Вереснева статистика Steam: геймери переходять на 32 ГБ ОЗП, а GeForce RTX 5070 стала найпопулярнішою відеокартою

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 03.10.2026 20:05 Вот, новейшая игра с поддержкой RTX Mega Geometry, лучами и прочей хeрнeй. Посмотри где 9070ХТ и где твои технологии. С твоими любимыми апскейлерами специально выбрал.
спойлер
Screenshot 2026-10-03 19370411.png

Screenshot 2026-10-03 19551611.png
Ви обвели 5070, а не 5070ті, з останньою там різниця - пара кадрів, на рівні статистичної похибки.

Відправлено через 46 секунд:
harito: ↑ 03.10.2026 16:19 Они заметили, что в сентябре в Steam наблюдался невероятный рост доли геймеров, использующих упрощенный китайский язык. Их общее количество увеличилось сразу на 7,42%. Иностранные журналисты считают, что именно это изменение повлияло на итоговый расклад сил в рейтинге самых популярных GPU. По их мнению, без китайских игроков GeForce RTX 5070 не смогла бы занять первое место в списке. Вполне возможно, что в этом месяце Valve допустила ошибку при сборе данных о "железе" пользователей."
Ооо, ну тоді все в порядку, зрада відміняється, розходимось :)
vsx
Member

Повідомлення

GreenMile: ↑ 03.10.2026 21:39 Ви обвели 5070, а не 5070ті, з останньою там різниця - пара кадрів, на рівні статистичної похибки.
почитайте будь ласка про що ми говорили
erkins007
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 03.10.2026 20:05Вот, новейшая игра с поддержкой RTX Mega Geometry, лучами и прочей хeрнeй. Посмотри где 9070ХТ и где твои технологии. С твоими любимыми апскейлерами специально выбрал.
чел, ты если пишешь что игра с лучами, то кидай тесты с лучами, но можешь и не кидать вообще, я тебе два раза прямым текстом пишу что 9070хт по НЫНЕШНИМ ценам когда цены на зеленые карты улетели в космос это нормальный выбор, зачем ты продолжаешь ее сравнивать с 5060ти если никто и не спорит что она гораздо мощнее мне непонятно.
Я говорю о том что в эпоху технологий на демпинге сильно долго не уехать - через несколько лет дефицит кончится и будет как с майнингом куда тоже рыксы разгребали. У АМД щас есть возможность отжать долю рынка, пока Хуангу все равно, но для этого нужно не просто цену дешевле держать, нужно разобраться с фср4 на старых картах, чтобы покупатели видели поддержку, а не то что у нвидиа новый апскейлер на все поколения с дня релиза, а тут "когда-то в 27", нужно починить генерацию, перевести ее на тензоры и пофиксить вывод кадров, нужно работать с разрабами игр чтобы эти технлогии были в играх, а не на бумаге.
Наконец нужно выдать альтернативу длсс5, потому что всем скептикам уже понятно что за этим будущее.
На чистом растре уже далеко не уедешь, нужно приспосабливаться
vsx
Member

Повідомлення

erkins007: ↑ 03.10.2026 23:02 чел, ты если пишешь что игра с лучами, то кидай тесты с лучами, но можешь и не кидать вообще, я тебе два раза прямым текстом пишу что 9070хт по НЫНЕШНИМ ценам когда цены на зеленые карты улетели в космос это нормальный выбор, зачем ты продолжаешь ее сравнивать с 5060ти если никто и не спорит что она гораздо мощнее мне непонятно.
А с чем ее сравнивать, скажи пожалуйста? С 5070ti которая тоже в космос улетела? Она и в 25 недешевая была. Видеокарты нужно сравнивать по цене. И из этих трех которые сейчас в одну цену продаются выбор 9070ХТ не является НОРМАЛЬНЫМ как ты говоришь, а является ЕДИНСТВЕННО ВЕРНЫМ. И ссылаться постоянно но цены 25 года несерьезно. Они только осенью месяца на 3-4 стали нормальными, если так вообще можно говорить о нынешних ценах.
erkins007
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 03.10.2026 23:44А с чем ее сравнивать, скажи пожалуйста? С 5070ti
Та нет конечно ты что. Сравнивай сразу с 5050. Так вообще отлично будет.

