Оголошено дату виходу ноутбуків із процесорами NVIDIA RTX Spark

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Оголошено дату виходу ноутбуків із процесорами NVIDIA RTX Spark

Ага... Знаю їх msrp. Додаємо 40+% і на суму яка вийшла валимо податки від 15% :spy:

Задрали фантазійною ціною вже ці маркетолухи. Вони думають що покупець злякається реальної ціни..
Хоча реально покупець живе в реальному світі і бачить всю дікуху на ринку.
big_bang
Member

Повідомлення

я ж сподіваюсь що вони заклали можливий стрибок ціни на пам'ять, бо ціна може збільшитися ближче до релізу.

тай загалом ціни на яблучну продукцію вже не виглядають захмарними
Diesel
Junior

Повідомлення

Гарний продукт випустили, але вони ж не яблуко, щоб такі ціни гнати.
Аціо
Member

Повідомлення

alex_sul: ↑ 08.10.2026 08:04 Пропоную обговорити Оголошено дату виходу ноутбуків із процесорами NVIDIA RTX Spark

Ага... Знаю їх msrp. Додаємо 40+% і на суму яка вийшла валимо податки від 15% :spy:

Задрали фантазійною ціною вже ці маркетолухи. Вони думають що покупець злякається реальної ціни..
Ну бачите воно як, мені навіть тут на форумі зовсім не новачки регулярно доводять що MSRP це гола вартість до якої треба ще додати податок, прибуток, витрати та бонуси, тому вартість х2 за MSRP цілком виправдана.
А коли намагаюсь їм пояснити що MSRP це рекомендована вартість покупцю з урахуванням вже середнього світового податку, з урахуванням витрат та середньої націнки, мене вимагають спалити на багатті та кличуть святу інквізицію та гарантовано накидують по 50+ мінусів.
Отож люди самі собі і спричиняють радість та добром зловживають, тобто що сіють те і жнуть.
Unsecond
Member

Повідомлення

Diesel: ↑ 08.10.2026 08:55 Гарний продукт випустили, але вони ж не яблуко, щоб такі ціни гнати.
А яблоко свои гонит потому что они, яблоко? Или почему цены заоблачные?

По теме - цена конская на самом деле.. Через 2 годика как печатные машинки будут на ебее лежать за треть, если не за четверть, цены)
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Аціо

Все правильно вам доводять не новачки.
Ви не думали що вони на досвіді кажуть про фантазійну msrp?? Може років 15 вже msrp не має відношення до реалу??

Катапультуйтесть у 2015 і по msrp купіть r9 fury x або відповідну зелену карту. Удачі :gigi:
big_bang
Member

Повідомлення

Unsecond: ↑ 08.10.2026 09:28 Через 2 годика как печатные машинки будут на ебее лежать за треть, если не за четверть, цены)
от тут ми їх і цапнем з відчуттям що надурили весь світ :lol:
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

big_bang
:up: :gigi:
Dream Machines
Member

Повідомлення

Рекомендуємо перші 6-8 місяців не розглядати як покупку такі ноути... Чому? Відповідь буде у перших незалежних тестах :rotate:
S0N1C
Member

Повідомлення

цікаво як ця уніфікована пам"ять буде в порівнянні зі звичайною 5070 + PCIE5 + звичайна DDR5 дуал канал :spy:

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
РСІЕ5 типу вузьце місце :-/
Аціо
Member

Повідомлення

alex_sul: ↑ 08.10.2026 08:04 Пропоную обговорити Оголошено дату виходу ноутбуків із процесорами NVIDIA RTX Spark

alex_sul: ↑ 08.10.2026 09:32 Аціо

Все правильно вам доводять не новачки.
Ви не думали що вони на досвіді кажуть про фантазійну msrp?? Може років 15 вже msrp не має відношення до реалу??

Катапультуйтесть у 2015 і по msrp купіть r9 fury x або відповідну зелену карту. Удачі :gigi:
Так так хвилиночку тобто задрали тому все правильно?

Шизофренія якась виходить. :lol: :lol: :lol:

В там той - або хрестик зніміть, або штанці вдягніть, тобто визначтесь чи ви з розумними, чи ви з вродливими.
Востаннє редагувалось 08.10.2026 10:58 користувачем Аціо, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Unsecond: ↑ 08.10.2026 09:28Через 2 годика как печатные машинки будут на ебее лежать за треть, если не за четверть, цены)
вкотре процитую з золотого фонду:
Hotspur: ↑ 10.06.2021 19:34теперь главное 3090 забирать не дороже 200 долларов
:laugh:

людина чекає з 2021 року, скільки ще чекати -- невідомо. я навіть свою 3080ті, куплену в 2021, продав в 2025 влітку після апгрейду за 500 баксів, тоді ціни на нові 5000 та 9000амд серії були на самому низу.
спойлер
Зображення
і ви набирайтесь терпіння :rolleyes:
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Аціо
Я в двох повідомленнях написав одне і теж - фантазійна (вигадана) маркетолухами msrp. Одне з них персонально вам. Спочатку ви олдів не розуміли, які так само про вигадану msrp вам писали з ваших же слів. А тепер Ви знову не зрозуміли? Може воно вам не треба?

