Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

Sanьka: 25.08.2026 18:17Купи дуал топ та і все.
С радостью, но есть нюанс. Во первых вопрос тот же - куда его ставить. Причем с ним еще сложнее из за габаритов. Второй момент - текущая помпа в комборезе. Придется его менять на просто рез. В принципе я уже понимаю куда. Вопрос только в том - оно влезет прямо на вентилятор снизу либо 1 из трех вентилей придется снять. Не хотелось бы, но в этом случае оно точно влезет. То я позже все подумаю, померяю и т.д.
А вторая помпа - ну контур немного сложноват. Одной тяжело давится. сейчас поток показывает 75 литров в час. По температурам то оно окей, но помпа всегда на максимум. Но ее вообще не слышно кстати.
Sanьka
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.08.2026 18:26А вторая помпа - ну контур немного сложноват.
В тебе 2х420, нічого важкого для Д5, щоб прям була необхідність другої помпи - нема.
Профіт буде на рівні похибки.
Виглядає як: Вирішу 1 вигадану проблему, отримаю 3 реальних.
Тому до бою :laugh:

З.і. Люди Мору норм юзають з 1хД5.
WakeMe
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.08.2026 18:26вопрос тот же - куда его ставить
У мене на столі тупо біля мори, два дуала :laugh: з одного правда живлення висмикнув, треба другу мору відремонтувати, на одну забагато потоку з 4 пімп :)
StTechnik
Member

Повідомлення

Sanьka: 25.08.2026 18:41нічого важкого для Д5
Окей.. Тогда почему поток 70л/час при полных оборотах? а не хотя бы 120? У тебя ж наверняка есть ответ. У меня например есть. Подсказываю - радиаторы - давно уже не ограничитель и не лидер гидросопротивления.
WakeMe: 25.08.2026 18:46У мене на столі тупо біля мори, два дуала
Класно. поздравляю. :-) У меня на столе клавиатура, мышка и ЦАП. Может оно не так красиво, но что имеем :D
Melki
Member

Повідомлення

l-m: 25.08.2026 09:20XFlow навпаки менше ніж NexXxoS ST30
а как так?
kairo: 25.08.2026 11:44Комплект Phanteks T30 120 мм PWM 3 шт - 4 464 грн.
Noctua NF-A12x25 G2 PWM Black 3 шт - 5100 грн.
be quiet! Silent Wings Pro 4 120mm PWM 3 шт - 3387 грн.
ну выбор же очевиден!
тем более у тебя корпус: сетки, фильтры...
спойлер
Фантекс vs Ноктуа:
на одной громкости - Фантекс давит лучше из-за толщины
на одних оборотах - Фантекс давит лучше из-за толщины
на одной температуре - Фантекс имеет меньше оборотов
Sanьka
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.08.2026 19:04Подсказываю - радиаторы - давно уже не ограничитель и не лидер гидросопротивления.
Більше датчиків , перехідників навішай і не таке буде, ще швидкозчепом приправ.
Але мені по великому рахунку байдуже, став хоч 4 помпи, діло твоє :dontknow:
StTechnik
Member

Повідомлення

Sanьka
став хоч 4 помпи, діло твоє :dontknow:
Спасибо бро. Без такого одобрения я бы и не решился. :beer:
Sanьka
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.08.2026 22:00Спасибо бро. Без такого одобрения я бы и не решился.
Я без підколу ;)
Просто якщо чисто в плані ефективності то толку не буде. Що так , що так температура жижі буде одна і та ж.
Якщо в плані погратися, поекспериментувати чи банально просто хочеться всунути дві помпи - то чому б ні ;)
З.і. без образ :)
Востаннє редагувалось 25.08.2026 22:17 користувачем Sanьka, всього редагувалось 2 разів.
Deadpool
Member

Повідомлення

kairo
просто забери у цього чувака все.
там і радіки адекватні, і комборез, і фіти-і т.д.
viewtopic.php?t=297320&hilit=5800
StTechnik
Member

Повідомлення

Sanьka
Я без підколу
Та я тоже. Смысл в чем. У меня скоргсть потока магическим чудом зависит от температуры. Может Махемс ХТ1 с таким приколом. Но зимой когда прохладно - поток падал и до 50 литров в час.
Суть не в этом. Водоблок на вк от ватекула имеет дичайшее гидросопротивление. Правда высокую эфективность. Плюс блок на проц тоже нормально режет. Плюс на врм еще блок. Плюс разводка не тривиальная и много поворотов. Лишним оно не будет и снять всегда можно. Ну и руки иногда чешутся. Ты думаю понимаешь )
WakeMe
Member