Отправлено спустя 3 минуты 51 секунду:
vsx: ↑ 03.10.2026 23:44Она и в 25 недешевая была
Она в 25 была дороже на 100$. Лучше было доплатить их и получить все технологии, а не аналоги.
На данный момент 9070хт, это именно что нормальный выбор, но далеко не единственно верный.
Естественно если вы были в спячке, проснулись в 26 году, у вас ограничен бюджет и хватает или на 9070хт или на 5060ти, то нужно брать первую.

Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
vsx: ↑ 03.10.2026 23:44Они только осенью месяца на 3-4 стали нормальными
С весны они были нормальные. Летом 25го 5090 стоила 105к.
vsx
Member

Повідомлення

erkins007: ↑ 04.10.2026 00:07 Она в 25 была дороже на 100$. Лучше было доплатить их и получить все технологии, а не аналоги.
Не было такого. Разница в цене на сопоставимые исполнения была в 10-15 тыс. Никогда на украинском рынке 5070ti на 4000 дороже или как ты говоришь 100$ не продавалась.
erkins007
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 04.10.2026 01:25Никогда на украинском рынке
давай еще цены отдельного серовоза нашего сравни. Глобально 5070ти была по 850 баксов, 9070хт по 750 большую часть 25 года.
9070хт была всегда дешевле, но ей это не особо помогало пока был такой небольшой разрыв. В том же стиме у нее было 0,16%.
То что у нас она была на 8к дешевле и была по 37 когда 5070ти была по 45 это особенности нашего рынка где у товара с более высоким мсрп больше и налогов в конечной стоимости

vsx
Вот кстати пример хороший когда человек решил сэкономить и взять радеон, а потом жалеет, а поменять уже нельзя так как цены выросли
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... _horribly/
dead_rat
Member

Повідомлення

erkins007
Ну точно не вкид, чел щось пробурчав і більше в треді не зʼявився.
Я прямо вірю, що на 9070 в нього нічого не працює. Два рази.
vsx
Member

Повідомлення

erkins007
Над таоим хорошим примером там вся ветка смеется. У чувака была возможность взять 4090 но он решил сэкономить и взял 9070хт и теперь жалеет потому что она хуже в играх :lol:
И еще у него ведьмак не работал потому что амд на несколько часов опоздала выкатить драйвер, горе то какое
Барбарис
Member

Повідомлення

В того кадра з редіта явно проблеми - 4090 друга за потужністю карта після 5090, 5080 лиш інколи дотягується. Обрати замість неї 70хт - :facepalm:
GreenMile
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 03.10.2026 22:46
GreenMile: ↑ 03.10.2026 21:39 Ви обвели 5070, а не 5070ті, з останньою там різниця - пара кадрів, на рівні статистичної похибки.
почитайте будь ласка про що ми говорили
Перечитав, приймається, тоді інше зауваження - якщо мова за технології - порівнюйте в технологіях, а не в одному апскейлінгу. Візьміть тоді гру з трасуванням шляху чи променів + ФГ + реконструкція, там і побачите роботу технологій.
В цілому, у виборі між 5070 звичайною і 9070хт я за останню, бо вона ближче до 5070ті за сукупністю показників. Але це не відміняє того факту, що 5070 можна "розігнати технологіями" набагато більше, ніж 9070хт.
vsx: ↑ 03.10.2026 23:44 Видеокарты нужно сравнивать по цене.
Скільки по ціні не порівнюй, від цього у АМД не з'явиться в лінійці відяхи топового сегмента, які будуть прямим конкурентом 5080 і 5090. Тобто, у червоних ви не можете отримати карту швидшу за 9070хт навіть за оверпрайс, бо їх не існує в природі, а у нвідії - можете.
dead_rat
Member

Повідомлення

GreenMile: ↑ 04.10.2026 11:15 Візьміть тоді гру з трасуванням шляху чи променів + ФГ + реконструкція, там і побачите роботу
І там буде 8 фпс проти 4. Бо 5070 це точно не карта, що тягне трасування шляху
GreenMile
Member

