Не запускається пк з материнкою Asrock a320m-hdv R4.02

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Автор
Повідомлення
BGMT
Junior

Повідомлення

Запускав на материнській платі ASUS prime a320m-k, перед запуском виймав батарейку для очищення bios на 10-15хв, встановив сам проц та кулер, і запустив, хвилин 5 просто крутились кулери без будь яких сигналів, перезагрузок і т.д., вирішив провірити, чи буде просто подаватись якийсь сигнал якщо вийняти озу, і видало три коротких сигнали, пробував ще раз запустити з озу і все без змін. Буквально таке саме як було на материнці asrock a320m-hdv r 4.0

Відправлено через 9 хвилин 32 секунди:
Типу перед цим проц на цій самій материнці запускався, просто після апгрейда він стояв в коробочці приблизно з 7-8 місяців, і момент, що на обох материнських платах які успішно стартують з процом 5600, проц 1600 AF ніяк не видавав ніякої картинки на монік
Wiking007
Member

Повідомлення

У меня асрок б450 вообще ошибки пищать не хочет. Пробовал проблемную память на нем, вентиляторы на видео и бп крутят остальные нет и тишина.. Пикает только при старте один раз и когда в биос заходит, даже без памяти вообще не пищит :insane:
BGMT
Junior

Повідомлення

Нуу з усім, що я міг перепробувати, то прийшов просто до виводу, що саме проц ні в яку з любою конфігурацією не хоче запускатись, єдине, що залишається попробувати це залишити його на довше, як писав форумець попередьо, що аж 10хв запускався.
Wiking007
Member

Повідомлення

Еще была ситуация, собирал комп сперва на р5 2400г, поставил озу с другого компа на интеле и он не хотел стартовать, оказалось что китайская память не совместима с процессорами со встроенной графикой и полу процессорами типа 4500, 5500, на р5 3600 она заработала нормально
BGMT
Junior

Повідомлення

Ну конфлікти з сумісністю озу я думаю можу точно виключити, оскільки раніше з цією самою озу вона працювала норм. А на ryzen 5 1600AF встройки взагалі нема, тож саме цей варіант конфлікту точно відпадає
Wiking007
Member

Повідомлення

Конфликт именно процессора с озу, не помню все модели несовместимых процессоров но какие-то 1ххх тоже были. Озу китайская Kllisre, покупал давно и уже лотов именно таких модулей нет, там я в описании находил список процессоров которые не работают с такой памятью
starik_0
Member

Повідомлення

сколько написано а какая оператива я чет не увидел. и полностью конфига тоже нет
BGMT
Junior

Повідомлення

1 пк:
Мать asrock a320m-hdv r4.0
Відюха Nvidia gtx 1050 ti Cerberus 4 gb
Бж Gamemax gm500-b
І в цій конфігурації пробувався запуск на трьох різних озу і в різних слотах:
Exceleram ddr4 2666 E408266A 8Gb
Patriot ddr4 2666 PSP416G26662H1 16gb
Patriot ddr4 2666 PSD48G266681H 8gb
Ssd не пишу, тому що в біос пробував зайти без нього

2пк
Мать ASUS prime a320m-k
Відюха rtx 3060 12gb
Бж chieftec Polaris 650W
В цій конфігурації пробували озу
Exceleram ddr4 2666 E408266A 8gb
Geil ddr4 2666 8gb
Ssd і Hdd не помню яке було встановлено.

Ну і повторюсь, що без жодної зміни конфігурації ryzen 5 5600 запускається нормально, а ryzen 5 1600 AF не хоче ніяк видавати картинку.

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Вкажу, також що пробував переважно запуск саме з однією плашкою озу
Відповісти