Не так давно у китайців ідентичні рішення на амазоні були по 200 баксів. Побачимо чи осилить асус вміститись в 2000
Новини
Останні статті і огляди
ASUS представила безшумні міні-комп’ютери NUC 14 Essential Fanless
-
Scoffer
Member
Пропоную обговорити ASUS представила безшумні міні-комп’ютери NUC 14 Essential Fanless
Не так давно у китайців ідентичні рішення на амазоні були по 200 баксів. Побачимо чи осилить асус вміститись в 2000
-
leif
Member
це куди таке ставлять? на касу в супермаркеті?
-
phobosse
Member
до кризи пам'яті купив Gmktec G3 на N100 за 6 тис грн ) але він звичайно не fanlessScoffer: ↑ 07.10.2026 14:10Не так давно у китайців ідентичні рішення на амазоні були по 200 баксів. Побачимо чи осилить асус вміститись в 2000
-
yariksom
Member
Ну як не в дві, то в дві з половиною точно втиснуться, з огляду на те, що там аж один слот аж на 32 гбScoffer: ↑ 07.10.2026 14:10Не так давно у китайців ідентичні рішення на амазоні були по 200 баксів. Побачимо чи осилить асус вміститись в 2000
-
Devijack
Member
В мобілках чіпи потужніші ніж у цьому комп'ютері
-
S0N1C
Member
нащо на це витрачати ддр5 
-
phobosse
Member
проци тільки одноканал підтримують. тому там не багато сенсу робити 2 слотиyariksom: ↑ 07.10.2026 14:45там аж один слот аж на 32 гб
-
Scoffer
Member
На касу в супермаркеті не вистачає пари ком портів. Для деяких ще й лпт не завадить. Там ніяких вам юсб, там все надійноleif: ↑ 07.10.2026 14:15це куди таке ставлять? на касу в супермаркеті?
Це більше підійде як тонкий клієнт, приблуда для стрімінгу відео на рекламній панелі, ерзац-сервер з мінімальним навантаженням чи типу того.
-
Melki
Member
успеть попить утренний кофе, пообедать и начать собираться домой, пока загрузится система?leif: ↑ 07.10.2026 14:15на касу в супермаркеті
-
lw_007
Member
1) на касах є usbScoffer: ↑ 07.10.2026 21:54На касу в супермаркеті не вистачає пари ком портів. Для деяких ще й лпт не завадить. Там ніяких вам юсб, там все надійноleif: ↑ 07.10.2026 14:15це куди таке ставлять? на касу в супермаркеті?![]()
Це більше підійде як тонкий клієнт, приблуда для стрімінгу відео на рекламній панелі, ерзац-сервер з мінімальним навантаженням чи типу того.
2) А от нафіга на сучасних касах lpt?
-
Scoffer
Member
Може на якихось дуже новомодних і є, а коли я працював на рітейл контору і бюджетував компи, встановлювати модуль розширення з 2 ком і 1 лпт було вимогою від відділу що інтегрував їх з касовим обладнанням. Відповідно нюкоподібні пристрої були взагалі не варіантом. Не думаю що за 7-8 років щось принципово змінилось в цій сфері.
-
phobosse
Member
это ж не старый атом и hdd диск. тут все довольно бодро работает, особенно на линуксMelki: ↑ 07.10.2026 21:58успеть попить утренний кофе, пообедать и начать собираться домой, пока загрузится система?
-
Voodoo89
Member
Брав такий батьку. Висить на моніторі, крутить ютуб та фільми. Тихий і холодний.phobosse: ↑ 07.10.2026 14:39до кризи пам'яті купив Gmktec G3 на N100 за 6 тис грн ) але він звичайно не fanlessScoffer: ↑ 07.10.2026 14:10Не так давно у китайців ідентичні рішення на амазоні були по 200 баксів. Побачимо чи осилить асус вміститись в 2000
-
Melki
Member
-
quppeq
Member
N100 класний проц. В мене так споживає коробочка 10-15Вт, з роутером по 10 годин від батареї в мене живе і крутить Home Assistant, файлопомийку, сервера ігор, сайтіки якісь, медіа стрімить
Але я купив за 8к грн 16ддр4/512 версію.
