Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ganster
Junior

Повідомлення

Mad Dog: 15.06.2023 07:05 Воно могло перекидувати на 2,4 коли 5 ще нормально працював. Щоб не перекидувало розділяєш точки щоб були з різними назвами, підключаєшся до 5 ггц, і тоді вже дивишся де як ловить...
Можливо. Чесно кажучи, я вже не пам'ятаю деталей тестування, бо це було близько 3-х років тому. Лише те, що помітної різниці не відчув, тому не бачив потреби у новому роутері. Але останнім часом почалися проблеми зі стабільністю, все-таки 11 рік роботи пішов + хочу 1 Гбіт під'єднати.
Tesseract: 15.06.2023 10:44 В такому випадку краще одразу орієнтуватись на покупку другого роутера у найближчому майбутньому, і організацію AiMesh між ними.
Покупу другого не розглядаю й так за межі бюджету вийшов. Плюс проблема з адекватним розміщенням другого. Але в цілому не відкидаю такої можливості у майбутньому.
Але надіюся буде достатньо одного. Мій старенький покриває до 90% площі, хоча є моменти коли сигнал йде по діагоналі товстої стіни, відповідно сильно просідає. Але в цьому не бачу чогось сильно критичного, просто сідаєш де кращий сигнал, якщо потрібна більша швидкість)
Tesseract: 15.06.2023 10:44 Ще кажуть, що AiMesh на Broadcom-ах краще працює.
Ну і багато хто хвалить, що на Асусах добре реалізований Mesh.
Noveon
Member

Повідомлення

Mad Dog: 15.06.2023 07:05Ти як завжди спробував накинути гівно на вентиляьор і знову обісрався.
Ты - прав, я снова обосрался. Снимаю шляпу :beer:
Tesseract: 15.06.2023 10:44Ще кажуть, що AiMesh на Broadcom-ах краще працює.
Mesh, это чисто софтовая вещь, как бы кто её не называл и на каких бы чипах не реализовывал.

#Keenetic #Кинетик #Кінетік
Ruslanu4
Member

Повідомлення

Ребята, остановился на роутере ASUS RT-AX58U V2. Как раз на него небольшая скидка и вкладываюсь в бюджет до 4000грн. Что скажите? Главная задача, что не резал скорость как предыдущий роутер и по LAN выдавал реальный гигабит (+/-)
Noveon
Member

Повідомлення

Ruslanu4: 17.06.2023 11:02в бюджет до 4000грн. Что скажите?
чем не устраивает новый Xiaomi AX3200 с гарантией за пол цены ?
Ruslanu4
Member

Повідомлення

Noveon: 17.06.2023 14:15
Ruslanu4: 17.06.2023 11:02в бюджет до 4000грн. Что скажите?
чем не устраивает новый Xiaomi AX3200 с гарантией за пол цены ?
))) Ценой устраивает, так я опираясь на ваш пост в предложенных 4-х вариантах подумал, что первый вариант вы написали с неким презрением :-/
Tesseract
Member

Повідомлення

Noveon: 15.06.2023 12:47Mesh, это чисто софтовая вещь, как бы кто её не называл и на каких бы чипах не реализовывал.
Проблема в тому, що реалізація для броадкома і медіатека відрізняється. І свою реалізацію під медіатек, асуси ще не встигли допиляти.
Noveon: 17.06.2023 14:15чем не устраивает новый Xiaomi AX3200 с гарантией за пол цены ?
Це ж та версія, на яку важко поставити сторонню прошивку? Потім доведеться сидіти зі стоком який не всім подобається, або доплачувати умільцям за перепрошивку.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Tesseract: 17.06.2023 16:40 Це ж та версія, на яку важко поставити сторонню прошивку? Потім доведеться сидіти зі стоком який не всім подобається, або доплачувати умільцям за перепрошивку.
Проблема там навіть не у стоковій прошивці, там можливостей більше чим у КвікСету мікротіка :gigi:
Проблема у зарізаній силі сигналу у європейській версії. хоча з урахуванням того, що за ціну Асуса можна купити два Ксяомі.... покриття все одно буде кращим )
Noveon
Member

Повідомлення

Tesseract: 17.06.2023 16:40Проблема в тому, що реалізація для броадкома і медіатека відрізняється.
проблема в том, что вы где-то услышали глупую глупость и носитесь с ней как с писанной торбой
MESH это 802.11s = С.Т.А.Н.Д.А.Р.Т.
цитата с немецкой вики:
Метою 802.11s є створення незалежного від виробника стандарту для створення бездротових mesh-мереж.
Может у Асуса и вайфай ещё какой-то свой? Или он у Асуса "броадкомовский" и "медиатековский"?
Tesseract: 17.06.2023 16:40Це ж та версія, на яку важко поставити сторонню прошивку?
да 300 грн. стоит - вон выше ссылку давали
Tesseract: 17.06.2023 16:40Потім доведеться сидіти зі стоком який не всім подобається, або доплачувати умільцям за перепрошивку.
не надо никому доплачивать, а то на OpenWrt не будет КвикСета родного, который круче чем у Микротика, да и лишиться gaming port з пріоритетним трафіком тоже не комильфо
Mad Dog
Member

Повідомлення

Noveon: 17.06.2023 19:15
Метою 802.11s є створення незалежного від виробника стандарту для створення бездротових mesh-мереж.
От тільки меш від асусів, ксяомі та інших виробників працює також і по кабелю. :gigi:
Noveon
Member

Повідомлення

Mad Dog: 17.06.2023 20:16От тільки меш від асусів, ксяомі та інших виробників працює також і по кабелю.
Йъьёшкін кріт!?!?!? йЯ опьять обісрався???
Mad Dog
Member

Повідомлення

Noveon: 18.06.2023 00:09
Mad Dog: 17.06.2023 20:16От тільки меш від асусів, ксяомі та інших виробників працює також і по кабелю.
Йъьёшкін кріт!?!?!? йЯ опьять обісрався???
У "найкращих" своїх традиціях.
802.11s це один із методів побудови МЕШ систем. Але далеко не єдиний. Наприклад, є універсальні EasyMesh який описує та сертифікує Wi-Fi Alliance, є опенсорс реалізації типу prplMesh, є купа пропрієтарних реалізацій типу AiMesh від Асус, які з іншими брендами працювати не будуть.

