Продажі Kingdom Come: Deliverance II сягнули шести мільйонів копій, гра отримала знижку 60%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт, коли один каже, що в гріє проблеми, а є й хороші сторони, а інший каже, що все погано, суцільне лайно, то доволі очевидно яка із цих думок адекватніша і здоровіша на голову. Без спекуляцій про "суб'єктивні смаки". Вишукувати з лупою проблеми у кожному аспекті гри можна (якщо більше нема чим зайнятися). Я можу знайти лайняні фрагменти графіки у Відьмаку 3, скажімо, знайти там слабкі місця в геймплеї і геймдизайні, згадати про крінжову синхронізацію озвучки та інші баги. Але для цього треба встановлювати гру і сидіти вбивати на це час. Хтось адекватний буде таким займатися? Тому й раджу йти в стім і на Ютуб і порівнювати з тими, хто це вже зробив.
Чудовому рушію потрібен текстурпак, щоб ти не качав ці гігабайти даремно, якщо в тебе система заслабка. Вдруге повторюю. Ну, і я не здивований, що ти обісрав і ці текстури, очікувано.
На цьому джвижку мало що випускають, бо його мало хто освоює, мало спеціалістів. Легше освоїти UE, роблячи графічно однотипні ігри.
Ти справді не розумієш чому з живим безшовним світом і добовим розпорядком життя важче зробити оптимізовану графонисту гру, аніж напівмертві світи Юбісофт? Розподілення ресурсів називається. Якби ККД була лінійною, або з напівмертвим світом аля Юбісофт, вони б дозволили собі значно крутішу графіку без втрати продуктивності. Хоча вона і так одна із найграфонистіших ігор своєї епохи.
Ну й знайди вже мені ліпшу графіку природи чи болота й землі, чи обладунків, на момент 2018 року, а то тільки в недоліки тикаєш.

Я не вводжу людей в оману. Всім і без мене відомо, що в ККД специфічна бойовка, яка радше не зайде, аніж зайде. Все інше там в повному або частковому порядку, без хворих додовбів в стилі "там текстурка не дотягнула, тому графіка гівно".
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest
Текстур пак додали місяць після релізу. Якби розробник так переживав про швидкість мого провайдера, то додав би на релізі. А так просто випустили сире і допилювали. І цей пак не особливо грі допоміг. Ютуб псує картинку стисненням. З пробудженням. Якби я наробив скрінів з ютубу, то там було б ще гірше. Графіка В3 станом на 2015 була гарна, зараз їй ні текстур паки ні промені не допоможуть. А от В4 буде вже на рівні. UE з чіткими деталізованими текстурами, гарним освітленням, а не оце от усе.
Отой "живий" світ так само заскриптований як і "неживий" (знову з пробудженням). Болванчиків з натовпу бандитів можна висмикувати по одному, наприклад. Бо решта доходить до невидимої межі і повертається. Скрипти - це проц, а не карта (обробляються за межами екрану). Відповідно з графікою мають мало спільного. 'розпорядок заради розпорядку" це круто, але якщо болванчик ходить по маршруту по графіку то воно нічим не краще походеньок по тому ж маршруту без графіку. В Horizon можна було натравити одних ботів на інших (в елекс, до речі, також). В KCD в мене такий фокус не вийшов ні разу. Бо в них "приймач обмеженого радіусу дії" і коли вони "втрачають зв'язок з базою", то просто розвертаються.

Природа/шмот/земля - асасіни. Природа/земля - FC5, RDR2. Багно - Exodus, RDR2.

Та там нічого не в порядку (пейзажі хіба що гарні). Інтерфейс/QoL/графіка/фізика/прокачка/бойовка/мініігри...ну от жодного аспекту. І бойовка там не специфічна, а крива на всю голову.

зі. Від тебе жодного скріншоту з "правильними налаштуваннями на правильній карті" я так і не побачив. Хіба що посилання на текстур пак. Соромишся, чи що?
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт, кажуть, любов і ненависть - дві сторони однієї медалі. Мені цікаво на якому етапі любові ти так зненавидів цю гру і за що саме, якщо не секрет. Бо оці всі придирки вже якось і несерйозно звучать, як пил в очі.

