В Noctua немає планів щодо випуску продуктів із RGB-підсвічуванням або дисплеями. Інженерні ресурси спрямовуються на інші завдання

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
warp37
Member

Повідомлення

yariksom: 18.08.2026 15:53
warp37: 18.08.2026 15:48У BIOS відсутній Stealth Mode?
Пошукаю, просто в гула питав, форуми дивився, ніхто нічого путного не сказав.
У мене так:
спойлер
Зображення
yariksom
Member

Повідомлення

warp37
Дякую! :super: Буду вдома спробую.
Filabatya
Member

Повідомлення

dead_rat
u12a краще б)
спойлер
З д15 10 років за 1-3 градуси нова дорожча в 3 рази від моєї б у, але має все, що хочеться :rotate:
Kopstr
Вона лідер по тишині продуктивностві і з 25мм по ширині lcp вентиляторами змагаються 30мм конкуренти 120тки. По водянкам по тишині продуктивності 240 виграє в 360 конкурентів.
Прада за ці гроші можна кастом вже на мідному зібрати :shuffle:
спойлер
Сайлент луп 3 360 хороша альтернатива з тихою помпою і ліан лі не за всі гроші світу.
Dr_Earnhardt
Member

Повідомлення

yariksom: 18.08.2026 15:42
leniksss: 18.08.2026 14:58Якщо RGB не потрібно, то його просто вимикати та і все, але австрійці лукавять та дуже швидко пристосувались до ринкових трендів і випустили багато продуктів іншого кольору
Не знаю в мене на платі ROG CROSSHAIR VIII HERO не відключається підсвітка, мова йде про саму плату, а не підключену підсвітку, те ж саме з відеокартою.

Читав, що застосування їх фірмового кольору викликано технологічними моментами і їм довелося довго працбвати над продуктами в інших кольорах.
Ось що пише:
Через BIOS (Рекомендовано) Цей варіант найнадійніший, оскільки він працює безпосередньо на рівні заліза та не залежить від програм у Windows. Перезавантажте комп'ютер і під час увімкнення часто натискайте клавішу Delete або F2, щоб увійти до BIOS. Якщо відкриється спрощений режим (EZ Mode), натисніть F7, щоб перейти до розширеного режиму (Advanced Mode). У верхній панелі знайдіть та натисніть на вкладку Advanced. Перейдіть до розділу Onboard Devices Configuration.Знайдіть блок параметрів, що відповідає за світлодіоди — RGB LED Lighting (або LED lighting). Тут є два головні режими:When system is in working state (Коли ПК працює): змініть значення з All On на Aura Off або Stealth Mode. Це повністю вимкне підсвітку під час роботи. When system is in sleep, hibernate or soft off states (Коли ПК у режимі сну або вимкнений): встановіть Aura Off чи Stealth Mode. Це прибере набридливе нічне світіння логотипа «HERO» після вимкнення комп'ютера. Натисніть клавішу F10 на клавіатурі, підтвердьте збереження змін (Save Changes & Reset) та натисніть Enter
Rucha
Member

Повідомлення

warp37: 18.08.2026 15:07 Хай будуть світлодіоди, чому б ні, якщо безкоштовно?
Ну хоча б тому, що іноді ще треба знайти як їх вимкнути. Я от по-дурісті для MSI Suprim 4080 поставив фірмовий софт лише для того аби вимкнути ці довбані світлодіоди. Там такий блоатвейр - словами не передати. Добре, що потім з'ясував, що можна обійтись OpenRGB, але ж нервові клітини все ж витратив дарма. Коротше, якщо в одну ціну світлодіоди та без них - завжди оберу без них.
Kopstr
Member

Повідомлення

dead_rat

Я лучше куплю банально за 120-140 баксов водянку от того же be quiet чем буду на свой 9800x3D тулить башню с весом 1кг которая мало того что не удобно устанавливаеться так еще и мучаться будет ли мешать оперативка или нет.
Nick45
Junior

Повідомлення

Дивно, не хочуть заробити більше! Треба слідувати за стадом!!!!
Afit
Member

Повідомлення

Kopstr: 18.08.2026 17:48 dead_rat

Я лучше куплю банально за 120-140 баксов водянку от того же be quiet чем буду на свой 9800x3D тулить башню с весом 1кг которая мало того что не удобно устанавливаеться так еще и мучаться будет ли мешать оперативка или нет.
Миф про нагрузку килограма на материнке - это как миф про протечку водянки
erkins007
Member

Повідомлення

warp37: 18.08.2026 15:31DeepCool Captain
У меня именно капитан потек спустя год и залил 3080 так что там подсветка сдохла. Благо тогда была эпоха майнинга и я ее продал майнерам, которым было на подсветку плевать и купил 3080ти новую на те же деньги.
Дипкулу я бы не доверял совсем как и деловой воде
Filabatya
Member

