Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Bender911
Member

Повідомлення

Wahoo: 06.05.2025 11:32 mult
От упоминания Koss porta pro в связке с "хорошо звучат", прям буквально, становится плохо. Это же чем надо было пользоваться, чтоб порты про хорошо звучали.
Одни из самых переоцененных и парадоксально популярных ушей за всю историю.
Думаю на той час, коли вони з'явились, то вони виділялись оригінальним дизайном, поєднували компактність і можливість носити взимку поверх шапки. Зараз це просто намагання вичавити гроші з ностальгуючих.

Відправлено через 8 хвилин 26 секунд:
mult: 06.05.2025 13:35 Wahoo
Якщо брати формат порта про, то на даний момент є якісь кращі альтернативи?
Мені такий формат якраз дуже подобається для домашнього використання.
Не уявляю як їх можна слухати на вулиці, воно ж все буде змішуватись в кашу і музика і вулиця.
А от дома в них реально можна довго сидіти з комфортом.
Якщо до прикладу взяти теж накладні навушники типу jbl чи маршал з кож замом ну і їм подібні, то в них довго вже не комфортно.
Є в нас дома такі накладні jbl, вони парять уші, не сказав би що в них комфортно довго знаходитись, в порта про паралон, тому більш комфортніше.
Коси ми вибрали бо не знайшли щось краще такого формату і вибрали саме для домашнього користування.
Як на мене для накладних навушників де подушечки лягають прямо на вуха, краще б взяти щось тканеве, але в основному йде кожзам.
Це вже якщо повнорозмірні, то там вже можна будь що з матеріалів.
Колись давно юзав саме заради комфорту довго сидіти такого формфактору вуха, AKG не мам'ятаю яка модель. Але після того як спробував повнорозмірні саме AKG, відмовився від накладних. Щось типу такої моделі (https://portativ.ua/ua/product_11328.html) думаю будуть дуже комфортні. В такої конструкції AKG слабе притискання знизу чашки, але через це не давить на колову і не пріїть вуха.
ilcattivo
Member

Повідомлення

Ozumat: 04.05.2025 23:28 Читаю тут аудиофилов и только убеждаюсь как они далеки от аудиофилии. Стал работать в магазе и переслушал все что можно лопухи.
Игровые наушники абсолютно все калл и далеки от музыкальных кроме премиум асусов, но там цена х2 от норм аудиофилских за свистоперделки.
А преимум асус - это случайно не Asus ROG Delta II? Присматриваюсь к ним, т.к. нужен радиоканал, и нужны свистоперделки в виде параллельного подключения, хорошего микрофона, 110ч автономности. Как они вам по звуку? Сейчас пользуюсь Logitech G435 и кажется что позвуку это полный кал
Ozumat
Junior

Повідомлення

ilcattivo: 06.05.2025 14:43
Ozumat: 04.05.2025 23:28 Читаю тут аудиофилов и только убеждаюсь как они далеки от аудиофилии. Стал работать в магазе и переслушал все что можно лопухи.
Игровые наушники абсолютно все калл и далеки от музыкальных кроме премиум асусов, но там цена х2 от норм аудиофилских за свистоперделки.
А преимум асус - это случайно не Asus ROG Delta II? Присматриваюсь к ним, т.к. нужен радиоканал, и нужны свистоперделки в виде параллельного подключения, хорошего микрофона, 110ч автономности. Как они вам по звуку? Сейчас пользуюсь Logitech G435 и кажется что позвуку это полный кал
Да, они самые. Это все конечно индивидуально, и нужно слушать самому. Разница с logitech g435 будет ощутимая, но хочу сказать что она не тянет на 10к грн, хоть и имеется :D но это явно лучше всяких razer и hyperx в этой цене, прям очень сильно лучше.
ilcattivo
Member

Повідомлення

Ozumat: 06.05.2025 14:57
ilcattivo: 06.05.2025 14:43

Да, они самые. Это все конечно индивидуально, и нужно слушать самому. Разница с logitech g435 будет ощутимая, но хочу сказать что она не тянет на 10к грн, хоть и имеется :D но это явно лучше всяких razer и hyperx в этой цене, прям очень сильно лучше.
Если явно лучше, то им позволительно стоить дороже? :spy: . Это конечно индивидуально, но я готов переплатить за фичи, которые они предлагают. Пересмотрел немало зарубежных обзоров и все их хвалят. Как я понял, из беспроводных лучше будут только Audeze Maxwell, но они весят пол килограмма :insane:
Wahoo
Member

Повідомлення

ilcattivo
Почти все обзоры всей продукции компании Асус, проплачены самой компанией Асус.
Люди которым важен звук их не купят.
Люди которые занимаются звукозаписью их не купят.
ЦА геймеры и стримлеры. Аудитория не особо искушенная, но платёжеспособная. Вот и окучивают.
Radio Bay
Member

