Новини
Останні статті і огляди
Valve святкує ювілей: 30 років інновацій у сфері ПК-ігор
-
The_Rusik
Member
erkins007
Купить, это не сохранить в каком-то приложении, это файл, который можно копировать куда угодно, и делать с ним что хочешь. А то что вы говорите, это временно, пока действует подписка - это не покупка.
Купить, это не сохранить в каком-то приложении, это файл, который можно копировать куда угодно, и делать с ним что хочешь. А то что вы говорите, это временно, пока действует подписка - это не покупка.
-
S0N1C
Member
те ж саме з серіалками на підписці
-
The_Rusik
Member
S0N1C
Как в 2026 году слушать диск? И почему пиратять, с*аный диск стоит как крыло боинга.
Как в 2026 году слушать диск? И почему пиратять, с*аный диск стоит как крыло боинга.
-
erkins007
Member
Kirakishou
То что там нет песенки, которую ты в 5 лет написал это не значит что там нет ВСЕЙ музыки.
Но специально для тебя разрешаю уточнение "ВСЯ хоть немного популярная музыка" использовать.
На том же ютуб мьюзик есть ВСЯ музыка что есть на Ютубе. Если чего-то нету даже на Ютубе, то тут уж извините, этого и на торрентах не будет.
Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
Ещё раз для принципиальных пиратов и антипиратов, вопрос чисто в удобстве.
Формальные тонкости, философию и софистика оставьте в пользу бедных.
То что там нет песенки, которую ты в 5 лет написал это не значит что там нет ВСЕЙ музыки.
Но специально для тебя разрешаю уточнение "ВСЯ хоть немного популярная музыка" использовать.
На том же ютуб мьюзик есть ВСЯ музыка что есть на Ютубе. Если чего-то нету даже на Ютубе, то тут уж извините, этого и на торрентах не будет.
Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
Лол, так и покупка игр это тоже аренда бессрочная по сути)The_Rusik: ↑ 24.08.2026 17:11Купить, это не сохранить в каком-то приложении, это файл, который можно копировать куда угодно, и делать с ним что хочешь. А то что вы говорите, это временно, пока действует подписка - это не покупка.
Ещё раз для принципиальных пиратов и антипиратов, вопрос чисто в удобстве.
Формальные тонкости, философию и софистика оставьте в пользу бедных.
-
tablestikus
Member
Окрім поділитися з другом все інше дозволяють скачати для офлайн прослуховування в Spotify, YouTube Music, Apple Music, Deezer та QobuzThe_Rusik: ↑ 24.08.2026 16:59 erkins007
Покажи, где купить музыку, которую можно закинуть себе на смарт, пк без ограничений, подедитсья с другом.
-
S0N1C
Member
-
tablestikus
Member
я відчуваю що це ти "нєтакусік" про яких розповідаєшKirakishou: ↑ 24.08.2026 17:08 erkins007
Ну вот и не надо рассказывать сказки про ВСЮ музыку, еще и подчеркивать слово "вся". А ваши виляния хвостом о том, что это вся музыка, которую слушаете лично вы, выглядят немного запоздалыми - особенно после того, как вам привели железобетонные аргументы в пользу ошибочности вашей позиции.
Відправлено через 33 секунди:
А коли це купити стало "делать с ним что хочешь" ?The_Rusik: ↑ 24.08.2026 17:11 erkins007
-
kairo
Member
Заслуга Стім для ПК в тому, що він вирішив проблему піратства. Зробив він це за рахунок зручності, не треба ходити шукати диски, не треба качати стрьомні збірки з торрентів. Пару кліків і гра вже встановлюється. Те саме стало з музикою, коли Джобс запустив Itunes. Те саме із Споті та Нетфліксом. Купувати диск з фільмом за 2000 грн і чекати два тижні, це якийсь привіт з минулого. Ще й без локалізації. Якщо я захочу цей фільм на ПК подивитись, то в мене навіть дисководу немає, як і в 99,9% користувачів ПК. Не кажучи вже про те, що ринок дисків стрімко скорочується. Перемогти піратство можна зручністю та адекватною ціновою політикою, а не закликами в інтернеті.MqM: ↑ 24.08.2026 12:14А ще можна банально піти купити на фільм на носіях:) Блюрей диски досі продаються
Проста арифметика: якщо дивитись по одному фільму на тиждень, це 4 фільми на місяць, 48 на рік. При середній ціні в 2000 грн, це 96000 грн.
