Сьогодення і майбутнє ігрових моніторів Samsung Odyssey. Що пропонують моделі Odyssey OLED G6 G60SF, Odyssey OLED G8 G81SF та Odyssey G7 G75F

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yariksom
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Сьогодення і майбутнє ігрових моніторів Samsung Odyssey. Що пропонують моделі Odyssey OLED G6 G60SF, Odyssey OLED G8 G81SF та Odyssey G7 G75F
Хочу такий як Odyssey G7 G75F але з олед і 4K, таке неможливо, але я хочу :shuffle:
lordep
Member

Повідомлення

kairo
Member

Повідомлення

Розглядаю Odyssey OLED G8 G80SH. Тільки подивитись би матове покриття в житті.
yariksom
Member

Повідомлення

нє, там роздільна здатність як в G7 G75F, при такій діагоналі 4к неможливе здається.
lordep
Member

Повідомлення

yariksom: 24.07.2026 12:56
нє, там роздільна здатність як в G7 G75F, при такій діагоналі 4к неможливе здається.
Так там роздільна здатність дещо більша ніж 4к це обумовлено співвідношенням сторін 21:9. По іншому неможливо.
Nutbar
Member

Повідомлення

yariksom: 24.07.2026 12:21 Хочу такий як Odyssey G7 G75F але з олед і 4K, таке неможливо, але я хочу :shuffle:
Технічно можливо, але олед нема сенсу курвити, принаймні стандартний 16:9
EvhenS
Member

Повідомлення

Шо, Самсунг, не получається дисплеї для ШІ робити?
olegwatch
Member

Повідомлення

Мрію про монік 32", 2К, олед, 10біт, прямий :shuffle: (щоб не довелось покупати нову відяху для 4К)
Filabatya
Member

Повідомлення

olegwatch
тупікова ідея, монік береться на довший термін, 4к перформанс шикарно виглядає :up:
denizen
Member

Повідомлення

olegwatch: 24.07.2026 16:20 Мрію про монік 32", 2К, олед, 10біт, прямий :shuffle: (щоб не довелось покупати нову відяху для 4К)
так пікселі ж будуть кінські, хіба DLSS не вирішує проблему слабкої карти?
olegwatch
Member

Повідомлення

Filabatya: 24.07.2026 16:21 olegwatch
тупікова ідея, монік береться на довший термін, 4к перформанс шикарно виглядає :up:
мене влаштовує 2К по усім параметрам. А свою 4070 я гоняв в 4К - ну якось даже з длсс тяжко їй. щось покраще поки що точно не планую брати

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
denizen: 24.07.2026 16:22
olegwatch: 24.07.2026 16:20 Мрію про монік 32", 2К, олед, 10біт, прямий :shuffle: (щоб не довелось покупати нову відяху для 4К)
так пікселі ж будуть кінські, хіба DLSS не вирішує проблему слабкої карти?
хоча в мене якість зору 100% - пікселі ниякі я не бачу (зараз користуюсь 2К при 32"). Граю та працюю мінімум 60 см від моніка - ніодного пікселя окремого не бачу :rolleyes:
Nutbar
Member

Повідомлення

olegwatch
Насправді дивно. В мене майже така ж карта і чудово в 4к все йде. Так, в окремих погано оптимізованих іграх доводиться вмикати аж dlss-performance але це все одно виглядає знаааачно краще, ніж 2к. І таких ігор не багато. Та й не вся взаємодія з ПК це ігри, навіть не більша частина.

Нема сенсу в тих 2к зовсім.
Filabatya
Member

Повідомлення

Nutbar
в вас зовсім не така карта як в нього, там 30% різниці, не говорячи про пам'ять, яка в 4К буде критична в нових тайтлах
olegwatch
в нього проц, як ваша карта вартує :gigi:
Востаннє редагувалось 24.07.2026 16:55 користувачем Filabatya, всього редагувалось 5 разів.
olegwatch
Member

Повідомлення

Filabatya: 24.07.2026 16:45 Nutbar
в вас зовсім не така карта як в нього
тай платформа в мене АМ4 :idea:
Vladys77
Member

Повідомлення

О, Samsung рекламу замовила в популярних спеціаоізованих медіа :-P .
Лише на ITC під рекламною статтею коменти закриті :weep:

Що можу сказати про вигнутий G7 на власному досвіді з попередньою його модифікацією?
Що вигнутий монітор це зло. Практично неможливо знайти положення монітору та положення голови щоб частина екрану не відбивала світло. І не важливо від вікна чи штучного освітлення.
Єдинтй ідеальний варіант без засвітів - це працювати за монітором вночі без світла. Але тоді на очі давить.
І це ще в нього матове покриття.

З перелічених лише G8 OLED 32" нормальний монітор.

Відправлено через 46 секунд:
yariksom: 24.07.2026 12:21 Предлагаю обсудить Сьогодення і майбутнє ігрових моніторів Samsung Odyssey. Що пропонують моделі Odyssey OLED G6 G60SF, Odyssey OLED G8 G81SF та Odyssey G7 G75F
Хочу такий як Odyssey G7 G75F але з олед і 4K, таке неможливо, але я хочу :shuffle:
А воно і не треба. Написав вище чому.

Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
lordep: 24.07.2026 13:10
yariksom: 24.07.2026 12:56
Так там роздільна здатність дещо більша ніж 4к це обумовлено співвідношенням сторін 21:9. По іншому неможливо.
Там роздільна здатність 1440p×2. І це нормально для роботи, а от для гри - велике питання. Бо в цій роздільній здатності в 60 FPS сучасні ігри потягне лише 5090. А при зниженні роздільної здатності відчутно погіршується картинка.
yariksom
Member

Повідомлення

EvhenS: 24.07.2026 15:50 Шо, Самсунг, не получається дисплеї для ШІ робити?
Для ШІ вистачить любого монітора з 30х-60х років минулого сторіччя з відповідним інтерфейсом (ну щоб якісь цифри/параметри показував), чи ти про що?
kairo
Member

Повідомлення

Vladys77: 25.07.2026 00:17 Бо в цій роздільній здатності в 60 FPS сучасні ігри потягне лише 5090. А при зниженні роздільної здатності відчутно погіршується картинка.
Та вже починаючи з 4070ТіS можна нормально грати в 4К. По-перше далеко не всі ігри, це ААА з рейтрейсингом, є багато сучасних ігор з помірними вимогами до заліза(таких насправді більшість), по друге, DLSS, по-третє, завжди можна порухати плвзунки.
капітошка
Member

Повідомлення

цікаво, чув, що у самсунга зараз поганий quality control, чи дісно це так, бо раніше такого за ним не помічав?
Pandemium77
Junior

Повідомлення

То же жду его поста))) но 8к это реально проблема для потребительського сегменте, хоть и очень узко направленая
Відповісти