Розробникам Path of Exile 2 довелося надіслати NVIDIA цілий ПК, щоб фахівці виправили драйвер

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Liam
Member

Повідомлення

Будь хто: - Можна, щоб драйвери розробляли не індуси?
Nvidia: - Можна, а навіщо?
MqM
Member

Повідомлення

Рівень експертності Нвідіа вражає.
Скоро так цілий офіс фурами возитимуть до інженерів Нвідіа :lol:

Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
Liam: 31.07.2026 10:28 Будь хто: - Можна, щоб драйвери розробляли не індуси?
Тепер йде змагання між індусами та ші. Навіть не знаю хто більше набагує :D
Prescott
Member

Повідомлення

Какая же деградация идет последние годы, компания с таким ресурсом не может ср*ный драйвер к своему продукту написать :facepalm: :facepalm: :facepalm:
S0N1C
Member

Повідомлення

А могли б відправити чумадан грошей і фахівець приїхав би до них :laugh:
Sanьka
Member

Повідомлення

- Знову ці криві червоні драйвери. Жахливі Радеони, щоразу глючать, жахливі кодери. :mad:
- Ой, це ж зелені. А, ну з ким не буває, хороші хлопці виправляться :shuffle: :gigi:
yurius_r
Member

Повідомлення

Я б все ж таки відзначив вмотивованість розробників гри.
Ararat
Member

Повідомлення

Помню через год после релиза беты попробовал вернутся в пое2, посмотреть что они наделали за это время и столкнулся с ежисекундными микрофризами. Угробив кучу времени разбираясь что за фигня выяснил что это лечиться переключением общего и торгово чата на 1000000+ канал где никто не сидит потому что причина фризов была в сообщениях с чатов.
Что б они так дотошно чинили свои баги.
1234waltz
Member

Повідомлення

Sanьka: 31.07.2026 10:54 - Знову ці криві червоні драйвери. Жахливі Радеони, щоразу глючать. :mad:
- Ой, це ж зелені. А, ну з ким не буває :shuffle: :gigi:
В реальності зараз gpu драйвера у всіх великих гравців такі собі.
Інтел мучились декілька років і через це A серія Arc взалалі релізнулась напів-мертвою.
АМД епічно фейлили з анті-лаг та купою начинки дров, майже десятиріччя не виправляють баг з курсором, на GCN інтеграшках та релізі інтегрованої Веги була купа проблем з крашами в браузерах, підтримка нового FSR в старих картах - ноу коментс.
Нвідія власними драйверами палила відеокарти, ноу коментс, як то кажуть.
Квалком релізять обнови дров дай боже раз на квартал.
Яблочники тільки у власній пісочниці стабільні але за рахунок ноугеймса, враховуючи, що популярні емулятори досі стабільно працюють тільки на М1, то там теж костилів та регресій під капотом припрятано нормально.
Kopstr
Member

Повідомлення

Ціни ростуть, сервіс та підтримка падає - ну як хуанг дав геймерав поняти що вони зараз не на часі.
LordTornado
Member

Повідомлення

Как я понимаю разрабов ПоЕ... Иногда общение с техподдержкой очень бесит. Они общаются с тобой, как с 6-летним ребёнком. "Перезагрузите компьютер", "перезагрузите роутер", "отключите роутер и подключите кабель напрямую"... А когда ты сразу говоришь что у вас потери пакетов на конкретном узле, то через 10 минут уговоров "я передам техническому специалисту и он проверит"...
Hagen
Junior

Повідомлення

Liam: 31.07.2026 10:28 Будь хто: - Можна, щоб драйвери розробляли не індуси?
Як показала практика, при індусах ще було терпимо. А от коли індусів замінили на ШІшку - от тоді і понеслось.
waryag
Member

Повідомлення

MqM: 31.07.2026 10:33 Тепер йде змагання між індусами та ші. Навіть не знаю хто більше набагує :D
А в них вже давно плідна співпраця )
MessiaH
Member

Повідомлення

Prescott: 31.07.2026 10:43 Какая же деградация идет последние годы, компания с таким ресурсом не может ср*ный драйвер к своему продукту написать :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Та ну причём тут? Драйвер один, игр дохренище, где-то может быть косяк реально. У меня что на 4090, что на 5090, что по-моему даже на 2080s ещё было в watch dogs 2 в некоторых участках на открытых пространствах изображение помигивает и длится это не знаю сколько уже. В том же Аватаре от Юбиков они несколько месяцев не могли пофиксить вылеты или даже вообще игра не запускалась на вин 11 25h2
yariksom
Member

Повідомлення

Бачили який сервіс? Тепер і я свій відішлю нехай під мою 6700ХТ DLSS і всяку іншу фігню забабахають :lol:
byaka
Member

Повідомлення

Щоб ви розумiли,проблема крашiв настiльки поширена в PoE2 що гра в тому ж вiкнi сама перезапускає себе у випадку крашу i навiть увесь прогресс зберігає з процентами хп босса
Востаннє редагувалось 31.07.2026 13:50 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
Telcontar
Member

Повідомлення

MessiaH: 31.07.2026 13:12 Та ну причём тут? Драйвер один, игр дохренище, где-то может быть косяк реально. У меня что на 4090, что на 5090, что по-моему даже на 2080s ещё было в watch dogs 2 в некоторых участках на открытых пространствах изображение помигивает и длится это не знаю сколько уже. В том же Аватаре от Юбиков они несколько месяцев не могли пофиксить вылеты или даже вообще игра не запускалась на вин 11 25h2
Якщо це була проблема гри, тоді нащо інженери Nvidia її фіксили? :shuffle:
Значить, що проблема була на їх стороні.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Норм так процеси. Замість простого баг-репорта довелось цілий ящик надіслати. Але навіть так відтворювали цілий місяць. Потужно
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Ответственно разрабы РОЕ подошли к поиску и фиксу бага, молодцы. Часто конфигурационная проблема именно так и решается.

Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
Геральт: 31.07.2026 13:52 Норм так процеси. Замість простого баг-репорта довелось цілий ящик надіслати. Але навіть так відтворювали цілий місяць. Потужно
И что тебе даст багрепорт? НВидия лог не пишет никакой, понять, что произошло за пределами апи решительно невозможно, стактрейсы ничего не дают. Внутри драйвера что-то упало, трейс стандартный, а когда ПК приехал в НВидию, они запустили всё в режиме отладки, увидели место в коде, где упало, несколько раз воспроизвели, увидели, что таки падает там всегда, увеличили размер кэша, падать перестало - вуаля.
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

Першоджерело:and assigned a driver engineer to look into it.
Я правильно розумію, що в ЕНВідії тепер теж тільки один інженер залишився на розробці драйверу?
Відповісти