Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

Хто купував батареї на
https://ua.wattcycle.com
Звідки відвантажують та скільки коштує доставка в Україну?
The_Rusik
Member

Повідомлення

GreenMile
А не помните какая цена была на эти модели до подорожания минимальная? А то хотлайн рисует только среднюю.

Какая вообще адекватная цена на ф1200 или аналогичные модели?
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

corruptedflesh: 03.09.2026 10:44, воно таке навіть у дешевего лайна за 250 баксів з алі, є знайомий з якимось ноунеймом з алі і йому страшно підключатись до клауда стрьомного,
До Кулону та іншого тупого ДБЖ легко прикрутити мережевий моніторинг.
viewtopic.php?p=4176851#p4176851
Hotspur
Member

Повідомлення

Graveworm: 03.09.2026 07:21По готовим системам теми не побачив, прийшов сюди, щоб не множити сутності
нормальних зарядних станцій майже не існує. вони не презначені до навантаження типу блекаутів 2-5 місяців раз в тиждень. для такого режиму беруть дорогий інвертор + окремо акумулятор. не обовязково гібридний можна просто інвертор+зарядка без сонця. можна зарядка окремо окремо інвертор окремо акум (це в мене )

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
acm_fan: 03.09.2026 02:06Заряд током 50 А это точно не про бесшумность, с ней всё будет значительно дороже.
в мене безшумний 85 амперний блок зарядки :gigi: :gigi: :gigi: ціна 200+ доларів тільки він :lol: 12 вольт :lol:

Відправлено через 38 секунд:
BorisBrejcha: 03.09.2026 16:51До Кулону та іншого тупого ДБЖ легко прикрутити мережевий моніторинг.
нафіг не треба. береш реле розумне + розумну розетку і все

Відправлено через 40 секунд:
Graveworm: 03.09.2026 07:21Бойлер/пралку і самозбір не витягне
витягне :D

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Graveworm: 03.09.2026 07:21 Marstek M1200 1800 Вт / 1030 Вт⋅год
в 4 рази оверпрайс. акум маленький. що там по ремонтопригодності невідомо

Відправлено через 16 хвилин :
acm_fan: 03.09.2026 02:06Опуская прелюдию, 250 USD - инвертор ("гибридный") на 24 В (это те, что помощнее). На сдачу от Ваших 30к грн (675-250=425 USD) берётся 24 В 100 А*ч лифер.
шось таке. підтримую
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Hotspur: 03.09.2026 19:02в мене безшумний 85 амперний блок зарядки :gigi: :gigi: :gigi:

Ложь и провокация :rotate:
Graveworm: 03.09.2026 07:21Бойлер/пралку і самозбір не витягне
Плюс знання і розуміння в електриці близконульові, тому ризикувати не буду
Во-1 - как выше ответили - затащит. Бойлер это утрирование, но СВЧ / мультиварку - вполне рабочий сценарий.
Во-2 - самосбор никто и не предлагает. Это было бы про купить отдельно 8 (?) призматиков, скрутить всё, добавить BMS по вкусу и т. д. То что и есть самому_собрать.
А вот достать из коробки готовую батарею и двумя проводами (+ и -) соединить с инвертором - тут не нужно быть спецом.
спойлер
При условии что внутри инвертора уже есть предохранитель (обычно на +). Что не везде имеется, надо уточнять.
Впрочем, я услышал - хочется простого решения.
Но прикол в том, что его нет :dontknow: Тем более при ограниченном бюджете. Плюс Ваши
Graveworm: 03.09.2026 07:21пару годин після роботи і на вихідних в квартирі компуктор поганяти
не сильно тождественны
Graveworm: 02.09.2026 16:34обов'язково - безпроблемна робота в режимі упса
где Вы же сами всё понимаете и знаете
Graveworm: 02.09.2026 16:34друга, фактично, копія "100 еліт", яка масово в такому режимі дохне, перша, по відгукам, теж буває залипає
Словом, осталось только принять реальность. И решиться прикрутить + и - :gigi:
спойлер
Домашний (офисный) щиток переделывать / добавлять второй даже не обязательно (но вполне логично при сценариях с СВЧ и т. д.). Прикручиваете вилку (1 шт) и розетку (1 шт) к инвертору - чем не ЗС :laugh:
Graveworm
Member

