Новини
Останні статті і огляди
Ціни на старі прискорювачі для майнінгу NVIDIA CMP 170HX різко злетіли після розблокування пам’яті до 64–80 ГБ
-
alex_sul
Advanced Member
Пропоную обговорити Ціни на старі прискорювачі для майнінгу NVIDIA CMP 170HX різко злетіли після розблокування пам’яті до 64–80 ГБ
Епічний анлок!
Епічність анлоку нагадує як я свій AMD Athlon II X3 425 в Phenom II X6 1045T анлокнув!
Епічний анлок!
Епічність анлоку нагадує як я свій AMD Athlon II X3 425 в Phenom II X6 1045T анлокнув!
-
waryag
Member
Тут крутіше буде. На той анлок АМД дивилася крізь пальці, бо він домогав конкурувати з інтел, тільки що не піарила офіційно.alex_sul: ↑ 07.08.2026 13:42 Епічність анлоку нагадує як я свій AMD Athlon II X3 425 в Phenom II X6 1045T анлокнув!
А для нвідіа це пряма втрата прибутку
-
Олег963
Member
Ух це розпаяно 80 гб, а доступно 10 такої щедрості не буде вже ніколи щоб десь тай розпаяти лишнього хоть і не розоміло чи роботоздатньою пам'ятаю.
-
МОНАХ
Member
► Попаде в руки "підвальним кєтайцям" (і не тільки) - вся піде як 100% роботоздатна, в даному випадку і сумніватися не прийдеться.Олег963: ↑ 07.08.2026 14:21 ...не розоміло чи роботоздатньою пам'ятаю.
-
yariksom
Member
гарно анлокери попрацювали, мабуть таке вже не повториться.
-
Unsecond
Member
А зачем ставили 80гб памяти и ограничивали десятью? Если можно было просто распаять 10 и все? 
-
yariksom
Member
Память була дешева, шикували як моглиUnsecond: ↑ 07.08.2026 18:06А зачем ставили 80гб памяти и ограничивали десятью? Если можно было просто распаять 10 и все?
-
Earanak
Member
Я так понял это такая архитектура у A100 была, там прям под крышкой стак из HBM памяти, т.е там не отдельные чипы на самой плате, их не распаяешь как у обычных видях, они вместе с чипом пакуются. И получается отбраковка из этих старших A100 сразу делалась с ограниченной памятью (эти самые CMP 170HX). Я не эксперт (и близко) в таком железе, и не особо понимаю почему они изначально не делали отдельные версии чипа с разным объемом памяти. Но может какой то шарющий умник - пояснит за это.Unsecond: ↑ 07.08.2026 18:06 А зачем ставили 80гб памяти и ограничивали десятью? Если можно было просто распаять 10 и все?![]()
-
Bukakanga
Member
какой-то вариант Мэд Макса, только с ГПУ вместо тачек. То 2080 в 22 гига переделывают, то майнинг-машинки анлокают. ГПУ-пост-апокалипсис...
-
Sanьka
Member
Якщо врахувати що Атлони ІІх3 були на ядрі Рана з 4!!! фізичними ядрами, то дійсно рівень твого анлоку в 6 ядерний проц якийсь нереальний, 2 ядра відросли напевноalex_sul: ↑ 07.08.2026 13:42 Епічність анлоку нагадує як я свій AMD Athlon II X3 425 в Phenom II X6 1045T анлокнув!
Як казали вище, анлок у проців АМД був на рівні біля офіційного, тому таке.
А ось реальний анлок це АТІ Радеон9500 в 9700.
-
F1irSt
Junior
HBM = смерть після майнингу. В ту епоху ці карти робились з бракованного заліза, тому там пам'яті 64 гіг, при доступных робочих 8-10. На цю шляпу тільки лохи повелись котрі реддіт прочитали.
Це бабло в смітник, але якщо хтось хоче викинути 1500$ за " 64 " гіга пам'яті, я вам співчуваю.
ПиСи, забув дописати, там ніяк не побудувати збірку з кількох відях, бо там мертвий PCI, так що низька швидкість в кілька токенів / с це все, що буде на кількох чипах.
Це бабло в смітник, але якщо хтось хоче викинути 1500$ за " 64 " гіга пам'яті, я вам співчуваю.
ПиСи, забув дописати, там ніяк не побудувати збірку з кількох відях, бо там мертвий PCI, так що низька швидкість в кілька токенів / с це все, що буде на кількох чипах.
-
QFlash
Member
Хто зара майнить?
-
waryag
Member
Зачем, если это крайне нишевый и ситуативный продукт для майнеров?Earanak: ↑ 07.08.2026 18:43Я так понял это такая архитектура у A100 была, там прям под крышкой стак из HBM памяти, т.е там не отдельные чипы на самой плате, их не распаяешь как у обычных видях, они вместе с чипом пакуются. И получается отбраковка из этих старших A100 сразу делалась с ограниченной памятью (эти самые CMP 170HX). Я не эксперт (и близко) в таком железе, и не особо понимаю почему они изначально не делали отдельные версии чипа с разным объемом памяти. Но может какой то шарющий умник - пояснит за это.
-
Scoffer
Member
Тому що в поняттях будь-якого маркетолога ти маєш закрити кожну цінову нішу з кроком в два долари, але конвеєр з цим не згоден.waryag: ↑ 08.08.2026 09:42Зачем, если это крайне нишевый и ситуативный продукт для майнеров?
Амуде оно так само випускає епіки де лише 1 з 8 чиплетів активовано, а зараз може і 1 з 12, давно не дивився.
-
yurius_r
Member
Ви ж не думаєте, що ті люди що купують 170hx для анлоку і модифікацій це ті самі люди, яким NVidia продає останні моделі прискорювачів для робочих станцій чи серверів? Це як казати що ASRock BC-250 загрожує продажам PS5waryag: ↑ 07.08.2026 13:55А для нвідіа це пряма втрата прибутку
-
waryag
Member
yurius_r: ↑ 08.08.2026 15:38Ви ж не думаєте, що ті люди що купують 170hx для анлоку і модифікацій це ті самі люди, яким NVidia продає останні моделі прискорювачів для робочих станцій чи серверів? Це як казати що ASRock BC-250 загрожує продажам PS5
Крім дорогих є і молодші прискорювачі з +/- 20ГБ пам'яті, а також 16-ГБ ігрові карти. І тут модифікована 2080ті дає найкраще відношення обсягу пам'яті до ціни. З деякими "але", проте це цілком реальний варіант для багатьох людей.
-
doc-oc
Member
Ох как же приматы человека любят мусор по цене самолёта продавать) Алчные отморозки 
-
yurius_r
Member
Ви пишете коментар до новини про 170HX, а не модифікації 2080Tiwaryag: ↑ 08.08.2026 16:09З деякими "але", проте це цілком реальний варіант для багатьох людей.