Samsung і SK Hynix значно розширять виробництво відповідно до 10-річного інвестиційного плану на 870 мільярдів доларів

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
yariksom
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Samsung і SK Hynix значно розширять виробництво відповідно до 10-річного інвестиційного плану на 870 мільярдів доларів
В ногу собі стріляють, з часом думаю будуть знайдені якісь нові рішення, а теперішні шалені прибутки йдуть на розширення рішень теперішніх.
Для мене особисто це добре ;)
Dilfin
Member

Повідомлення

Ось і план до якого року буде ші істерія, не хочеться,в це вірити але мабуть за 2-3 роки це точно не завершиться.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Я взагалі не вірю що ціни навіть через 3 роки повернутся на рівень річної, або дворічної, давнини.
Їм просто хочется бабла!

Наприкінці 90-х - на початку нульових подібна ситуація була з цінами - було велике розслідування, і там взагалі Micron всіх тупо здав щоб не отримати величезні штрафи.

Тож нас через 3-4 роки очікує трошки нижча ціна (20%) від сьогоднішньої. І все....
Mozdev
Member

Повідомлення

Думаю ціни вже не впадуть, ім чимось покривати збитки доведеться :gigi:

Ну, якщо трампа турнуть та антимонопольники прокинуться не тільки в США, а ще й по всьому світу може тоді щось і буде зі зниженням цін, але в це слабо віриться. :rotate:
LordTornado
Member

Повідомлення

Mozdev: 02.07.2026 11:10 Думаю ціни вже не впадуть, ім чимось покривати збитки доведеться :gigi:
Ну, якщо трампа турнуть та антимонопольники прокинуться не тільки в США, а ще й по всьому світу може тоді щось і буде зі зниженням цін, але в це слабо віриться. :rotate:
Цены зависят только от соотношения спроса и предложения. Как только инвесторы поймут, что свои деньги, вложенные в сотни ЦОД для ИИ, им не вернуть никогда, сразу упадут новые инвестиции в ИИ и спрос прийдёт в норму. Законы экономики никуда не делись. АМД тоже не хотела снижать цены на Атлоны FX 60 с 1000$, но пришлось...
Mozdev
Member

Повідомлення

LordTornado: 02.07.2026 11:30
Mozdev: 02.07.2026 11:10 Думаю ціни вже не впадуть, ім чимось покривати збитки доведеться :gigi:
Цены зависят только от соотношения спроса и предложения. Как только инвесторы поймут, что свои деньги, вложенные в сотни ЦОД для ИИ, им не вернуть никогда, сразу упадут новые инвестиции в ИИ и спрос прийдёт в норму. Законы экономики никуда не делись. АМД тоже не хотела снижать цены на Атлоны FX 60 с 1000$, но пришлось...
Цены зависят только от соотношения спроса и предложения.
У сьогоденні це вже не працює, так як мало би працювати.

Має місце явна картельна змова, створення штучного дефіциту, якого насправді у "споживчому сегменті" немає бо зайди в "магаз" скажи хочу ДДР5 тобі кажуть та без проблем будь-яка але тупо в 5 разів дороще.

Как только инвесторы поймут, что свои деньги, вложенные в сотни ЦОД для ИИ
Вони збільшать об'єми виробництва у спожив сегметі і ціну скинуть в ліпшому випадку на 30%, або навпаки підіймуть ще більше бо "картель і в тебе немає вибору" :rotate:

Таке вже було і то тоді ціни вони скинули тільки тому що антимонопольні органи за них взялися... :rotate:
leif
Member

Повідомлення

ща ща бульбашка лопне, пацани :lol:

2-3 тижні, максимум 5 (с)
lw_007
Member

Повідомлення

LordTornado: 02.07.2026 11:30
Не стануть ціни такими як раніше(хоча хотілося б). Ви не врахували витрати компонентів на регламентні роботи з обслуговування тих ЦОДів. І ще багато чого, світ же не стоїть на місці.

Адептам конспірології навіть відповідати не буду

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
leif: 02.07.2026 12:42 ща ща бульбашка лопне, пацани :lol:

2-3 тижні, максимум 5 (с)
Та на оверах вже роки зо два представники ком'юніті розповідають що зара, недовго лишилося бульбашці :lol:
Ostin
Member

Повідомлення

lw_007: 02.07.2026 12:45Не стануть ціни такими як раніше
Та пофіг вже. Адекватні люди просто спостерігають зі сторони, як воно буде далі)
phobosse
Member

Повідомлення

Ostin: 02.07.2026 12:51Та пофіг вже. Адекватні люди просто спостерігають зі сторони, як воно буде далі)
це до моменту, поки не потрібно буде зробити апгрейд або щось не зламається )
Afit
Member

Повідомлення

phobosse: 02.07.2026 14:43
Ostin: 02.07.2026 12:51Та пофіг вже. Адекватні люди просто спостерігають зі сторони, як воно буде далі)
це до моменту, поки не потрібно буде зробити апгрейд або щось не зламається )
Брав її рік тому за хвоста після двадцятки (на скріні).
спойлер
Снимок экрана 2026-07-02 204646.png
Я манав би апгрейдитись з такими цінами. Ну реально. За відяху 30к жаба давила 2 роки тому віддавати, так то складний компонент, зі своєю пам'ятю і процесором. А це просто 2 плашки. Хіба шо Б/У шукати і 16 гіг. Бо купувати нову по такій ціні це брєд
VladimirV
Member

Повідомлення

Ну так спостерігають ті, в кого щось є і воно працює.
А коли щось іде не так, щось виходить з ладу, діти ростуть у людей кожного дня в когось, і батьки хочуть комп подешевше зібрати. А тут ціна пам'яті лише як в них зарплата (отака реальність в звичайних малих і середніх нас. пунктах). Ще півтори відеокарта і ще одна зп все останнє.
"Будете брати дитині комп? :rotate: "
"А не пішов би ти! :lol:".
Б/в збірки на ддр3/ддр4 (поки що) для дуже багатьох то нормальний антикризовий варіант.
спойлер
Звичайно ж, більшість звичайних піплів не читають овери, і не думають, що вони якісь утиснуті в правах, бо в них не x8x0X3D з 6000@cl26...
Ostin
Member

Повідомлення

VladimirV: 02.07.2026 21:21батьки хочуть комп подешевше зібрати
Сумнівно. Але я не бачу повної статистики. На моємі рівні зріз такий, що беруть ноут, часто дешевий. Так, воно теж дорожчає, але ні про які 32озу чи карточка 5ххх мова не йде. Просто встрійка і най дитя бавиться. Не в ігри, звісно.
Хоче гратись? Бери велик\м'яч\що там у кого і марш на вулицю бавитись.
PChelpWROCLAW
Junior

Повідомлення

"НАРК0"/Картель + Micron 3 НИМИ Ж
Відповісти