Intel робить ставку на настільні ПК: нова архітектура x86-ядер дебютує в Nova Lake

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kopstr
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Intel робить ставку на настільні ПК: нова архітектура x86-ядер дебютує в Nova Lake

Треба интелу вставать в колен и бо амд насколько зажралась про продает свой проц 58003Д на ам4 почти по цене 9800x3D :lol:
Devianne
Member

Повідомлення

так так так, новий сокет, дорога ddr 5 , спад продажів настільких пк - йдуть до успіху.
warp37
Member

Повідомлення

И что делать? Покупать новую МП или просто обновить BIOS, продать старый Ryzen 7000/9000 и воткнуть новый Ryzen 10/11? Дилемма.
Meandmy
Member

Повідомлення

Devianne: 17.08.2026 12:53 так так так, новий сокет, дорога ddr 5 , спад продажів настільких пк - йдуть до успіху.
Все буде дорожчати, попит на AI невпинно зростатиме, порiг входу набагато простiше, бо це звичайний чат користувачевi у B2C, нiж у бум майнiнгу де створити гаманець бiткоiнiв той ще квест, а нейронку чарджити чарджить навiть пенciоенерка звичайна знайома на 20 баксiв у мiсяць "щоб оживляти фотки", це тiльки початок здорожчень, це тiльки початок, у майбутньому PC будет коштувати 5000 USD +
Sanьka
Member

Повідомлення

Kopstr: 17.08.2026 12:48про продает свой проц 58003Д
А нафіг він потрібен, за таку ціну?
Якщо вже є АМ4, то вигідніше продати її і купити АМ5 на 9700х наприклад.

Он я теж не проти грейдагути систему. Тільки хочу подивитись на АМД з 12 ядерними ссх і як варіант новий Інтел. Якщо сині повернуться до геймерів обличчям(в не тим чим зараз), то чого б і не розглянути їх пропозицію :rolleyes:

Отправлено спустя 1 минуту 58 секунд:
warp37: 17.08.2026 13:05И что делать? Покупать новую МП или просто обновить BIOS, продать старый Ryzen 7000/9000 и воткнуть новый Ryzen 10/11? Дилемма.
Вангую, що для рузенів на АМ5 достатньо буде оновлення біоса.
yariksom
Member

Повідомлення

Sanьka: 17.08.2026 13:53Якщо вже є АМ4, то вигідніше продати її і купити АМ5 на 9700х наприклад.
А де ДДР 5 задурно роздають?
cadet-ua
Member

Повідомлення

В мене залишилися вільні тільки AMD FX-8320 / Intel 4790 то що робить?
Sanьka
Member

Повідомлення

yariksom: 17.08.2026 13:55А де ДДР 5 задурно роздають?
Ніде. Але враховуючи неадекватну ціну 5800х3д і нормальну 9700х + продаж старої платформи.....не такий вже й поганий варіант ;)
yariksom
Member

Повідомлення

Sanьka: 17.08.2026 15:31Ніде. Але враховуючи неадекватну ціну 5800х3д і нормальну 9700х + продаж старої платформи.....не такий вже й поганий варіант
Рахував вже, все рівно дорого виходить, мені ще на свому 5600 доооооооооооооовго сидіти.
Afit
Member

Повідомлення

Sanьka: 17.08.2026 13:53
Kopstr: 17.08.2026 12:48про продает свой проц 58003Д
А нафіг він потрібен, за таку ціну?
Якщо вже є АМ4, то вигідніше продати її і купити АМ5 на 9700х наприклад.
Продати AM4 платформу, щоб вистачило купити одну з двох планок DDR5 :lol:
Вихід лише один. Якщо є DDR4 платформа і в тебе ZEN/ZEN+/ZEN2, то пряма дорога до апгрейду на ZEN3 і чекати кращіх часів. Треба бути йолопом щоб купувати DDR5 за ~ 25К і врешті отримати примарний приріст з середньою відеокартою :lamer: Краще різницю домазати до відяхи. ZEN3 і RTX5070 явно краще чим AM5 і RTX5060
Sanьka
Member

Повідомлення

yariksom: 17.08.2026 16:03свому 5600 доооооооооооооовго сидіти.
Сидіти на 5000 то хороший варіант. Але вище писали про апгрейду саме на 5800х3д, а там ціна така зашкварна що грейдити на нього АМ4 ще менше логіки ніж перезібрати на АМ5.
Afit: 17.08.2026 16:26ZEN3 і RTX5070 явно краще чим AM5 і RTX5060
А АМ5+5080 ще краще. Ми ж відяху не берем в розрахунок. У когось вона вже є і апгрейда не потребує. Мова про грейд АМ4 на х3д чи вже перехід на АМ5. І тут не все так однозначно, бо ціна останнього дуже висока.
yariksom
Member

Повідомлення

cadet-ua: 17.08.2026 15:10 В мене залишилися вільні тільки AMD FX-8320 / Intel 4790 то що робить?
Ну не знаю, поплач повинно допомогти :gigi:
yurius_r
Member

Повідомлення

Мені чомусь здається, що сині шукають бета тестерів
Filabatya
Member

Повідомлення

Sanьka
Від розширення ще залежить, якщо це 4к то 9700х фактично рівний 7800х3д, і переплата буде вже за операху, а не за проц застарілого сокета, яка ще довго згодиться :up:
l-m
Member

Повідомлення

За словами пана Хеллока, Intel свідомо обрала настільний ринок як першу платформу для нової архітектури. Це особливо цікаво на тлі стратегії AMD, яка вирішила спочатку перейти на Zen 6 у серверних процесорах EPYC Venice, а вже потім перенести архітектуру в споживчі Ryzen. «Синій» гігант має намір вчинити навпаки.
:laugh:
У "синього гіганта", на відміну від АМД, банально не масштабуються десктопні чиплети на серверні процесори, для них роблять зовсім інші чипи. От і все реальне пояснення, я не ця локшина :)
IC9517
ATI&Vmod_fan

Повідомлення

Я правильно понимаю, что на 1851 вышло даже не 2, а всего 1 поколение процессоров и больше не будет?
LynxyOne
Member

Повідомлення

СтавОчка интела :D
FirstTDM
Member

Повідомлення

IC9517: 17.08.2026 22:17Я правильно понимаю, что на 1851 вышло даже не 2, а всего 1 поколение процессоров и больше не будет?
Мир сошел с ума с этими ценами на RAM/CPU/GPU/SSD и тут неожиданно сокет LGA 1851 уже два года работает и такими темпами сумасшествия еще 2-3 года проработает - апгрейды сейчас бессмысленны (цены!)... работает - вот и хорошо... любые разговоры о неких "поколениях" успешно умерли на сегодня для всех фирм без исключения... нет новых CPU, нет новых GPU, нет DDR6... просто растут цены на всё и вся - такова реальность... :eek:
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

IC9517
Так само як 1156.
Meandmy
Member

Повідомлення

Бiльше усього турбують користувачi Overclockers котрi безпечно себе почуваються на тлi зростання цiн на PC, котрi не вiрять що цiна на звичаний PC буде 5000 USD+ Дивлячись що цiна тiльки на одну вiдеокарту флагманьску вже здолала цю позначку, хто не оновився, сидiть чекайте далi чогось, не вiрячи що буде як з бiткоiном.
Відповісти