Повідомлення

dead_rat: ↑ 04.10.2026 11:26
GreenMile: ↑ 04.10.2026 11:15 Візьміть тоді гру з трасуванням шляху чи променів + ФГ + реконструкція, там і побачите роботу
І там буде 8 фпс проти 4. Бо 5070 це точно не карта, що тягне трасування шляху
Не буде, як мінімум через наявність МФГ, який у АМД ще поки на стадії розробки.
Я на своїй 4070ті чудово пройшов КП2077 з пастрейсінгом, і генератором х2, а вона не далеко пішла від 5070.
vsx
Member

Повідомлення

GreenMile: ↑ 04.10.2026 11:15 Перечитав, приймається, тоді інше зауваження - якщо мова за технології - порівнюйте в технологіях, а не в одному апскейлінгу. Візьміть тоді гру з трасуванням шляху чи променів + ФГ + реконструкція, там і побачите роботу технологій.
В цілому, у виборі між 5070 звичайною і 9070хт я за останню, бо вона ближче до 5070ті за сукупністю показників. Але це не відміняє того факту, що 5070 можна "розігнати технологіями" набагато більше, ніж 9070хт.
ФГ и МФГ это не технологии а программный мусор, по крайней мере пока они базируются на интерполяции. Учитывать такое при сравнении производительности карт просто несерьезно. Когда подобный мусор появится с новой версией адреналина то все аргументы в пользу RTX можно будет выбросить? Единственное чем 5070 может обойти 9070хт это трассировка пути в нескольких играх, но и там и там это неиграбельно.
GreenMile: ↑ 04.10.2026 11:15 Скільки по ціні не порівнюй, від цього у АМД не з'явиться в лінійці відяхи топового сегмента, які будуть прямим конкурентом 5080 і 5090. Тобто, у червоних ви не можете отримати карту швидшу за 9070хт навіть за оверпрайс, бо їх не існує в природі, а у нвідії - можете.
Не можем поэтому и не сравниваем с ними. Мы сравниваем именно с сопоставимыми моделями по цене - 5060Ti и 5070. Если бы у АМД была 9080ХТ мы бы сравнивали ее с 5070Ti. А ссылаться как некоторые на то что было в 25 году в каком-то там месяце это отрыв от реальности.
GreenMile
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 04.10.2026 12:28
GreenMile: ↑ 04.10.2026 11:15 Перечитав, приймається, тоді інше зауваження - якщо мова за технології - порівнюйте в технологіях, а не в одному апскейлінгу. Візьміть тоді гру з трасуванням шляху чи променів + ФГ + реконструкція, там і побачите роботу технологій.
ФГ и МФГ это не технологии а программный мусор, по крайней мере пока они базируются на интерполяции. Учитывать такое при сравнении производительности карт просто несерьезно.
Це лише ваша суб'єктивна думка. А ще зручний спосіб не враховувати аргумент на користь зелених карт, тут я приймаю - тут не приймаю ;) Так завжди, поки у АМД цього нема - це все "недотехнології" і "непотрібні промені", як тільки АМД наздоганяє - риторика одразу змінюється з "не потрібні нам ваші промені" на "АМД не гірша в променях" :-P Те саме було і з апскейлінгами і те саме буде і з МФГ, коли АМД його нарешті викотить.
Ще раз, я на 4070-ті з ФГ х2 чудово пройшов КП2077 з пастресйінгом і воно працює, хочеться вам цього чи ні.
vsx: ↑ 04.10.2026 12:28
GreenMile: ↑ 04.10.2026 11:15 Скільки по ціні не порівнюй, від цього у АМД не з'явиться в лінійці відяхи топового сегмента, які будуть прямим конкурентом 5080 і 5090. Тобто, у червоних ви не можете отримати карту швидшу за 9070хт навіть за оверпрайс, бо їх не існує в природі, а у нвідії - можете.
Не можем поэтому и не сравниваем с ними. Мы сравниваем именно с сопоставимыми моделями
Це ви порівнюєте, а не "ми". Цині плинні в часі, вчора співвідношення було одне, сьогодні друге, завтра буде третє. В кожний період часу одна з карт може виявитись кращою по ціні. Що не відміняє того факту, що АМД в приніпі нема чим відповісти на 5080 і 5090.
leif
Member