Повідомлення

Sanьka
На інтелі від збільшення потоку можна норм виграти по температурі проца. Може не на всіх ватерах, але можна. Я тестив на велосіті 2, то 10 градусів було між 100л/г і 250.
kairo
Member

Повідомлення

Deadpool: 25.08.2026 22:14 kairo
просто забери у цього чувака все.
там і радіки адекватні, і комборез, і фіти-і т.д.
viewtopic.php?t=297320&hilit=5800
Хороший варік. Радік, трубка та фітінги точно. Комборез, в мене сумніви, бо 2018 рік, люба помпа має свій ресурс.
Sanьka
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.08.2026 22:38Ты думаю понимаешь )
В мене була подібна ідея.
Дуже гарні дуал топи від АйсМен фулл нікель + накладки на помпи нікелеві :lick:
Але її треба буде кудись тулити (а ставити на якусь частину корпусу не хочу, щоб шуме не було.) в висячому положенні важкувато буде причепити.
А ще помпорез в утіль прийдеться, а мені він подобається. Вирішив що не варте того.
А ось до мрії - зібрати на металл нікель трубках можливо ще дійду.
Deadpool
Member

Повідомлення

kairo
не подобається, заберу собі) ціни хороші.
Sanьka
Member

Повідомлення

kairo: 25.08.2026 23:08бо 2018 рік, люба помпа має свій ресурс.
Правда я ще не зустрічав щоб в когось накрилась д5.
У знайомого працює до сих пір Р500 Термалтейківська. Їй напевно з 20 років скоро буде.

Отправлено спустя 5 минут 22 секунды:
WakeMe: 25.08.2026 22:40На інтелі від збільшення потоку можна норм виграти по температурі проца. Може не на всіх ватерах, але можна. Я тестив на велосіті 2, то 10 градусів було між 100л/г і 250.
Останній Інтел, що в мене був, то 8700к + ЕК Супремася фуллніцкєль + 2х360 дарк айса.
Прокачувала 1 д5 механіка на трійочці.
Deadpool
Member

Повідомлення

в мене може будуте 360тка (альфа або китай) в продаж, бо наче валяється, але наче хай буде.

взагалі якщо що, фрітерма можу вділити (по собівартості та декілька грн) (жижа в контур)
шланг 10*16 аля рехау шукаю вже скрізь 2 тижні, то скасовують. то ще щось, то по складам прильот.
замовив з 2 місць, оплатив, якщо приїдуть можу врізати теж.

так як вам гарний контур, то далі не знаю,
можу б.у. китай помпу+рез за доступною ціною організувати для ознайомлення з кастомом бюджетного рівня.

з брендового є крутий хеткіллер комборез, скло, але ддц 3пін з всіма наслідками по тому що регулювати її майже нереально, і вібророзвязка треба.

фіти, ось тут не знаю, всі дешеві вже пішли новеньким в воді.
kairo
Member

Повідомлення

не подобається, заберу собі) ціни хороші.
Радік 360, фітінги та шланг планую взяти.
На рахунок помпи, все ж схиляюсь до нової, в цієї торчать провода. Якось неохота експериментувати із 4090, хоча різниця в ціні 3000 проти 8000 спокушає)))
Рідину думаю взяти Alphacool Apex Liquid ECO 1000ml clear разом із блоком на сайті виробника. Джеміні категорично відмовляє від кольорових рідин та інших хладагентів.
Вентилі тепер думаю взяти набір Фантексів за 4200 по посиланню Filabatya.

По фітінгам, Джеміні каже, що не вистачає для організації зливу: T-блок (T-Splitter G1/4") та один сполучний адаптер Male-to-Male (G1/4"). Вірно?
спойлер
Зображення
Враховуючи, що фітінгам 8 років, о-рінги треба замінювати?
Deadpool
Member

Повідомлення

kairo: 25.08.2026 23:42в цієї торчать провода
:spy: а де ви бачили помпу д5 з якої не будуть торчати дроти?
kairo: 25.08.2026 23:42Джеміні категорично відмовляє від кольорових рідин та інших хладагентів.
:rotate: дожилися
StTechnik
Member

Повідомлення

kairo
Джеміні категорично відмовляє від кольорових рідин та інших хладагентів
Все дальше мы от бога :gigi:
10 лет пользую цветные жидкости включая Пастель когда то - все было отлично. Меняется раз в пару лет. Просто надо не абы шо лить :D
kairo
Member

Повідомлення

:spy: а де ви бачили помпу д5 з якої не будуть торчати дроти?
спойлер
Screenshot 2026-08-25 235403.png
Звичайно, може вони так і повинні стирчати?))
спойлер
Зображення
:rotate: дожилися
Загальні речі ШІ добре розписує, головне, все потім перевіряти))
Відповісти