Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 30.08.2026 14:29Якщо це було доступно не всім, а лише вручну та за немалу доплату, то як ще це назвати?
як завгодно, але преміальні клавіатури робились взагалі не так. ручне змащення все одно не рівня заводському хоч коли, фоами ніколи не існвували в преміумі, тим він і преміум, про гаскети написав вище

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
вище уточнив в пості що я уявляю як преміум фічі що переходять в массовий ринок

Відправлено через 12 хвилин 55 секунд:
додам, бо важливо

такі клавіатури як owlab spring чи mr. suit чи ті ж енгрі мяу чи сучасний матрікс це як все преміальні фоамні клавіатури насамперед (які інколи мають опцію збірки і гарного звучання без фоаму, а інколи -- ні), але фоами в них з'явились паралельно з їхнім заходом в массмаркет. тобто тут треба уточнити, що станом на зараз фоами як раз існують аж бігом в преміальному сегменті. але в 19-20-21 роках це все було інакше, матрікс робив такі речі як 2.0 та 2.0аdd, ам та owlab взагалі тільки збирались робити перші кроки на ринку

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
кейкульти, jane, unikorn та матраци 1.2, 2.0 з фоамами ніхто не збирав короч. може збоченці і були, офк, але це не те що котірувалось в ком'юніті і не те, що планували дезігнери дошок
sdbndfgn
Member

Повідомлення

Вітаю! Хтось юзає спліти? Маю корне 3x6, хочу спробувати. Але не можу підібрати лейаут для укр розкладки. Може хто підкаже? Дворах/Колемак не підходе, працюю на різних девайсах, на усіх переходити змоги немає.
спойлер
Зображення
FarCry
Member

Повідомлення

Слухайте... а я правильно розумію, що мої кейкапи з Асуса я зможу тупо поставити на Wooting? Клава виходить MX-сумісна? Вони в мене за 11 років в цілому не постраждали. :laugh:
leif
Member

Повідомлення

sdbndfgn: 30.08.2026 14:48Але не можу підібрати лейаут для укр розкладки.
може вигадати щось своє просто? :dontknow:
ну типу, як вам зручніше буде, туди і призначити літери, яких не вистачає в звичному для них місці
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

FarCry: 30.08.2026 14:50 Слухайте... а я правильно розумію, що мої кейкапи з Асуса я зможу тупо поставити на Wooting? Клава виходить MX-сумісна? Вони в мене за 11 років в цілому не постраждали. :laugh:
звичайно. на вутінг звичайна черрі мх хрестовина як і на старій механіці.
leif
Member

Повідомлення

FarCry: 30.08.2026 14:50а я правильно розумію, що мої кейкапи з Асуса я зможу тупо поставити на Wooting?
канешно!

якщо там хрестик і там хрестик в кейкапі, то зазвичай все сумісне :learn: бувають нюанси з профілями капів, якщо світчі мають світлорозсіювач і стоять перевернуті на 180 градусів на пцб (для підсвіточки), типу як в деяких останніх асусах з черрі профілем, що є відома проблема)

але це не ваш випадок

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
aaleksandrenko: 30.08.2026 14:53як і на старій механіці.
але ж не всій

є ж ще альпс, і space invaders і купа іншої екзотики
Midi-Fighter
Member

Повідомлення

Порекомендуйте бюджету механіку, на заміну Logitech g410, все в клавіатурі подобається, крім того, що вона глючна(
Для геймінгу та домашнього використання, тайпінг мінімальний, максимально тиху. Розглядав б/в Keychron v1, чи є ще якісь варіанти?
destructX
Member

Повідомлення

Midi-Fighter: 30.08.2026 21:44 Порекомендуйте бюджету механіку, на заміну Logitech g410, все в клавіатурі подобається, крім того, що вона глючна(
Для геймінгу та домашнього використання, тайпінг мінімальний, максимально тиху. Розглядав б/в Keychron v1, чи є ще якісь варіанти?
cidoo qk75 :up:
leif
Member

Повідомлення

Оце потужність на олх

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/rari ... O8Mjm.html

👽

Я за свою g80 had віддав в травні 1000 грн з таким же сетом капів (правда трохи більш жовтим), так вона ж по перше West Germany, а ця, шо на олх, вже в об'єднаній Німеччині зроблена, а по друге в g80 стоять вінтажні 5-пінові(!) блеки, а не напівмеханічний шматок лайна під назвою черрі MY, як в цій g81, який вважається найгіршим виробом черрі того періоду взагалі. Звісно, пересадити їх чи якось ще використати ніде не можна.

Тут в цьому олх-"скарбі" якось на диво добре не пожовтів abs пластик, може мало користувались і потім надовго поклали зберігатись, може ще щось. лише тому і після додаткового відео, що підтверджує стан я б дав тищі 2 за це максимум, і то вважав би що досить дорого купив в такому випадку.

