Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Ostin
Member
Але це потребує додаткового розведення цих інших елементів на платі, що здорожчує продукт. От в цьому році Questyle випустив для своєї моделі свистка M15i дві додаткові апаратні реалізації - Blue та Purple. Які трохи впливають на звук саме на апаратному рівні в теплу чи цифрову сторону відповідно. То постійно бачу коменти, що краще б вони PEQ додали чи якісь DSP, щоб на всі випадки життя було)Radio Bay: ↑ 10.07.2026 10:39ніяких цифрових викрутасів
-
Z440_User
Member
Klotz Titanium це топовий кабель в лінійці мікрофонних кабелів цього виробника, згідно їх каталога. Я подивився його опис в каталозі та порівняв з мікрофонним кабелем КММ.Radio Bay: ↑ 10.07.2026 07:47До речі, а ніхто не казав, що Klotz — це якийсь супер. Це перевірена конячка робоча за понти грошей. Тому я її і раджу, що закривати путання комутації для новачків у один хоп без довгих розмов про OFC, далі саміZ440_User: ↑ 10.07.2026 02:32в описі топового мікрофоного кабелю Klotz Titanium
Звісно що механічні характеристики Клоца будуть кращими за КММ, бо один має бути прокладеним стаціонарно, інший тягають по студіях/концертах. Нахріна замурованому в штробі кабелю товста зовнішня оболонка, яка захищає його від пошкоджень, суто останній зовнішній чулок, а не оті всі внутрішні оболонки які впливають на звук.
Доречі, які ж ти кабелі від Klotz радиш? Бо в них там їх купа різних видів з різними параметрами.
Правда порівнювати за вартістю готовий кабель з роз'ємами проти відрізного який ще самому потім паяти - трошки не коректно. Але за характеристиками можна.
Radio Bay: ↑ 10.07.2026 07:47 От тобі мікрофонний OFC Tasker чув таку назву.
- Нормальний кабель 2*0,25мм.кв за 45грн/м згідно ціни на сайті.
- вітчизняного КММ 2*0,35мм.кв по 29грн/м
Звісно що не з музмага, але чому не Klotz? З ким інсталятор договір на поставку кабелів заключив та з керівництвом студії кошторис погодив, того кабелі і використовують.Radio Bay: ↑ 10.07.2026 07:47 Було б цікаво дізнатися про комутацію на топових студіях і 100% там не дроти із сусіднього музмага або Klotz
Тобто з чого його зліплено - знає лише "виробник" та чорт.Radio Bay: ↑ 10.07.2026 07:47 Та більшість виробників взагалі параметрів не вказує.
Oyaide Explorer 2.0 V2 - класна некоштовна кабелюка, є в мене.
От звідси і грають/не грають кабелі. Бо одні кабелі зроблені з нормальних матеріалів по всіх нормативах, а інші аби як та невідомо з чого, але красиві та в гарних упаковочках, агресивним маркетингом та за багато грошей (скільки наглості вистачило запросити за поробку).
- Oyaide Explorer 2.0 V2 перетином 2*2,0мм.кв за 1100грн/м може і не поганий
- Одескабель Loudspeaker Cable 2х2,5мм.кв Hi-Fi з 92грн/м гіршим на ту різницю в ціні?
-
Feras
Member
Muse вміють подобне хімічити, я на хеад-фі знайшов "обскурний" огляд на M3 Ultra, там прям він з наукової точки зроблений, людина описує ланцюжки від навушників до джерела, як воно там проходить, але він на англійській і технічній мові, написаний користувачем BBHT : https://www.head-fi.org/showcase/muse-h ... 42/reviews .Чекаю на його огляд, щодо Muse 300. І його обскурний сетап для тестуванняMSiAventador: ↑ 10.07.2026 09:29 Доречі MUSE 300 дуже цікавий тим що I/V конвертацію струм-напруга виконують 2-а чипа ESS ES9603Q. ES9603Q відповідає за архітектурну точність сигналу на першому кроці (приймають сигнал безпосередньо з виходу флагманського ЦАП ES9039 Ultra, оскільки цей ЦАП видає звук у вигляді струму, мікросхеми ES9603Q працюють первинним перетворювачем цього струму в напругу (I/V Stage).), а OPA1612 — за його чистоту, фільтрацію та фірмовий музичний характер звучання.( відсікають високі ультразвукові шуми, що неминуче виникають після цифро-аналогового перетворення (очищають корисний сигнал), та готують аудіопотік до фінального підсилення.)