А тут 32ддр5, тому напевно коштуватиме як повноцінний ноут за 50к грн(
Хоча чого ще очікувати від асус
-
lw_007
Member
Змінилось покоління обладнання (в законодавстві відбулись певні зміни + потім блекаути) , а з ним і інтерфейси.Scoffer: ↑ 07.10.2026 23:17Може на якихось дуже новомодних і є, а коли я працював на рітейл контору і бюджетував компи, встановлювати модуль розширення з 2 ком і 1 лпт було вимогою від відділу що інтегрував їх з касовим обладнанням. Відповідно нюкоподібні пристрої були взагалі не варіантом. Не думаю що за 7-8 років щось принципово змінилось в цій сфері.
Якщо що, касові принтери з LPT вже років 10 як складно знайти, схоже ти вже тоді мав справу з legacy
Відправлено через 2 години 31 хвилину 9 секунд:
чим n100 хороший в порівнянні з коробочками на умовних 4500u і старше? (окрім нормального біосу, якщо мова не про китай)quppeq: ↑ 08.10.2026 09:03 N100 класний проц. В мене так споживає коробочка 10-15Вт, з роутером по 10 годин від батареї в мене живе і крутить Home Assistant, файлопомийку, сервера ігор, сайтіки якісь, медіа стрімить
споживання таке ж, продуктивність в рази менше, доступних інтерфейсів менше (по пам'яті, фактично зараз лінь перевіряти)
PS. Ні, трохи неправильно виразився. З умовним 4500u можна налаштувати на 5-7Вт споживання системою в простої і 15 в навантаженні
-
quppeq
Member
Мені зручно що я живлю коробочку по 12В DC прямо від батареї разом зх роутером, не задіюючи інвертор. Споживання нажаль через це я мало знаю, бо в мене роутер десь споживав 10, а з коробочкою (де крутиться Proxmox 24/7 з всячиною) разом 18-20Вт і 25Вт в навантаженніlw_007: ↑ 08.10.2026 12:31 чим n100 хороший в порівнянні з коробочками на умовних 4500u і старше? (окрім нормального біосу, якщо мова не про китай)
споживання таке ж, продуктивність в рази менше, доступних інтерфейсів менше (по пам'яті, фактично зараз лінь перевіряти)
PS. Ні, трохи неправильно виразився. З умовним 4500u можна налаштувати на 5-7Вт споживання системою в простої і 15 в навантаженні
Є підтримка сучасних кодеків для транскодування (хоча так думаю то не всім треба, але все ж)
Але я й купував, кажу, за 8к з 16 ddr4 і 512 ssd. Якщо десь за таку ціну можна найти ryzen коробочку - візьму прям зараз
-
lw_007
Member
коробочки райзен ніби 19В, зазвичай. Як і ноути й монітори, поки що.quppeq: ↑ 08.10.2026 15:35Мені зручно що я живлю коробочку по 12В DC прямо від батареї разом зх роутером, не задіюючи інвертор. Споживання нажаль через це я мало знаю, бо в мене роутер десь споживав 10, а з коробочкою (де крутиться Proxmox 24/7 з всячиною) разом 18-20Вт і 25Вт в навантаженніlw_007: ↑ 08.10.2026 12:31 чим n100 хороший в порівнянні з коробочками на умовних 4500u і старше? (окрім нормального біосу, якщо мова не про китай)
Є підтримка сучасних кодеків для транскодування (хоча так думаю то не всім треба, але все ж)
Але я й купував, кажу, за 8к з 16 ddr4 і 512 ssd. Якщо десь за таку ціну можна найти ryzen коробочку - візьму прям зараз
інвертор я теж не юзаю - Акб, бмс, buck конвертер, розводка на ноут, моніки)
"Але я й купував, кажу, за 8к з 16 ddr4 і 512 ssd. "
так ти зазар і на атомі за таку ціну не купиш.
barebone на райзенах десь 100-300$ на алі, сам зараз хочу розібратись які білье підійшли б під мої задачі, і в яких біоси й компоненти краще