Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
big_bang
Member

Повідомлення

Здається ми заходимо у глухий кут :dontknow:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Геральт: 14.07.2026 10:32
kabostebeztak: 14.07.2026 00:57 Чи на нвідії не можна самому криву вентиляторів налаштовувати?
Батніком :D
Жах.
На амд на лінуксі це робиться через LACT, прогу з графічним інтерфейсом.

Відправлено через 18 хвилин 2 секунди:
big_bang: 14.07.2026 16:51 Здається ми заходимо у глухий кут :dontknow:
так можна сказати про весь форум(
Релізів нема, для споживацького ринку так точно, тем для срачів на кшталт пентіум проти фх теж 0.
denizen
Member

Повідомлення

Nouriel: 14.07.2026 16:27
Filabatya: 14.07.2026 10:52kairo
І завжди мінусять)
Про амд гпу, як про мерця: тільки хороше, або нічого)
бо він дурню пише, все логічно

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
denizen: 14.07.2026 10:35шо саме цікаве, то це питання найбільше цікавить саме володарів відеокарт АМD
а ти звідки знаєш шо є у кого?
просто дуже іронічно шо хомяки куртки до усрачки доказували що хотспот 85-90 і дельта більше 20 це багато, а тут виявилось шо у них ще гірше і це приховали. :laugh: :laugh:
як це звідки, ти ж сам написав у профілі, що в тебе
MessiaH
Member

Повідомлення

FarCry: 13.07.2026 10:20Але температура під нагрузкою завжди 82-84 градуси.
Странно, у меня палит 5090, при жоре 600 ватт сейчас когда жарко может ГПУ до 70с нагреться, обычно в районе 65-67, память 76-80с. Правда вертушки молотят выше 3000об, но на фоне остальных кулероы в система видяху я почти не слышу
leif
Member

Повідомлення

MessiaH: 14.07.2026 17:38но на фоне остальных кулероы в система видяху я почти не слышу
що ж у тебе там за кулери?

у мене супрім 5090 це практично єдине що я чую з системника (конфіг кулерів в профілі), але шум від відяшки абсолютно комфортний, з карт на повітрі супрім найтихіший на 5090
oversteve
Member

Повідомлення

Nouriel: 14.07.2026 16:27 просто дуже іронічно шо хомяки куртки до усрачки доказували що хотспот 85-90 і дельта більше 20 це багато, а тут виявилось шо у них ще гірше і це приховали. :laugh: :laugh:
там деальта більше 20 градусів, бо карта була з проблемами, коли пофіксили, то дельта як раз в районі 20 градусів стала, ядро вони там гріли до 80 градусів, по факту вона в нормальному корпусі з продувом буде десь під 70-72 нагріватися під бубликом, якщо не андервольтити і з курвами не гратися, в іграх там по факту ще менше
dext
Member

Повідомлення

Хотспот це індикатор, навмисне приховування якого може бути сигналом що:
a) цей параметр став неактуальним, бо проблема фізично/фактично вирішена -> прогрес, всім добре в уявному світі
б) цей параметр став більш актуальним, бо проблема яку він детектує посилилася -> ви знаходитесь тут :yes:

Методи вирішення проблеми хотспоту є, але вони коштовні (5 баксів напевно) - що можна пробачити AMD, яка демпінгує, і не можна пробачити Nvidia, яка жере в 4 рила
S0N1C
Member

Повідомлення

dext: 14.07.2026 17:52 прогрес, всім добре в уявному світі
ну карти поки не дохнуть від перегріва гпу, тож мабуть вирішена
хотіли зберегти нерви реддіторам, а вляпалися в заговір :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 41 секунду:
dext: 14.07.2026 17:52 Методи вирішення проблеми хотспоту є, але вони коштовні
і коштують не 5 баксів, бо метод - це рідинне охолодження, а не 4-слотові воздушні СО :shuffle:
Vladys77
Member

Повідомлення

Volodymyr1985: 13.07.2026 11:02
Vladys77: 13.07.2026 10:56

А в мене температури на Hotspot були під 90° поки криву вентиляторів не підкурутив на відеокарті. І вона стала холодною :D
Ну, у мене двовентиляторна Powercolor і вельми компактний дешевий корпус, тому температури, на жаль, не дуже хороші :gigi: Коли бавився в 1080р, то все було тихо і холодно, а коли на 2к перейшов стало гучно і під 100 хот спот, шо викликало певне занепокоєння :laugh:
Краще гучно, ніж 100° :D .
Я но своїй криву вентилятлрів підкрутив і стало гарно. Але тут ще може бути питання по аідведенню тепла з корпуса. Треба гарний продув.
dext
Member

