Noctua та Prusa випустили PETG-філамент у фірмових кольорах австрійців

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Noctua та Prusa випустили PETG-філамент у фірмових кольорах австрійців

Для GPU Deshroud mod підійде відмінно :up:

Якщо руки не з дупи ростуть, то ініціатора цього мода очікує РАДИКАЛЬНЕ зменшення шуму, або температур - на вибір користувача :super:
На аліку повно адапторів для підключення вертунів до відеокарти. B-)

Створюємо макет відяхи і її СО у SolidWorks і вперед!
Востаннє редагувалось 29.07.2026 09:12 користувачем alex_sul, всього редагувалось 2 разів.
big_bang
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Noctua та Prusa випустили PETG-філамент у фірмових кольорах австрійців

Noctua понесло вже)

Фанати - готуйте гаманці !
Скоро почнуть воду мінеральну робити у "фірмових кольорах" :laugh:
GreenMile
Member

Повідомлення

big_bang: 29.07.2026 09:10 Фанати - готуйте гаманці !
30 доларів за кілограм - звичайна ціна якісного PETG філаменту :dontknow:
big_bang
Member

Повідомлення

GreenMile: 29.07.2026 09:16
https://silikoni.com.ua/3d_printing/

Серйозно ???
yariksom
Member

Повідомлення

Noctua не зраджує собі в плані ціни.
GreenMile
Member

Повідомлення

big_bang: 29.07.2026 09:21
GreenMile: 29.07.2026 09:16 30 доларів за кілограм - звичайна ціна якісного PETG філаменту :dontknow:
https://silikoni.com.ua/3d_printing/

Серйозно ???
Так, серйозно, по вашому посиланню гівняний філамент. Особисто я купую "середняк" - наш Plexiwire, він десь 600/кг.
А якісні вартують дорого, ось для прикладу один з кращих Polymaker.

Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
yariksom: 29.07.2026 09:27 Noctua не зраджує собі в плані ціни.
Шо ноктуа? Ціна рівно така сама, як на будь-який інший колір цього виробника.
MqM
Member

Повідомлення

big_bang: 29.07.2026 09:10 Пропоную обговорити Noctua та Prusa випустили PETG-філамент у фірмових кольорах австрійців

Noctua понесло вже)

Фанати - готуйте гаманці !
Скоро почнуть воду мінеральну робити у "фірмових кольорах" :laugh:
Не переживайте ми вас безкоштовно напоїмо такою ;)
big_bang
Member

Повідомлення

GreenMile: 29.07.2026 09:41 "середняк" - наш Plexiwire, він десь 600/кг
думаю, що можна знайти і дорожче як тут Polymaker але для чого ?
GreenMile
Member

Повідомлення

big_bang: 29.07.2026 11:33
GreenMile: 29.07.2026 09:41 "середняк" - наш Plexiwire, він десь 600/кг
думаю, що можна знайти і дорожче як тут Polymaker але для чого ?
Якщо ви не займаєтесь 3Д-друком, то і немає особливого сенсу детально пояснювати.
Коротко: філаменти на ринку умовно можна поділити на три групи: дешман, середняк і преміальний. Якість філаменту - це не тільки матеріал і його хімічні якості, а і стабільні фізичні параметри, наприклад, допустимі відхилення. Ось у прутка заявлене відхилення ±0,03 мм при товщині 1,75мм, у преміального пластику це будуть стабільні 1,74мм на всю котушку, у дешмана це буде від 1,7 до 1,8 при цьому постійно мінятись як синусоїда по всій довжині. Друкувати буде і те, і інше, але результат друку буде дуже різним. Можна і РЕТ-пляшками порізаними друкувати, залежно від потреб, але якісні візуально гарні моделі з дешману не вийдуть. Якщо ви друкуєте коробку для китайськолї плати - її можна надрукувати і з дешмана, бо там на візуал пофіг, а якщо ви друкуєте міньки по Вархамеру абощо, які потім неможливо "відшліфувати" нормально, то таке друкується з преміального філамента.
Тому не дивно, що Ноктуа обрали собі в партнери виробника преміального дорогого філамента, бо це для людей які будуть друкувати гарні речі, яким в першу чергу потрібен візуал, а не шо попало.
-seraphim-
Junior

Повідомлення

GreenMile: 29.07.2026 12:09 у дешмана це буде від 1,7 до 1,8

це якщо пощастить, бо може бути шишка 2.1 пруток застрягне і якщо немає датчика руху філамента, друк йде по одному місцю
big_bang
Member

Повідомлення

GreenMile: 29.07.2026 12:09 Тому не дивно, що Ноктуа обрали собі в партнери виробника преміального дорогого філамента
Дякую за якісне пояснення !
hohlid19
Member

Повідомлення

GreenMile
Эт в каком месте нормальная цена?
username_1
Member

Повідомлення

GreenMile: 29.07.2026 09:1630 доларів за кілограм - звичайна ціна якісного PETG філаменту
Sunlu стоит 10-14 долларов. У них есть цвета "Дуб" и "Кофе".

