Офіційно: технологія NVIDIA DLSS 5 дебютує цього тижня в NBA 2K27

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dfcz
Member

Повідомлення

Геральт: 01.09.2026 17:21 Норм, падіння з 227 до 62 кадрів. PhysX, тільки в профіль :popcorn:
Шизикс заметно просаживает фреймрейт только если его на процессоре считать. На GPU чтобы просадки заметны были это нужно карту из около 2010 года брать, gtx280, 470, 560 какую-нибудь.
erkins007
Member

Повідомлення

S0N1C: 01.09.2026 18:05читав новини як DLSS5 вже запустили на всіх RTX картах, з втратою швидкодіїї авжеж, але... то чим ця поведінка відрізняється від АМД?
С тем что вы путаете базовую функцию и дополнительные фишки
FarCry
Member

Повідомлення

Дуже вибачайте, не втримався... Хуанг таки навалив DLSS5 дрисні.
FU.jpg
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

warp37: 01.09.2026 18:17
aaleksandrenko: 01.09.2026 18:14 Коротше штука цікава, але нішева. Як трасіровка лучів. Всі звикли що дллс це про збільшення фпс без втрати якості. А тут навпаки - зменшення продуктивності з сумнівним покращенням якості, які в основному видно на більшій деталізації обличчя персонажів.
Ще й більш менш нормально працюватиме тільки на 2 відеокартах 5090 і 5080. Молодші навряд чи дадуть комфортний геймплей.
Грав на днях в a plague tale legacy то там і так шикарна деталізація персонажу. А для якихось ігор 5-10 річної давності думаю новий дллс дасть гарний буст візуалу.
Спробуйте ігри Sony з DLSS 5 - там і продуктивність висока, і графіка некстгенна. :up:
100%
Я той хто не проходив last of us обидві частини. Треба буде з DLSS 5 погамати :lick:
Vpupkin
Member

Повідомлення

Щось у радеонщіків загострення якесь, так прорвало.
Їм настільки байдуже що не можуть про це мовчати.
Serg IX
Member

Повідомлення

Там вже через OptiScaler включають де менш саде фпс
CnC_General
Member

Повідомлення

warp37: 01.09.2026 17:11
спойлер
Переведу:

DLSS Quality
В 4K входной фреймрейт: 61 FPS на RTX 5090 и 39 FPS на RTX 5080.

В FHD 43 FPS на RTX 5050 (но покупайте RTX 3060). :gigi:

Кому нужен шестикратный мультиген - это уже совсем другая история...

Зато будет красивенько.
спойлер
Зображення
спойлер
переведу - поки Ви постійно граєте за компом та мацаєте джойстик, в цей час хтось мацає та грає з двома випуклими сферами. так що почався листопад, коли присунуто березень до травня. а грудень став як червень. ))
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

продуктивність длсс 5 ще дуже сира.
Це не 4, 4.5 де вже особливо нічого не зміниться.

До кінця року допиляюсь до нормально стану.
З моменту анонсу де було треба дві 5090 до одної 5090-5080 у серпні. Якщо вірити графіку то з липня по серпень вийшло х2.5.
спойлер
дллс.png
Abobusik
Junior

Повідомлення

А почему это DLSS 5 назвали, если это по факту аи слоп фильтр на весь экран с 50 % просадкой в производительности :facepalm:
yariksom
Member

Повідомлення

Abobusik: 01.09.2026 21:00А почему это DLSS 5 назвали, если это по факту аи слоп фильтр на весь экран с 50 % просадкой в производительности
Ось такий хріновий DLSS :D
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Abobusik: 01.09.2026 21:00 А почему это DLSS 5 назвали, если это по факту аи слоп фильтр на весь экран с 50 % просадкой в производительности :facepalm:
DLSS - це вже назва сімейства технологій на основі ші-рендерінгу. апскейлер, фреймгенератор, реконструктор, длаа, тепер вже Neural Rendering (длсс5) і ще буде нова версія рефлекс.
Meandmy
Member

Повідомлення

Дуже крута технологiя. Але, нема нiчого прикрого що бета-тестерами будуть юзери. Бо, якщо не подобається вимкни! :super:
Червонi го бiдкатися хто краще, Хуанг або його кума Су
Yurius
Member

Повідомлення

"Від 1 до 6 FPS: ентузіасти запустили DLSS 5 на відеокартах RTX 30" itc.ua

:lol:
freemannew
Member

Повідомлення

Як на мене, перспективна, крута технологія, як вона буде реалізована, покаже час
Firebrand
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 01.09.2026 17:23 Зображення
спойлер
Це з таким чудовим DLSS наскільки можна всрату робити графіку, длсс все згладить! Лоооолл оце некст едішн.. Постукали знизу крч.. :shuffle:
спойлер
Зображення
Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
freemannew: 01.09.2026 22:05 Як на мене, перспективна, крута технологія, як вона буде реалізована, покаже час
да, шел 6 год, как внедрили рейтрейсинг.... шотампоперформансу?.... :laugh:
xIIImaL
Member