Додаткова функція в Muse 300: Саме OPA1612 використовуються системою Muse OS для формування 3 різних звукових профілів. Наприклад, при перемиканні девайса в режим «Tube Amplifier» (Ламповий підсилювач), налаштування цих ОУ змінюються, додаючи звуку фірмової м'якості, теплоти та щільності баса.
Тобто 3 пресета в Muse 300 - АПАРАТНІ , а не софтові від якогось DSP чипа !
- спойлер

-
Z440_User
Member
Ця мікросхема являє ось такого таргана на 8 лапокRadio Bay: ↑ 10.07.2026 10:20 Ostin
Тобто, фільтри на апаратному рівні? Звук проходить через різні апаратні блоки?
- спойлер
- спойлер
4 та 8 то живлення мікросхеми.
"2+3=1" та "5+6=7" можна використовувати як каскад підсилення для лівого та правого каналів (зазвичай так роблять), або перший та другий каскад підсилення в одному каналі.
АЧХ формується резисторами та конденсаторами навколо цієї мікросхеми, та сформований сигнал подається на ноги 2/3 та(або) 5/6.
Якщо резистор замінити на потенціометр (той що крутиться), то змінюючи його опір можна регулювати тембр, частоту регулювання будуть задавати ємності конденсаторів в цих ланцюжках і це буде темброблок.
QFlash хоче щоб не потенціометр зі своєю якістю контактів впливав на звук (бо сигнал буде йти через бігунок та графітовий шар), а електронним керуванням, щоб якась інша мікросхема виступала в якості потенціометра.
-
Radio Bay
Member
По Клотцу виключно про акустичні казав. Якось попадався — напогано. Кабель для новачків, щоб не пірнати в тему, та не ламати мозок.Z440_User: ↑ 10.07.2026 10:47Доречі, які ж ти кабелі від Klotz радиш
Мікрофонні взагалі не моя тема, але цей Klotz Titanium мубуть гарний.
У япоців взагалі свої нормативи та свої стосунки з металами. Цей Експлорер змінив в мене DALI CONNECT SC F222C і я сказав "вау", приятель, який був у гостях теж. Прислухатися не треба, якщо треба, то воно того не варте.Z440_User: ↑ 10.07.2026 10:47Бо одні кабелі зроблені з нормальних матеріалів по всіх нормативах
Як на мене, то так не рахується, у разах, різниця у реальних грошах не космічна. Далі постає питання, чи готов їх витратити, щоб в тебе реально ліпше грало. Якщо в те, що Одеса може пободатися з Клоцом я можу повірити, але Ояйд - то інша ліга і це в них початковий, я не став грошами розкидуватися на мультимедійники, хоча сателітами там стояли Polk Audio TL1, прикольні манюньки.Z440_User: ↑ 10.07.2026 10:47Одескабель Loudspeaker Cable 2х2,5мм.кв Hi-Fi з 92грн/м гіршим на ту різницю в ціні?
До речі, от тут є цифірки
https://iprostir.com/kabeli-v-buxtax/ak ... de_ff20_v2
https://iprostir.com/kabeli-v-buxtax/ak ... cross_3000
Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
OMG, то батарея знизу?Feras: ↑ 10.07.2026 11:20І його обскурний сетап для тестування
Не факт, що результуючи то буде ліпшеZ440_User: ↑ 10.07.2026 11:54щоб якась інша мікросхема виступала в якості потенціометра
-
Z440_User
Member
Зрозумів.Radio Bay: ↑ 10.07.2026 12:05 По Клотцу виключно про акустичні казав.
Мікрофонні кабелі в розрізі виготовлення міжблочників з них.Radio Bay: ↑ 10.07.2026 12:05 Мікрофонні взагалі не моя тема, але цей Klotz Titanium мубуть гарний.
Вони під слабкий сигнал та захист екраном від наводок та завад. Далі то вже специфіка професійних студійних кабелів відносно домашнього сетапу. Дома зібрав-підключив-воно стоїть нерухомо роками. В студіях воно живе, тикають туди-сюди, розмотують-змотують, топчутся, колесами реків переїжджають, музиканти в азарті смикають на розрив...
Ота механічна прочність в 99% вдома нафік не потрібна.
