Оголошено точну дату виходу шутера Metro 2039

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

warp37: 03.09.2026 23:17 Перерендерил трейлер с DLSS 5 (Cinematic, NR Intensity 2). Чтобы поближе к ПК-версии стало. ;)
спойлер
от щоб на ходу різницю показав, типу як з ICAT нвідії для скрінів, щоб наглядно різницю бачити.
насправді, впевнений що 4а геймс на повну будуть працювати з пастрейсингом, тому длсс5 там може допомогти хіба що з обличчями
Востаннє редагувалось 03.09.2026 23:34 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
Vigilante
Member

Повідомлення

Ну нарешті події повертаються у метро. Перші 2 частини були супер. Проте Exodus я щось взагалі не зрозумів. Починав його три рази, але так і не зміг заставити себе в це грати.
Shepard1985
Member

Повідомлення

Vigilante: 03.09.2026 23:25 Ну нарешті події повертаються у метро. Перші 2 частини були супер. Проте Exodus я щось взагалі не зрозумів. Починав його три рази, але так і не зміг заставити себе в це грати.
Ну то може варто нарешті її пройти, аби зрозуміти?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Shepard1985: 03.09.2026 23:24
Enjthesilence: 03.09.2026 23:09
а я хочу бродити по руїнах москви, дуже навіть. дивитись на канібалів і місцевих фашистів, про злюче "нато" та отримати ачівку "декомунізація", типу це вже відчувалось у ексодусі, як і батхьорт з боліт
насправді сценарій і так нехило переписали і відійшли від ідей, які були до 22 року, але переробляти ще повністю місце дії, коли вже є багато напрацювань не те щоб легко, особливо коли інвестори хочуть швидше отримати гроші.
впевнений на дуже сильний антивоєнний меседж в грі, від якого на болотах буде ще сильніше палати, та в принципі з сінематика до 2039 вже все зрозуміло
В останньому Метро ми ж вже вилізли з самого Метро, то можливо варто було б продовжити подорож по Європі, чи по іншим континентах? Нас завжди якось намагаються повернути на ті болота, а тепер вже навіть і в комп'ютерних іграх. Єдиний раз мені подобалось в грі туди повертатися, це коли можна було зі зброї валити "мирних росіян" у аеропорті. Здається то було в якомусь Call of duty.
Особисто для мене це якийсь десонанс, коли українська студія робить гру за книгою росіянина та й ще локація росія з її болотами. Невже у студії немає кращих ідей?
ну типу бо гра називається "Метро")
я ж тобі вже підказав, що на половині розробки ніхто не буде нічого переробляти, насолоджуйся краєвидами зруйнованої москви і не парся так сильно. ця частина поставить крапку на "москві"
ps а тебе не тригерів той факт, що катсцени (моушенкепчур) для Сталкера 2 робив Найшулер? він ще грав одного з персонажів гри,
спойлер
який вирубає нас в началі грі і потім зустрічає по сюжету в печері снорків
4а геймс почали співпрацю з Глуховським 20 років назад і вже у 2019 році, були норм дзвіночки про "зле нато", якого боїться мельнік і керівництво країни на ямантау (нагадаю кінчених канібалів) ну славнозвісна "декомунізація" з відстрілом голови пам'ятника члєніну, це все 2019 рік.
Востаннє редагувалось 03.09.2026 23:49 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
Shepard1985
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.09.2026 23:30
Shepard1985: 03.09.2026 23:24