Повідомлення

S0N1C: 14.07.2026 18:05 хотіли зберегти нерви реддіторам, а вляпалися в заговір :gigi:
воно дозволяє, наприклад, цілі серії з бракованими СО "фіксити" біосами, де просто буде вищий поріг :rotate:
і коштують не 5 баксів, бо метод - це рідинне охолодження, а не 4-слотові воздушні СО
метод - зрізання зайвих 0.5-0.7мм кремнію, що вирішить проблему навіть на наявних, повітряних СО
Vladys77
Member

Повідомлення

StTechnik: 13.07.2026 11:02
Vladys77: 13.07.2026 10:59І водянка на 420 мм стоїть лише на ЦП
Класно, но вода на ВК - более эффективна, т.к. нет крышки на чипе. Лично у меня проц идет по остаточному принципу и надо сказать - ему этого достаточно. В играх - 50-60 от силы.
Все залежить від конкретної компоновки і комплектуючих. В мене через відеокарту на процесорі було 85° в середньому. Бо його неможливо без водянки охолодити розпеченим повітрям від відеокарти.
S0N1C
Member

Повідомлення

dext: 14.07.2026 18:17 метод - зрізання зайвих 0.5-0.7мм кремнію, що вирішить проблему навіть на наявних, повітряних СО
думаю там не просто так ті "зайві" 0.5-0.7мм кремнію :spy:
dext
Member

Повідомлення

S0N1C: 14.07.2026 18:21 думаю там не просто так ті "зайві" 0.5-0.7мм кремнію :spy:
він там якраз "просто так", за замовчуванням, товщиною з пластину, і саме для спеціальних потреб (ефективние відведення тепла) як от в мобілках кристали максимально зточують
S0N1C
Member

Повідомлення

мобільні чіпи мають меньшу площину, можливо там таке безпечніше робити, не знаю
типу якщо трісне якийсь снапдрагон - ок, нічого страшного, якшо умовна 5090 - вже трохи накладно :shuffle: але це просто припущення, ліньки гуглити

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
плюс може ще нагрів легше переносять, термальні стреси так би мовити :spy:
FarCry
Member

Повідомлення

MessiaH
:eek: Йопамать, 3000 обертів. Можете їхати на злітну смугу. Моя буде в звичайному режимі давати 2300-2500 обертів, тому я переключив на Silent. Виходить 1900-2100 обертів при температурі в 80-82 градуси. Мені тиша важливіша за залізо... але карточки у нас обох субоптимальні. MSI Suprim як у leif нажаль не було можливості купити на той момент. Вона в усіх тестах найкраща, тільки на дроселі часто скаржаться.
Геральт
Member

Повідомлення

FarCry: 14.07.2026 18:48 при температурі в 80-82 градуси.
Накидуєм 20гр дельти (і це ще лайтово) і цілком собі температура кипіння :-/
А якщо ще згадаєм, що небезпечними є також перепади, то я б не радив вимикати комп одразу після тривалої ігрової сесії.
Filabatya
Member

Повідомлення

Завджи після катки чекаю коли відеокарта перейде в пасив :up:
спойлер
якщо дісно терміново оберти на 100% на хвилину і економія 5 :gigi:
dext
Member

Повідомлення

S0N1C
Вихід робочих кристалів з пластини це проблема, шліфування - не проблема, принаймні для Інтела, який давно свої плитки зрізає (в т.ч. вироблені на TSMC, в т.ч. для серверних ЦП), тому вони холодніші за минулі покоління незважаючи на тонкіший тех.процес.
Канонічний приклад - 9900K, який важко було охолодити через збільшену товщину у порівнянні з 8700K.

Товщина кристалу 9900K 0.87мм, товщина RX 9700 XT ~0.9мм, у Blackwell напевно також під 1мм, висновки робіть самостійно

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Filabatya: 14.07.2026 19:07 Завджи після катки чекаю коли відеокарта перейде в пасив :up:
спойлер
якщо дісно терміново оберти на 100% на хвилину і економія 5 :gigi:
Навіщо чекати? :rotate:
спойлер
Clipboard_07-11-2026_01.png
Filabatya
Member

Повідомлення

dext
Можна посилання в системах учасників?(фото)
Востаннє редагувалось 14.07.2026 20:01 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
dext
Member

Повідомлення

Завантажуйте новий hwmon:
https://videocardz.com/newz/hwmonitor-1 ... monitoring

Відправлено через 5 хвилин 56 секунд:
Filabatya: 14.07.2026 19:36 dext
Можна посилання в системах учасників?
?
Відповісти