Повідомлення

Цим ніхто займатися не буде, квартира зйомна і там тільки автомат і реле якесь
acm_fan: 03.09.2026 20:18тождественны
Тут я мав на увазі саме ту проблему з залипанням
acm_fan: 03.09.2026 20:18Бойлер это утрирование, но СВЧ / мультиварку - вполне рабочий сценарий.
ні, я мав на увазі як раз бойлер. і пралку. мікрохвильовка не цікавить, мультиварки нема в принципі, я нічого не готую практично
acm_fan: 03.09.2026 20:18достать из коробки готовую батарею и двумя проводами (+ и -) соединить с инвертором
Окей, які? (З місцевого магазина і з гарантією хоча б пару років)
Hotspur: 03.09.2026 19:02акум маленький.
Так наче всі, шо я скидав, по кіловату і в ± одну ціну
1985god
Member

Повідомлення

Graveworm
Оцей ваш один кіловат година вас не врятує, як і не врятує 20-40 кВт* годин акумуляторів без генерації , краще тоді дивтися на маленький портативний генератор еко флов :shuffle: який тихенько буде пердіти на балконі , акцент на маааленький інверторний , а не велике дешеве одоробло з епіцентру. Хочу вивчити трохи тему еко флов генератора і інших маааленьких. 1 кВт*год це смартфон заряджати / ноутбук приилайтових графіках ну ще електрогрілку включити на 40-50 Вт поміряйте енергометром ваш компуктер коли працюєте чи граєте і побачите порахуєте як швидко сяде ваш кіловат година . Енергометр до 10$ на алі а відкриє для вас новий дивний світ. Я б радив покупку будь яких енергодевайсів починати з нього

Відправлено через 8 хвилин 43 секунди:
отаке щось
спойлер
IMG_0052.jpeg
хто мав досвід ? Я звісно пошукаю та погуглю . Але якщо хтось таке вживу використовував поділіться враженнями. У мене є відкрити балкон , дирку перфоратором для проводу я зроблю, чадного газу не буде бо балкон буде закритий а от зарядити за кілька годин акумулятори коли буде повни триндець , виглядає хорошою ідеєю , 2,5 кВт*год залити за 2-3 години на цілий день вистачить
SergN
Member

Повідомлення

Graveworm: 03.09.2026 20:53Окей, які? (З місцевого магазина і з гарантією хоча б пару років)
Це ж фактор, що обмежує найбільше. Ну он Дельта3 на хотлайні, начебто, в твоєму бюджеті і з гарантіями в рік, до її упс-можливостей претензій, начебто, не було.
А так, це не той девайс, де варто сильно розраховувати на гарантію, бо стільки експлуатаційних особливостей, через які з нею можуть бортонути саме в той момент, коли її працездатність критична.
Бойлер станціями не гріють, та і пральна машина теж почекає на електрику з мережі. Не в цих бюджетах їх годувати з батарей.
1985god: 03.09.2026 23:30краще тоді дивтися на маленький портативний генератор еко флов який тихенько буде пердіти на балконі
М'яко кажучи, погана порада.
1985god
Member

Повідомлення

спойлер
Filabatya
Member

Повідомлення

1985god
врахуйте що в нього вихлоп не герметичний і краще вікно відкрити на балконі, ніж гофру тянути через дірку. сусіди і так по вібрації будуть чути що то в вас, відкриті вікна на балконі чи ні, а потім понесуть павербанки і станції, як вичислять)
1985god
Member

Повідомлення

Filabatya
Вони мене і так по панелях на фасаді вичислять :gigi:
Hotspur
Member

Повідомлення

acm_fan: 03.09.2026 20:18Ложь и провокация
я заміряю тобі шумометром :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 56 секунд:
1985god: 03.09.2026 23:30хто мав досвід ? Я звісно пошукаю та погуглю . Але якщо хтось таке вживу використовував поділіться враженнями. У мене є відкрити балкон , дирку перфоратором для проводу я зроблю, чадного газу не буде бо балкон буде закритий а от зарядити за кілька годин акумулятори коли буде повни триндець , виглядає хорошою ідеєю , 2,5 кВт*год залити за 2-3 години на цілий день вистачить
їх не можна використовувати на номінал. крім промислових дизелів. тому зразу дивимось 2000 ватт генератор і більше

Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:
Graveworm: 03.09.2026 20:53Окей, які? (З місцевого магазина і з гарантією хоча б пару років)
станції погано працюють як ДБЖ і всі дешеві не ідеально працюють в блекаути. і половина дорогих. ідеальний варіант типу кулона + зовнішній великий акум. воно і дбж і надійне і стабілізатор. є таке у Must і ще в певних компаній. мій китайський кулон власне воно і є
Відповісти