Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
feson
Member

Повідомлення

The_Rusik: 11.07.2026 18:00 feson
А для 1855? Хочу подключить через rca колонки, и спереди наушники когда нужно.
эдики 1855 - колонки подключаются шнурком 3.5 либо 3.5 на тюльпаны.
The_Rusik
Member

Повідомлення

Filabatya
То есть, сейчас подключены 3.5мм во встройку, если подключать к цапу, ничего не поменяется? Читал, что если подключены аналоговым способом, то вроде идет без обработки звук, а если по оптике, то уже идет через цап в колонках.

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
feson
Вы дали ссылку на портативный за 20 баксов, я туда не подключу и колонки и наушники. Мне нужен один девайс, чтобы не переключать.
feson
Member

Повідомлення

The_Rusik: 11.07.2026 18:28 Filabatya
То есть, сейчас подключены 3.5мм во встройку, если подключать к цапу, ничего не поменяется? Читал, что если подключены аналоговым способом, то вроде идет без обработки звук, а если по оптике, то уже идет через цап в колонках.

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
feson
Вы дали ссылку на портативный за 20 баксов, я туда не подключу и колонки и наушники. Мне нужен один девайс, чтобы не переключать.
Ну тогда - вот
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... in_prod%3A

Отправлено спустя 6 минут 15 секунд:
Или вот -
https://www.aliexpress.com/item/1005011 ... in_prod%3A
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 11.07.2026 18:39Ну тогда - вот
Этот точно не надо SMSL SU1
vdemeshko
Member

Повідомлення

The_Rusik: 11.07.2026 17:22 А есть какой-то топ цапов, там до 50, до 100, до 150уе.
Мне нужно с выходом на наушники.
Акустика эдики 1855, наушники пока jbl t205, может позже куплю что-то по лучше (низкоомные).
Topping DX1 II на распродажах Али с купонами и около 100 (с пультом и выходом на наушники включая балансный. Около 160 по скидкам - Fosi ZH3 (мощнее усислитель для наушников и тоже пульт. Первый имеет балансные TRS выходы и PEQ и на базе ESS DAC, второй на базе AKM и есть XLR балансные. Fiio K11 по цене между ними - примерно тоже самое по функционалу, но не помню есть ли пульт. В первых двух он есть.
Hotspur
Member

Повідомлення

vdemeshko: 11.07.2026 19:18Fiio K11 по цене между ними - примерно тоже самое по функционалу
саме перевірене. пульта немає
MSiAventador
Member

Повідомлення

Потяг хайпу Muse 300 все ще дирчить та бібікає :shuffle:
Filabatya
Member

Повідомлення

The_Rusik
тепер і мені треба) знову загострення(
The_Rusik
Member

Повідомлення

Я вообще запутался.
Если в акустике есть dsp, то имет значение как ее подключать? Одни говорят, что нет, потому что там встроенный dsp, другие говорят что источник влияет.

Можно на пальцах, какая цепочка наилучшая для подключения акустики к ПК?

И как тогда работает dsp, если про 1855 пишут, что если подключение аналоговое, то идет мимо сразу на усилитель.
В то же время iloud micro monitor подключается аналогом (rca) потом dsp обрабатывает и выводит звук.
MSiAventador
Member

Повідомлення

The_Rusik
Наилучшая активная акустика - та, которая имеет с RCA входа чесній транзит мимо своего ДСП чипа.
Ostin
Member

Повідомлення

Доволі дивно, що всі ці колонки намагаються втулити свій цап навіть тоді, коли їх не просять. Дійсно, найкращим рішенням було б цап при цифровому підключенні та просто аналог на підсилювач при аналоговому підключенні. Або перемикач додати, щоб ті, хто не хоче обробки, отримували звук свого цапа.
На слух все це звучить ніби і ок. Але коли починаєш читати, що там недорога AD\DA конвертація (причому заріже будь-який HiRes чи DSD до студійного 24\48), то розумієш - це колонки для просто в дірку ноута встромляти.
S0N1C
Member

Повідомлення

може той DSP - єдине що змушує їх хоч якось звучати :shuffle:
The_Rusik
я би нічого не видумував поки, підлючив би коаксіалом або оптикою колонки і для навушників купив би якийсь дешевий usb dac :shuffle:

бо купляти шось за 100 баксів для навушників за 500 грн - це якийсь сюр :insane:

