я загалом про ваше твердження, що розгін нічого не дає, біос я звичайно правити не буду і так майже 5080 стокова
Новини
Останні статті і огляди
Інструмент mVolt дозволяє розганяти відеокарти GeForce RTX 50, обійшовши обмеження прошивки
-
leif
Member
воно, звичайно, добре, але я наразі залишусь на афтербернері 4.6.6 і обмежусь тим, що він пропонує
втім, послідкую за сабжевою утиліткою. від уксуса я нічим не користувався ніколи і не збираюсь починати, а тут можна і глянути, що там більш заможний-ризикований народ натестує і які будуть відгуки та результати юзерів на довшому відтинку часу
втім, послідкую за сабжевою утиліткою. від уксуса я нічим не користувався ніколи і не збираюсь починати, а тут можна і глянути, що там більш заможний-ризикований народ натестує і які будуть відгуки та результати юзерів на довшому відтинку часу
-
Enjthesilence
Member
Усім зрозуміло, що сьогодні для домашнього використання набагато доцільніше робити андервольт. Але спортивний ОС, екстремальні частоти й напруги - це саме те, заради чого й існують подібні форуми та спільноти. І коли на оверклокерських сайтах починається подібна духота в стилі «навіщо цей розгін, така напруга і т. д.», це просто максимально придуркувата історія.NST1983: ↑ 23.08.2026 16:34 Та він взагалі зараз нікому не потрібен. Все вже давно і так розігнане. Це не ті часи, коли робилось з максимальним запасом.
Оверклокінг як хобі не зобов’язаний бути раціональним. Чи ти з тих, хто на автофорумах розповідає: «на автодромі їзда зі швидкістю 90 км/год споживатиме менше пального, а взагалі я люблю електрички»
-
AndrewV
Member
downclockers.uaEnjthesilence: ↑ 23.08.2026 15:00overclockers.uaDevijack: ↑ 23.08.2026 14:48 Подивився скільки зараз коштує 5070 - в шоці. Який розгін, тут тільки андервольт.
-
Аціо
Member
Ну от пишу конкретно - 9070хт добре бустить 10%+ швидкодії від андервольту, Сапфірчики цілком собі бадаються з 5080 від андервольту в багатьох іграх працюючи на 3500+ мгц. При тому стають холодніше та меншу дельту хот споту отримують. Так що не треба тут Оверклокінг жив, але він тепер от такий таємничий.NST1983: ↑ 23.08.2026 16:34![]()
конкретику пиши, при підняття напруги до... температури .... живленні..... отримали 10% приросту.
але якщо, вийде буде грітися як піч і працювати на максимальних можливостей заради 10 відсотків - це маразм і шиза.
Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:Та він взагалі зараз нікому не потрібен. Все вже давно і так розігнане. Це не ті часи, коли робилось з максимальним запасом.Earanak: ↑ 23.08.2026 16:17 NST1983, разгон не обязательно должен быть на постоянку так еще и практичным. В большинстве случаев - разгон не про это.
-
freemannew
Member
Якщо оверклокінг здається вам ризикованим, непотрібним, ця новина не для вас. Подібний софт створюється для вузького кола ентузіастів, яким важливий процес, отримати максимум. Не забувайте, на якому ресурсі ви знаходитесь.
-
Аціо
Member
freemannew
Та все більш ніж живе, просто люди не завжди розуміють як воно працює.
Це як і з першими x3d які цілком шиною женуться з курвою -20 -30, так материнки далеко не усі вміють але вміють.
9070хт чудово оверклочить від андервольту, і замість бусту 3100-3200 дає 3500-3550 від -50мв -80мв з буквально +10% лімітом. Та навіть НВ 4090 цілком собі бустить +100мгц від андервольтом з налаштованою кривою у АБ, отримуючи майже +2% +3% швидкодії та мінус 20% споживання.
Просто мені здається люди проекцію на себе беруть, типу - мені не треба, воно і не існує.
Та все більш ніж живе, просто люди не завжди розуміють як воно працює.
Це як і з першими x3d які цілком шиною женуться з курвою -20 -30, так материнки далеко не усі вміють але вміють.