-
dead_rat
Member
Якщо зі Стімом і Спотіфаєм я згоден, то Нетфлікс взагалі ні в які ворота щодо зручностіkairo: ↑ 24.08.2026 18:01Заслуга Стім для ПК в тому, що він вирішив проблему піратства. Зробив він це за рахунок зручності, не треба ходити шукати диски, не треба качати стрьомні збірки з торрентів. Пару кліків і гра вже встановлюється. Те саме стало з музикою, коли Джобс запустив Itunes. Те саме із Споті та Нетфліксом.MqM: ↑ 24.08.2026 12:14А ще можна банально піти купити на фільм на носіях:) Блюрей диски досі продаються
-
S0N1C
Member
30 баксів блюрей свіжий коштує, баксів 15 - шось з не останніх років
https://www.blu-ray.com/movies/Project- ... ay/410570/
-
kairo
Member
Нетфлікс закриває потребу у контенті для пересічного споживача. Для тих, хто хоче переглядати широкий асортимент кіно, особливо у високій якості він звісно не підходить, але це нішова категорія споживачів. Думав оновити собі ТВ, взяти OLED LG C5, так вони взагалі прибрали DTS. Бо це цікаво лише вузькій категорії глядачів, більшість дивиться Нетфлікс-слоп і їм байдуже, тож навіщо платити за кодек.dead_rat: ↑ 24.08.2026 18:29Якщо зі Стімом і Спотіфаєм я згоден, то Нетфлікс взагалі ні в які ворота щодо зручності
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
В Україну скільки буде їхати?)) Плюс доставка та форвардер.S0N1C: ↑ 24.08.2026 18:3530 баксів блюрей свіжий коштує, баксів 15 - шось з не останніх років
-
tablestikus
Member
Нетфлікс взагалі мій аккаунт забанив за те що я раз на рік купляв на місяць підписку, дивився що хотів і потім відписувався)dead_rat: ↑ 24.08.2026 18:29Якщо зі Стімом і Спотіфаєм я згоден, то Нетфлікс взагалі ні в які ворота щодо зручностіkairo: ↑ 24.08.2026 18:01
Заслуга Стім для ПК в тому, що він вирішив проблему піратства. Зробив він це за рахунок зручності, не треба ходити шукати диски, не треба качати стрьомні збірки з торрентів. Пару кліків і гра вже встановлюється. Те саме стало з музикою, коли Джобс запустив Itunes. Те саме із Споті та Нетфліксом.
-
S0N1C
Member
kairo
Два тиждні, зазвичай купую одразу кілька сд/двд/блюрей, доставка по америці безкоштовна, в Ураїну - баксів 15
Відправлено через 17 хвилин 41 секунду:
cd/vinyl
Два тиждні, зазвичай купую одразу кілька сд/двд/блюрей, доставка по америці безкоштовна, в Ураїну - баксів 15
Відправлено через 17 хвилин 41 секунду:
cd/vinyl
-
kairo
Member
S0N1C
Я лінивий, мені легше завантажити фільм, ніж замовляти диск. Хоча сама концепція фізичного носія(тактильної речі) мені до вподоби.
Я лінивий, мені легше завантажити фільм, ніж замовляти диск. Хоча сама концепція фізичного носія(тактильної речі) мені до вподоби.