Повідомлення

NST1983: 01.09.2026 17:28 Тепер дуже жалкую, що замість 5070 Ti взяв собі 9070 XT стільки "натуральності" в обличчях втратив. : :insane: І монітор 200гц
спойлер
Ору з цих нагенерованих безхарактерних рож ні емоцій, ні життя. Зате просадки максимальні, треба умикати дегенератор кадрів, інтерфейс желейний. Ну зате DLSS 5, технології майбутнього. :lol: :lol:
А что жалеть , через несколько лет амд скоммуниздит все под копирку , как это всегда было .. будут и у тебя когда-нибудь эти "натуральності" на 9070 , с генератором :gigi: так что просто дождись
erkins007
Member

Повідомлення

Firebrand: 01.09.2026 22:12да, шел 6 год, как внедрили рейтрейсинг.... шотампоперформансу?..
Если брать обычные лучи, а не трассировку пути, то все замечательно. Даже АМД в 9000 серии не так позорно с ними сливается.
kairo
Member

Повідомлення

N0il: 01.09.2026 17:5050ХХ має fp4 , ви не думаєте що вони можуть перевести dlss5 на fp4 то ж тому його й не буде на 4080? FP4 працює в 2 рази швидше ніж fp8. Це для вас має сенс?
Нормально воно працює на RTX40. В презентації їх немає, бо актуальне покоління RTX50, та й гарних ФГ х6 графіків на попередньому поколінні не намалювати.
NST1983
Member

Повідомлення

xIIImaL: 01.09.2026 22:17
NST1983: 01.09.2026 17:28 Тепер дуже жалкую, що замість 5070 Ti взяв собі 9070 XT стільки "натуральності" в обличчях втратив. : :insane: І монітор 200гц
спойлер
Ору з цих нагенерованих безхарактерних рож ні емоцій, ні життя. Зате просадки максимальні, треба умикати дегенератор кадрів, інтерфейс желейний. Ну зате DLSS 5, технології майбутнього. :lol: :lol:
А что жалеть , через несколько лет амд скоммуниздит все под копирку , как это всегда было .. будут и у тебя когда-нибудь эти "натуральності" на 9070 , с генератором :gigi: так что просто дождись
На 9070 XT цього, скоріш за все, і не буде. Але найсмішніше, що і на твоїй потужній 5090 нормально погратися з цим без купи компромісів теж навряд чи вийде. Нормально воно запрацює вже на наступному поколінні, а може й через одне. По суті те саме було і з DLSS.
Я це все проходив ще з 2080 Super, потім з 3080. З кожним виходом нової версії DLSS мені тягали скріни: "дивись, різниці з нативом вже немає, тепер точно технологія дозріла". І так буквально кожного разу. А потім у реальній грі то шлейфи, то мерехтіння, то якась хрінь з дрібними деталями, то ще щось. Для мене реально нормальним DLSS став десь уже в районі 4.5, а все до того було компромісом, який періодично дратував.
Свого часу я продав 3080 за 80к і взяв 6800 XT. Одночасно 3070 у другому ПК теж поміняв на 6800 XT. Причому ці карти в мене з'явилися одними з перших в Україні. І що в результаті? 6800 XT просто розривала 3070, ще й мала нормальний запас пам'яті. Втрату 3080 після переходу на 6800 XT я теж якось пережив без психологічної травми. :lol:
Зате весь цей час я спокійно грав на AMD у нативній роздільній здатності без необхідності постійно думати, який сьогодні пресет апскейлу менше милить.
Тому поки ти будеш бета-тестером DLSS 5 на 5090, я краще спокійно почекаю наступного покоління, де, можливо, вже буде достатньо сирої продуктивності, щоб користуватися цим без 6X генерації, желе і затримок. Я відеокарту купую, щоб отримувати задоволення від гри, а не щоб потім на форумі доводити, що "ну зате воно запускається". :laugh:
А до того часу ще побачимо, у що перетвориться 5090. Бо 3090 свого часу теж була "картою на роки", а зараз це 350-ватна пічка без підтримки половини нових фішок, якими NVIDIA продає наступне покоління.
І щодо "AMD все краде" теж смішно. NVIDIA сама прекрасно підхоплює те, що їй потрібно. Той же Resizable BAR після AMD SAM швиденько з'явився і у GeForce. Так що тут усі один в одного "комуніздять", коли технологія виявляється корисною.
kairo
Member

Повідомлення

NST1983: 01.09.2026 18:06Потім DLSS мав рятувати продуктивність. У підсумку дійшли до того, що розробники вже можуть особливо не паритись з оптимізацією: "та нічого, юзер DLSS увімкне".
Наче до цього сильно оптимізацією переймались.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
S0N1C: 01.09.2026 17:31ще і власників rtx 4xxx прокатили...
З чого ви це взяли?
Відповісти