9070хт чудово оверклочить від андервольту, і замість бусту 3100-3200 дає 3500-3550 від -50мв -80мв з буквально +10% лімітом. Та навіть НВ 4090 цілком собі бустить +100мгц від андервольтом з налаштованою кривою у АБ, отримуючи майже +2% +3% швидкодії та мінус 20% споживання.
Просто мені здається люди проекцію на себе беруть, типу - мені не треба, воно і не існує.
-
erkins007
Member
Современный разгон как раз таки включает в себя в том числе андервольт. При стоковом вольтаже повышать частоты это же дичьDevijack: ↑ 23.08.2026 14:48 Подивився скільки зараз коштує 5070 - в шоці. Який розгін, тут тільки андервольт.
Отправлено спустя 2 минуты 51 секунду:
5090 которая в разгоне получает +7% с тем же потреблением передает привет.NST1983: ↑ 23.08.2026 16:34Та він взагалі зараз нікому не потрібен. Все вже давно і так розігнане. Це не ті часи, коли робилось з максимальним запасом.
Эт радеонщик вообще. А там разгон как на амперах - и пары процентов не добавит
-
Filabatya
Member
андервольт без розгону має місце коли повністю безшумна система, або дуже малий корпус
розгін скурвився в випадку нвідії
- спойлер
- Ще варіант, коли купив відуху в 25 році і вперше подивився на ціни тепер

розгін скурвився в випадку нвідії
Востаннє редагувалось 23.08.2026 17:59 користувачем Filabatya, всього редагувалось 6 разів.
-
NST1983
Member
Ну добре-добреEnjthesilence: ↑ 23.08.2026 17:20Усім зрозуміло, що сьогодні для домашнього використання набагато доцільніше робити андервольт. Але спортивний ОС, екстремальні частоти й напруги - це саме те, заради чого й існують подібні форуми та спільноти. І коли на оверклокерських сайтах починається подібна духота в стилі «навіщо цей розгін, така напруга і т. д.», це просто максимально придуркувата історія.NST1983: ↑ 23.08.2026 16:34 Та він взагалі зараз нікому не потрібен. Все вже давно і так розігнане. Це не ті часи, коли робилось з максимальним запасом.
Оверклокінг як хобі не зобов’язаний бути раціональним. Чи ти з тих, хто на автофорумах розповідає: «на автодромі їзда зі швидкістю 90 км/год споживатиме менше пального, а взагалі я люблю електрички»![]()
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Показуй результати до і післяerkins007: ↑ 23.08.2026 17:50Современный разгон как раз таки включает в себя в том числе андервольт. При стоковом вольтаже повышать частоты это же дичьDevijack: ↑ 23.08.2026 14:48 Подивився скільки зараз коштує 5070 - в шоці. Який розгін, тут тільки андервольт.
Отправлено спустя 2 минуты 51 секунду:5090 которая в разгоне получает +7% с тем же потреблением передает привет.NST1983: ↑ 23.08.2026 16:34Та він взагалі зараз нікому не потрібен. Все вже давно і так розігнане. Це не ті часи, коли робилось з максимальним запасом.
Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
Ок, тоді чекаємо ваші результати оверклокінгу з цією тулзою. Ви ж тут саме заради практики, правда?freemannew: ↑ 23.08.2026 17:36 Якщо оверклокінг здається вам ризикованим, непотрібним, ця новина не для вас. Подібний софт створюється для вузького кола ентузіастів, яким важливий процес, отримати максимум. Не забувайте, на якому ресурсі ви знаходитесь.
-
erkins007
Member
Ох и клоун. Ну уже если обосрался, то не продолжай дальше позориться. Открой любой обзор 5090 и там результатов выше крыши будет. Вот тебе пример.NST1983: ↑ 23.08.2026 17:57Показуй результати до і після

-
Геральт
Active Member
- спойлер

-
erkins007
Member
Геральт
Во, даже на АМД щас разгон дает существенную прибавку
Во, даже на АМД щас разгон дает существенную прибавку
-
Filabatya
Member
цікаво чи проста 9070 гониться краще?