Оце найголовніше. Я не заперечую що хтось закладає "космічні технології" в кабель і він потім реально грає на недосяжному рівні, але і ціна ж того кабелю буде не 92грн/м.Radio Bay: ↑ 10.07.2026 12:05 Далі постає питання, чи готов їх витратити, щоб в тебе реально ліпше грало.
Але на цьому полі є і ті хто з Китаю бере копійчаний хлам, розмальовує, коробочку, буклетики, купа amazing слов в опису, агресивний маркетинг, цінник від 4 знаків і виклик ефекту плацебо у покупця. Бо він же гроші шалені заплатив, воно повинно грати краще.
OYAIDE ACROSS-3000 V2: 2х3,0мм.кв, Опір: 6,3 Ом/км, Ємність: 34 пФ/м, Індуктивність: ???? мГн/км
Loudspeaker Cable 2*2,5 Hi-Fi ОдесаКабель: 2х2,5мм.кв, Опір: 7,3 Ом/км, Ємність: 54 пФ/м, Індуктивність: 0,51 мГн/км
Loudspeaker Cable 2*4,0 Hi-Fi ОдесаКабель: 2х4,0мм.кв Опір: 4,5 Ом/км, Ємність: 57 пФ/м, Індуктивність: 0,53 мГн/км
Я вже писав:
От можеш співставити цифри трьох кабелів (ОдесаКабель не випускає 3,0мм.кв, отже найближчі 2,5 та 4,0).Z440_User: ↑ 10.07.2026 02:32 Нижчий опір = вищий демпінг-фактор (контроль басу).
Нижча індуктивність = швидша атака на високих частотах (транзиєнти).
-
S0N1C
Member
коаксіал, можна з подвійним екрануванням якщо аудіофілія прогресуєZ440_User: ↑ 10.07.2026 12:49 кабелі в розрізі виготовлення міжблочників з них.
Вони під слабкий сигнал та захист екраном від наводок та завад.
-
Z440_User
Member
Але саме так працють регулятори гучності на автомагнітолах, коли ти крутиш того енкодера. Автомагнітола приведеня як самий наочний приклад, але такі за роботою регулятори і в підсилювачах хатніх використовуються і в тембрах.Radio Bay: ↑ 10.07.2026 12:05Не факт, що результуючи то буде ліпшеZ440_User: ↑ 10.07.2026 11:54щоб якась інша мікросхема виступала в якості потенціометра
А ще регулятори гучності/тембру коли кнопка + та -, або крутилка яка трошки в одну сторону (типу кнопка +), та трошки в іншу (типа кнопка -).
Це я спрощено, щоб не лізти в хащі мікросхем, логік керування, варіацій коли тембри напряму регулюються, а коли завдяки зворотньому зв'язку в каскадах підсилення і тд...)
Щоб не грузити зайвою технічною інфою і не писати незрозумілі ду-у-уже вумні слова
І не постити ще більш незрозумілі графіки
-
Radio Bay
Member
Є таке, може, навіть був колись такий. В мене колись були межблоки з нарізки з сусіднього музмагу. Може, навіть сам паяв вже не згадаю, пам'ятаю тільки, що на Нютріках.Z440_User: ↑ 10.07.2026 12:49Мікрофонні кабелі в розрізі виготовлення міжблочників з них
Порівняв. У одного з одеситів опір нижче, ніж у японця. Ти реально вважаєш, що в нього ліпший контроль басу? )Z440_User: ↑ 10.07.2026 12:49От можеш співставити цифри трьох кабелів
Про всі ці плацебо, то міфи для самозаспокоєння. Звичайно, дурні є, але люди рахують гроші так же, як і усі.Z440_User: ↑ 10.07.2026 12:49і виклик ефекту плацебо у покупця. Бо він же гроші шалені заплатив, воно повинно грати краще
Про прагматичних буржуїв теж казав, що в них чудово працює система "30 днів на повернення", на відміну від нас,
тому все це міфи. Інша річ, що заплатні інші тому й запроси інші. У нас "30 днів" не працює, але працює взяти під заставу.
Робив так не одноразово.