Повідомлення

там півтора вже в D15 G2, 1.3 в першої :gigi:
DneprShark
Member

Повідомлення

warp37: 18.08.2026 14:42 Как быть теперь на рынке, не имея игровых продуктов?
А в чем отличие "игровых" вентиляторов и систем охлаждения от "неигровых"? :D
erkins007
Member

Повідомлення

DneprShark: 18.08.2026 18:27А в чем отличие "игровых" вентиляторов и систем охлаждения от "неигровых"?
В подсветочке и уровне шума.
Meandmy
Member

Повідомлення

AccessDenied: 18.08.2026 14:38 Предлагаю обсудить В Noctua немає планів щодо випуску продуктів із RGB-підсвічуванням або дисплеями. Інженерні ресурси спрямовуються на інші завдання

И это прекрасно. Когда был комп, всегда старался выключить любую подсветку, на видеокарте, на корпусе, везде, где только можно. :shuffle:
Дык, она вредит, подсветка особенно на RAM памяти температуру памяти иногда до критической отметки повышает. И её часто в BIOS отключить нельзя. RGB - зло.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Оце красава, вийшов і на великих шарах сказав шо: дішман з ргб любий ох зробе і нам це не потрібно. Ми просто будемо робити нормальні речі для нормальних людей по ціні яка нам приємна :gigi:

Але обєктивно сам то не люблю цю веселкову тєму але вони гарну частину ринку відсікли своїм рішенням без білого і без підсвітки. Можна було б окремо готове рішення підсвітки під вентилятори :-/ Не ргб наприклад а однотонку якусь не сильно яскраву. Багато б охочиш було якби воно по грошах адекватно було. А хто в наушниках сидит то і так норм, купив з алі 5 кульків, криву відредагував і нормас :shuffle:
warp37
Member

Повідомлення

DneprShark: 18.08.2026 18:27
warp37: 18.08.2026 14:42 Как быть теперь на рынке, не имея игровых продуктов?
А в чем отличие "игровых" вентиляторов и систем охлаждения от "неигровых"? :D
Игровой светится, неигровой - не светится. Чтобы процессор стал игровым - надо поставить в светящуюся материнскую плату под светящийся кулер.

Игровая RTX 5090 на 30% дороже неигровой и имеет ARGB.

Игровая память - светится, как и игровой смартфон.

Игровая зубная щётка - аналогично. :gigi:
Yaroslav308
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 18.08.2026 18:50 Не ргб наприклад а однотонку якусь не сильно яскраву.
Ви так кажете, ніби адресні світлодіоди не вміють світити будь-яким кольором з будь-якою інтенсивністю. Не обовʼязково крутити райдугу на максимальній яскравості.
Якщо РГБ-підсвіткою можна керувати на свій смак і вона не заважає нормальному охолодженню, як з оперативкою, то все ок.
Morra
Member

Повідомлення

Теж не бачу сенсу у свістопєрдєлках.
xIIImaL
Member

Повідомлення

lktnv: 18.08.2026 15:11 островок адекватности в дивном свистопердельном мире
У арктика тоже есть островок адекватности , + не по конским ценам

Отправлено спустя 13 минут 46 секунд:
erkins007: 18.08.2026 18:17
warp37: 18.08.2026 15:31DeepCool Captain
У меня именно капитан потек спустя год и залил 3080 так что там подсветка сдохла. Благо тогда была эпоха майнинга и я ее продал майнерам, которым было на подсветку плевать и купил 3080ти новую на те же деньги.
Дипкулу я бы не доверял совсем как и деловой воде
У меня когдато дипкул каптаин 360 не то что потек , а прогнил :gigi: :facepalm: Правда через года 3 .
Толщина стенок радиатора там как из фольги , можно было пальцем продавить насквозь . К-качество B-) Хорошо что вовремя заметил и не успело ничего залить .
DuckRider
Member

Повідомлення

Нет никаких проблем инженерам ноктуа вставить ргб. Для этого не нужно менять вертушку или мотор, а только сменить корпус вентилятора на корпус с ргб полосой. А не происходит этого, потому что это стратегия этой конторы.

Судя по тому каким интересом пользуется ноктуа и как загнулся их сегмент башень об сопоставимые по цене водянки, то будет ргб однажды, как у нойзблокера, а потом возможно уйдут в нишу далёкую от пк
Afit
Member

Повідомлення

DuckRider: 18.08.2026 19:56 Нет никаких проблем инженерам ноктуа вставить ргб. Для этого не нужно менять вертушку или мотор, а только сменить корпус вентилятора на корпус с ргб полосой. А не происходит этого, потому что это стратегия этой конторы.

Судя по тому каким интересом пользуется ноктуа и как загнулся их сегмент башень об сопоставимые по цене водянки, то будет ргб однажды, как у нойзблокера, а потом возможно уйдут в нишу далёкую от пк
А на чём основан вывод про то что "загнулся их сегмент башень"?
Відповісти