-
NST1983
Member
Нафіг мені картинки з інтернету? Покажи свій приклад: до/після, частоти, напруга, споживання, температури і результат. Ми ж тут про ваш практичний оверклокінг балакаємо , а не про вміння знайти графік TechPowerUp у Googleerkins007: ↑ 23.08.2026 18:05Ох и клоун. Ну уже если обосрался, то не продолжай дальше позориться. Открой любой обзор 5090 и там результатов выше крыши будет. Вот тебе пример.NST1983: ↑ 23.08.2026 17:57Показуй результати до і після
![]()
Відправлено через 4 хвилини 47 секунд:
А в результаті питання все те саме: нафіга тут mVolt?Геральт: ↑ 23.08.2026 18:06Эт радеонщик вообще. А там разгон как на амперах - и пары процентов не добавит![]()
- спойлер
Те, що ви зараз показуєте — звичайний OC/undervolt, який робиться штатними засобами без обходу VBIOS-лімітів.
mVolt цікавий саме коли цього вже мало і хочеться лізти в напруги, XBAR та ліміти заради екстремального OC.
То хто з присутніх, окрім демонстрації картинок з інтернету, реально збирається так експлуатувати свою 5090 на постійній основі?
-
Enjthesilence
Member
Ох і душніла) Я якраз і писав про практичність андервольту для повсякденного використання. Але уяви собі такий прикол: я сиджу тут, щоб читати, як тіпи шпарять 5090 на 2500 Вт і ганяють проци під азотом. Це не означає, що я займаюся тим самим удома. Не маю стільки бабла й часу, а так із задоволенням навернув би й не один чіп.NST1983: ↑ 23.08.2026 17:57Ну добре-добреEnjthesilence: ↑ 23.08.2026 17:20
Усім зрозуміло, що сьогодні для домашнього використання набагато доцільніше робити андервольт. Але спортивний ОС, екстремальні частоти й напруги - це саме те, заради чого й існують подібні форуми та спільноти. І коли на оверклокерських сайтах починається подібна духота в стилі «навіщо цей розгін, така напруга і т. д.», це просто максимально придуркувата історія.
Оверклокінг як хобі не зобов’язаний бути раціональним. Чи ти з тих, хто на автофорумах розповідає: «на автодромі їзда зі швидкістю 90 км/год споживатиме менше пального, а взагалі я люблю електрички»![]()
Тоді прохання поділитися, які саме результати оверклокінгу ви вже отримали з використанням цієї утіліти. бо саме за цим ви тут на форумі
![]()
Просто накинути напруги й частоти - очевидний спосіб отримати більшу продуктивність, ніж на андервольті. Мені ж особисто нецікаво платити за умовні 10% продуктивності +10 °C на гпу. Але це взагалі не означає, що мені нецікаво дивитися на екстремальний оверклокінг.
-
Геральт
Active Member
NST1983
З +PL буде трохи цікавіше, ну мало б бути, принаймні.
Так експлуатують же якось 800Вт-ні крокодили версії. Але я особисто, пас, зі збільшеним PL експлуатувати. І від 340Вт око інколи сіпається
З +PL буде трохи цікавіше, ну мало б бути, принаймні.
- спойлер

Так експлуатують же якось 800Вт-ні крокодили версії. Але я особисто, пас, зі збільшеним PL експлуатувати. І від 340Вт око інколи сіпається
-
erkins007
Member
Всрамся, но не здамся? Ну не хочешь TP открывай тут обзор. Я не собираюсь ради клоуна из инета спецом бенч качать и крутить.NST1983: ↑ 23.08.2026 18:13Нафіг мені картинки з інтернету? Покажи свій приклад: до/після, частоти, напруга, споживання, температури і результат. Ми ж тут про ваш практичний оверклокінг балакаємо , а не про вміння знайти графік TechPowerUp у Google
Ты хотел пример, тебе пример скинули
-
penetrator
Member
Разогнать эти печки много ума не надо.
Я свою 5080 наоборот андервольтнул, при этом разогнав ядро до 3000 и задушил крутиляторы до 30-40% оборотов, что бы их вообще никогда не слышать. Только в таком виде ее и можно юзать.
Я свою 5080 наоборот андервольтнул, при этом разогнав ядро до 3000 и задушил крутиляторы до 30-40% оборотов, что бы их вообще никогда не слышать. Только в таком виде ее и можно юзать.
-
Filabatya
Member
penetrator
і які температури в іграх пам'яті і ядра?
і які температури в іграх пам'яті і ядра?