Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Djay: 23.07.2026 11:59А разве нужно на мониторе постоянно включать/выключать?
Нет, не нужно постоянно On/Off.
Djay: 23.07.2026 11:59Можно оставить включенным и конечно отдельно включать/выключать в винде и в игре.
Да. Так и есть.

Я не совсем точно выразился: выбрать в мониторе режим HDR (у MSI есть три режима HDR).
Djay: 23.07.2026 11:59едь, если в виндпе hdr выключен, то моник автоматом работает в sdr, который на него и передаётся.
Да. Именно так и есть :up:
Sanьka
Member

Повідомлення

FirstTDM: 23.07.2026 11:53матрица QD-OLED 3-го поколения VESA DisplayHDR True Black 500, 240 Гц, 300 нит + 1000 нит Peak
Ні, там топова матриця 4 покоління, Пента тандем.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Sanьka: 23.07.2026 12:25Ні, там топова матриця 4 покоління, Пента тандем.
Спасибо за точную инфу!
Pasha240
Junior

Повідомлення

А як щодо матового покриття? Помітно на білому фоні кристалічний ефект? А то деякі в відгуках пишуть, що в ньому дуже грубе покриття.
Sanьka
Member

Повідомлення

Pasha240: 23.07.2026 15:07 Помітно на білому фоні кристалічний ефект? А то деякі в відгуках пишуть, що в ньому дуже грубе покриття.
Я б не сказав, все в межах норми. Явно виявлено крист ефекту нема.
Щодо роботи самого покриття в плані відблисків, то по поважній причині (я підключив монітор вчора десь в 23.30 :gigi: ) не зміг отримати Сонячну потужність належної якості ;)
allekss
Member

Повідомлення

Sanьka
Вітаю з тим, що новий монітор Вам сподобався! До речі, коли я казав, що чекаю пента олед, то я чекаю 27" монітор з 2к під ігри з rtx5070, а таких на ринку я ще не бачив. Мені не потрібен 4к, для фільмів у мене є телевізор.
odessitmws
Member

Повідомлення

allekss: 23.07.2026 19:04то я чекаю 27" монітор з 2к під ігри з rtx5070, а таких на ринку я ще не бачив.
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... g802sixua/
только я вообще не понимаю нафига за за 5тый слой столько денег отваливать... да они говорят ресурс типа в 2 раза больше, но это только обещания + я не удивлюсь что даже с этим х2 ресурсом оно сравняется с проверенным woled
легче сэкономленные деньги отложить на 2 монитор, а к тому времени наверняка подешевеет или будут еще более крутые матрицы
п.с. а он блин на 27" тоже 4к ну в любом случае с нынешним наличием фср/длсс покупать 2к как то глупо
Filabatya
Member

Повідомлення

він 2К хотів)
allekss
Member

Повідомлення

odessitmws
К сожалению, у нас в Украине никогда ничего не дешевеет. Дело даже не в цене, она в любом случае довольно высокая, а в тех недостатках, которые есть в присутствующих на рынках мониторах. Не хочется мучиться за большие деньги. В тандем woled 4го поколения меня не устраивает бандинг серого, в олед 3го поколения выгорание, фиолетовый чёрный на свету, низкая яркость. Ожидается, что тандем олед будет более совершенным. Посмотрим.
капітошка
Member

Повідомлення

хм, цікаво, подивився, чому зовсім немае оледів fullhd?
якщо олед такий прогресивний то чому б їм не задовільнити усі сегменти?
:think:
odessitmws
Member

Повідомлення

капітошка
у меня в очках AR как раз фулщд олед
RayNeo Air 3S
олед это топ продукт, это как в ламбу засунуть 1.6
FirstTDM
Member

Повідомлення

allekss: 23.07.2026 19:28К сожалению, у нас в Украине никогда ничего не дешевеет.
Смотрим на график, например, MSI MAG 321UP QD-OLED - на старте продаж 45-46K, а весной 2026 цена опустилась до 37-38К... были акции и народ брал 32" от MSI и Gygabyte за 35К

https://hotline.ua/computer-monitory/ms ... chart=true
walkman3000
Member

Повідомлення

allekss: 23.07.2026 19:04До речі, коли я казав, що чекаю пента олед, то я чекаю 27" монітор з 2к під ігри з rtx5070, а таких на ринку я ще не бачив. Мені не потрібен 4к, для фільмів у мене є телевізор.
271QPX32
капітошка
Member

Повідомлення

odessitmws: 23.07.2026 20:47 капітошка
у меня в очках AR как раз фулщд олед
RayNeo Air 3S
олед это топ продукт, это как в ламбу засунуть 1.6
так, і хто тут казав, що за оледом майбутнє?
олед це преміум фіча, і далеко не усі можуть її собі дозволити.
я не розумію чому б не зробити fullhd з преміум функцією олед для бідних?
тому у бюджетному сегменті залишаться іпс/ва недоліки яких будуть зменшуватися судячи по відгукам по новим моделям.

https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... nitors/?tl
Striker
Member

Повідомлення

капітошка: 23.07.2026 21:06я не розумію чому б не зробити fullhd з преміум функцією олед для бідних?
В мене відразу асоціація, як якась нафуфирена мадама з губіщами, вся в дорогоцінних прикрасах, з сумочкою Louis Vuitton і умовному Gucci виходить з машини...
спойлер
з Ланоса... :D
Оце так виглядає в моїх очах Full HD і OLED.
Sanьka
Member

Повідомлення

allekss: 23.07.2026 19:04Мені не потрібен 4к, для фільмів у мене є телевізор.
В мене теж ( для фільмів 65" q80), але в мене був 27 2к, зараз є 34" і повертатись на 27" бажання нема взагалі, тому обрав 32". Треба буде порівняти 34 і 32 по більш зручному формату для ігор.
odessitmws
Member

Повідомлення

капітошка: 23.07.2026 21:06 так, і хто тут казав, що за оледом майбутнє?
а в будущем фулшд нету, разве что у офисников и прочих калькуляторов :gigi:
maxn
Member

Повідомлення

капітошка: 23.07.2026 21:06 я не розумію чому б не зробити fullhd з преміум функцією олед для бідних?
За чесну відповідь забанять за матюки
Востаннє редагувалось 23.07.2026 22:11 користувачем maxn, всього редагувалось 2 разів.
FirstTDM
Member

Повідомлення

odessitmws: 23.07.2026 21:58а в будущем фулшд нету
:up:
odessitmws: 23.07.2026 21:58разве что у офисников
Офисники давно перешли на бюджетные 32" 4К@60Гц IPS/VA - намного удобнее большие таблицы и доки править, графики рисовать, презенташки ваять... B-)
Prescot478
Member

Повідомлення

капітошка: 23.07.2026 20:24 хм, цікаво, подивився, чому зовсім немае оледів fullhd?
якщо олед такий прогресивний то чому б їм не задовільнити усі сегменти?
:think:
Я більше скажу, чому нема звичайних, народних 5:4 дисплеїв 1280*1024, а є лиш ті витягнуті неподобства штибу 16:9 або бороньБоже 16:10 ???? (((
Доколє!????
Відповісти