Dilfin: ↑
08.10.2026 12:54
Аціо: ↑
08.10.2026 09:21
Ну бачите воно як, мені навіть тут на форумі зовсім не новачки регулярно доводять що MSRP це гола вартість до якої треба ще додати податок, прибуток, витрати та бонуси, тому вартість х2 за MSRP цілком виправдана.
А коли намагаюсь їм пояснити що MSRP це рекомендована вартість покупцю з урахуванням вже середнього світового податку, з урахуванням витрат та середньої націнки, мене вимагають спалити на багатті та кличуть святу інквізицію та гарантовано накидують по 50+ мінусів.
Отож люди самі собі і спричиняють радість та добром зловживають, тобто що сіють те і жнуть.
Трошки не так, MSRP - це рекомендована роздрібна ціна, але без включеного податку, навіть в США є штати, де ціна буде MSRP, бо там немає податку, а є штати де є податок і ціна буде суттєво відрізнятись, в Україні податок на додану вартість 20%, а все решту це маржа продаванів, але прикол в тому, що навіть сама Нвідія не продає по MSRP, вірніше продає тільки Founders Edition, яку купити дуже важко. MSRP перетворилось на мрію, тобто обман для покупця, щоб він вірив що пристрій справді кошує так дешево.
Та до чого тут США, я взагалі то за Європу ми ж не в Японії живимо чи на Марсі, MSRP Європи включає податок вивчить питання.
Для Європи MSRP, включає європейський ПДВ (VAT) і враховує митні збори, націнку 30%+, логістичні витрати, прибуток самого заводу-виробника. Тому в Європі товари цілком і нижче MSRP можуть бути, за що слушно зауважив освідчена людина, а не мамонти знов розвели свій правовий нігілізм, ще і виправдовують його наче вони і є тими самими маркет-олухами, чи то вони так себе переконують що їх не розвели шахраї, що все гаразд, що вони не не мамонти.
Dilfin: ↑
08.10.2026 13:12
Покупець щей як впливає, але покупці зараз не вміють гуртуватись і голосувати кошельком, як колись, маркетологи десятиліттями дресірували покупців.
Ну ви же бачите що відбувається з покупцями?
Ну от у вас на очах вони відверто скандують,
о, обдурить мене не важко! Я й сам обдуреним бути рад!
Це просто хвороба якась, на кшталт синдрому заручника чи Стокгольмський синдром.
P.S.
Якщо конкуренти (наприклад, виробники або великі дистриб'ютори) таємно чи відкрито домовляються тримати ціни на високому рівні або штучно обмежувати постачання, щоб виправдати дефіцит - це класична картельна змова (horizontal price fixing).
Картельна змова - це один із найважчих економічних злочинів, який у розвинених країнах карається надзвичайно жорстко. Оскільки картелі (таємні угоди про фіксацію цін, поділ ринків чи обмеження виробництва) завдають мільярдних збитків споживачам, покарання за них поділяється на два рівні: колосальні фінансові санкції для компаній та реальні тюремні терміни для топменеджерів.
І не виправдовуйте злочинців.