Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
alumem
Member

Повідомлення

Геральт: 17.07.2026 12:26В мене 85 гр хот спот був при тій же швидкодії. Та й знав я наперед про високий хот спот.
ну не у всех же вертушки пердолят в 2500 оборотов
Filabatya
Member

Повідомлення

alumem
в вас що нема навушників, а жінка діти на будові, або ремонті нічному :gigi:
Геральт
Member

Повідомлення

Filabatya
Ну, якщо комп, жінка, діти - всі кучкуються в 1 кімнаті, то так, може бути проблемою. В інших випадках навушники нівелюють шум вениляторів
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

Геральт: 18.07.2026 13:14 Filabatya
Ну, якщо комп, жінка, діти - всі кучкуються в 1 кімнаті, то так, може бути проблемою. В інших випадках навушники нівелюють шум вениляторів
Вот круто то, покупать что-то, чтобы потом нивелировать чем то дискомфорт )
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Раз пішла така "малина" - докину і свої покази; перед ребалансом системи було цікаво зрозуміти як себе покаже відеокарта на заводських налаштуваннях з точки зору вже того самого хотспоту.

► Основні заміри поки що робив "по лайту" і по двох напрямках - 2-годинна ігрова сесія з короткими проміжками на закриття/запуск ігор і FurMark.
► Налаштування карти - повністю заводські, біос - "тихий". Охолодження корпуса - прямоточне, з відкритими дверцятами, 3 вентилятори на вдув, 2 на видув. Температура в кімнаті - 27°C.
► Ігри - СР2077, Сталкер 2 і Сабнватика 2. Повний екран 2К. СР2077 - на максимумі, без апскейлерів, генераторів і "променів". Сталкер 2 і Сабнватика 2 - теж на максимальних налаштуваннях, але вже з усіма цими "приблудами". Особливо жарила Сабнавтика - саме на ній стався короткотерміновий пробій до 93°C+... ( :insane: але при цьому павер-ліміт ще далеко не був вибраним). Скрін:
спойлер
Зображення
► З FurMark-ом трохи дурницю зробив: забув обнулити моніторинг перед запуском тесту, тому скрін результатів вийшов збірною солянкою сумісного моніторингу роботи ігор і FurMark-а :shuffle: . Можна було б переробити для чистоти показників, але так як це була не гра, то відслідковував зміну показників моніторингу вже безпосередньо очима і тут FurMark вів себе куди прогнозованіше і стабільніше, ніж ігри - вибрав весь заводський павер-ліміт, а максимальний хотспот був залізобетонним - 88-89°C. Разом з цим піднялись температури ядра і пам'яті - через 1,5-2 хвилини тесту робота стабілізувалася на максимумі: 77-78°C по ядру і 70-72°C по пам'яті. Поганяв тест ще 8 хвилин - стабільно, без змін, тому не бачив сенсу далі жарити. Разом з цим - спільний скрін, як результат різнопланового навантаження буде більш повноцінним, як мені здається:
спойлер
Зображення
Vader
Member

Повідомлення

МОНАХ
В Мене так і не вийшло 90 градусів подолати.83 максимум що бачив.
Filabatya
Member

Повідомлення

МОНАХ
Андервольт де, тільки що свою таф тішку побиріку затестив після першого встановлення: дельта хотспоту в аїді стрестесті 17,5 градусів чи що, при 0,9 бере майже 3К, а от при 0,95 вже майже 3100 не бере, треба 0,96. 5070 на 0,95 брала :gigi:
По карті: МОЩА, холодна, але не така тиха, ваша тріо ТИХА, але не така холодна. По дизайну мені до томагавка таф більше подобається, ніж ваша барвиста тріо :-P
спойлер
просто тріо б у по нормальній ціні важко знайти, розлітаються, як гарячі пиріжки :up:
МОНАХ
Member

