Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Melofon
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.08.2026 20:52Вот тут, например, мне понятно, попробуй послушать, поймёшь ли разницу
Тут разницу слышно (и конечно оригинал звучит лучше чем записанные с микрофона акустики, хотя и между ними есть разница), если вот так менять акустику или ещё может что-то на лету то да оно будет заметно, а вот если просто типа обзор акустики и включают мол послушай просто не меняя ничего (даже к примеру без сравнения с прошлой акустикой юзера), фиг я пойму как она там звучит в реале и какую он там разницу услышал по его словам, без сравнения с чем-то нет и смысла особого включать послушать.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Melofon
Самые правильные сравнения с оригиналом, а еще лучше — оригинал / два комплекта, хотя и без того бывает отчётливо слышна плоская середина, резкий верх. Не то, чтобы по ним надо колонки выбирать, но общее представление составить можно. Не, как основную, а, как дополнительную информацию. Были случаи, когда человеку помогали определиться, он шел, слушал вживую, сходилось
Пример нормального обзора с правильным саундтестом
Ostin
Member

Повідомлення

Якщо оцінювати оригінал та обирати одну пару - то слухати потрібно на максимально можливій якості відтворення в себе. Порівнювати ж різні моделі можна хоч на ноуті і бачити закономірності. Я от по цим тестам особисто для себе зробив висновок, що Genelec мені подобається сильно більше за конкурентів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 21.08.2026 16:02Якщо оцінювати оригінал та обирати одну пару - то слухати потрібно на максимально можливій якості відтворення в себе
Хто б сумнівався, що з живим прослухуванням, та ще на своєму матеріалі, нічого не порівняється, але можливості у нас обмежені. Все ж ліпше, ніж бла-бла-бла у ЮТ та Редіті, де взагалі не зрозуміло, хто це. Виняток, такі ролики, як вище, але то студійщіки, тобто профі. Там і записано ладно. Також корисні спецфоруми, гілки, де взагалі зрозуміло, хто це пише, бо коли мені дають посилання на Редіт або на ЮТ, де хтось незрозумілий розповідає, як це звучить, я тільки руками розвести можу. Хто ти, кінь скажений?
Z440_User
Member

Повідомлення

От в мене зачухалось одне місце в напрямку Tandberg 3002+3003 або 3006 чи 3008+3009.
Слухав того ютуба, слухав... І от взагалі не можу зрозуміти, краще воно моєї Optonica 9100 чи ні.

По форумах пишуть що 3002+3003 цікавіше за акуфейса Е-203 грає...
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 21.08.2026 22:51По форумах пишуть що 3002+3003 цікавіше за акуфейса Е-203 грає...
То ти глибоко пірнув, бобер, видихай :)
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 21.08.2026 22:56
Z440_User: 21.08.2026 22:51По форумах пишуть що 3002+3003 цікавіше за акуфейса Е-203 грає...
То ти глибоко пірнув, бобер, видихай :)
Ну що на Audiokarma та HifiEngine прочитав та поліз в ютуб слухати... :dontknow:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 21.08.2026 23:05Ну що на Audiokarma та HifiEngine прочитав та поліз в ютуб слухати...
Та норм, просто здиваваний напрямком думки, акуфейси вспливли зненацька, кинь посилання

Для тих хто не зрозумів, акуфейси — це, як завжди, японські безкомпромісні рішення

Відправлено через 15 хвилин 57 секунд:
Колись дивився документалку про традиційне виготовлення катани. І я їх зрозумів
І знаходжу аналогії.
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay: 21.08.2026 23:23традиційне виготовлення катани

Неправильно ти їх зрозумів) Традиційне виготовлення катани то не від гарного життя. Руди нормальної на острові не було, легувати сталь теж не було чим. З болотної руди щось путнє зробити важко. От і приходилось займатись мавп'ячою роботою по перековці залізяки сто раз щоб з неї домішки хоч трішки повиходили і наковувати тверде лезо на м'яке осердя, благо азіати давно звичні пізнавати дзен. І все одно вона виходила крихкою. Тому самурай таскав по два мечі, а обладунок був зроблений з сотень малесеньких пластинок, а не цільнокованої кіраси. :rotate:
Z440_User
Member