Але тут людина налаштована серйозно. 10000грн і ніякого торгу B-)

З таким підходом можна і 25к, поставити, шо там вже мєлочіццо
Kosdnepr
Member

Повідомлення

А що це за набір кейкапів:
спойлер
Зображення
(з сторінки TOFU TKL R2)
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Якийсь DCS судячи по шрифту. Але який саме сет чи сет з дод. акцентами я не знаю, треба шукати

Відправлено через 7 хвилин 41 секунду:
Блакитний схожий ніби на той що був в olivetti Але таких допів в olivetti не було
Vincent66
Member

Повідомлення

Що можете сказати доброго чи поганого за Lorgar KBP70TKLW ? хтось користувався клавами з фронтальними шрифтами,зручно?
destructX
Member

Повідомлення

Vincent66: 31.08.2026 20:34 Що можете сказати доброго чи поганого за Lorgar KBP70TKLW ? хтось користувався клавами з фронтальними шрифтами,зручно?
За 4к+ я б не брав :-/ За сотку зелених вже краще прямого китайця брати, а не незрозумілий оем від лоргару (я вище його рекомендував бо вони там 1.5 просять :gigi: )

сайд прінт - чудово, на тому лоргарі наче українське гравіювання зверху, на такого роду капах це виглядає жахливо, імхо

Відправлено через 9 хвилин 15 секунд:
якщо принципово хочеться з "нашого", з просвіткою літер, локалізацією та ткл формату - у прув недавно бачив новинку - Rampage. на монобазарі продають, то вже краще це чим лоргар
leif
Member

Повідомлення

destructX: 31.08.2026 21:15За сотку зелених вже краще прямого китайця брати, а не незрозумілий оем від лоргару
100%

хіба що ви, Vincent66, можете собі відповісти на запитання "чому саме для мене виправдано переплатити посереднику між мною і китайським виробником в цьому конкретному випадку" і вас в цій переплаті все влаштовує.
Vincent66
Member

Повідомлення

Дивився ще AULA F87 і ATTACK SHARK K86 наче не погані, але візуально не подобаються...сильно просто чи що... може через те що був налаштований на hator і тепер шукаю щось подібне...пафосне яб сказав мабуть.
Дивився ще з bloody але так шрифти просто ужас...дуже не подобаються да і візуально якісь вони перевантажені.
Да і зациклився на 80% хоча розумію що ще прийдеться брати окремо numpad блок і ставити в стороні щоб коли знадобиться був під рукою але для игор краще tkl формат. Зараз в мене a4tech g800v і вони величезна..якось стало не комфортно і хочеться повноцінний tkl, хоча якщо порівнювати в новими клавіатурами 100% то вони все рівно компактніші ніж моя... і питання чи треба мені 80%...

p.s. розмовляв з другом на роботі в нього як виявилось hator rockfall 2 і вже більше року і ніяких проблем. може з hator не все так погано і варто розглянути skyfall.А от коврик від хатор повне гівно...
А з приводу lorgar підкупила екосистема(хочу ще коврик купити їхній з підвсіткою той що 900х360) та плюшки в комплекті
Востаннє редагувалось 31.08.2026 22:59 користувачем Vincent66, всього редагувалось 1 раз.
destructX
Member

Повідомлення

Vincent66: 31.08.2026 22:52 Дивився ще AULA F87 і ATTACK SHARK K86 наче не погані, але візуально не подобаються...сильно просто чи що... може через те що був налаштований на hator і тепер шукаю щось подібне...пафосне яб сказав мабуть.
Дивився ще з bloody але так шрифти просто ужас...дуже не подобаються да і візуально якісь вони перевантажені.
Да і зациклився на 80% хоча розумію що ще прийдеться брати окремо numpad блок і ставити в стороні щоб коли знадобиться був під рукою але для игор краще tkl формат. Зараз в мене a4tech g800v і вони величезна..якось стало не комфортно і хочеться повноцінний tkl, хоча якщо порівнювати в новими клавіатурами 100% то вони все рівно компактніші ніж моя... і питання чи треба мені 80%...
Не треба забувати, що існує ще 96% формат ;) там і нампад і розміри менше
Vincent66
Member

Повідомлення

destructX: 31.08.2026 22:57
Vincent66: 31.08.2026 22:52 Дивився ще AULA F87 і ATTACK SHARK K86 наче не погані, але візуально не подобаються...сильно просто чи що... може через те що був налаштований на hator і тепер шукаю щось подібне...пафосне яб сказав мабуть.
так але там все більш компактне як bloody s98..але там теж не всы клавіші.. погано що місто в мене маленьке і в живу не так багато варінтів щоб подивитися.
destructX
Member

Повідомлення

Vincent66: 31.08.2026 23:01
destructX: 31.08.2026 22:57
так але там все більш компактне як bloody s98..але там теж не всы клавіші.. погано що місто в мене маленьке і в живу не так багато варінтів щоб подивитися.
Ну тоді звичайна повнорозмірка, буде точно менша за монстра g800v :gigi:
Он як у мене хаторчік скайфол 100 про на сайлентах, в довжину 45.5см, в цілому прекрасний фуллсайз "наший" борд
Відповісти