Повідомлення

ilcattivo: 06.05.2025 15:41Как я понял, из беспроводных лучше будут только Audeze Maxwell, но они весят пол килограмма
У меня Hifiman HE560, 390 гр., не намного легче, привык, не ощущяю
Radio Bay
Member

Повідомлення

До речі, є Epos (Sennheiser) гарнітури. Коштують значно дешевше ніж Одізі, але дорожче ніж геймерські. Якось ніхто на них не звертає уваги. Сам не слухав.
GreenMile
Member

Повідомлення

Ozumat: 04.05.2025 23:28 Кто любит затыконы берут эир подсы про 2 и аналогично кайфуют. У меня все
Одразу видно "профі" :lol: До вашого відома еірпоци 2 про - лайно лайняне. Як гарнітура в екосистемі епла - ок зручно і кльово, як все інше - без крові з вух слухати неможливо. Якщо шо то є з цим порівнювати, зокрема зараз є періодік аудіо карбон, які не те, шоб прямо вау, але досить якісні, так поцам до них як до неба рачки ;)
Ozumat
Junior

Повідомлення

GreenMile: 13.05.2025 13:25
Ozumat: 04.05.2025 23:28 Кто любит затыконы берут эир подсы про 2 и аналогично кайфуют. У меня все
Одразу видно "профі" :lol: До вашого відома еірпоци 2 про - лайно лайняне. Як гарнітура в екосистемі епла - ок зручно і кльово, як все інше - без крові з вух слухати неможливо. Якщо шо то є з цим порівнювати, зокрема зараз є періодік аудіо карбон, які не те, шоб прямо вау, але досить якісні, так поцам до них як до неба рачки ;)
Тому що вони лайно - вони заробляють для епл більше ніж айфони. Ок диваний експерт. І саме тому що лайно їх використовують на кіберспортивних турнірах , кєк

Сразу видно ценителей помойки - такие как ты и за всякие мундропы рассказывают топ за свои деньги, и за остальную гиковскую рыготню, только бы быть «не такой как все» :laugh:
GreenMile
Member

Повідомлення

Ozumat: 13.05.2025 13:30
GreenMile: 13.05.2025 13:25 Одразу видно "профі" :lol: До вашого відома еірпоци 2 про - лайно лайняне. Як гарнітура в екосистемі епла - ок зручно і кльово, як все інше - без крові з вух слухати неможливо. Якщо шо то є з цим порівнювати, зокрема зараз є періодік аудіо карбон, які не те, шоб прямо вау, але досить якісні, так поцам до них як до неба рачки ;)
Тому що вони лайно - вони заробляють для епл більше ніж айфони. Ок диваний експерт. І саме тому що лайно їх використовують на кіберспортивних турнірах , кєк
Так ми про звук, чи про те що і кому дає профіт? Є певна категоря людей які будуть кайфувати від всього, навіть від купки лайна, якщо на ньому логотип улюбленого бренда (я не про епл зараз, а взагалі) :dontknow:
Еірподси зручний аксесуар, коли у вас купа еплової техніки, але якщо ми розглядаємо саме музичне звучання - то вони лайно.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Ozumat: 13.05.2025 13:30 Сразу видно ценителей помойки - такие как ты и за всякие мундропы рассказывают топ за свои деньги, и за остальную гиковскую рыготню, только бы быть «не такой как все» :laugh:
Ну, якщо у вас періодік аудіо - помийка а ейрпоци - вау, то у мене для вас погані новини :gigi:
Ozumat
Junior

Повідомлення

Так по тебе видно что ты их никогда не слушал, если пишешь что они лайно :D
Хотя вру - на каком нибудь своем сяоми ультра про турбо эдишин возможно :laugh:

Я так тоже с с24 ультра слушал их поражался «да че звук такой плохой-то?», потом настроил на айфоне и резко поменял мнение :)
GreenMile
Member

Повідомлення

Ozumat: 13.05.2025 13:39 Так по тебе видно что ты их никогда не слушал, если пишешь что они лайно :D
Хотя вру - на каком нибудь своем сяоми ультра про турбо эдишин возможно :laugh:

Я так тоже с с24 ультра слушал их поражался «да че звук такой плохой-то?», потом настроил на айфоне и резко поменял мнение :)
Екстрасенсів підвезли :D
Ну, взагалі-то, були вони в мене разом з іфоном. Тому, ще раз як гарнітура (привіт вашим кіберспортивним турнірам, хоча я раніше часто дивився турніри по Доті, там жодного разу поців не бачив, всі в лопухах) вони класні і зручні, як для прослуховування музики - лайно, дуже посередні.
Зараз у мене самсунг + бадс3про і вони для музла теж не альо, чисто як гарнітура юзається, а для музла періодіки.

Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
Ну і про всяк, якщо ви вважаєте, що я не знаю, що поци працюють по різним протоколам з іфоном і сторонніми девайсами, то я вас розчарую :)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ozumat: 13.05.2025 13:30І саме тому що лайно їх використовують на кіберспортивних турнірах
Тому що це реклама, product placement, домовиться та проплатить Свен будуть грати в Свен. До того ж, відкрию таємницю, як таке робиться. Вони можуть знятися для камери у одних навушниках, а грати у інших.
GreenMile
Member

Повідомлення

Radio Bay: 13.05.2025 13:53
Ozumat: 13.05.2025 13:30І саме тому що лайно їх використовують на кіберспортивних турнірах
Тому що це реклама, product placement, домовиться та проплатить Свен будуть грати в Свен. До того ж, відкрию таємницю, як таке робиться. Вони можуть знятися для камери у одних навушниках, а грати у інших.
Ага, забавно виглядає, коли гравці одразу в трьох навушниках: дротові затички, дротові лопухи і треті (проплачені по контракту) висять на шиї :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.05.2025 14:05Ага, забавно виглядає, коли гравці одразу в трьох навушниках: дротові затички, дротові лопухи і треті (проплачені по контракту) висять на шиї
Ну так уся індустрія геймерських прибамбасів побудована на агресивній рекламі, вікова категорія до 25 років. Давно помічав, що ти хто віком старші грають просто у гарних навушниках. Не обов'язково коштовних, типа Баєрів 770. А у геймінгу свій ринок, та аудіокомпанії туди рідко лізуть, занадто високі витрати на рекламу. Сенхи Epos роблять, трохи Schiit та Audeze. У планарах грати круто, але коштовно, теж не для "до 25"
Draqoon
Member

Повідомлення

Є який докфайл з списком актуальними навушниками, наразі у мене низькі вимоги до якості звучання (багато контузій та постійний писк + приглухуватість правого), але має бути комфорт в носінні на голові по 5-8 годин в день. Дякую.
lewerlin
Member

Повідомлення

Draqoon: 14.05.2025 09:31але має бути комфорт в носінні на голові по 5-8 годин в день.
Це лише міряти в магазині. Найіндивідуальніша річ в навушниках - навіть найкомфортніша, для більшості, модель комусь може стати тортурою. Тут принципово неможливо щось радити.
Тут вже треба магазин, котрий прийме повернення після тестів(бо 6-8 годин ви не натестите в шоурумі). Наприклад, Портатив в мене колись забрав назад АКГшки, по причині дискомфорту(добу акуратно потестив і повернув). Саундмаг і Ера-ін-ір також повинні підійти.
Draqoon
Member

Повідомлення

lewerlin: 14.05.2025 10:59
Draqoon: 14.05.2025 09:31але має бути комфорт в носінні на голові по 5-8 годин в день.
Це лише міряти в магазині. Найіндивідуальніша річ в навушниках - навіть найкомфортніша, для більшості, модель комусь може стати тортурою. Тут принципово неможливо щось радити.
Тут вже треба магазин, котрий прийме повернення після тестів(бо 6-8 годин ви не натестите в шоурумі). Наприклад, Портатив в мене колись забрав назад АКГшки, по причині дискомфорту(добу акуратно потестив і повернув). Саундмаг і Ера-ін-ір також повинні підійти.
Саунд маг я згадав, вони навушники передавали :super:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Draqoon: 14.05.2025 11:31Саунд маг я згадав, вони навушники передавали
Можна здзвонитися, спитати
Ostin
Member

Повідомлення

Draqoon: 14.05.2025 09:31має бути комфорт в носінні на голові по 5-8 годин в день
Якщо мова про великі вуха, то найперше - мають бути легенькі по-максимуму. Звісно, до ваги в кожного своя чутливість, але більшість людей дуже гарно реагують на зменшення ваги навушників. Тому пластмасові без аудіофільського дерева) Також краще відкриті, бо ефект перебування "як в бочці" в закритих навушниках має місце при тривалому носінні. В мене колись були великі German Maestro відкритого типу. Згадую їх тільки з приємними відчуттями, бо були дуже невідчутні на голові, незважаючи на розміри.
Якщо також дивитесь вкладні - то розмір, який буде не замалий, але нітрохи не завеликий. Краще трохи менші, аніж більші. З легенькими пластмасовими вкладнями малого розміру можна цілий день жити.
Ну і звісно, ніяких вакуумних вставних, бо то навушники не для постійного використання.
Відповісти