-
MqM
Member
Тобто проблема була в людей в ліні? Мені чомусь студентом в нульових не заважало купувати музику, ігри на дисках. Такі скарги смішно читати, хіба я не знаю – людина живе серед боліт або далеко в горах.kairo: ↑ 24.08.2026 18:01Заслуга Стім для ПК в тому, що він вирішив проблему піратства. Зробив він це за рахунок зручності, не треба ходити шукати диски, не треба качати стрьомні збірки з торрентів. Пару кліків і гра вже встановлюється. Те саме стало з музикою, коли Джобс запустив Itunes. Те саме із Споті та Нетфліксом. Купувати диск з фільмом за 2000 грн і чекати два тижні, це якийсь привіт з минулого. Ще й без локалізації. Якщо я захочу цей фільм на ПК подивитись, то в мене навіть дисководу немає, як і в 99,9% користувачів ПК. Не кажучи вже про те, що ринок дисків стрімко скорочується. Перемогти піратство можна зручністю та адекватною ціновою політикою, а не закликами в інтернеті.MqM: ↑ 24.08.2026 12:14А ще можна банально піти купити на фільм на носіях:) Блюрей диски досі продаються
Проста арифметика: якщо дивитись по одному фільму на тиждень, це 4 фільми на місяць, 48 на рік. При середній ціні в 2000 грн, це 96000 грн.
Так ваша відмова від дисководів суто ваше бажання, дисководи досі в продажу
Ці всі відмовки з серії піду хакну якийсь банк, бо він заставляє оформлювати картку вживу
Про ваші 2000 грн так коштують новинки в 4k, при чому не всі. На dvd фільми дешевше аж до 500 грн, а зовсім стародавні і того менше
Отправлено спустя 8 минут 8 секунд:
Скажу як користувач Нетфліксу немає там бі близько широкого асортименту кіно. Дай Бог, що там було 5-10% того, що виходить в рік у світіkairo: ↑ 24.08.2026 18:38Нетфлікс закриває потребу у контенті для пересічного споживача. Для тих, хто хоче переглядати широкий асортимент кіно, особливо у високій якості він звісно не підходить, але це нішова категорія споживачів. Думав оновити собі ТВ, взяти OLED LG C5, так вони взагалі прибрали DTS. Бо це цікаво лише вузькій категорії глядачів, більшість дивиться Нетфлікс-слоп і їм байдуже, тож навіщо платити за кодек.dead_rat: ↑ 24.08.2026 18:29Якщо зі Стімом і Спотіфаєм я згоден, то Нетфлікс взагалі ні в які ворота щодо зручності
Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:В Україну скільки буде їхати?)) Плюс доставка та форвардер.S0N1C: ↑ 24.08.2026 18:3530 баксів блюрей свіжий коштує, баксів 15 - шось з не останніх років
Отправлено спустя 3 минуты 35 секунд:
Які прошарені пірати тутKirakishou: ↑ 24.08.2026 16:23Якщо ви завантажуєте файл без VPN, боти правовласників фіксують вашу IP-адресу і потім правовласник надсилає DMCA Notice вашому провайдеру, а той пересилає її вам. Якщо ви завантажуєте файл через VPN, бот фіксує IP-адресу VPN-сервера. Нормальні VPN-сервіси зареєстровані в офшорах або лояльних до торрентів юрисдикціях і працюють за правилом No-Logs Policy. У відповідь на лист від правовласника вони просто надсилають відповідь, що вони не ведуть логів, або взагалі ігнорують лист. Крім того, є ще такі сервіси, як сідбокси. Ви орендуєте сідбокс і завантаження торрентів відбувається взагалі на віддалений сервер. З сідбоксу ви завантажуєте файл на свій ПК через зашифрований протокол і провайдер бачить лише те, що ви завантажуєте собі щось із хмари. Тобто те саме, що й завантажувати файли з Google Drive.MqM: ↑ 24.08.2026 15:56Наче у них питатимуть, вони змушені відповісти на запит.
-
kairo
Member
Весь прогрес побудований на людській ліні.MqM: ↑ 24.08.2026 21:13Тобто проблема була в людей в ліні?
Тоді були якісь альтернативи? Все ліцензійне купували?Мені чомусь студентом в нульових не заважало купувати музику, ігри на дисках.