Повідомлення

МОНАХ: 21.07.2026 01:57 ...Можна було б переробити для чистоти показників, але...
► Нє, ну - :D я ж фіг засну тепер!
► Зробив таки чистий захід FurMark-а:
спойлер
Зображення
- все-таки ігри і тести дають трохи різні результати, може кому буде важлива ця різниця. Власне - те, про що я вище словами описав: от ті значення в колонці "Value" - після 2 хвилин тесту +/- завжди стабільно і крутяться.
Vader: 21.07.2026 02:04 МОНАХ
► Може тому, що в мене не "plus"-версія карти...
► А може - :laugh: запустіть Сабнавтику і пограйте хвилин 20 з моніторингом, ахххххх...єєте, бо Сталкер порівняно з нею в мене теж не дуже щоб рвав показники ( UE5, мать-його, форева! :laugh: ).
Filabatya: 21.07.2026 02:08 ...тільки що свою таф тішку побиріку затестив після першого встановлення...
► О! То я таки маю радість та натхнення привітати Вас з обновкою! :up: (а Віндфорс - скинули? :D Ну, бо особисто я б не мав спокою - витяг би корпус на стіл, скинув кришку і періодично боковим зором чекав моменту, коли з карти почне "капати"!).
Filabatya: 21.07.2026 02:08 МОНАХ
Андервольт де... при 0,9 бере майже 3К, а от при 0,95 вже майже 3100 не бере, треба 0,96. 5070 на 0,95 брала...
► Та - буде... пізніше. Мені зараз в першу чергу "оперативку" потрібно "устаканити" (крім всього іншого, помічено, що якщо відеокарта на заводських налаштуваннях, то "оперативка" гріється до 56°C в середньому, а коли крива вентиляторів карти змінена так, щоб вони вмикалися раніше і працювали за нижчих температур хоча б на мінімалках, то оперативна пам'ять гріється в середньому до 53°C...) при "заводських" всіх інших комплектуючих, далі буду ужимати все інше. По відеокарті зроблю щось середньо-стабільне для зниження жору і зменшення виділення тепла - навіть шукати крайні точки стабільності не стану в одночасному пошуку розгону. Поки що я обмежуюсь тим, що залочив фпс на рівні драйвера в іграх на 60 і змінив криву вентиляторів - в тій же Сабнавтиці більше 67-68°C в максимумі по ядру не спостерігаю. Але тепер, знаючи різницю з хотспотом, хочеться, щоб більше 65°C температури по ядру не вилазили.
спойлер
Filabatya: 21.07.2026 02:08 ...По дизайну мені до томагавка таф більше подобається, ніж ваша барвиста тріо :-P ...просто тріо б у по нормальній ціні важко знайти, розлітаються, як гарячі пиріжки :up:
:lol: "Таааа... Він ще зелений той виноград!", - сказала лисиця.
► Я б новий Асус точно не потягнув би... З іншого боку не знав, що так скоро радітиму, що не взяв Вентус, а переплатив за Геймінг.
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

Vader: 21.07.2026 02:04 МОНАХ
В Фурмарк? Давайте скрины)
Filabatya
Member

Повідомлення

МОНАХ
Дякую за привітання, коли карта горизонтально нічого не тече, даремно вам цей хот спот показали, до андервольта ви ще не скоро дійдете при всіх цих датчиках відкритих. Нову за 60 я би теж ніколи не взяв, завжди би взяв б у 5080 :shuffle:
Hells Angels
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.07.2026 10:02Нову за 60 я би теж ніколи не взяв, завжди би взяв б у 5080
не знаю цін на б\в тішки, але не простіше було би докинути до б\в 5080? :shuffle:
Lorichic
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.07.2026 10:02до андервольта ви ще не скоро дійдете
Это первым делом надо делать, кроме пониженого шума термоинтерфейс дольше прослужит при меньших температурах, ещё у меня в старых не требовательных играх пропали старт-стопы вентиля по ходу игры, теперь не крутятся совсем, при этом темпа в норме
SPEC1AL1ST: 21.07.2026 09:08В Фурмарк?
С андервольтом почему бы и нет?
download/file.php?id=392895&mode=view

Отправлено спустя 5 минут 15 секунд:
Без андервольта было где-то 90 на хотспот, и вентили молотили, в последней бете hwinfo также появился датчик hot spot, но показывает на 5 градусов меньше чем hwmonitor
Filabatya
Member

Повідомлення

Hells Angels
42 вийшла, найдешевша 5080 зараз 55, 15% продуктивності і то не завжди, часто 10, того не варті імхо
Lorichic
5%+ продуктивності на 950 2900, 10%+ на 960 3100, я вкурсі :up:
Hells Angels
Member

Повідомлення

42 нормально так дісталась, мабуть спішили з продажем :gigi:
Filabatya: 21.07.2026 10:235080 зараз 55, 15% продуктивності і то не завжди, часто 10, того не варті імхо
просто дивлячись на те що відбувається з ринком памяті, невідомо коли буде 6ххх серія, 5080 виглядає по запасу на майбутнє трішки краще
Filabatya
Member