Повідомлення

Та кум пропонує підгон за деяку тризначну кількість злотих з подальшим рукоприкладством для ремонту - профілактики такий набір в чорному кольорі:
спойлер
eBay на схожий комплект
+ мертву електрично та механічно, касетну деку з цієї лінійки
спойлер
tandberg-3014a-vintage-cassette-deck-minty-and-complete-serviced-tape-665.jpg
Деку підняти наврядчи вийде, особливо механічну частину, а от підсилювачі цікаво.

одне з обговорень на Audiokarma

Навіть на СНГшному просторі порівнювали (vpn треба) тиць

Оце чухається одне місце, але мозок каже "навіщо воно тобі? Чим наявне не влаштовує?" :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 21.08.2026 23:32Неправильно ти їх зрозумів) Традиційне виготовлення катани то не від гарного життя. Руди нормальної на острові не було, легувати сталь теж не було чим. З болотної руди щось путнє зробити важко. От і приходилось займатись мавп'ячою роботою по перековці залізяки сто раз щоб з неї домішки хоч трішки повиходили і наковувати тверде лезо на м'яке осердя, благо азіати давно звичні пізнавати дзен. І все одно вона виходали крихкою. Тому самурай таскав по два мечі, а обладунок був зроблений з сотень малесеньких пластинок, а не цільнокованої кіраси.
Ти не можеш розуміти, як я зрозумів. А зрозумів я так, що вони навчилися досягати ідеалу процесу, хоча можна і зхалтурити
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay
Про який ідеал мова якщо більше ніхто в світі не був вимушений носити два мечі бо з одним якось стрьомно?) Ні європи, ні індії, ні перси, ні китайці, ні навіть єгиптяни?) У всіх інших було з самого початку нормально :laugh: Життя на замкненому острові воно таке, цікаве.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 21.08.2026 23:45Життя на замкненому острові воно таке, цікаве
Японія — це окрема цивілізація навіть зараз і найліпші кондьори японські :)

Відправлено через 4 хвилини 53 секунди:
Тому вони усякі акуфейси і роблять, але Японія — це завжди не дешево.
Там все не дешево, в мене там знайомий працював, каже, країна ментально не для нас
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay: 21.08.2026 23:51найліпші кондьори японські
Найн. Найліпші кондьори фторопластові, і робить їх штати, данці, і совок в молодості. Японці чомусь не осилили, причин не знаю.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.08.2026 00:00Японці чомусь не осилили, причин не знаю
Блек гейти ні? Проходними чорних пара в мене у сідюку стоять.
Кинь посинань на мегакондери, мабуть я відстав від житя
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay: 22.08.2026 00:03Блек гейти ні
Ти сказав найліпші. Найліпші це фторопласт, краще поки не вигадали. Блек гейти це не фторопласт. Значить блек гейти не найліпші. Л - логіка)

Відправлено через 44 секунди:
Radio Bay: 22.08.2026 00:03Кинь посинань на мегакондери
https://www.v-cap.com/tftf-capacitors.php
https://www.v-cap.com/cutf-capacitors.php
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.08.2026 00:05краще поки не вигадали
Кращіх нема, є найкращє застосування )
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay: 22.08.2026 00:07Кращіх нема
Як мінімум по ціні є. 840 баксів за кондер слабо?) Куди там тим блек гейтам :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 22.08.2026 00:12Як мінімум по ціні є. 840 баксів за кондер слабо?)
Та ну на, я чорний БГ брав баків за 20-30 на один :laugh:
DEVES
Member

Повідомлення

Культ японского качества это результат железного занавеса и дефицита в совке.
В Америке, совершенно иначе дела обстоят. После открытия рынка, Америка была завалена огромным количество низкокачественного японского хлама. И только к началу 80х, японцы научились производить более-менее нормальную продукцию. А потом на арену вышел Тайвань...
Відповісти