Ви ігноруєте той факт, що в наш час 99.9% ПК та ноутів без дисководів?Так ваша відмова від дисководів суто ваше бажання
В 90х?))як їх 90х ніхто не заставляв купувати дисководи, тоді флешки теж були
Ви щось плутаєте. Із хардами ходили до друзів і це не про ліцензійні копії. Флешки адекватного розміру, а не 64МБ, це вже 2020-ті.Навіть більше скажу піратам відсутність інтернету не заважала ходили з хардами і флешками навіть по компʼютерним клубам
Які відмазки, якщо ринок дисків для ігор на ПК вимер багато років тому? Навіть на заході, люди, які продовжують купувати фільми на дисках, це пару відсотків.Ці всі відмовки з серії піду хакну якийсь банк, бо він заставляє оформлювати картку вживу
Давайте ще фільми на CD дисках згадаємо. Чи може відеокасети))Про ваші 2000 грн так коштують новинки в 4k, при чому не всі. На dvd фільми дешевше аж до 500 грн, а зовсім стародавні і того менше
Так я і пишу, що немає. Але людям байдуже, вони просто включають те, що на прив'юхах рекламує сервіс. Для них це просто контент.Скажу як користувач Нетфліксу немає там бі близько широкого асортименту кіно. Дай Бог, що там було 5-10% того, що виходить в рік у світіНазвіть мені новинки кіно 2026, які є на Нетфлікс, байдуже фільми чи серіали. Я от буквально для себе знаходив одиниці
-
Smilodonius
Junior
Святкування проходит с переполненными серверами читеров в CS GO 2 Уа уа уа уа !
-
Corey666
Member
По геймдизайну, вони досі можуть дати фору більшості сучасних ігор.dead_rat: ↑ 24.08.2026 13:58Ці ігри вийшли в іншу епоху - 2004, 2007, 2008. Пройшло 20 років, людина що народилася після HL2 вже сама шукає роботуCorey666: ↑ 24.08.2026 13:53 Наче і прикольна компанія і багато чого зробила для ігрової індустрії. HL, Portal, L4D взагалі одні з улюблених серій ігор. Як геймдизайнер, завжди мріяв піти працювати до них.![]()
![]()
Особисто я, останні 3 роки, граю переважно в VR ігри. Окрім всіми улюбленої HL Alyx, та завдяки модерам, всі ігри перелічених серій, мають VR адаптації, які в, деяких аспектах, відчуваются краще створених під VR. На днях, взагалі вийшли порти HL2 та Portal які можна грати нативно на шоломах Quest 3/3S...
-
MqM
Member
«Еволюція об'єму флешок за рокамиКінець 1990-х — 2000 рік: Перші комерційні USB-флешки мали об'єм від 8 МБ до 32 МБ. Вони замінювали дискети.2003–2005 роки: Стали популярними моделі на 128 МБ, 256 МБ та 512 МБ.2006–2008 роки: Стандартом масового споживання стали об'єми 1 ГБ, 2 ГБ, 4 ГБ та 8 ГБ.2009–2012 роки: Поширення набули флешки на 16 ГБ, 32 ГБ та 64 ГБ завдяки появі та розвитку швидкісного інтерфейсу USB 2.0 та раннього USB 3.0»kairo: ↑ 24.08.2026 21:43Весь прогрес побудований на людській ліні.MqM: ↑ 24.08.2026 21:13Тобто проблема була в людей в ліні?Тоді були якісь альтернативи? Все ліцензійне купували?Мені чомусь студентом в нульових не заважало купувати музику, ігри на дисках.Ви ігноруєте той факт, що в наш час 99.9% ПК та ноутів без дисководів?Так ваша відмова від дисководів суто ваше бажанняВ 90х?))як їх 90х ніхто не заставляв купувати дисководи, тоді флешки теж булиВи щось плутаєте. Із хардами ходили до друзів і це не про ліцензійні копії. Флешки адекватного розміру, а не 64МБ, це вже 2020-ті.Навіть більше скажу піратам відсутність інтернету не заважала ходили з хардами і флешками навіть по компʼютерним клубамЯкі відмазки, якщо ринок дисків для ігор на ПК вимер багато років тому? Навіть на заході, люди, які продовжують купувати фільми на дисках, це пару відсотків.