Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Striker
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.07.2026 13:06Еще не встречал ни одного юзера ,который бы не испытал эффект Вау! при переходе на QD-OLED/WOLED
Добрий день, а я? В мене не було такого ефекту, як тут описують. Так, краще в цілому. Але, наприклад, при звичайному світлі одночасно переглядаючи різний контент ловив себе на думці, що різниці майже немає. І основну різницю побачив саме в білому кольорі, бо на IPS він сіруватий, а на OLED він дійсно білий, як в рекламі зубної пасти. Хто б що тут не розповідав, в мене свій досвід. Навіть більше скажу, що якби я знав, що не буде такої великої різниці, то я б і далі сидів на своєму IPS за 12к, і не купив би свій OLED за 30к. В IPS мені тільки не подобається глоу, але і це трохи лічиться правильним світлом і збільшенням яскравості, запас якої в моєму IPS просто величезний.
Востаннє редагувалось 15.07.2026 14:27 користувачем Striker, всього редагувалось 1 раз.
Kopstr
Member

Повідомлення

walkman3000
Це типу захист від вігорання тому що чим яскравіший буде монітор тип скоріше вигорять ті пікселі ?

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
Striker
Так там чорний же краще дуже видно різницю.
Striker
Member

Повідомлення

Kopstr: 15.07.2026 14:28Так там чорний же краще дуже видно різницю.
От як прийде ваш OLED, тоді розкажете наскільки велика та різниця. Я говорю про свій досвід, може в мене зір не такий чи ще щось. Бо в мене найбільша різниця не в чорному, а в білому, вже багато разів тут про це писав. Просто поставив поруч 2 монітори і порівняв.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 15.07.2026 14:26Добрий день, а я? В мене не було такого ефекту, як тут описують. Так, краще в цілому.
Ну значит был маленький вау! :D Ну лучше же стало однозначно... :rotate:
Striker: 15.07.2026 14:26Але, наприклад, при звичайному світлі одночасно переглядаючи різний контент
Ну да... и я настроил свой олед для работы в режиме "почти как IPS" - чтобы глазам максимально комфортно было, но на фото/видео отчетливо видна разница в пользу оледа (от черного до белого)

Зато вечером погонять в ААА игрушку под HDR TrueBlack - шикарно :super:

Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
Striker: 15.07.2026 14:31Просто поставив поруч 2 монітори і порівняв.
Для работы - то понятно, картинки и там и там хорошие...

А вот запустить игрушку на олед и IPS и посмотреть ночные сцены с факелами, прожекторами, взрывами - больше играть на IPS Не захочется... :-P
Striker
Member

Повідомлення

FirstTDM: 15.07.2026 14:39А вот запустить игрушку на олед и IPS и посмотреть ночные сцены с факелами, прожекторами, взрывами - больше играть на IPS Не захочется...
З вами немає жодного сенсу дискутувати. :lol:
Я запускав всі ігри, що були, і порівнював. На OLED рулить HDR, але в цілому на обох моніторах була гарна картинка. Я навіть сідав одразу після OLED за IPS дружини, за 2й комп, запускав ігри, фільми, і там також було все гарно, крім помірного глоу, якого немає на OLED. На цьому припиняю.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 15.07.2026 14:50З вами немає жодного сенсу дискутувати.
:lol:
Striker: 15.07.2026 14:50Я запускав всі ігри, що були, і порівнював. На OLED рулить HDR, але в цілому на обох моніторах була гарна картинка.
Cyberpunk 2077, Horizon Forbidden West, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl... однозначно ошеломляюще лучше выглядят на олед под HDR... проверено на десятках нейтральных юзеров... результат всегда один - Вау! :super:

Понятное дело, что всё настроено, HDR включен и под виндой, и в играх, ползунки в настройках игры оттюнены... и т.д. и т.п
Filabatya
Member

Повідомлення

Striker
Ви сліпий, як кріт і реагуєте лише на світло)
mult
А 32 4к woled не роглядали, чи там ціна вже космос?
Востаннє редагувалось 15.07.2026 16:34 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
mult
Member