Плацебо - у більшості міф. Коли в тебе вже вухо набито, то там тебе нічого так просто не впариш і ніхто там на ніякі коробочки не ведеться. Розпакував, воткнув, порівняв з тим, що є і там усі дуже критичні до звуку. Під заставу, то на декілька днів. З поверненням взагалі 30. То все — міфи для встроєчників та різних тупих тролів: от тупі, купують USB кабелі по $100, це ж плацебо, різниці немає, а мі з голою дупою красунчики
-
Z440_User
Member
А чому ти вважаєш що у одесита має бути гірший? Якісь є об'єктивні на то причини?Radio Bay: ↑ 10.07.2026 13:48 Порівняв. У одного з одеситів опір нижче, ніж у японця. Ти реально вважаєш, що в нього ліпший контроль басу? )
Чи просто чергове "мені так здається"?
Загалом я допускаю що японець може звучати краще, але в цьому конкретному випадку проговорюваємо аспект басу.
-
Radio Bay
Member
Ах, об'єктивні, згадується, що за об'єктивними вимірами встрійка ушатує цапи за $1000.Z440_User: ↑ 10.07.2026 14:30А чому ти вважаєш що у одесита має бути гірший? Якісь є об'єктивні на то причини?
Контора, яка цим займається, подивився, з 1952 не в змозі ушатати по контролю басу одеський кабель за… не знаю, мабуть, 150 гривень.
Навіть не знаю, що тут обговорювати. Особливо коли я вважаю, що на ці цифри можна не звертати увагу.
Я не знаю жодної людини, яка б це робила. Навіть ніколи не чув дискусій про важливість цих цифр, а я багато чого чув, навіть про те, що закон Ома урівнює усі кабелі
-
Z440_User
Member
До чого тут встрійка?Radio Bay: ↑ 10.07.2026 14:48Ах, об'єктивні, згадується, що за об'єктивними вимірами встрійка ушатує цапи за $1000.Z440_User: ↑ 10.07.2026 14:30А чому ти вважаєш що у одесита має бути гірший? Якісь є об'єктивні на то причини?
Чому Одеський завод який займається кабелями для зв'язку з 1949р має обов'язково поступитися японцю?Контора, яка цим займається, подивився, з 1952 не в змозі ушатати по контролю басу одеський кабель
Ясно-понятно. Цифри нафік.Особливо коли я вважаю, що на ці цифри можна не звертати увагу.
Навіщо ото виробники морочаться з підбором ємності конденсаторів та опору резисторів в темброблоках, якщо цифри не важливі? Підбирають ємності, резистори, індуктивність в кросоверах АС — цифри ж неважливі, насипали якихось детальок і достатньо...
Кабель — це теж фільтр. Будь-який провідник має погонну ємність та індуктивність. По суті, це пасивний фільтр низьких або високих частот (ФНЧ/ФВЧ), вбудований прямо у твою лінію передачі від підсилювача до АС.
Висока ємність кабелю разом із високим вихідним опором джерела створює RC-фільтр, який банально «з'їдає» верхні частоти (ВЧ). Ось тобі й уся «музикальність» чи «глухота» кабелю.
От виробники і експериментують з оболонками в боротьбі за ємність, міддю в боротьбі за опір, навивками-переплетом та іншим. Все це впливає на опір, ємність, індуктивність.
Хтось вказує ці параметри для своєї продукції, а хтось пише "ультра чистий", "заспокоєна мідь", "шліфовані та укладені рівним шаром кристали міді", тощо... І ні слова про реальні ємність/опір/індуктивність, що валять герци на кількість децибелів в кривий АЧХ апарату, який ти потім чуєш як глухий чи мутний, чи прозорий та музикальний бо в ньому нічого не завалено.
Чим менший опір, ємність, індуктивність - тим більш "прозорий" кабель в тракті. Буквально його відсутність і внесення впливу в тракт.
-
Hotspur
Member
-
S0N1C
Member
і це все навіть можно поміряти ОДНИМ прибором, а не замовляти кабелі за тисячі баксів, "слухати" і повертати в 30 денний термінZ440_User: ↑ 10.07.2026 15:39 Чим менший опір, ємність, індуктивність - тим більш "прозорий" кабель в тракті. Буквально його відсутність і внесення впливу в тракт.
або прогрівати
-
Z440_User
Member
S0N1C, ага.
Мені ото подобається позиція, що якщо завод не приймає участі в аудіотусовках-рекламах, а просто робить кабельну продукцію для великих заводів/корпорацій/структур.