Ці всі відмовки з серії піду хакну якийсь банк, бо він заставляє оформлювати картку вживуДавайте ще фільми на CD дисках згадаємо. Чи може відеокасети))Про ваші 2000 грн так коштують новинки в 4k, при чому не всі. На dvd фільми дешевше аж до 500 грн, а зовсім стародавні і того меншеТак я і пишу, що немає. Але людям байдуже, вони просто включають те, що на прив'юхах рекламує сервіс. Для них це просто контент.Скажу як користувач Нетфліксу немає там бі близько широкого асортименту кіно. Дай Бог, що там було 5-10% того, що виходить в рік у світіНазвіть мені новинки кіно 2026, які є на Нетфлікс, байдуже фільми чи серіали. Я от буквально для себе знаходив одиниці
Ігри в 90х і важили менше, так на гру в 500-700 мбв кінці 90х треба було більше заходів, тобто більше флешок. Ви ще забули як розбивали ігри по архівав, і це тривало навіть в нульових коли розбивали архівами гру навіть по дискам:)
В середині нульових вже буди флешки досить нормального розміру.
Пл перше де ви знайшли статистику про 90% пк без дисководів? Ще 10-15 років тому навіть в ноутбуках продавалися масово. Розкажіть мені, як всі оновилися і сидять з сучасними пк без дисководів. Більше того я вам скажу є люди, які сидять досі на пентіум 4
В будь якому разі хто їм доктор? Користувачі вирішили, що онлайн сервіси порішають і дисководи їм не потрібні. І чомусь ми мовчите про ту ж статистику щодо телевізорів і відеоприставок? Все таки дивитися фільми є сенс на теліку з великою діагоналлю, а не на пк втупившись в монітор за метр
Так мова була про носії та лінь, тобто купити диск лінь, а пертися до знвйлмого з хардом через все місто не лінь?
Я ж кажу не даремно сміються, що зумери в разі апокаліпсису вимруть за тиждень
А, чому не згадати фільми навіть на cd, якщо в популярні 1080p? Ще ж якраз та якість, що поміщається на двд.
Не сумніваюся є унікуми, які будуть 4k дивиттся на full hd моніках
Люблю вашу статистику зі стелі «пару відсотків продажів», ну подумаєш десяток відсотків туди чи сюди

І ще одна статистика глобальна
«Згідно з оприлюдненими даними, протягом фінансового року PlayStation реалізувала близько 70 мільйонів фізичних копій ігор і 248 мільйонів цифрових. Таким чином, понад 78% усіх продажів уже припадають саме на цифровий формат.»
70 мільйонів копій це настільки мало, що можна роздати кожному в Україні (включаючи малечу та пенсіонерів) аж по два диски на руки
З радістю прийму свої два диски на халяву, можете і свої непотрібні віддати
Тепер статистика по фільмам, США
https://www.digiraw.com/films-and-shows ... port-2025/
«Executive summary
UK physical video generated approximately £148.9 million in 2025 across DVD, Blu-ray and 4K UHD.
UK Blu-ray and 4K UHD sales value reached approximately £84.2 million, ahead of DVD by value.
DVD still generated approximately £64.7 million in the UK, proving the format remains active.
US consumer spending on DVD, Blu-ray and 4K UHD reached approximately $870 million in 2025.»
Британія
«Стан ринку Великої Британії за даними BASE та ERA Велика Британія є другим за величиною ринком домашнього відео у світі після США. Згідно з аналітикою BASE та звітами ERA:Загальні продажі: Витрати на фізичні носії склали £148,9 мільйонів ($199,4 мільйона). Темпи падіння масового ринку сповільнилися до мінімуму з 2010 року.Перерозподіл часток: Продажі Blu-ray та 4K UHD вперше принесли більше прибутку (£84,2 млн), ніж класичний формат DVD (£64,7 млн).»