Повідомлення

walkman3000
Різниця в покритті є звісно, картинка дуже приємна, але тут порівняння буде не коректне.
Бо матовий був qd-oled а тут voled.
Мабуть краще щоб таке порівняння хтось зробив хто переходив на qd-oled на різні покриття.
Я в своєму відгуку і не нахвалював цей тандем.
Чесно написав що бандінг є, просто він в більшості випадків взагалі не помітний, ще в деяких ледве помітний і зовсім одиничних видно але не критично.
Чи в тандемах лотерея матриць не скажу, бо не міняв їх декілька штук, мені і цей нормальний.
Обирав свідомо voled, бо від qd-oled напружуються очі.
Кольори у voled дійсно сприймаються не так як у qd-oled, суто для мене більш комфортно.
Я не стверджую що qd-oled поганий, просто для себе роблю експерименти, як мені на тих чи інших матрицях.
Я про це писав ще раніше тут, що хотів би порівняти для себе.
Відгук про це пишу без ніякого негативу в сторону того чи іншого виробника матриць, суто мої відчуття :)
Ми ж на форумі все таки :)
odessitmws
Member

Повідомлення

Filabatya
+1 :shuffle: я бы ещё понял если речь шла про минилед/ва а ипс блеклый даже при освещении
walkman3000
Member

Повідомлення

Kopstr: 15.07.2026 14:28Це типу захист від вігорання тому що чим яскравіший буде монітор тип скоріше вигорять ті пікселі ?
якщо з'являється яскрава сцена або багато білого то VTECABL kick in бо починається жор та перегрів що веде до деградації
ще у мене була на lg cx фіча захисту від статики ASBL, але вона відрубалась в сервісном меню бо алгоритм був як в ABL, робиш паузу на пару секунд і воно підрубається :mad:
оледікі скоріш за все можуть лупашити в 1000ніт на повному екрані але як зараз це буде впливати на якість зображення контенту та життєвий цикл це риторичне питання, ABL це чому гарантія виробника 36 місяців
mult
Member

Повідомлення

Filabatya
Я перейшов з 32/4к свідомо на 27/2к.
Для мене ідеальний монітор це якраз 32/4к.
Але вимушений поки знову повернутись до 2к.
Я став дуже чутливий до чіткості і плавності картинки в динаміці.
Мабуть після контузій на війні, є травми мозку і тп.
Щоб багато не розписувати, мені потрібно банально більше реальних кадрів в грі, щоб було комфортно.
Тут або переходити з любимого 32/4к на 2к, або брати 5090 :)
Henleys
Member

Повідомлення

Я шукаю, в основному це якісь Asus TUF, і щось мені здається що ці всі ігрові моніки вони такі собі, орієнтовані на ГЦ тільки + браку багато пишуть. Може я помиляюсь

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
капітошка: 15.07.2026 09:21 Питання, а чому саме FullHD але не 2к? Вам для графіки та дизайну потрібен?
Я займаюсь ретушю і трошки графікою, тому треба, щоб кольори були максимально натуральні (не професійно, але все ж) + граю ще в ігри. Чому не 2к, ну я не проти 2к, але в мене 4060 карта і в іграх буде важковато їй, напевно)
walkman3000
Member

Повідомлення

Henleys: 15.07.2026 19:01Я шукаю, в основному це якісь Asus TUF, і щось мені здається що ці всі ігрові моніки вони такі собі, орієнтовані на ГЦ тільки
не помиляєшся але реально треба шукати монітор з нормальними сргб пресетами і налаштуванням з коробки
Henleys: 15.07.2026 19:01Чому не 2к, ну я не проти 2к, але в мене 4060 карта і в іграх буде важковато їй, напевно)
бро монік важливіше але до 7к це нереально для 27"2K, треба х2 грошей на умовний Dell G2724D ще й виграти панельну лотерею на ньому
Henleys
Member

