Ремонт Ryzen 7 5700x3D

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
peroxwhygen
Member

Повідомлення

Вітаю!
Сталася неприємність з процом. Чи то погорів, чи то якась інша проблема.
Система не стартує з ним, спрацьовує захист.
Підкажіть, чи можливий ремонт і взагалі в Україні таким займається? Якщо так, підкажіть куди звернутися?
Буду вдячний за будь яку відповідь, бо шкода процесора, тим паче при цінах на нього зараз
Prescott
Member

Повідомлення

peroxwhygen: 17.08.2026 09:57Сталася неприємність з процом. Чи то погорів, чи то якась інша проблема.
Система не стартує з ним, спрацьовує захист.
а мать точно рабочая?
StTechnik
Member

Повідомлення

Потенциально веселая тема. Понаблюдаем. :D
peroxwhygen: 17.08.2026 09:57Підкажіть, чи можливий ремонт
Я просто спрошу для понимания - как именно ты себе представляешь ремонт процессора?
Сидит такой "кто то" и перепаивает транзисторы в нем? Или как? Просто интересно.

Відправлено через 50 секунд:
Хотя есть люди которые процессором весь системный блок называют. Может тут тот случай :)
PowerFulls
Member

Повідомлення

Що ж, схоже й до 5700x3d доходить відвал кешу.
Спробувати нагріти, або охолодити чисто для тесту на відвал
Востаннє редагувалось 17.08.2026 11:09 користувачем PowerFulls, всього редагувалось 1 раз.
peroxwhygen
Member

Повідомлення

Я чомусь не дивуюся що в кожній темі є саме "той" унікальний коментар :)
Материнська плата робоча. Після ситуаціїї з процом, був встановлений R5 3600. Все ок.
Пробували запуск на іншій материнці, з іншим блоком, на випадок, якщо і блоку погано. Результат той самий.
Як я собі уявляю ремонт? А як ви собі скальпування проца уявляєте? Чи можливо перепайку smd обв'язки на будь якій техніці.
По кристалу я нічого не кажу, якщо з ним поблема, то вже труп.
StTechnik
Member

Повідомлення

peroxwhygen: 17.08.2026 11:07Як я собі уявляю ремонт? А як ви собі скальпування проца уявляєте? Чи можливо перепайку smd обв'язки на будь якій техніці.
1. Скальп никакого отношения к ремонту не имеет. Только к осторожности и внимательности.
2. СМД компоненты НИКАК не влияют на то что у тебя - да и никто с ними заморачиваться не будет. Считай это такими же транзисторами внутри кристалла.
3. Проц на брелок.
thunder_blade
Member

Повідомлення

:rolleyes: після таких постів Х3Д проц вже і не так хочется :shuffle:
PowerFulls
Member

Повідомлення

thunder_blade: 17.08.2026 11:14 :rolleyes: після таких постів Х3Д проц вже і не так хочется :shuffle:
Зменшити перепади температури і будуть жити, не охолоджувати менше 60 і не неагрівати 85+. X3D просто ж лежить зверху ядер і від перепадів темпи відкисає :censoured: :rip:
S0N1C
Member

Повідомлення

StTechnik: 17.08.2026 11:12
peroxwhygen: 17.08.2026 11:07Як я собі уявляю ремонт? А як ви собі скальпування проца уявляєте? Чи можливо перепайку smd обв'язки на будь якій техніці.
2. СМД компоненты НИКАК не влияют на то что у тебя - да и никто с ними заморачиваться не будет. Считай это такими же транзисторами внутри кристалла.
ну взагалі то смд конденсатори як раз часто коли помирають то в режими короткого замикання :shuffle: але все ж таки шанси шо саме це сталося - дуже і дуже низькі :rotate:
StTechnik
Member

Повідомлення

S0N1C: 17.08.2026 11:26то в режими короткого замикання
Это как надо постараться что бы накоротко его замкнуть :spy:
S0N1C
Member

Повідомлення

ніяк не треба, просто бувають помирають і помирають саме так
теж саме колись було з танталами у 80х :shuffle:
StTechnik
Member

Повідомлення

S0N1C
у меня было такое что отвалился модуль памяти в одном канале. И как оказалось - потянул за собой один канал контроллера в 14900К. Я грешил на материнку - что было бы намного хуже. Но диагностика показала проблему именно в проце. Заменил в тот же день - все чудесно. Но это пардон никак не смд компоненты.
S0N1C
Member

Повідомлення

ти написав шо ніяк не впливають, я написав як можуть впливати :shuffle:
StTechnik
Member

Повідомлення

S0N1C
один хрен никто этим заниматься не будет. Смысл был в этом.
peroxwhygen
Member

Повідомлення

StTechnik: 17.08.2026 12:01
S0N1C: 17.08.2026 11:26то в режими короткого замикання
Это как надо постараться что бы накоротко его замкнуть :spy:
Відповідь здається для мене лежить у деяких інших темах)
Материнка X370 AsRock. Цим все сказано.
Нажаль нажаль.
Дякую всім за коментарі <3
Відповісти