Отправлено спустя 4 минуты 18 секунд:
Бо в мене є знайомий, який обожнював Death Stranding, але зненавидів другу частину за те, що йому дещо заспойлерили. Інший знайомий зненавидів Alien: Isolation, бо заруїнив собі сейви на десяток годин проходження. Всюди є конкретна психотравма, як причина )
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest
Та я ніколи її і не любив. І грати не хотів. Але ж потім почали б "а як ти можеш критикувати, якщо не грав". От я і пройшов першу (на харді) і трохи побігав в 2 (нормал і хард). Думка замість змінитись, лише підтвердилась.
DS/DS2 така сама туфта. Гарні краєвиди/катсцени/аудіо(в першій) і на тому все. Ігролад нудний
Kypatop01
Member

Повідомлення

mertvei
Значит не ваше.
У самого експедиция 33 забрала почти 180 часов, а вот KCD даже желания запускать нет...
Геральт
Member

Повідомлення

Не було чим зайнятись, пройшов Dispatch. Зловив себе на думці, що прокачка героїв там цікавіша за KCD. Бо герої працюють парами (в синергії), завдання дають під певний тип хар-ки і для макс ефективності/універсальності треба, щоб ця міні-команда мала всі хар-ки прокачані на макс. Але і там є нюанси, бо деякі герї можуть клонуватись, отже сенсу максити 1-2 хар-ки в такого героя небагато, краще рівномірно розкинути, тоді при клонуванні буст отримає більше хар-к. Ще й індив. фішки в кожного героя є.
Сюжет також в рази більш фановий.

У візуальній новелі прочака краща за аРПГ :facepalm:
GreenMile
Member

Повідомлення

Kypatop01: 05.07.2026 14:05 mertvei
Значит не ваше.
У самого експедиция 33 забрала почти 180 часов, а вот KCD даже желания запускать нет...
Шо там в Е33 робити 180 годин? :spy: У мене 93 години - пройдене все, окрім кількож жестральских пляжів, бо нудно, шо там ще 90 годин робити? :apes:

