Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
Могрич
Member

Повідомлення

Після довгих роздумів купив я собі SСYTHE Katana 3 і повністю розчарувався в ньому,по якості все на найвищому рівні (починаючи з кріплень видно що тут працювала японська рука),що стосується охолодження то Феном 2 В45 3.8Гц в 3D Mark 61градус (я розраховував на 49 максимум) в простої 44 .В результаті кропіткого розслідування можна зробити висновок що між кулером Катана 3 (204грн) та кулерами які в 2-3 рази дорожче майже немає різниці(1-5градусів) http://www.easycom.com.ua/cooler/scythe ... 3#graphics" target="_blank :laugh:
ice-x
Member

Повідомлення

Могрич
А что на В45 температура правильно мониторится? И вообще когда это анлоченые камни температуру правильную показывали?
-GEKTOR-
Member

Повідомлення

Хмм, у меня жменя кулеров побывала на разлоке Фен х4 В35 @3,7 и В55 @4,1 в среднем 1,40-1,45в и при єтом свыше 55С* под LinX я не видел на ЦП (по ядрам на 10 градусов выше). А тут попугаи и 61. Чет не то. :-/
Могрич
Member

Повідомлення

-GEKTOR-
А чим ви моніторите температуру?В мене спідфан :)

Добавлено через 43 секунды:
ice-x
Діло не в правельності температури а в ефективності охолодження кулерів,як на мене то всі фентиляторні кулери однакові(майже) що за 200 грн що за 600 .Якщо говорити про дійсно ефективну систему охолодження то треба брати до уваги аквакулери або взагалі на рідкому азоті :)
-GEKTOR-
Member

Повідомлення

Могрич
HWMonitor 1.17

З.Ы. Анлок по ядрам не мониторится.
Могрич
Member

Повідомлення

-GEKTOR-
Показники однакові як і в спідфан.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

-GEKTOR-: Анлок по ядрам не мониторится.
Да, поэтому твою темпу не сравнить "в лоб" с другими. Потому как процы имеют одинаковую калибровку датчиков в ядре, а вот матери - не факт.
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

Могрич:я розраховував на 49 максимум
У мене навіть такої температури немає на 3,8ГГц при 1,4В.
Ось один прохід wPrime 2.04 1024M:
Зображення

OCCT Linpack:
Зображення Зображення
Востаннє редагувалось 16.04.2011 21:34 користувачем StalkerAnarhist, всього редагувалось 1 раз.
Parafin
Member

Повідомлення

Хр..во поставили значить, не знаю які ви там кропітливі розслідування робили, в мене наприклад феном 2 550БЕ розблокований, охолоджується бюджетним кулером Arctic Cooling Freezer 7 PRO Rev.2, в простої 40 під нагрузкою 53. Можливо доцільно пошукати в себе трабли, паста, прижим, руки.
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

Parafin
Яка частота і напруга?
Могрич
Member

Повідомлення

В грі Контр Страйк Сорс тепма 58 градусів на максимальних обертах вітряка(так діла не буде) Короче вирішив я робити саморобну систему водяного охолодження,або придбати бу бо від цих кулерів толку мало а шуму багато :)
Parafin
Member

Повідомлення

Зображення
-GEKTOR-
Member

Повідомлення

Ray2000gt:
-GEKTOR-: Анлок по ядрам не мониторится.
Да, поэтому твою темпу не сравнить "в лоб" с другими. Потому как процы имеют одинаковую калибровку датчиков в ядре, а вот матери - не факт.
Можно сравнивать легко, имел возможность сравнить абсолютно разные анлок ЦП на разных МБ, температура ЦП у всех в коридоре 50-55С*. Разница между показателями на ЦП и ядрах в среднем отличается на все те же 10 градусов. Ну или изложи свой аргумент.

З.Ы. Сдается или воздух или термоинтерфейса столовая ложка.

Добавлено через 1 минуту 7 секунд:
Parafin
Дефолт не в счет.
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

Parafin:під нагрузкою 53
Під яким саме навантаженням? Проженіть тест wPrime 2.04 1024M, у мене такі результати вийшли у простої 33, під навантаженням 48, температура у кімнаті 26 градусів:
Зображення
Parafin
Member

Повідомлення

Зображення
Могрич
Member

Повідомлення

StalkerAnarhist
Так тож по дефолту 48,а у мене розгон 3.8 cpu volt 1.321 + обороти кулера на 55% =58-59 градусів в грі КСС :down:
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

Могрич:Так тож по дефолту 48,а у мене розгон 3.8 cpu volt 1.321 + обороти кулера на 55% =58-59 градусів в грі КСС
Ну а в розгоні до 3,8 ГГц 1.4В 54 градуси у wPrime 2.04 1024M, дивіться скріншоти вище.
Нанесіть заново термопасту.
Могрич
Member

Повідомлення

На 3.5Гц CPu volt 1.265 темпа 55 стабільно ,на 50% обертів кулера .Короче кажучи Катана 3 слабоватий кулер,для солідного розгону явно негодний .Треба брати щось на кшталт Zalman Performa :)
Востаннє редагувалось 17.04.2011 13:11 користувачем Могрич, всього редагувалось 1 раз.
-GEKTOR-
Member

Повідомлення

Могрич:На 3.5Гц CPu volt 1.625 темпа 55 стабільно ,на 50% обертів кулера .Короче кажучи Катана 3 слабоватий кулер,для солідного розгону явно негодний .Треба брати щось на кшталт Zalman Performa :)
Оооо майн год, 1,62 на воздухе :rip:
Могрич
Member

Повідомлення

-GEKTOR-
То помилка ,я мав на увазі 1.265 :laugh:
Відповісти