В ногу собі стріляють, з часом думаю будуть знайдені якісь нові рішення, а теперішні шалені прибутки йдуть на розширення рішень теперішніх.
Для мене особисто це добре
Цены зависят только от соотношения спроса и предложения. Как только инвесторы поймут, что свои деньги, вложенные в сотни ЦОД для ИИ, им не вернуть никогда, сразу упадут новые инвестиции в ИИ и спрос прийдёт в норму. Законы экономики никуда не делись. АМД тоже не хотела снижать цены на Атлоны FX 60 с 1000$, но пришлось...Mozdev: ↑ 02.07.2026 11:10 Думаю ціни вже не впадуть, ім чимось покривати збитки доведеться![]()
Ну, якщо трампа турнуть та антимонопольники прокинуться не тільки в США, а ще й по всьому світу може тоді щось і буде зі зниженням цін, але в це слабо віриться.![]()
LordTornado: ↑ 02.07.2026 11:30Цены зависят только от соотношения спроса и предложения. Как только инвесторы поймут, что свои деньги, вложенные в сотни ЦОД для ИИ, им не вернуть никогда, сразу упадут новые инвестиции в ИИ и спрос прийдёт в норму. Законы экономики никуда не делись. АМД тоже не хотела снижать цены на Атлоны FX 60 с 1000$, но пришлось...Mozdev: ↑ 02.07.2026 11:10 Думаю ціни вже не впадуть, ім чимось покривати збитки доведеться![]()
Ну, якщо трампа турнуть та антимонопольники прокинуться не тільки в США, а ще й по всьому світу може тоді щось і буде зі зниженням цін, але в це слабо віриться.![]()
У сьогоденні це вже не працює, так як мало би працювати.Цены зависят только от соотношения спроса и предложения.
Вони збільшать об'єми виробництва у спожив сегметі і ціну скинуть в ліпшому випадку на 30%, або навпаки підіймуть ще більше бо "картель і в тебе немає вибору"Как только инвесторы поймут, что свои деньги, вложенные в сотни ЦОД для ИИ
Не стануть ціни такими як раніше(хоча хотілося б). Ви не врахували витрати компонентів на регламентні роботи з обслуговування тих ЦОДів. І ще багато чого, світ же не стоїть на місці.LordTornado: ↑ 02.07.2026 11:30
Цены зависят только от соотношения спроса и предложения. Как только инвесторы поймут, что свои деньги, вложенные в сотни ЦОД для ИИ, им не вернуть никогда, сразу упадут новые инвестиции в ИИ и спрос прийдёт в норму. Законы экономики никуда не делись. АМД тоже не хотела снижать цены на Атлоны FX 60 с 1000$, но пришлось...
Та на оверах вже роки зо два представники ком'юніті розповідають що зара, недовго лишилося бульбашці
Та пофіг вже. Адекватні люди просто спостерігають зі сторони, як воно буде далі)lw_007: ↑ 02.07.2026 12:45Не стануть ціни такими як раніше
це до моменту, поки не потрібно буде зробити апгрейд або щось не зламається )Ostin: ↑ 02.07.2026 12:51Та пофіг вже. Адекватні люди просто спостерігають зі сторони, як воно буде далі)
Брав її рік тому за хвоста після двадцятки (на скріні).phobosse: ↑ 02.07.2026 14:43це до моменту, поки не потрібно буде зробити апгрейд або щось не зламається )Ostin: ↑ 02.07.2026 12:51Та пофіг вже. Адекватні люди просто спостерігають зі сторони, як воно буде далі)
Ну так спостерігають ті, в кого щось є і воно працює.Ostin: ↑ 02.07.2026 12:51Та пофіг вже. Адекватні люди просто спостерігають зі сторони, як воно буде далі)
Сумнівно. Але я не бачу повної статистики. На моємі рівні зріз такий, що беруть ноут, часто дешевий. Так, воно теж дорожчає, але ні про які 32озу чи карточка 5ххх мова не йде. Просто встрійка і най дитя бавиться. Не в ігри, звісно.VladimirV: ↑ 02.07.2026 21:21батьки хочуть комп подешевше зібрати