Здатен виготовляти як силові кабелі так і віту пару Cat 7A не кажучи про всякі ProfiBus та трибоелектричні кабелі, в порівнянні з якими акустичні кабелі це щось типу ржавого гвоздя в заборі.
Причому поставляє свою продукцію навіть туди де вона проходить вхідний контроль через лабораторії. Має свої лабораторії з міжнародною сертифікацією...
Коротше, такий завод не здатен виготовити аудіокабель в ним заявлених параметрах і не має шансів проти брендів які можуть взагалі кабелів не виготовляти
А ще не варто виключати випадку, коли "умовний Ugreen" раптом розміщує свої замовлення на їх потужностях.
Типу як VAG замовляє проводку для авто свого концерну (включно з елітними моделями) в Закарпатті.
Мені ото подобається позиція, що якщо завод не приймає участі в аудіотусовках-рекламах, а просто робить кабельну продукцію для великих заводів/корпорацій/структур.
Здатен виготовляти як силові кабелі так і віту пару Cat 7A не кажучи про всякі ProfiBus та трибоелектричні кабелі, в порівнянні з якими акустичні кабелі це щось типу ржавого гвоздя в заборі.
Причому поставляє свою продукцію навіть туди де вона проходить вхідний контроль через лабораторії. Має свої лабораторії з міжнародною сертифікацією...
Коротше, такий завод не здатен виготовити аудіокабель в ним заявлених параметрах і не має шансів проти брендів які можуть взагалі кабелів не виготовляти
А ще не варто виключати випадку, коли "умовний Ugreen" раптом розміщує свої замовлення на їх потужностях.
Типу як VAG замовляє проводку для авто свого концерну (включно з елітними моделями) в Закарпатті.
-
Radio Bay
Member
АналогіїZ440_User: ↑ 10.07.2026 15:39До чого тут встрійка?
Подивись на конструкції двох кабелів, які ми обговорюємо. Там одразу здозуміло хто єксперементуєZ440_User: ↑ 10.07.2026 15:39От виробники і експериментують з оболонками в боротьбі за ємність, міддю в боротьбі за опір, навивками-переплетом та іншим. Все це впливає на опір, ємність, індуктивність.
Не варто, хоча вони китайці, у них там свого виробництва вистачає, але ти взагалі розумієш рівень Ояйду та Угрину?Z440_User: ↑ 10.07.2026 19:44А ще не варто виключати випадку, коли "умовний Ugreen" раптом розміщує свої замовлення на їх потужностях.
Ну, виготовили? Й що? Нема якихось стандартів, що от так зробив по параметрах та отрімав гарний кабель для звуку. Те, що ти там писав вище, — то твої фантазії. Якби так було, усі б робили однаково гарні аудіокабелі. До речі, я тільки заZ440_User: ↑ 10.07.2026 19:44Коротше, такий завод не здатен виготовити аудіокабель в ним заявлених параметрах
-
S0N1C
Member
всі ці розмови про кабелів, спонукали гугля порекомендувати мені цікаве відео
-
Scoffer
Member
Це ж не ті оми)))S0N1C: ↑ 10.07.2026 21:53всі ці розмови про кабелів, спонукали гугля порекомендувати мені цікаве відео
Відправлено через 5 хвилин 18 секунд:
Тут з неймінгом недопрацювали. Треба було вигадати іншу назву в залежності від застосування, як наприклад з джоулями і ньютоно-метрами (котрі якщо хто не в курсі 1дж=1н*м, але ніхто не вимірює крутний момент двигуна в джоулях
-
Radio Bay
Member
Це особливо небеспечно дивитися усякі таки видосики, цей, того довбня з вимірами, коли ти не у темі,Scoffer: ↑ 10.07.2026 22:33Тут з неймінгом недопрацювали
забиваєш мозок усяким лайном, а потім ходиш по форумах і несеш усяку муйню
-
MSiAventador
Member
Цьому огляду MUSEHiFi Muse 300 позаздрив би сам Семюель Джексон
А балансний LO вихід з ESS9039 Ultra (насправді там мабуть відбірні ESS9039Pro) - ВИДАТНИЙ.
Тре буде не економити на кабелі 4.4 to 2XLR Female .
А балансний LO вихід з ESS9039 Ultra (насправді там мабуть відбірні ESS9039Pro) - ВИДАТНИЙ.
Тре буде не економити на кабелі 4.4 to 2XLR Female .