Чорний екран та переферія не працює

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Piurtsu
Junior

Повідомлення

Сьогодні я вимкнув комп, пішов поїсти, а коли поїв і повернувся, він перестав видавати картинку. Девайси (мишка та клава, якщо бути точнішим) взагалі перестали підсвічуватися, хоча раніше, як тільки комп вмикався, вони одразу підсвічувалися. Я вже перепробував оперативку міняти, виймати та вставляти відяху, за порадою gemini батарейку біоса виймати та вставляти назад. Допоможіть, будь ласка, я не знаю, що робити.
Rex
Member

Повідомлення

Piurtsu
Напишіть що їли. Смачне було?
А ще опишіть конфігурацію пк і поведінку після ввімкнення. Вентилятори крутяться?
9005
Junior

Повідомлення

Piurtsu: 11.08.2026 21:54Допоможіть, будь ласка, я не знаю, що робити.
Взять тестер и померять напряжения на колодках. Погуглить например 24 pin atx разъем и остальные разъемы что бы узнать где и сколько должно быть.
Piurtsu
Junior

Повідомлення

9005
У мене нема такого нажаль
Wiking007
Member

Повідомлення

Piurtsu
Тогда несите комп тому у кого есть :laugh:
Piurtsu
Junior

Повідомлення

Rex
Їв мівіну смачна дуже була. Вентилятори крутяться зображення немає але після включення на трохи мигає підсвітка клавіатури і все

Відправлено через 49 секунд:
Rex
А ще конфігурація пк в профілі

Відправлено через 40 секунд:
Wiking007
З тим що я їв мівіну у мене нема коштів нести пк у пемонт :laugh:
Wiking007
Member

Повідомлення

Piurtsu
Там куча причин может быть, если у вас даже мультиметра нет как вы будете чинить? Запасных комплектующих тоже нет для проверки. Проц без графики жалко. Все что можете это протереть ластиком контакты видеокарты и памяти. попробовать запустить с одним модулем озу, можно потыкать материнскую плату, вдруг контакта нет, проверить подключено ли доп питание видеокарты :shuffle:
Rex
Member

Повідомлення

Wiking007: 11.08.2026 22:39проверить подключено ли доп питание видеокарты
А куда оно могло деться? Само по себе отключилось?
Piurtsu
Спикер есть? Пищалка. Какие-то звуки при запуске издает?
Wiking007
Member

Повідомлення

Rex: 11.08.2026 22:47
А куда оно могло деться? Само по себе отключилось?
Ну карту же вынимали, вдруг забыли подключить питание к ней :dontknow:
Piurtsu
Junior

Повідомлення

Wiking007
Підключено я багато разів перевіряв

Відправлено через 27 секунд:
Rex
Взагалі ніяких звуків

Відправлено через 50 секунд:
Wiking007
Я то колись пк віднесу у ремонт мені просто треба знати в чому причина може бути
9005
Junior

Повідомлення

Piurtsu: 11.08.2026 22:22 Їв мівіну смачна дуже була. Вентилятори крутяться зображення немає але після включення на трохи мигає підсвітка клавіатури і все
Скорее всего где то контакт нарушился. Видяху может перекосило или у памяти плохой контакт. Если ничего из тестового оборудования нет. Можно разобрать помыть контакты на платах 96% спиртом из аптеки ваткой, проце и памяти и собрать обратно. Можно перед спиртом мягким ластиком пройтись по контактам. Но если никогда не делали то лучше не надо, а то можете стереть позолоту. Если ПК собирали не сами то лучше попросить того кто умеет. Мультиметр надо купить на будущее, например какой то UNI-T с TrueRMS.

P.S. На мамке нет индикатора POST кодов?
Востаннє редагувалось 11.08.2026 23:01 користувачем 9005, всього редагувалось 2 разів.
Piurtsu
Junior

Повідомлення

9005
Ну постараюсь віднести завтра знайомуму він хоч мабуть і не полагодить но скаже в чому причина

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
А ще доречі за неділю до цього клавіатуру треба було перепідключати кожен раз тому що вона не працювала я не знаю звязано воно якось з цим чи ні
9005
Junior

Повідомлення

Piurtsu: 11.08.2026 22:59 Ну постараюсь віднести завтра знайомуму він хоч мабуть і не полагодить но скаже в чому причина
Можно еще почитать про POST tones (beep codes) для данной материнки. Их описание обычно есть в её мануале. Тоже помогает в диагностике на коленке.
Piurtsu
Junior

Повідомлення

9005
Дякую велике мабуть зараз прям і почитаю

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
9005
Ну він не пищить но якась лампочка горить тіки я не можу прочитати що на ній написано но мені кажуть це щось з відеокартою зв'язано
Shpoker
Member

Повідомлення

Piurtsu
сфоткай индикаторы в выключенном состоянии, воспользуйся зумом что б понять что там написано. на этих матерях попадал на глюки мемори-контекст-рестор. решалось обновой биоса и отключением потом этой дряни (но биос нужно было сбрасывать джампером, что б оно заработало). у меня лампочка цпу горела
Piurtsu
Junior

Повідомлення

Shpoker
Я ніяк не можу оновити біос без зображеня
Shpoker
Member

Повідомлення

Piurtsu
да ясен хрен. но если лампа именно цпу загорается, а не видяхи, то есть варианты
Piurtsu
Junior

Повідомлення

Shpoker
Именно видяхи загораеться я же говорю
Shpoker
Member

Повідомлення

Piurtsu
тогда я точно мимо. но, как вариант, попробуй биос свалить джампером (мануал, страница 7 и 16, JBAT1)
Wiking007
Member

Повідомлення

9005: 11.08.2026 22:57 Можно разобрать помыть контакты на платах 96% спиртом из аптеки ваткой, проце и памяти и собрать обратно.
Вот такие советы не нужно давать. Там райзен с ножками, если начнут ваткой там тереть то тогда совсем сломают.
Відповісти