Наприклад, TP-Link Archer AX55 підтримує як універсальний EasyMesh так і пропрієтарний OneMesh, і жодних згадок про 802.11s.
Noveon
Member

Повідомлення

Mad Dog: 18.06.2023 07:35Наприклад, TP-Link Archer AX55 підтримує як універсальний EasyMesh так і пропрієтарний OneMesh, і жодних згадок про 802.11s.
Спасибо за информацию!
Только я так и не понял: какой, всё таки , мэш лучше - броадкомовский или медиатековский?
Mad Dog
Member

Повідомлення

Noveon: 18.06.2023 10:36
Mad Dog: 18.06.2023 07:35Наприклад, TP-Link Archer AX55 підтримує як універсальний EasyMesh так і пропрієтарний OneMesh, і жодних згадок про 802.11s.
Спасибо за информацию!
Только я так и не понял: какой, всё таки , мэш лучше - броадкомовский или медиатековский?
У Медіатека є свій меш?
Ти у кращих своїх традиціях. Нічого крім гівна та вентилятора. :gigi:
Noveon
Member

Повідомлення

Mad Dog: 18.06.2023 11:13У Медіатека є свій меш?
Если у медиатека нет своего мэша, значит броадкомовский лучше. Понял, спасибо за разъяснения! :beer:
Tesseract
Member

Повідомлення

Noveon: 18.06.2023 10:36Только я так и не понял: какой, всё таки , мэш лучше - броадкомовский или медиатековский?
На Асусах AiMesh ймовірно реалізований у вигляді якогось user mode-драйвера або взагалі демона. Проблема в тому, що на різних платформах він повинен працювати по різному, враховуючи особливості платформи. По відгуках на броадкомах усе більш-менш ок, а на медіатеках цей драйвер іще не допиляли до кондиції.
Avenger80
Member

Повідомлення

Tesseract
А как же он работает у той компании, которая вся на Медиатеках и Мэш она сделала чуть ли не самой первой и со всякими k, r, v - когда другие даже и не шевелись в этом направлении или я не замечал такое на всяких TP-link, Asus и т.д. (начало 2019г.)? Я тут ничего не намекаю и не рекламирую, как некоторым может показаться. А просто спрашиваю.
Tesseract
Member

Повідомлення

Avenger80
Не знаю про кого конкретно ви говорите, але напевне як і асуси, написали свій велосипед драйвер. Тут же питання не в тому, де залізо крутіше, а в тому яка компанія з яким залізом більше працює. Якщо хтось більше працює з медіатеками, то логічно що в першу чергу вони свою реалізацію меша будуть пиляти під медіатек. Відповідно їхній меш буде краще працювати саме на цій платформі, навіть якщо у них також є залізо і на броадкомі.
Noveon
Member

Повідомлення

Avenger80: 19.06.2023 21:05которая вся на Медиатеках и Мэш она сделала чуть ли не самой первой и со всякими k, r, v
Tesseract: 19.06.2023 22:01реалізацію меша будуть пиляти під медіатек. Відповідно їхній меш буде краще працювати саме на цій платформі, навіть якщо у них також є залізо і на броадкомі.
У Медіатека є свій меш?
kot@work
Member

Повідомлення

Зараз сиджу на mikrotik hap lite. Вибило блискавкою 1 порт - залишилося лише три :) Не проблема, перекинув WAN на інший порт і працює далі, але.. на гігабіт пора переходити.
Знайшов на звалищі :) totolink 3002 (wi-fi AC + GE). Яка назва - так і працює. На ПК (з'єднаний птчкордом 1 метр) фізіка не відлітає, але youtube фризится кожну хвилину, на смартфонах по wi-fi так само. Пограв в цю шушлайку та повернувся до підбитого мікротика, але все ще в пошуку.
Зайшов на олх та зробив пошук "роутер ax". Чому "ах" - дуже часто бачив висловлювання, що АС роутери в більшості були недодєлкамі бо сам стандарт сирий і нібито з АХ все навпаки гарно (ну, хіба що у intel чіпсетів проблем забагато).
Не знаю на чому зупинитись. Гігабіт порти - обов'язково, 1+3 шт щонайменше. Wi-fi.. вистачало мікротиковського "N". USB порти не треба. IPTV - так. Openvpn клієнт - так. Ну і щоб габаритами не здивував як деякі netgear моделі.

PS відсутність можливості перешити в openwrt/ddwrt/tomato/gargoyle/падаван вважаю значним мінусом - вочевидь такий роутер не дуже поширений за будь яких причин (частіше за все - проблемне залізо, нема сапорта виробника, то що). Навіть якщо не буду перешивати, все одно "щось тут не так".
PPS не huawei. Ви знаєте чому.
taxi911
Member

Повідомлення

kot@work
Для роутеров на базе СОК Куалком нет сторонних прошивок, но это не означает, что роутеры не поддерживаются производителем.
По этому если нужна сторонняя прошивка на не дорогом роутере, нужно сначала изучить тему и наличие для выбранного роутера прошивки а также стоит обратить внимание на ревизии роутера - так как могут быть подводные камни.
Відповісти