PETG плывет со временем от сильных статичных нагрузкок на подобии сдавливающих затянутых винтов. Лучше ABS, если есть закрытый принтер с подогревом.
GreenMile
Member

Повідомлення

username_1: 29.07.2026 14:41 У них есть цвета "Дуб" и "Кофе".
Нагадало анекдот: "Шановна редакціє! Дякуємо вам за рецепт салату з авокадо і креветок. Тільки авокадо ми замінили відвареною картоплею, а креветки - підсмаженим салом, але взагалі салат нам дуже сподобався!" :) Тут же вся суть саме в брендових кольорах Ноктуа, які повністю відповідають "фабричним", а не "щось схоже на них".
username_1: 29.07.2026 14:41 Sunlu стоит 10-14 долларов.
Не друкував таким, нічого сказати не можу, але є легіон дешевших пластиків, особливо китайських. Чи справді вони повністю ідентичні за якістю тій же Прусі, включаючи санітарні норми, токсичність абощо, я не берусь стверджувати. Але різниця між тим же Полімейкером і Плексіває (який я використовую в основному) таки є при друці.

Відправлено через 18 хвилин 58 секунд:
hohlid19: 29.07.2026 13:20 GreenMile
Эт в каком месте нормальная цена?
Я не казав, що це нормальна ціна, я казав - звичайна :dontknow:
S0N1C
Member

Повідомлення

GreenMile: 29.07.2026 09:16
для мене ось звичайна ціна https://fainyi3d.com/ua/g121134659-fajnij-petg-copet :shuffle:
перейшов на них коли у plexiwire почалися проблеми після обстрілів Харкова :weep:
GreenMile
Member

Повідомлення

S0N1C: 29.07.2026 16:11
GreenMile: 29.07.2026 09:16 30 доларів за кілограм - звичайна ціна якісного PETG філаменту :dontknow:
для мене ось звичайна ціна https://fainyi3d.com/ua/g121134659-fajnij-petg-copet :shuffle:
перейшов на них коли у plexiwire почалися проблеми після обстрілів Харкова :weep:
Занотував. І як він порівняно з Плексі себе веде?
S0N1C
Member

Повідомлення

та наче так само, але хоч сухий приходив, бо з плексі бувало шо ні :laugh:
GreenMile
Member

Повідомлення

S0N1C: 29.07.2026 16:23 та наче так само, але хоч сухий приходив, бо з плексі бувало шо ні :laugh:
Поняв, дякую. Так-то все одно все через сушарку іде, головне, щоб він не гірший був :)
username_1
Member

Повідомлення

GreenMile: 29.07.2026 15:56Не друкував таким, нічого сказати не можу,
Сунлу - это ОЕМ производитель для Бамбу лаб. На сайте к каждому пластику есть сертификат испытаний и прочего.
GreenMile: 29.07.2026 15:56Тут же вся суть саме в брендових кольорах Ноктуа, які повністю відповідають "фабричним", а не "щось схоже на них".
и цена х3.
GreenMile
Member

Повідомлення

username_1: 30.07.2026 08:21
GreenMile: 29.07.2026 15:56Не друкував таким, нічого сказати не можу,
Сунлу - это ОЕМ производитель для Бамбу лаб. На сайте к каждому пластику есть сертификат испытаний и прочего.
Китайський виробник філаменту є ОЕМ постачальником для китайської компанії 3Д-друку, якій років з 5. Я не хейчу китайський філамент, ба більше, сам його юзаю, але, як на мене, не дуже вагомий аргумент проти Пруси :)
Можливо, дійсно гарний філамент, але Нокта обрала не їх, штош.
username_1: 30.07.2026 08:21
GreenMile: 29.07.2026 15:56Тут же вся суть саме в брендових кольорах Ноктуа, які повністю відповідають "фабричним", а не "щось схоже на них".
и цена х3.
Так і Ноктуа не є дешманським брендом. Я дуже сумніваюсь що ви є ЦА цих кольорів. Вас же ніхто не заставляє юзати цей філамент, друкуйте хоч пляшками різнокольоровими безкоштовно :shuffle: А для поціновувачів Ноктуа- це дуже гарна новина, вони точно не збідніють при купівлі двох котушок по 30 доларів.
Відповісти