В останньому Метро ми ж вже вилізли з самого Метро, то можливо варто було б продовжити подорож по Європі, чи по іншим континентах? Нас завжди якось намагаються повернути на ті болота, а тепер вже навіть і в комп'ютерних іграх. Єдиний раз мені подобалось в грі туди повертатися, це коли можна було зі зброї валити "мирних росіян" у аеропорті. Здається то було в якомусь Call of duty.
Особисто для мене це якийсь десонанс, коли українська студія робить гру за книгою росіянина та й ще локація росія з її болотами. Невже у студії немає кращих ідей?
я ж тобі вже підказав, що на половині розробки ніхто не буде нічого переробляти, насолоджуйся краєвидами зруйнованої москви і не парся так сильно. ця частина поставить крапку на "москві"
ps а тебе не тригерів той факт, що катсцени (моушенкепчур) для Сталкера 2 робив Найшулер? він ще грав одного з персонажів гри,
спойлер
Ви вірите, що Глуховський зможе відірватися від московського метро? Навряд.
Мене тригерить все, але хіба на це можна якось повпливати? Я вже і тому радію, що зараз хоча б російської все менше стає хоча б у публічній сфері, бо ще 20 років назад був повний жах. Але час від часу вилазять якісь полякові та потапонасті - це такі, як герпес...
Будемо сподіватися на краще.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Shepard1985: 03.09.2026 23:42
Enjthesilence: 03.09.2026 23:30
спойлер
Ви вірите, що Глуховський зможе відірватися від московського метро? Навряд.
Мене тригерить все, але хіба на це можна якось повпливати? Я вже і тому радію, що зараз хоча б російської все менше стає хоча б у публічній сфері, бо ще 20 років назад був повний жах. Але час від часу вилазять якісь полякові та потапонасті - це такі, як герпес...
Будемо сподіватися на краще.
він відірвався від москви буквально у другій главі ексодус,
спойлер
а Сем взагалі поплив в сша в кінці свого доповнення
короче, хай гра вийде, думаю все в цьому плані буде як треба. глуховський норм бази навалив після початку широкомасштабки, чи ви очікуєте від нього вступу до рдк?)) в нього чітка позиція, не розмита як в "хороших руських"
Zaelot
Member

Повідомлення

якщо буде укр озвучка, то зроблю предзаказ :super:
warp37
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.09.2026 23:25
warp37: 03.09.2026 23:17 Перерендерил трейлер с DLSS 5 (Cinematic, NR Intensity 2). Чтобы поближе к ПК-версии стало. ;)
спойлер
от щоб на ходу різницю показав, типу як з ICAT нвідії для скрінів, щоб наглядно різницю бачити.
насправді, впевнений що 4а геймс на повну будуть працювати з пастрейсингом, тому длсс5 там може допомогти хіба що з обличчями
Зробив трохи краще. DLSS 5 і без.
спойлер
xIIImaL
Member

Повідомлення

Vpupkin: 03.09.2026 20:22 Це можна і на релізі за всі 60-70$ купити, аби 5090 впоралася.
Там с плойки геймплей , почему 5090 должна не впоратся ? :popcorn: думаю она легко впорается даже с длсс5 в 4к
werneo
Member

Повідомлення

Отак сидиш і думаєш, бл, 27-й рік, коли він ще там буде. А потім такий приходиш в себе, а це менше ніж за пів року…
Sanьka
Member

Повідомлення

kairo: 03.09.2026 20:36Можна було б змінити локацію для нової частини.
Згоден.
Ну навіть не питання міста, а скоріш в тому , що після відкритого світу, нема бажання спуститись в тунелі.
Прикольно було б їздити на Аврорі в різні локації (Сибір, Волга , дальній схід) і асвабаждать населення від тиранів та відвозити в новозасноване містечко.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Sanьka: 04.09.2026 07:58 Прикольно було б їздити на Аврорі в різні локації (Сибір, Волга , дальній схід) і асвабаждать населення хароших узкіх від тиранів
яких вони самі собі вибрали? Ні, не прикольно. Постапок можна на будь-якій території обіграти, було б бажання. Та і метро не тільки в кучково є.
Zealoth
Member