Повідомлення

GreenMile: ↑ 04.10.2026 14:09Ще раз, я на 4070-ті з ФГ х2 чудово пройшов КП2077 з пастресйінгом і воно працює, хочеться вам цього чи ні.
я зараз проходжу другого спайдермена і теж з генератором 2х (в грі в налаштуваннях він йде як 1х, але у них це типу кількість додаткових кадрів, тому це 2х). викрутив усе вправо в налаштуваннях -- отримав 55-60фпсів -> малувато. що робити? знижувати налаштування або врубити фреймген. обрав друге і задоволений на всі 100%
vsx
Member

Повідомлення

GreenMile: ↑ 04.10.2026 14:09 Це лише ваша суб'єктивна думка. А ще зручний спосіб не враховувати аргумент на користь зелених карт, тут я приймаю - тут не приймаю ;) Так завжди, поки у АМД цього нема - це все "недотехнології" і "непотрібні промені", як тільки АМД наздоганяє - риторика одразу змінюється з "не потрібні нам ваші промені" на "АМД не гірша в променях" :-P Те саме було і з апскейлінгами і те саме буде і з МФГ, коли АМД його нарешті викотить.
Ще раз, я на 4070-ті з ФГ х2 чудово пройшов КП2077 з пастресйінгом і воно працює, хочеться вам цього чи ні.
Нет, это не только мое мнение, нормальные люди тоже считают фг бесполезной технологией, по крайней мере в том виде в котором она сейчас. Апскейлером я пользовался всегда а фг не включал никогда, ни когда он был програмным ни когда стал ml, и дальше включать не буду. Лучи тут по разному можно относиться, иногда к месту иногда бесполезная вещь.
И да, я тоже могу пройти КП2077 с пазтрейсингом и фг х2. В этом какая-то привилегия заключается или что?
GreenMile
Member

Повідомлення

vsx: ↑ 04.10.2026 14:28
GreenMile: ↑ 04.10.2026 14:09 Це лише ваша суб'єктивна думка. А ще зручний спосіб не враховувати аргумент на користь зелених карт, тут я приймаю - тут не приймаю ;) Так завжди, поки у АМД цього нема - це все "недотехнології" і "непотрібні промені", як тільки АМД наздоганяє - риторика одразу змінюється з "не потрібні нам ваші промені" на "АМД не гірша в променях" :-P Те саме було і з апскейлінгами і те саме буде і з МФГ, коли АМД його нарешті викотить.
Нет, это не только мое мнение, нормальные люди тоже считают фг бесполезной технологией, по крайней мере в том виде в котором она сейчас. Апскейлером я пользовался всегда а фг не включал никогда, ни когда он был програмным ни когда стал ml, и дальше включать не буду. Лучи тут по разному можно относиться, иногда к месту иногда бесполезная вещь.
И да, я тоже могу пройти КП2077 с пазтрейсингом и фг х2. В этом какая-то привилегия заключается или что?
Припніть цю дешеву маніпуляцію псевдо-аргументами "нормальні люди", "всі" тощо. Хто вам сказав, що ви нормальні? Те що ви ними не користувались - то ваші особисті переконання, які не мають жодного відношення до теми обговорення. Я вам вже сказав, аргумент "нам етот ваш рейтрейсінг нє нужон" працював рівно до того моменту, поки карти АМД його адекватно не вміли. А тепер - дивись ти, 9070хт вже вміє в пастрейсінг нормально :shuffle:
З ФГ можете, а з МФГ теж можете? Власне, повертаємось до теми обговорення технологій: станом на зараз, поки АМД не викотила свій власний мультифреймген, 5070 можна розігнати більше цими костилями, про це була і мова. Пройде трохи часу і 5070 буде в сраці по всім параметрам, в тому числі і по технологіям, але вас це щось так задіває, що я прям не можу, наче ці карти ви створювали і тепер не витримуєте критики :dontknow:
S0N1C
Member

Повідомлення

GreenMile: ↑ 04.10.2026 14:44 Те що ви ними не користувались - то ваші особисті переконання
це переконання здорової людини :rolleyes:
vsx
Member

Повідомлення

GreenMile
добре, ви мене переконали, краще взяти 5070
Відповісти