Наступного разу вони внесуть це в інструкцію і виграють судkairo: ↑ 21.08.2026 13:45треба було читати огляд Техпаверап
Новини
Останні статті і огляди
G.Skill почала виплачувати покупцям компенсації у справі щодо оманливих швидкостей пам'яті
-
Ostin
Member
-
Shpoker
Member
надеюсь, в следующий раз подадут в суд на интел за саму х.м.п. как технологию обмана пользователей
-
Earanak
Member
Shpoker, за последние лет 10+ у Интела как то было легче с КП (IMC), причем - значительно.
Так что сначала АМД нужно насовать за их кончефлыжный КП (IMC), а Интелу попозже чутка, как за саму 'технологию'
Так что сначала АМД нужно насовать за их кончефлыжный КП (IMC), а Интелу попозже чутка, как за саму 'технологию'
-
Ararat
Member
В решті у нас два варіанти.
Або памʼять взагалі не стартуе на готових профілях і це відверте шахрайство.
Або треба переключити профіль і це позов типу: "ви не написали що у вашій мікрохвильовці не можно сушити кота"
Або памʼять взагалі не стартуе на готових профілях і це відверте шахрайство.
Або треба переключити профіль і це позов типу: "ви не написали що у вашій мікрохвильовці не можно сушити кота"
-
Ostin
Member
Якщо взято гроші за сушку кота, але не написано, як це робити - чудовий формальний спосіб подати в суд. Бо якого я маю знати це?Ararat: ↑ 21.08.2026 16:34ви не написали що у вашій мікрохвильовці не можно сушити кота
Якщо є інструкція і там чітко написано, що треба перемкнути так і так, і кіт буде сухим - то тут вже вибачте, все написано. Якщо ж великими цифрами написано, що озу ХХХХ, а я вмикаю - і там YYYY, а ніякої бумажки немає - так, це привід сказати "якого біса?".
Що там по сабжу - я особисто не знаю. Але якщо умови по швидкості виконуються в якихось тепличних умовах - то це має бути або прописано, або може бути оскаржено в суді. Що, як я розумію, і сталось.
P.S. десь раніше читав новину, що наш оператор Київстар отримав чи то позов, чи то штраф за введення в оману щодо швидкості інтернету мобільного. Як на мене - це все дуже добре. Бо немає чого тримати користувачів за мамонтів.
-
erkins007
Member
Да, если нормальная мать и память среди поддерживаемых, то никаких проблем не будет. Тупо в один клик ставите профиль и все.Scoffer: ↑ 21.08.2026 11:34А у тебе профілі в бівісі прям одразу і стовідсотково спрацьовували і стабільно надалі працювали?)Ararat: ↑ 21.08.2026 11:22Я правильно зрозумів: для досягнення частоти необхідно перемкнути в бівісі профіль і тому на них подали в суд?
Бо от у мене наприклад ні разу.
-
kairo
Member
erkins007
Якщо я купую материнку, яка підтримує 7800 і пам'ять на 7200 і воно не йде, бо може піти лише на Z790, то це введення в оману споживача.
Якщо я купую материнку, яка підтримує 7800 і пам'ять на 7200 і воно не йде, бо може піти лише на Z790, то це введення в оману споживача.
-
Scoffer
Member
Материнка STRIX B550-E, серед підтримуваних кіти 2-4*16 гіг частотою вище 3600 відсутні як клас. Удачі в налаштуваннях в один клікerkins007: ↑ 21.08.2026 16:49Да, если нормальная мать и память среди поддерживаемых, то никаких проблем не будет. Тупо в один клик ставите профиль и все.
-
daesz
Member
Я б на місці джіскіла сказав що поверну всю оплачену суму по РМА, нехай присилають пам'ять 
-
erkins007
Member
Ну так естественно. Ам4 вообще частоту выше 3200 плохо переваривает, а тут ещё и Б чипсетScoffer: ↑ 21.08.2026 17:12STRIX B550-E, серед підтримуваних кіти 2-4*16 гіг частотою вище 3600 відсутні як клас.
-
VRoman
Member
В США идиотизм вознаграждается
-
IC9517
ATI&Vmod_fan
У каждой матплаты на сате производителя есть список протестированных модулей памяти, их частота, объем и количество. Все что за пределом этого списка не гарантируется. Как правило, высокие частоты достигаются только для 2х 1 ранковых модулей.Liquidator: ↑ 21.08.2026 14:00красиво пишут на сайтах в ситемных характеристиках о беззаговрчной поддержке аж 128, и 192 и 256 Гб озу, производителей процессоров с их частотами в тех паспортах, где фактически все эти их данные достигаются при определнных идельных условиях при удачном стечении обстоятельств с небольшой долей вероятности -- короче если повезет.
