Офіційно: технологія NVIDIA DLSS 5 дебютує цього тижня в NBA 2K27

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

технологія - крута.
якщо в майбутньому у розробників буде більше інструментарію для більш тонкого налаштування окремо нпс та енвайрмента, думаю це стане сильним інструментом і наступною сходинкою в розвитку графіки та іграх. а зараз, це лише прикольна цяцька для ігор де в тебе оверкіл по фпс і цей запас дозволяє цяцькатись з длсс5, наразі дуже прожорлива і тут вже очевидно про що буде наступне покоління гпу і на що там буде упор.
N0il
Member

Повідомлення

Геральт: 01.09.2026 17:49
N0il: 01.09.2026 17:29 Впало тільки твое IQ судячи з усього, видумав сам собі якісь цифри , задоволений сидить.
Не подужав відосик? Ось звідси я "видумав якісь цифри" :
спойлер
Там треба буде послухати до 6:51, зможеш?
А ні ну блогер сказав, немає питань... :spy:
Скиньте мені всі свої гроші на картку, я вам переведу назад в два рази більше. Чесно :rolleyes:
NST1983
Member

Повідомлення

erkins007: 01.09.2026 17:49
NST1983: 01.09.2026 17:47який буде желейний геймплей із-за затримки,
Эм, при чем тут мфг к длсс5?)
При чому тут MFG? При тому, що саме з MFG 6X NVIDIA і показує продуктивність DLSS 5. На ж графіку внизу дрібним шрифтом написано: DLSS 5 + Multi Frame Gen 6X + Super Resolution Quality. Тобто ці 386, 530, 602 FPS — це не "чиста продуктивність DLSS 5", а результат усього пакета з апскейлом і генерацією п'яти додаткових кадрів на один реально відрендерений. :lol: :lol: :lol:
Востаннє редагувалось 01.09.2026 17:55 користувачем NST1983, всього редагувалось 1 раз.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Цікаво, чи можна буде вручну включити в драйвері нвідія по типу як було з 4.5 що ручками поставив пресет М і все :rolleyes:
bes
Member

Повідомлення

Интересно что будет в игре с официально представленной технологий под нее
Enjthesilence
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 01.09.2026 17:54 Цікаво, чи можна буде вручну включити в драйвері нвідія по типу як було з 4.5 що ручками поставив пресет М і все :rolleyes:
думаю буде працювати черз нвідія апп, скоріше як гейм фільтр через оверлей нвідії одразу з повзунками
erkins007
Member

Повідомлення

NST1983: 01.09.2026 17:54Тобто ці 386, 530, 602 FPS — це не "чиста продуктивність DLSS 5", а результат усього пакета з апскейлом і генерацією п'яти додаткових кадрів на один реально відрендерений.
Мфг это маркетинговая дичь, которая мало кому нужна. То что нвидиа через 100500 фпс продает хомячкам карты это их проблемы. При 6х генерации даже у 5090 будут потери перед генерацией под 30%.
Генерация х2 это уже другое дело.

В инете полно тестов длсс5 и там производительность падает даже через мод на решейде не больше чем на 50%
S0N1C
Member

Повідомлення

N0il
я просто пам"ятаю як усюди чмиріли АМД шо не дали фср 4 всім, незалежно є там апаратна підтримка чогось або ні, але нвідії мабуть можна :rotate:
Геральт
Active Member

Повідомлення

N0il: 01.09.2026 17:53 А ні ну блогер сказав, немає питань... :spy:
Скиньте мені всі свої гроші на картку, я вам переведу назад в два рази більше. Чесно :rolleyes:
Лол, то ж куртячні тести. І трохи аналітики, в яку, очевидно, ти не зміг. :-/
Незважаючи на свій потужний IQ

So, while the little RTX 5060 can churn out a 258 fps result in NBA 2K27 at 1080p Ultra settings with ray tracing and DLSS 5 enabled, the game underneath will actually be running at around 43 fps.
lktnv
Member

Повідомлення

Вообще интересно будет посмотреть на финальную производительность и сравнить её с недавно слитой версией. Если результаты будут похожие... Ну, спасибо, что не нужно вторую 5090 покупать для активации :rolleyes:
erkins007
Member

Повідомлення

S0N1C: 01.09.2026 17:57я просто пам"ятаю як усюди чмиріли АМД шо не дали фср 4 всім, незалежно є там апаратна підтримка чогось або ні, але нвідії мабуть можн
Вы понимаете разницу между базовым апскейлером, который щас в каждой игре и является как любят говорит современные леди "базовым минимумом" и свистоперделками типа мфг и длсс5?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

