Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
_clawfinger_
Member

Повідомлення

fludimir
Якщо в них нема жорсткої привʼязки до додатку, то це вже великий плюс. Але у марстека повна пасивність, чого нема у конкурентів. Він в будинку стоїть ледве теплий. Коли одночасно заряджається й віддає в мережу будинка, то гарячіше, але не скажу що буржуйка.
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 09.08.2026 14:01Я дивуюсь з людей, скільки можна шукати аналог deye дешевше ? Все далі нема куди дешевше , фізично не можливо зробити те що є в deye по ціні дешевше.
легко в 2 рази. 500 доларів в роздріб що і роблять деякі китайці.
1985god
Member

Повідомлення

fludimir: 09.08.2026 21:26 1985god
Вы пользовались/видели эти пилонтеки вживую, чем они лучше марстека, ну кроме встроенной системы пожаротушения?
звісно не бачив. Система пожежогасіння це дуже вагомий + . Для тривожних особливо. Ну і ще просто віра в бренд, :gigi:
Та і не проти марстека. Що там по ціні , я навіть не порівнював :shuffle:

Відправлено через 2 хвилини :
Hotspur: 09.08.2026 22:52
1985god: 09.08.2026 14:01Я дивуюсь з людей, скільки можна шукати аналог deye дешевше ? Все далі нема куди дешевше , фізично не можливо зробити те що є в deye по ціні дешевше.
легко в 2 рази. 500 доларів в роздріб що і роблять деякі китайці.
Зараз дейе 6 к коштує в роздріб 68000 грн , посилання на відеоогляди того що краще або дорівнює за цю ціну
SergN
Member

Повідомлення

1985god: 09.08.2026 23:03Зараз дейе 6 к коштує в роздріб 68000 грн
:eek: Це за за 2 штуки зі знижкою?
corruptedflesh
Member

Повідомлення

1985god
"краще" дуже розпливчатий термін

я свідомо не брав 6кіловатну дею і взяв люкспавер (офіційний ще й трьома частинами за 29к), щоб пролазило більше сонця і трекери стартувавли не з 150в
і це для мене "краще" за дею.
можна було б сказати що не вистачає сенсорного екрану, але нашо воно мені, якщо раз налаштував і забув.
шумить? якщо не крутити на всі 6квт, то доволі тихо, коли всі 6квт, то починає гудіти, але в підвалі хай хоч верещить. але якщо дуже хочеться, то там є налаштування вентиляторів (не крива, як на компі, але теж непогано), я думаю можна обмежети оберти сильно, бо там радіатор майже на всю задню частину.

також якщо дуже захочеться погратися в колхоз і відв'язатись від китай клауда, то є варіанти, бо в західних інтернетах можна багато чого наколупати, бо в штатах люкспавер продають під брендом ег4, може солар ассістант на распеберрі куплю колись

Відправлено через 41 хвилину 1 секунду:
розборки не гуглив, бо вони відносно нові, але оно є, невідомою мовою,
якщо з 10ї хвилин, то той що справа

1985god
Member

Повідомлення

SergN: 09.08.2026 23:38
1985god: 09.08.2026 23:03Зараз дейе 6 к коштує в роздріб 68000 грн
:eek: Це за за 2 штуки зі знижкою?
Акумулятор se f5 pro c + deye sun 6k останьої генерації sg05

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
corruptedflesh
Вам не потрібні функції deye то ви взяли без них інший бренд - ну то ок . Я ж не проти мені теж deye не підійшло (( прийшлось ecoflow брати воно блін дорожче значно :weep:

Відправлено через 41 хвилину 26 секунд:
Лише додам що в таких інверторах 48 Вольтових , старт від маленької напруги mppt дуже не ефективний (
Для маленької напруги панелей краще= ефективніше 24 вольтова система.

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Дейе теж би працювала умовно від 60 вольт, в режимі вітряк але там були б постійні відвали сонця і низька ефективність , це я до того веду що при напрузі умовно 100 В сонячного поля однаково погано буде працювати будь-який 48 В інвертор саме тому в deye написано 150 задекларовано 150, все що нижче воно для 48 В систем практично непрацездатне
corruptedflesh
Member

Повідомлення

1985god
взагалі мій перший погляд впав на соліс, але 8квт мені забагато, а 6квт по суті те саме що й дея, тільки стартова напруга низька, що само по собі не дуже цікаво.

---

теорія така теорія) але я перевіряв на практиці, випадково вийшло, бо не міг одразу всі панелі повісити, бо блін дефіцит центральних притисних кріплень якийсь (збирав блін по шматках все окремо).

на двох панелях, які в робочому стані дають 80в і в холостому 100в, воно навіть на номінал+- генерації не виходило. Максимум що я бачив це 900 ватт з двох панелей при 81в. Тобто номінально воно працювало, але дуже коряво. Звертаю увагу, що ці 81в наче й не дуже далеко від 100в заявлених. Але таки не вистачає.
потім додав третю панель, 122в робоча і 150в холостого і як не дивно вже побачив 1800+ ватт. тобто як бачиш, ось на практиці, більше заявлених 100в і менше теоретичних 150в і працювало вже ок, а не "однаково погано".
Підозрюю що якщо в деї заявлено 150в стартових, то на 120в працювало б як в мене на 80в.

---
до речі, я помилився вище, не помітив, а може це з оновленням прошивки з'явилось - є криві налаштувань вентиляторів, прям як на компі.
але ті вентилятори які стоять відверте лайно, що очікувано, якщо доживу то після закінчення гарантії поміняю на якісь арктіки.

Відправлено через 13 хвилин 36 секунд:
це в цій темі було щось про блоггерів у яких до 10 ранку вже заряджені акуми?

з 2го числа повністю відключився від мережі, після 17 генерації рахуйте вже нема, тобто з вечора вже від акума. З 95% розряджається до 50% десь до 7 ранку. Зараз вже 82% акума. В акум йде 3.1квт + 700вт на хату.
Не економлю, навіть навпаки, перестав основний комп в сон відправляти, включив старий холодильник, який коли дирчить жере 140ватт, а дирчить він майже постійно(
1985god
Member

Повідомлення

corruptedflesh для коректного порівняння потрібно тих же самих умовах поставити ті самі панелі на deye.
Чудово що в тебе все класно працює :super:
Відповісти