-
Mozdev
Member
Ось саме тому щоб уникнути зайвого гемору я придбав Crucial DDR4-3200 64GB, з ними проблем не було взагалі, поставив стартанули, поставив хмр, все працює як годинник.Earanak: ↑ 21.08.2026 12:46 Особенно актуально среди моих коллег по архивизу. Пихают свои 192-256гб и потом вопят, почему же 6400Mhz не заводится (или заводится и все вылетает/зависает). Или вопят че за статтеры такие появились, почему тупит все. Смотришь а там вкуснейшая комбуха из - (2T+GDM-On+550ns tRFC+8-12к tREFI и просто максимально убитые вторички) и все это полирнуто заниженным FCLK, 120ns Latency, ммм как же вкусно. Ведь главное что бы диспетчер задач показывал 6400Mhz на 256 гигахПотом же идут смотрят васянские гайды по поверхностной настройке памяти, рассчитанной на игрунов в 16-32гб ОЗУ и диву даются, почему эти гайды им не помогают. Потом начинается, а может продешевил, и плату подороже взять и вот это вот все... Потом либо меня душат что бы я помог, или все таки сами начинают разбираться.
Так я міг би придбати топові 4000 або навіть 4400(4600), але мені важливіше надійність (конкретно мої дуже непогано розганяються), ну мені не повезло чекати на 3600 мені було лінь, тому взяв 3200 і не жалкую про це.
-
kairo
Member
Ось моя пам'ять в списку підтримуваних моєю материнкою. По факту вона не буде на ній працювати, лише на Z790 дошках. Чи вказано це на пам'яті? Ні.IC9517: ↑ 21.08.2026 19:28У каждой матплаты на сате производителя есть список протестированных модулей памяти, их частота, объем и количество. Все что за пределом этого списка не гарантируется. Как правило, высокие частоты достигаются только для 2х 1 ранковых модулей.Liquidator: ↑ 21.08.2026 14:00красиво пишут на сайтах в ситемных характеристиках о беззаговрчной поддержке аж 128, и 192 и 256 Гб озу, производителей процессоров с их частотами в тех паспортах, где фактически все эти их данные достигаются при определнных идельных условиях при удачном стечении обстоятельств с небольшой долей вероятности -- короче если повезет.
- спойлер
-
daesz
Member
Так але в оману вас ввів виробник МП, а не джіскіллkairo: ↑ 21.08.2026 20:03Ось моя пам'ять в списку підтримуваних моєю материнкою. По факту вона не буде на ній працювати, лише на Z790 дошках. Чи вказано це на пам'яті? Ні.IC9517: ↑ 21.08.2026 19:28
У каждой матплаты на сате производителя есть список протестированных модулей памяти, их частота, объем и количество. Все что за пределом этого списка не гарантируется. Как правило, высокие частоты достигаются только для 2х 1 ранковых модулей.
- спойлер
- Screenshot 2026-08-21 200216.png
Ваша?
- спойлер

https://www.gskill.com/qvl/165/374/1665 ... -TZ5RK-QVL
https://www.gskill.com/qvl/165/374/1665 ... -TZ5RS-QVL
https://www.gskill.com/qvl/165/374/1715 ... -TZ5RW-QVL
Востаннє редагувалось 21.08.2026 20:12 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
-
kairo
Member
Вони обоє вводять в оману. На пам'яті має чітко бути написано на яких дошках та із якими ЦП вона піде на такій швидкості. На рахунок Асус, вони хитрі, там зверху приписка, яка зводить нанівець усю цю табличку.daesz: ↑ 21.08.2026 20:08Так але в оману вас ввів виробник МП, а не джіскілл
ROG STRIX B760-F GAMING WIFIВаша?
-
daesz
Member
Так це і є написано на їхньому сайті, чи як ви собі упаковку до пам'яті уявляєтеkairo: ↑ 21.08.2026 20:12Вони обоє вводять в оману. На пам'яті має чітко бути написано на яких дошках та із якими ЦП вона піде на такій швидкості.
- спойлер
kairo: ↑ 21.08.2026 20:12ROG STRIX B760-F GAMING WIFI
Тупанув і дивився на МСІ В760ті дошки. В будь-якому випадку - у жодного із трьох кітів вище немає у підтримці В760 стрікси.Материнська плата MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI
-
kairo
Member
Конкретно в моєму випадку основні претензії дійсно до Асуса. В них там 13 материнок всього, можна і написати.Так це і є написано на їхньому сайті, чи як ви собі упаковку до пам'яті уявляєте
Я свічнувся на АМД через рік.Материнська плата MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI
Востаннє редагувалось 21.08.2026 20:21 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
daesz
Member
Ну я про це виключно і говоривkairo: ↑ 21.08.2026 20:19Конкретно в моєму випадку основні претензії дійсно до Асуса.
daesz: ↑ 21.08.2026 20:08Так але в оману вас ввів виробник МП, а не джіскілл
kairo: ↑ 21.08.2026 20:19Я свічнувся на АМД через рік.
То я заслоупочив і навіть не глянув що там х870, тільки глянув хто виробник.
-
KROOM
Member
Так було досить давно. 3600 на АМ4 вже давно "sweet spot", і навіть 3733 та 3866. А з процами по типу 5500 без проблем досягти 4400+. Хоча там вже вартість самого кіта пам'яті, відносно інших компонентів, стає обмеженнямerkins007: ↑ 21.08.2026 18:44 Ну так естественно. Ам4 вообще частоту выше 3200 плохо переваривает, а тут ещё и Б чипсет