S0N1C: 01.09.2026 17:57 N0il
я просто пам"ятаю як усюди чмиріли АМД шо не дали фср 4 всім, незалежно є там апаратна підтримка чогось або ні, але нвідії мабуть можна :rotate:
Але порівнювати апскейлер із нішевим і дуже важким для заліза длсс5 - це також неправильно. Я за те, щоб усі технології, якщо, звісно, фізично можлива їхня підтримка, були доступні. І неважливо, якою буде втрата продуктивності. Людина пограється, побачить, що воно таке і як працює, зрозуміє, чи потрібен їй апгрейд заради FSR 4/DLSS 4, чи ні. Все просто. З фср4 у радеон просто був максимально тупорилий і незрозумілий мув, особливо на фоні, коли вони випустили дійсно толковий фср4 в еру важких для гпу ігор
N0il
Member

Повідомлення

Це ж навіть не в підтримці справи, а в потужності ГПУ. Навіть fp8 в 2+ рази швидше на 5080 у fp4 майже в 4 рази швидше за 4080. Як запустити щось на чомусь що в 4 рази повільніше працює?
S0N1C
Member

Повідомлення

erkins007
читав новини як DLSS5 вже запустили на всіх RTX картах, з втратою швидкодіїї авжеж, але... то чим ця поведінка відрізняється від АМД? :-/
NST1983
Member

Повідомлення

Мені вся ця історія з DLSS 5 нагадує "супертехнології майбутнього" часів виходу RTX 2000.

Лучі мали мало не замінити старі способи освітлення, спростити життя розробникам і стати новим стандартом. Пройшло стільки років — і навіть на 5090 у важких іграх нативний RT/PT без апскейлу часто виглядає як мазохізм.

Потім DLSS мав рятувати продуктивність. У підсумку дійшли до того, що розробники вже можуть особливо не паритись з оптимізацією: "та нічого, юзер DLSS увімкне". А потім ще FG, MFG 4X, 6X — і вже незрозуміло, ми продуктивність відеокарти міряємо чи кількість кадрів, які нейронка встигла домалювати.

Тепер виліз DLSS 5, який має "покращувати" обличчя та матеріали. І я вже бачу наступний етап: навіщо нормально робити обличчя, шкіру, міміку й вручну, якщо нейронка потім усе "покращить". А через пару років DLSS 5 стане не бонусом, а mast have, бо без нього персонажі виглядатимуть як заготовки. І в результаті замість різних живих облич отримаємо один великий парад однаково "кінематографічних" пластикових рож, які нейронка причесала під один шаблон. І що не дивно, амд сюди також підтягнеться рано чи пізно. Технології майбутнього. :facepalm:
S0N1C
Member

Повідомлення

N0il: 01.09.2026 18:05
Це ж навіть не в підтримці справи, а в потужності ГПУ. Навіть fp8 в 2+ рази швидше на 5080 у fp4 майже в 4 рази швидше за 4080. Як запустити щось на чомусь що в 4 рази повільніше працює?
ой, не треба юліти, якщо 5060 може, то і 4090 зможе :rolleyes:
OleksandrV
Junior

Повідомлення

У Nvidia якась біда з маркетингом. Звичайні гравці краще показали сильны сторони DLSS 5 в роликах на ютбі ніж Nvidia в своїх промоматеріалах, які сьогодні опублікували. Ну і звісно вони всіляко уникають проблеми продуктивності. Схоже під нейронний рендеринг і справді буде вже заточуватись наступне покоління.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Коротше штука цікава, але нішева. Як трасіровка лучів. Всі звикли що дллс це про збільшення фпс без втрати якості. А тут навпаки - зменшення продуктивності з сумнівним покращенням якості, які в основному видно на більшій деталізації обличчя персонажів.
Ще й більш менш нормально працюватиме тільки на 2 відеокартах 5090 і 5080. Молодші навряд чи дадуть комфортний геймплей.
Грав на днях в a plague tale legacy то там і так шикарна деталізація персонажу. А для якихось ігор 5-10 річної давності думаю новий дллс дасть гарний буст візуалу.
S0N1C
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 01.09.2026 18:14 А для якихось ігор 5-10 річної давності думаю новий дллс дасть гарний буст візуалу.
а як тоді робити ремастери і продавати ігри по кілька разів? :eek:
warp37
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 01.09.2026 18:14 Коротше штука цікава, але нішева. Як трасіровка лучів. Всі звикли що дллс це про збільшення фпс без втрати якості. А тут навпаки - зменшення продуктивності з сумнівним покращенням якості, які в основному видно на більшій деталізації обличчя персонажів.
Ще й більш менш нормально працюватиме тільки на 2 відеокартах 5090 і 5080. Молодші навряд чи дадуть комфортний геймплей.
Грав на днях в a plague tale legacy то там і так шикарна деталізація персонажу. А для якихось ігор 5-10 річної давності думаю новий дллс дасть гарний буст візуалу.
Спробуйте ігри Sony з DLSS 5 - там і продуктивність висока, і графіка некстгенна. :up:
Відповісти