Повідомлення

walkman3000: 15.07.2026 19:41
Henleys: 15.07.2026 19:01Я шукаю, в основному це якісь Asus TUF, і щось мені здається що ці всі ігрові моніки вони такі собі, орієнтовані на ГЦ тільки
не помиляєшся але реально треба шукати монітор з нормальними сргб пресетами і налаштуванням з коробки
Henleys: 15.07.2026 19:01Чому не 2к, ну я не проти 2к, але в мене 4060 карта і в іграх буде важковато їй, напевно)
бро монік важливіше але до 7к це нереально для 27"2K, треба х2 грошей на умовний Dell G2724D ще й виграти панельну лотерею на ньому
Ну вот, думав може хтось тут порадить по власному досвіду. А то зайдеш на розетку і там всі моніки тільки ігрові)
P.S Впринципі я можу розглянути чуть більший бюджет, або даже щось Б\В. На ОЛХ часто викладають ФуллХД монітори, тому що переходять на 2к. Знати б лише шо шукати)
Melki
Member

Повідомлення

Striker: 15.07.2026 14:31в мене найбільша різниця не в чорному, а в білому
HDR тебя ослепляет
mult: 15.07.2026 16:31Кольори у voled дійсно сприймаються не так як у qd-oled, суто для мене більш комфортно.
всё дело в пресетах - просто выставляешь нормальный для себя и всё
я вообще не понимаю кто их придумал и для чего
mult: 15.07.2026 18:41Для мене ідеальний монітор це якраз 32/4к
тоже боялся что сильно большой будет, но ничего, всё отлично оказалось
mult: 15.07.2026 18:41Я перейшов з 32/4к свідомо на 27/2к
mult: 15.07.2026 18:41Я став дуже чутливий до чіткості і плавності картинки в динаміці.
тут есть противоречие, т.к. ppi не в пользу 27/2к... даунгрейд конечно может и проще, но я за апгрейд всегда, когда есть хоть малейшая возможность
Striker
Member

Повідомлення

Henleys: 15.07.2026 19:01Я шукаю, в основному це якісь Asus TUF
Можу запропонувати свій ASUS TUF Gaming VG249Q, користувався десь півтора роки може, поки не перейшов на 2к. Лежить вже довго в коробці без діла.
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... e0-b01170/
Henleys
Member

Повідомлення

Striker: 15.07.2026 20:07
Henleys: 15.07.2026 19:01Я шукаю, в основному це якісь Asus TUF
Можу запропонувати свій ASUS TUF Gaming VG249Q, користувався десь півтора роки може, поки не перейшов на 2к. Лежить вже довго в коробці без діла.
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... e0-b01170/
В житті картинка в нього більш природня чи має кислотність як для ігрового монітора? (Бачу sRgb100%, але там ще від матриці наче залежить)
І яка ціна його?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Henleys: 15.07.2026 19:01Я займаюсь ретушю і трошки графікою, тому треба, щоб кольори були максимально натуральні (не професійно, але все ж) + граю ще в ігри.
Смотреть в сторону Dell (серия P и выше U) или BenQ - они не игровые и из коробки нормально настроены по цветам... по бюджету ничего не скажу...
mult
Member

Повідомлення

Melki
по кольрах qd-oled vs voled, діло не в пресетах, діло в абсолютно різник технологіях матриць і яким чином потім ці кольори матриця видає.
Є купа відео на ютубі.
Striker
Member

Повідомлення

Henleys: 15.07.2026 20:17В житті картинка в нього більш природня чи має кислотність як для ігрового монітора? (Бачу sRgb100%, але там ще від матриці наче залежить)
І яка ціна його?
Не пам'ятаю точно, подивіться огляди. Мені картинка була чудова, і там просто офігезний антиблік, глоу взагалі немає, проте є засвіти. Але після 2к я на нього не можу дивитися чисто через низький PPI.
Купував в жовтні 22-го за 9.2к, зараз б/в на olx продають в районі 4-5к. Я тому і не продаю його до сих пір, бо лінь навіть заради цих копійок виставляти. Все думаю, що може знадобиться як другий монітор, і так і лежить.
Та і вам може краще взяти щось нове, бо без гарантії так собі купувати.
Відповісти