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Ostin: 11.07.2026 20:24 (причому заріже будь-який HiRes чи DSD до студійного 24\48)
:lol: ну поріже і поріжє, все одно це не помітиш на тих колонках :rotate:
Ostin
Member

Повідомлення

S0N1C: 11.07.2026 20:31це не помітиш на тих колонках
Ну так воно і є) Але ж купа людей вкладаються в типу якісний настільний цап для колонок, навіть умовно якщо в 200-300 доларів стеля. А тут вистачить будь-якої свистульки алішної доларів за 20-30, яка +\- чітко розділить звуки. Бо вся тоналка піде через DSP і буде приведена до колоночного референсу.
В цьому є певний плюс, звісно ж. Можна геть зовсім недорого привести настільний звук до цілком пристойного варіанту, де з вкладень - ЛИШЕ колонки, по суті.
Востаннє редагувалось 11.07.2026 20:39 користувачем Ostin, всього редагувалось 2 разів.
The_Rusik
Member

Повідомлення

S0N1C
Да, только что загуглил, у меня на плате есть пины под spdif, можно на Али заказать планку и вывести через оптику или коаксиал на акустику и сравнить звук.

Просто у меня была типа звуковая карта от hator (crystal 7.1, на чипе C-Media CM108B), так звук даже в самых дешевых jbl t110 был лучше. Так думал что и колонки будут по другому играть, но сейчас ее нет под рукой, чтобы проверить, вот и думал что можно взять ЦАП для колонок, и сразу для наушников.
Наушники то может буду менять, мне просто пока удобно, что маленькие, не давят на голову. Пока не приглянулись ни какие чтобы не жарко было и на уши и голову не давили.
S0N1C
Member

Повідомлення

якщо вже зовсім іти найпростішим шляхом(майже напевно не найкращим) то є типу такі коробочки
але там може бути аналогова частина крива і навушники будуть шуміти, не знаю, юзав тільки із ретро компами :)

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
а може і з цифрою шось накосячили, але в принципі можна взяти і повернути :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
а ну там засада ще з Підтримує відео роздільну здатність до 4K@30Hz.

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
є 4к/60
Radio Bay
Member

Повідомлення

S0N1C: 11.07.2026 20:54якщо вже зовсім іти найпростішим шляхом(майже напевно не найкращим) то є типу такі коробочки
Ото лайно в вухах буде :)

Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
Тут треба зрозуміти закдадатися на ап навушників у майбутьньому чи ні

Відправлено через 40 хвилин 12 секунд:
Ostin: 11.07.2026 20:24Або перемикач додати, щоб ті, хто не хоче обробки, отримували звук свого цапа.
Так, але це удорожчання
QFlash
Member

Повідомлення

Що міг витиснути з Ромашки:
Ручки гучності та тембрів в середньому положені (транс просто не витягує 100W моїх MX50SE) при такому положенні на виході 10V змінної, дальше ідуть спотворення.
Screenshot 2026-07-11 202608.png
Тонкомпенсація в роботі.
Трішки змістив точку симетрії в області 800.
Поличка 20-100 піднята порівняно з поличкою 100-500 - по dB видно.

Це HI-END
P.S./ Я задовбався фільтри підбирати.
Якось так працює Mac без драних кабелів за 1k/
Правда у Mac симетрія шикарна. Начинка шо тріндєц.

Відправлено через 40 хвилин 30 секунд:
Попередній графік красивіший був у мене, але я виставляв ручки тембрів в положення +2
Треба спочатку АЧХ вирівнювати, а потім бавитись з тонкорекцією. У мене на Ромашці тонкорекція завжди в роботі - така система.
Симетрія - ключ.

До речі конденсатори плівкові та х/з які тупо биті, китайські, корейські, совдеповські - вони биті. Без графічної характеристики не подивишся.
Оце краще конденсатора почуєте ніж провідник.. :laugh:
Filabatya
Member

Повідомлення

QFlash
Купіть собі DIY набір, все крім корпусів і буде конгфета, а для ромашки зима близько :gigi:
QFlash
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.07.2026 00:46Купіть собі DIY набір, все крім корпусів і буде конгфета, а для ромашки зима близько
Дякую. Мені не подобається графік. Має бути все симетрично правильно.
Без симетрії немає звуку. Інженери Mac знали що роблять.
До речі симетрія та порядок має перевершити ентропію та хаос.
Відповісти