараз їх дві, одна знизу інша зверху для обдуву оперативки.GreenMile: ↑ 19.11.2023 20:45 Звісно не допоможе бо це мало, потрібно знизу наддув, а у вас його нема. Людина знімає сітку і температура одразу падає на 5 градусів, то про що це говорить?
Також ставив 1+1 і 1 зверху. Відкривав верх, +- 2/3 градуси. Кардинально полегшує для відіка лише зняття бокової кришки.
-
Pathfinder
Member
В мене 2х140 на вдув і 120 на видув. І я перепробував всі варіанти.GreenMile: ↑ 19.11.2023 21:38 Бо ви робили не те, що я пишу, у вас мало вентилів на вдув, 1+1 це ні про що. Уважно: один знизу на підлозі на вдув, 2х2140 чи 3х120 спереду на вдув (бо в компакт тільки так влізає, що буде ефективніше я не знаю наразі). 3-4 на вдув мають бути і вже після цього гратись верхніми, чи на видув чи також на вдув.
-
GreenMile
Member
ДВА НА ВДУВ МАЛО. Так ясніше, чи ще ні?Pathfinder: ↑ 19.11.2023 22:01В мене 2х140 на вдув і 120 на видув. І я перепробував всі варіанти.GreenMile: ↑ 19.11.2023 21:38 Бо ви робили не те, що я пишу, у вас мало вентилів на вдув, 1+1 це ні про що. Уважно: один знизу на підлозі на вдув, 2х2140 чи 3х120 спереду на вдув (бо в компакт тільки так влізає, що буде ефективніше я не знаю наразі). 3-4 на вдув мають бути і вже після цього гратись верхніми, чи на видув чи також на вдув.
У вас ящик душний, треба нормально повітря напихувати, щоб був якийсь сенс.
-
Pathfinder
Member
Я ставив лише сітку на перед і сітку на верх, замість глухих заглушок це не допамагало. Знизу не поставиш там місце під ХДД і зиску там від нього 0. Зверху на вдув для ВК нічого е дасть. Різниці 2х140 чи 3х120 не бачу. Ззаду і так виходить нормально повітря, зимою грітися можна.GreenMile: ↑ 19.11.2023 22:09 ДВА НА ВДУВ МАЛО. Так ясніше, чи ще ні?
-
GreenMile
Member
Я навіть не знаю, що вам відповісти, ви не пробували більше двох кульків на вдув, лише припускаєте, що воно не допоможе, і поради даєте базуючись на припущеннях, а не на практиціPathfinder: ↑ 19.11.2023 23:12Я ставив лише сітку на перед і сітку на верх, замість глухих заглушок це не допамагало. Знизу не поставиш там місце під ХДД і зиску там від нього 0. Зверху на вдув для ВК нічого е дасть. Різниці 2х140 чи 3х120 не бачу. Ззаду і так виходить нормально повітря, зимою грітися можна.GreenMile: ↑ 19.11.2023 22:09 ДВА НА ВДУВ МАЛО. Так ясніше, чи ще ні?
От у мене корпус торент, знизу на вдув 2х180, спереду вдув 6х140 (бутерброд пуш-пул на радіаторі 420-му, три попереду, три позаду), ззаду на видув один 140. В такому конфігу, що є бокова стінка, що її не має - все одно, температури не змінюються під навантаженням, коли ВК 280Вт жере. Обсяг повітря прикинули який там заходить? Так це один з найкраще дихаючих корпусів, а ви хочете корпус з глухою стінкою накачати повітрям аж двома кульками і дивуєтесь, чому воно не допомагає
-
Pathfinder
Member
Який сенс ще ставити на вдув якщо по перше знизу не поставиш, а зверху він буде подавати повітря на оперативку чи проц? Видувати чим ?GreenMile: ↑ 19.11.2023 23:29Я навіть не знаю, що вам відповісти, ви не пробували більше двох кульків на вдув, лише припускаєте, що воно не допоможе, і поради даєте базуючись на припущеннях, а не на практиціPathfinder: ↑ 19.11.2023 23:12
Я ставив лише сітку на перед і сітку на верх, замість глухих заглушок це не допамагало. Знизу не поставиш там місце під ХДД і зиску там від нього 0. Зверху на вдув для ВК нічого е дасть. Різниці 2х140 чи 3х120 не бачу. Ззаду і так виходить нормально повітря, зимою грітися можна.
От у мене корпус торент, знизу на вдув 2х180, спереду вдув 6х140 (бутерброд пуш-пул на радіаторі 420-му, три попереду, три позаду), ззаду на видув один 140. В такому конфігу, що є бокова стінка, що її не має - все одно, температури не змінюються під навантаженням, коли ВК 280Вт жере. Обсяг повітря прикинули який там заходить? Так це один з найкраще дихаючих корпусів, а ви хочете корпус з глухою стінкою накачати повітрям аж двома кульками і дивуєтесь, чому воно не допомагає
І ваш торрент кардинально інший, з ним Дефайн не зрівняється. Якби тут знизу не було накриття БЖ тоді ще був би сенс нижнього вентилятора чи двух на вдув, якраз подавати повітря одразу на ВК.
Отправлено спустя 7 минут 50 секунд:
- спойлер
- спойлер
-
GreenMile
Member
Викиньте шасі для ХДД і поставте вентиль. Хдд можна перенести на нижню платформу над БЖ, або наверх, там навіть мультибрекет для цього продається окремо у фрактала. І прибрати пластикову заглушку.
Нічим не видувати, зайве повітря саме знайде кудою вийти, для того є повно шпарин, головне щоб був надлишок тиску всередині. Але треба експериментувати. У мене до цього був Фрактал Arc R2 mini, так найнижчі температури були коли піддувало було спереду і знизу, а видув зверху і ззаду.Pathfinder: ↑ 19.11.2023 23:43а зверху він буде подавати повітря на оперативку чи проц? Видувати чим ?
Я знаю, що він інший, але принцип той самий. В мене другий корпус мешифай 2 компакт, то й же дефайн тільки із сіткою спереду. Основна задача створити надлишок тиску. У вас можна прибрати пластикову заглушку, щоб повітря йшло знизу вверх, бо виходить що низ зовсім відрізаний У мешифай/дефайн компакт там решітка більша в ній є.Pathfinder: ↑ 19.11.2023 23:43І ваш торрент кардинально інший, з ним Дефайн не зрівняється. Якби тут знизу не було накриття БЖ тоді ще був би сенс нижнього вентилятора чи двух на вдув, якраз подавати повітря одразу на ВК.