Пояснення чому диски не відмирають
« Чому ринок дисків виживає?Аналітики компанії DIGIRAW Insights виділяють дві головні причини стабілізації продажів:Практична цінність: Диски забезпечують вищий бітрейт зображення (4K без компресії), незалежність від інтернету та відсутність щомісячних підписок.Гарантія володіння: Покупці дедалі частіше обирають фізичні копії улюблених стрічок через те, що стрімінгові платформи регулярно видаляють фільми з бібліотек після завершення дії ліцензій.»
То, що виходить стримінг сервіси не панацея, ще й якість гублять? Як таке могло статися
-
kairo
Member
Скільки вам років? Які ще флешки в кінці 90х?))) Перша флешка в історії вийшла в 2000-му році і її розмір був 8МБ. На моєму першому курсі в 2004му, усі ходили в універ з дискетами 1.44МБ. Записав в гуртожитку реферат на неї, прийшов в універ роздрукувати, а її вже не читає. Все було на дисках на початку 2000х, CD та DVD. Халф Лайф 2 важив 4,5ГБ. В мене в той час був плеєр на 128МБ.Ігри в 90х і важили менше, так на гру в 500-700 мбв кінці 90х треба було більше заходів, тобто більше флешок.
Та не існувало флешок в 90х))) Скільки треба заходів, щоб скопіювати 700МБ гру 8МБ флешкою?))так на гру в 500-700 мбв кінці 90х треба було більше заходів, тобто більше флешок.
128-256МБ. Подвійний ДВД - 9ГБ.В середині нульових вже буди флешки досить нормального розміру.
В мене резервний ноут досить потужний для свого часу вже на 2107й рік мав заглушку замість приводу. Яка частина тих 15 річних ПК зараз активно використовується?Пл перше де ви знайшли статистику про 90% пк без дисководів? Ще 10-15 років тому навіть в ноутбуках продавалися масово. Розкажіть мені, як всі оновилися і сидять з сучасними пк без дисководів.![]()
Знайдіть їх в статистиці Стім. Усі одноядерні ЦП - 0.02%.Більше того я вам скажу є люди, які сидять досі на пентіум 4
Яку?І чомусь ми мовчите про ту ж статистику щодо телевізорів і відеоприставок?
Я так і роблю зазвичай.Все таки дивитися фільми є сенс на теліку з великою діагоналлю, а не на пк втупившись в монітор за метр
Відправлено через 16 хвилин 27 секунд:
Змішались в купу коні, люди... З хардами ходили до друзів, коли за піратським диском треба було їхати в кіоск і платити за нього гроші. А ігри, фільми та музика в друга на харду безкоштовно. Віруси в подарунок.MqM: ↑ 25.08.2026 02:00Так мова була про носії та лінь, тобто купити диск лінь, а пертися до знвйлмого з хардом через все місто не лінь?
Що я читаю... Фільми на CD затискались в 700МБ і мали шакальну якість. BD-Remux 1080р важить 25 - 45 ГБ.А, чому не згадати фільми навіть на cd, якщо в популярні 1080p? Ще ж якраз та якість, що поміщається на двд.
Тому ви притягнули статистику з конолей)) "Сергій Шевченко, керівник дивізіону консольного геймінгу ERC (офіційний дистриб’ютор PlayStation та відеоігор в Україні)." Очевидно, що на консолях диски живі поки.Люблю вашу статистику зі стелі «пару відсотків продажів», ну подумаєш десяток відсотків туди чи сюди
Spending on subscription streaming rose 25.3 percent for full year 2024, toppingUS consumer spending on DVD, Blu-ray and 4K UHD reached approximately $870 million in 2025.»
$52 billion, and accounting for 91.3 percent of all U.S. consumer spending on home
entertainment.
Диски знайшли свою нішу серед поціновувачів якісного кіно та колекціонерів. Питання скільки ця ніша проіснує.Пояснення чому диски не відмирають