Повідомлення

Hells Angels
Мене в 5070 бісило тільки 12 гіг, я не граю найновіші ігри, бо ліміт на покупку 15 баксів :lol:
Якщо би в ній було більше пам'яті доплатив би :up:
МОНАХ
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.07.2026 10:02 Дякую за привітання... завжди би взяв б у 5080...
:D Я чогось переконаний, що до Нового року Ви ще і її візьмете :up: .
► Взагалі-то, орієнтувався в т.ч. і на Вашу 5070; це добре, коли хтось користується і розказує про це (хай би в якому там форматі воно не виглядало - тести чи банально якісь замітки).
Filabatya: 21.07.2026 10:02 ...коли карта горизонтально нічого не тече...
:gigi:
спойлер
thor-fat-thor-200.gif
► А якщо без жартів, то мені колись за мій старий і7 3770 щось подібне з усіх боків жахали про "соплю під кришкою" - досі, на 13-й рік експлуатації справно скидається нижче 40°C при простої за 28-30°C кімнатної температури (цього року рекорд по кімнатній жарі був поки що 32°C). :D Не як непряме виправдання приколів Гігабайта з термо-інтерфейсами це написав, просто - хтось також роками буде нормально, але дуже акуратно "чухати" ці свої відеокарти.
Filabatya: 21.07.2026 10:02 ...даремно вам цей хот спот показали, до андервольта ви ще не скоро дійдете при всіх цих датчиках відкритих.
► Чому? Навпаки - цим якраз і підштовхнули щось оперативніше з цим андервольтом вирішувати.
спойлер
Бо мої тимчасові обмеження кадрів і крива вентиляторів поки що допомагають в іграх, але в принципі дуже мало впливають на загальну ситуацію концентрації пасивного тепла від "холодильника" карти в районі сокет-оперативна-пам'ять-м.2-PCI-e, навіть, коли карта не дуже навантажена. Прогрів на кілька градусів цієї зони скинув мені стабільність ехро=6400 при tREFI=65000. Зараз, тимчасово на ехро=6000 при tREFI=авто - система стабільна навіть при температурі планок 62°C (при занадто високій кімнатній і такі градуси бачив). Потрібно ребалансити все, починаючи з більш свіжої "прошивки" мат.плати (стара-перевірена-надійна - очевидно вже не працює). Зараз ще очікую "крутилятор" з 2500 обертів для центру "морди" системника, + докину ще один витяжний на верх, щоб пожвавити рух тепла в означеній напів-закритій зоні... Само-собою, що обов'язково потрібно знімати надлишок тепла з непотрібного мені зараз на всі 100% надлишку потужності відеокарти.
Отправлено спустя 9 минут 55 секунд:
Filabatya: 21.07.2026 10:23 5%+ продуктивності на 950 2900, 10%+ на 960 3100, я вкурсі :up:
► А що в мінус по ватт-ах і тепловиділенню при цьому?
Filabatya
Member

Повідомлення

900мвт опечаточка, завод напруга 1,04в, в першому випадку 30+ ватт вчора бачив мінус, в другому менше 10 ватт :gigi:
5070 краще андервольтилась малючи більший паверліміт 120% проти 116%
спойлер
вони + - 3200 беруть максимум)
Patruletz
Ну дуже гарна, жаль провід ззаду не пустити :shuffle:
Востаннє редагувалось 21.07.2026 12:06 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
Patruletz
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.07.2026 11:505070 краще андервольтилась малючи більший паверліміт 120% проти 116%
спойлер
Зображення
Yurius
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.07.2026 02:08Андервольт де, тільки що свою таф тішку побиріку затестив після першого встановлення: дельта хотспоту в аїді стрестесті 17,5 градусів чи що, при 0,9 бере майже 3К, а от при 0,95 вже майже 3100 не бере, треба 0,96. 5070 на 0,95 брала
Вітаю з обновою ,ось тепер 4к олед заграє новими барвами :super:
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

Lorichic: 21.07.2026 10:22
Filabatya: 21.07.2026 10:02до андервольта ви ще не скоро дійдете
Это первым делом надо делать, кроме пониженого шума термоинтерфейс дольше прослужит при меньших температурах, ещё у меня в старых не требовательных играх пропали старт-стопы вентиля по ходу игры, теперь не крутятся совсем, при этом темпа в норме
SPEC1AL1ST: 21.07.2026 09:08В Фурмарк?
С андервольтом почему бы и нет?
download/file.php?id=392895&mode=view

Отправлено спустя 5 минут 15 секунд:
Без андервольта было где-то 90 на хотспот, и вентили молотили, в последней бете hwinfo также появился датчик hot spot, но показывает на 5 градусов меньше чем hwmonitor
Я же не вас спрашивал. Я Вейдера спрашивал, без андервольта. С андервольтом данные меня не интересуют. Влом заниматься, если б на уровне биоса то да, а так на уровне загруженной программки я манал.
Відповісти