Відправлено через 1 годину 5 хвилин 50 секунд:
Vladys77: 03.07.2026 20:14 Я вам більше скажу. Я граю ЛИШЕ в RPG, або в ігри де є достатня RPG складова.
Сорі, у вас основною складовою РПГ вважається бойовка :dontknow: Спробуйте тоді Mordhau, там одна бойовка.
Vladys77: 03.07.2026 20:14В BG1-2 не грав, бо тоді мабуть ПК вже був не ігрового стану або ще щось. Але грав в усі Фолаути, Діабли, Divinity і ще якісь Neverwinter Nights.
Проте коли я грав в це 25 ррків тому - це була норма. А коли почали з'являтись нормальні RPG з видом від першої чи третьої особи по типу Відьмак 1-2, Ghotic 1-2, тоді стало зрозуміло що ізометрична проєкціє це дно.
Я саме мав на увазі ізометрічну проєкцію. Це якщо ви не в курсі вид з висоти на персонажа під невеликим кутом, коли персонаж маленький на екрані, щоб зрлзуміліше :laugh: В Expedition 33 основний вид якраз від третьої особи. І лише в перебіжках між локаціями використали ізометричну проєкцію. Я звісно від цього не в захваті.
Це лише ваша думка і особисте вподобання. Успіхи БГ3, Дівніті, Пілларсів, Діско елізіума і купи інших ігор показують, що ізометрія не є завадаю. Просто вона не подобається особисто вам. І це нормально.
Vladys77: 03.07.2026 20:14Про багато персонажів в Е33, так я все одно себе асоціював лише з одним,
Шо вам заважало в інших іграх асоціювати себе з одним? Мабуть, нічого, вірно?
Я в перше проходження БГ3 нагенерував собі Дрізта До'Урдена і фокусувався на його ролеплеї (це означає робити вибір, який притаманний цьому персонажу, а не вибір, який дасть більше плюшок), на інших особливо не зважав, залишив стандартну прокачку.
Vladys77: 03.07.2026 20:14 як і більшість гравців.
Давайте без узагальнень. Більшість гравців в РПГ взагалі грати не вміє і не хоче. Бо є бажання швидше отримати імбову пукалку і всіх порубати з одної тички, ніж досліджувати світ і вкиконувати цікаві квести, де нагорода - 3 печених яблука. Тому замінюють всякими сублімованими аРПГ і так далі.
Vladys77: 03.07.2026 20:14І інші в принципі були зайві з точки зору ідентичної і рівноправної прокачки. Вони в мене були другорядні і я не розбирався детально з їхніми вміннями та навичками. Качав все в Маель. І команда в мене була одна й та ж сама всю гру. Лише інколи одного когось міняв щоб хоч подивитись що інший персонаж вміє.
Отже, різниця тільки в тому, що вам дуже подобається Е33 :laugh:
Тут ви можете фокусуватись на одному персонажі, а в інших іграх чомусь не можете, тут ви асоціюєте себе з персонажем, а інших іграх чомусь не можете, ви грали в справжні РПГ (ну, за вашими словами), але при цьому вперто називаєте Е33 також РПГ, хоча там від РПГ нуль цілих, хрін десятих: вибору нема, рішень, що впливають на сюжет і проходження нема, наслідків вибору нема, лор у грі ніякий, зате чого хоч відбавляй - так це однотипних занудних боїв. То, може справа не в іграх, а в тому, що у вас смаки змінились?
Vladys77: 03.07.2026 20:14Про команди в RPG для мене ідеал - це один головний герой і можливо один-два допоміжних персонажа з обмеженою кастомізацією та прокачкою. Як ідеальний приклад - Dragons Dogma 2.
Так прикол в тому что СПРАВЖНІ РПГ дають вам таку можливість - грати в соло. Ба більше, навіть дають перки коли ви граєте один без паті. БГ3 чудово проходится в соло без паті, в Дівніті, в Фолаутах є перки/фіти "одинокий вовк", коли ви без паті граєте, КСД ви взагалі один.
Vladys77: 03.07.2026 20:14В KCD великий розгалужений сюжет. Але на відміну від сюжету Експедиції чи Death Stranding 1 я ні де не відчував вау ефекту від подій чи поворотів сюжету. Все просто, нудно, очікувано, монотонно. І інтерфейс такий самий - тьмяний, нечитабельний, незручний з невиразними іконками предметів, які важко відрізнити один від одного. Я розумію що це вони собі таку фішку вигадали, як чолка в iPhone, але мені ні там, ні там це не подобається.
Ну, це нормально, це просто не ваш сеттінг. КСД - це історична РПГ, а не фентезійна, тому і не дивно, що вона не всім заходить. Але вона є крутою РПГ з дуже детально проробленим світом.
ДС1-2 це теж не чисте РПГ, тому там в принципі все ясно :) Але гра також не для всіх.
Vladys77: 03.07.2026 20:14Про баги. В перерахованих вами іграх баги є, але я не пам'ятаю реплік про вже завершені завдання. А от в KCD2 їх на днях в мене було купа.
Баги в KCD2- це коли кінь після продажу одразу раком впав, чи коли в тебе заходить інший персонаж, чи коли NPC сидить в повітрі над столом. Оце баги як в Cyberpunk 2077.
Честно, у мене 450 годин в КСД2 і я навіть не пам'ятаю, шо там за такі страшні репліки після квестів. Так, на релізі там шось таке було, але шоб воно вплинуло на враження - то ні.
Але, до чого тут взагалі баги, щоб зайвий раз, хоч якось, але засрати КСД ? В Е33 он взагалі журнали пропадали безповоротно, постійно критичні вильоти були. І шо?
Ви ж розумієте, що в грі з розмахом КСД2 де під 200 квестів з активностями, багів може бути набагато більше ніж в нещасному коридорному Е33 з його двома десятками квестів, де немає жодного вибору? :-P
waryag
Member

Повідомлення

Vladys77: 03.07.2026 20:14Про багато персонажів в Е33, так я все одно себе асоціював лише з одним, як і більшість гравців.
З Гюставом же?
спойлер
плейсхолдер без повноцінних абілок, доволі шкидко загинув
Чи з Версо?
спойлер
лише тінь людини
Чи Маель? :popcorn:
І інші в принципі були зайві з точки зору ідентичної і рівноправної прокачки. Вони в мене були другорядні і я не розбирався детально з їхніми вміннями та навичками. Качав все в Маель.
Навпаки, до проходження Художниці (а це не менше половини гри) качати все в одного перса невигідно через обмеження дамагу. І з боку ролплею та геймплею це теж не кращий вибор.
Про команди в RPG для мене ідеал - це один головний герой і можливо один-два допоміжних персонажа з обмеженою кастомізацією та прокачкою. Як ідеальний приклад - Dragons Dogma 2.
Ідеальна команда - відсутність команди? :lol:
Kypatop01
Member

Повідомлення

GreenMile: 06.07.2026 12:50
Kypatop01: 05.07.2026 14:05 mertvei
Значит не ваше.
Шо там в Е33 робити 180 годин? :spy: У мене 93 години - пройдене все, окрім кількож жестральских пляжів, бо нудно, шо там ще 90 годин робити? :apes:
нг+ с х100 хп :)
GreenMile
Member

Повідомлення

Kypatop01: 06.07.2026 18:24
GreenMile: 06.07.2026 12:50
нг+ с х100 хп :)
А, тоді питань нема.
Відповісти