І я вас дуже прошу: не пишіть простинями, максимум два абзаци. Дякую.
Востаннє редагувалось 08.10.2026 11:05 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
S0N1C
Member

Повідомлення

зараз може так статися, шо через два роки, залишки людства будуть за щастя мати можливість юзати 1060 3 Гб :popcorn:
Аціо
Member

Повідомлення

alex_sul
І це зовсім не правильно виправдовувати корупцію та порушення світового торгівельного законодавства, хоч я і розумію що зараз це модно порушувати світові та міжнародні закони.
Але точно не скажу що все правильно, ви тоді не дивуйтесь що для когось буде правильно і вбивати та грабувати, а можливо і вас чи ваших рідних...
Бо він вам скаже - а ти повернись у 2013 рік і там живи якщо не хочеш.
А я попереджав і попереджаю - що посієте те і пожнете, обміркуйте це ретельно.

Відправлено через 7 хвилин 38 секунд:
alex_sul: ↑ 08.10.2026 11:02 Аціо
Я в двох повідомленнях написав одне і теж - фантазійна (вигадана) маркетолухами msrp. Одне з них персонально вам. Спочатку ви олдів не розуміли, які так само про вигадану msrp вам писали з ваших же слів. А тепер Ви знову не зрозуміли? Може воно вам не треба?

І я вас дуже прошу: не пишіть простинями, максимум два абзаци. Дякую.
Ну що ж, а для когось буде вигадане ваше право на життя наприклад, але ви вже посіяли - тож не дивуйтесь врожаю. Все я зрозумів, але мене ви не зрозумієте, поки що.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Аціо
Хто порушує і чиє законодавство?
Виробник ляпає язиком про msrp.
Переклад абривіатури: рекомендована (дослівно очікувана) виробником вартість!
Юридичний аспект: У багатьох країнах (зокрема в США та ЄС) антимонопольне законодавство забороняє виробникам жорстко нав'язувати магазинам кінцеву ціну (resale price maintenance). Продавці мають законне право встановлювати будь-яку ціну на свій розсуд.

От магазини і продають з крихітною маржею в наслідок планетарної кризи на ринку ram та nand..
Бо інакше не виживуть!

Доступно!?
Demedik
Member

Повідомлення

Как по мне, но похоже это реально Dead on Arrival. Если бы появились вначале года, когда цены на память были не до такой степени ... , то был бы шанс. А так есть АМД для ИИ. А если очень хочется АРМ - то надо просто брать Макбук Про... При том что софт давно работает нормально, в отличие от Винды на АРМ.

Відправлено через 7 хвилин 47 секунд:
alex_sul: ↑ 08.10.2026 11:17 Аціо
Хто порушує і чиє законодавство?
Виробник ляпає язиком про msrp.
Переклад абривіатури: рекомендована (дослівно очікувана) виробником вартість!
Юридичний аспект: У багатьох країнах (зокрема в США та ЄС) антимонопольне законодавство забороняє виробникам жорстко нав'язувати магазинам кінцеву ціну (resale price maintenance). Продавці мають законне право встановлювати будь-яку ціну на свій розсуд.

От магазини і продають з крихітною маржею в наслідок планетарної кризи на ринку ram та nand..
Бо інакше не виживуть!

Доступно!?
Добавлю к этому. MRSP - это цена в США ДО налогов в США. На кассе им еще накидают дополнительно цены. При доставке в другие страны - местные налоги(к примеру в Украину, таможенные пошлины + ндс), логистика и работа + прибыль самого поставщика(естественно в процентом соотношение с ценой на товар, даже маленькие 15%). И это без учета даже кривых спроса и предложения.
S0N1C
Member

Повідомлення

AMD Radeon RX 9070 and RX 9070 XT Fall Below MSRP in Germany
ціни не фіксовані, були б фіксовані - не було б карт

Відправлено через 27 секунд:
ну і MSRP для різних регіонів - своє
Dilfin
Member

Повідомлення

Аціо: ↑ 08.10.2026 09:21

Ну бачите воно як, мені навіть тут на форумі зовсім не новачки регулярно доводять що MSRP це гола вартість до якої треба ще додати податок, прибуток, витрати та бонуси, тому вартість х2 за MSRP цілком виправдана.
А коли намагаюсь їм пояснити що MSRP це рекомендована вартість покупцю з урахуванням вже середнього світового податку, з урахуванням витрат та середньої націнки, мене вимагають спалити на багатті та кличуть святу інквізицію та гарантовано накидують по 50+ мінусів.
Отож люди самі собі і спричиняють радість та добром зловживають, тобто що сіють те і жнуть.
Трошки не так, MSRP - це рекомендована роздрібна ціна, але без включеного податку, навіть в США є штати, де ціна буде MSRP, бо там немає податку, а є штати де є податок і ціна буде суттєво відрізнятись, в Україні податок на додану вартість 20%, а все решту це маржа продаванів, але прикол в тому, що навіть сама Нвідія не продає по MSRP, вірніше продає тільки Founders Edition, яку купити дуже важко. MSRP перетворилось на мрію, тобто обман для покупця, щоб він вірив що пристрій справді кошує так дешево.
Востаннє редагувалось 08.10.2026 12:59 користувачем Dilfin, всього редагувалось 2 разів.
sensey
Member

Повідомлення

Та він може дивитися і розуміти хоч до всрачки поки він ні на що не впливає той покупець. :( :( Такі реалії.
Відповісти