Повідомлення

Имхо, лучший отрезок Исхода это был Новосибирск. Максимально атмосферный и эмоциональный уровень. Тлен, безисходность и запустение и отличное повествование через окружение. Ни одной живой души кроме единственного пацаненка, окружение без всяких ненужных пасхалок или сомнительных отсылок (как комната с франкештейном на Волге). Если будет подобие открытого мира, надеюсь он будет больше похож на Волгу, чем на Каспий. Кататься на Буханке по пустыне интересно только первый десяток минут. Я жду от игры вселенной Метро именно урбанистические промышленные подземелья, закрытые пространства и хорошо срежесированные/поставленные ситуации, в этом разработчики максимально хороши.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Шикардос) В це ми пограємо) Пропустити таке не можна!
Доречі в трейлері як на мене, графон, тіні, кущі не сильно відрізняються від метро exodus і в цілому здався графон гірше чим в сталкер2... хм це так чи просто приставка так відтворила? Може здалося :think:
Zealoth
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 04.09.2026 09:33 Доречі в трейлері як на мене, графон, тіні, кущі не сильно відрізняються від метро exodus і в цілому здався графон гірше чим в сталкер2... хм це так чи просто приставка так відтворила? Може здалося :think:
По освещению и теням сложно судить, они в С2 очень не равномерные от ситуации к ситуации. Но по модели и текстуре оружия ГГ видно, что от Исхода отличий в детализации немного, если вообще есть. Тут, моё мнение, уже не ограничение движка 4А, а стиль художников и дизайнеров студии. Уверен, мутантов они специально не стали показывать, они у них как правило довольно пластилиновые по внешнему виду, за исключением Библиотекарей.
Maxim0529
Member

Повідомлення

Afit: 03.09.2026 20:33
Vpupkin: 03.09.2026 20:22 Це можна і на релізі за всі 60-70$ купити, аби 5090 впоралася.
В них традиційно під зелені відеокарти оптимізація чудова. Доречі цікаво чи будуть в цій частині вони й далі використовувати PhysX. В повноцінному варіанті (з відеокартами Nvidia) цей фізичний двіжок демонструє на повну свої можливості :up: Пам'ятаю як після того як я грав на зелейній на RX470 я не розумів куди поділись ті круті ефекти :dontknow: Наче фіз ікс увімкнено, але дим не реагує на рухи. Немає тсільки уламків і т д. Тепер я знову на зеленій буду перепроходити з повноцінною насолодою :popcorn: Треба освіжити події попередніх частин
Не буде, на початку випуску rtx5000 взагалі не підтримував вже цю технологію, на ці технологію надія вже давно забила хрін, до того ж є багато новіших та цікавих окрім цієї.
vsx
Member

Повідомлення

Afit: 03.09.2026 20:33 Доречі цікаво чи будуть в цій частині вони й далі використовувати PhysX
Технология устарела и не поддерживается в полной мере даже видеокартами geforce. Новых версих не было очень давно. Странно было бы видеть такое в игре 2027 года.
Prescott
Member

Повідомлення

Опять по кишкам метро лазить, честно - уже надоело
Afit
Member

Повідомлення

vsx: 04.09.2026 11:13
Afit: 03.09.2026 20:33 Доречі цікаво чи будуть в цій частині вони й далі використовувати PhysX
Технология устарела и не поддерживается в полной мере даже видеокартами geforce. Новых версих не было очень давно. Странно было бы видеть такое в игре 2027 года.
Не странно, потому что даже сегоня мало кто показывает чтото близкое по уровню качества

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
Maxim0529: 04.09.2026 10:04
Afit: 03.09.2026 20:33

В них традиційно під зелені відеокарти оптимізація чудова. Доречі цікаво чи будуть в цій частині вони й далі використовувати PhysX. В повноцінному варіанті (з відеокартами Nvidia) цей фізичний двіжок демонструє на повну свої можливості :up: Пам'ятаю як після того як я грав на зелейній на RX470 я не розумів куди поділись ті круті ефекти :dontknow: Наче фіз ікс увімкнено, але дим не реагує на рухи. Немає тсільки уламків і т д. Тепер я знову на зеленій буду перепроходити з повноцінною насолодою :popcorn: Треба освіжити події попередніх частин
Не буде, на початку випуску rtx5000 взагалі не підтримував вже цю технологію, на ці технологію надія вже давно забила хрін, до того ж є багато новіших та цікавих окрім цієї.
Чую дзвін, та не знаю де він :facepalm:
RTX 5000 не підтримував 32битну версію цієї технології, а не взагалі як технологію
vsx
Member

Повідомлення

Afit: 04.09.2026 14:12 Не странно, потому что даже сегоня мало кто показывает чтото близкое по уровню качества
да не, то тебе кажется просто)
Відповісти