Intel офіційно підтвердила сокет LGA1954 для майбутніх процесорів Nova Lake‑S

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Intel офіційно підтвердила сокет LGA1954 для майбутніх процесорів Nova Lake‑S

Не важливо.

А це важливо:
Усі процесорні кулери Noctua, сумісні з сокетами LGA1851 та LGA1700, також сумісні з майбутнім сокетом Intel LGA1954.
Жодних додаткових кріплень не потрібно. Будь ласка, дотримуйтесь інструкцій зі встановлення для LGA1700/LGA1851, оскільки процес монтажу є повністю ідентичним.

Пруф: https://www.noctua.at/en/support/faqs/w ... h-lga1954
Sanьka
Member

Повідомлення

1700-1851-1954
Ну хоч десь у Інтел стабільне зростання :rotate:

Звісно ж випустити ще 1-2 покоління на тому ж 1851 ну ніяк не можна було, тільки у АМД виходить чогось.
KimRomik
Member

Повідомлення

Sanьka: 30.08.2026 12:36Звісно ж випустити ще 1-2 покоління на тому ж 1851 ну ніяк не можна було, тільки у АМД виходить чогось.
вони просто не хочуть повторення CoffeeMod
yariksom
Member

Повідомлення

Sanьka: 30.08.2026 12:36Звісно ж випустити ще 1-2 покоління на тому ж 1851 ну ніяк не можна було, тільки у АМД виходить чогось.
Просто вони були, та й зараз ще "добувають" фактичними монополістам, лиш недавно АМД почало їх дуже і дуже серйозно так тіснити.
Покупець інертний і пам'ятає як його батя купляв інтел бо інше - гівно, на цьому й грають.
Ще пару років таких забавок і Інтел буде в гіршому стані чим АМД дванадцять років тому.
warp37
Member

Повідомлення

Конечно, сильно выпустить провальное пятнадцатое поколение на новом сокете, чтобы потом выпустить шестнадцатое снова на новом.

У них там "эффективные менеджеры" - двойные агенты или живут в манямирке, где лох даже не может в теории задуматься о том, чтобы посмотреть налево и увидеть AM5 и Ryzen?

И это на фоне того, что Intel уже далеко не в эпоху, когда можно было ремастерить Sandy Bridge пять лет и не заморачиваться, потому что нет конкурентов.
erkins007
Member

Повідомлення

Правильно, это АМД думает выпускать ли на ам5 ещё и zen7 в 29году или только zen6 в 27.
Интел же твердо уверена в позиции "новый проц-новый сокет"
big_bang
Member

Повідомлення

KimRomik: 30.08.2026 12:40 не хочуть повторення CoffeeMod
:laugh: згадав, так згадав
Kassatka
Member

Повідомлення

Ну чому, чому він 1954, а не 1984? :( Так було б максимально автентично і мемно.
Filabatya
Member

Повідомлення

yariksom
Я дуже довго розглядав ам5 і шукав мінуси, щоб взяти інтел, але останній сокет в рік це вже занадто, наскільки би я не любив санді брідж :gigi:
І дуже радий, що 9700х вийшов забагований в вінді по норм ціні :up:
werneo
спойлер
Співчуваю, мому вже за 5ть
Востаннє редагувалось 30.08.2026 14:25 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
werneo
Member

Повідомлення

В інтел все стабільно, що не нова генерація проців, так зразу ж нова генерація сокетів. Я здивований, що вони не зробили його ще довшим, так ніби до того було мало недостатків. :rotate:

Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
спойлер
Прикольна котєйка на авці, моя вмерла від цирозу, тільки 5 років їй було...
Devijack
Member

Повідомлення

Кожен день новий сокет. Я вже перестав їх розрізняти.
Afit
Member

Повідомлення

Kassatka: 30.08.2026 13:57 Ну чому, чому він 1954, а не 1984? :( Так було б максимально автентично і мемно.
Тому що неймінг не від балди вигадується, а відповідає кількості контактів на сокеті
yariksom
Member

Повідомлення

Afit: 30.08.2026 15:23Тому що неймінг не від балди вигадується, а відповідає кількості контактів на сокеті
О великий Гуру і учитель, скажеш ще щось розумне :idea: ?
Kassatka
Member

Повідомлення

Afit: 30.08.2026 15:23 Тому що неймінг не від балди вигадується, а відповідає кількості контактів на сокеті
Заради такого можна було й зайві 30 контактів причепити, все одно там багато контактів зазвичай простоюють і корисної роботи не виконують.
dead_rat
Member

Повідомлення

erkins007: 30.08.2026 13:08 Правильно, это АМД думает выпускать ли на ам5 ещё и zen7 в 29году или только zen6 в 27.
Интел же твердо уверена в позиции "новый проц-новый сокет"
Я вважаю, що сокет треба робити не на покоління, а під кожний приц окремо.
Принаймні окремі на і3, і5, і7 та і9
:super:
erkins007
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.08.2026 15:47Я вважаю, що сокет треба робити не на покоління, а під кожний приц окремо.
Не хотите поработать в Интел?)
Yaroslav308
Member

Повідомлення

warp37: 30.08.2026 12:58 чтобы посмотреть налево и увидеть AM5 и Ryzen?
Щоб побачити АМД потрібно дивитися в зеркало заднього виду. :learn:
IMG_2053.png
Востаннє редагувалось 30.08.2026 16:19 користувачем Yaroslav308, всього редагувалось 1 раз.
chipsy
Member

Повідомлення

:gigi: чудовий привід оновитись
dead_rat
Member

Повідомлення

erkins007: 30.08.2026 15:51
dead_rat: 30.08.2026 15:47Я вважаю, що сокет треба робити не на покоління, а під кожний приц окремо.
Не хотите поработать в Интел?)
Буду VP of Socket development
Meandmy
Member

Повідомлення

А що, коли контактів стає більше, від цього щось стає краще? Щож саме? :)
Відповісти