Новини
Останні статті і огляди
Безкоштовний ремонт навіть у разі пошкодження екрана: програма «Ідеальна гарантія ASUS» доводить свою ефективність в Україні
-
nazar-pc
Member
Пропоную обговорити Безкоштовний ремонт навіть у разі пошкодження екрана: програма «Ідеальна гарантія ASUS» доводить свою ефективність в Україні
Це все добре, але рік гарантії це не серйозно. Майже ніхто не міняє ноутбук щороку що користування пристроєм покривалося гарантійним терміном.
Хоча б 3 роки, а краще 5 було б значно корисніше.
Це все добре, але рік гарантії це не серйозно. Майже ніхто не міняє ноутбук щороку що користування пристроєм покривалося гарантійним терміном.
-
yariksom
Member
За рік цілком можна і екран розбити і залити клавіатуру, все інше якщо рік пропрацювало, то і 3 і 5 потягне.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:02Це все добре, але рік гарантії це не серйозно. Майже ніхто не міняє ноутбук щороку що користування пристроєм покривалося гарантійним терміном.
-
nazar-pc
Member
В тому-то й справа!yariksom: ↑ 18.06.2026 12:36За рік цілком можна і екран розбити і залити клавіатуру, все інше якщо рік пропрацювало, то і 3 і 5 потягне.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:02Це все добре, але рік гарантії це не серйозно. Майже ніхто не міняє ноутбук щороку що користування пристроєм покривалося гарантійним терміном.
Погоджуюся з тим що більшість комплектуючих якщо пропрацювали рік то скоріше за все пропрацюють і п'ять (але чому тоді гарантія це не відображає?).
А от вірогідність залити ноутбук чи розбити екран від віку ноутбука не залежить, і це саме та цінність на які акцентує увагу дана реклама.
Практично ніяку електроніку чи побутову техніку не роблять з гарною гарантією.
На комплектуючі ще часто є гарантія три роки, а телефон чи ноутбук з такою знайти майже нереально.
-
tornadox
Member
Було би, але тоді треба замовляти одразу велику партію деталей.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:02 Хоча б 3 роки, а краще 5 було б значно корисніше.
Умовно, лептоп продається на полицях магазинів 2-3 роки, то ще 5 років гарантії, от і виходить 8 років запчастини мають бути в наявності.
Якщо лептоп вийде з ладу швидше ніж закінчаться деталі, тоді виробнику прийдеться видати новий лептоп з свіжими х-ками.
З комплектуючими простіше, їх не ремонтують - просто замінюють на те що є на складі в наявності.
-
nazar-pc
Member
Не бачу причин чому новий абстрактний екран 15.6'' з тією ж роздільною здатністю та частотою оновлення (або схожий) не має підходити до ноутбука якому 5 років.tornadox: ↑ 18.06.2026 12:55Було би, але тоді треба замовляти одразу велику партію деталей.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:02 Хоча б 3 роки, а краще 5 було б значно корисніше.
Умовно, лептоп продається на полицях магазинів 2-3 роки, то ще 5 років гарантії, от і виходить 8 років запчастини мають бути в наявності.
Якщо лептоп вийде з ладу швидше ніж закінчаться деталі, тоді виробнику прийдеться видати новий лептоп з свіжими х-ками.
З комплектуючими простіше, їх не ремонтують - просто замінюють на те що є на складі в наявності.
Те саме з клавіатурами. Нічого робити нове одноразове барахло щороку.
Framework Laptop гарний приклад того що можна зберігати габарити та розміщення роз'ємів модернізуючи практично все (і материнську плату, і екран, і клавіатуру, і навіть шасі).
Ну і про ремонт теж можна дискутувати довго.
Думаю всі неодноразово бачили відео чи навіть вживу як справжні майстри справді ремонтують електроніку як то материнські плати ноутбуків чи телевізорів. А не просто міняють стару плату на іншу і називають це "ремонтом", або розводять руками бо таку плату вже не можна купити навіть в офіційному сервісному центрі.
-
username_1
Member
Только очень дорогой. Им бы выпустить более дешевые модели без модного алюминиевого корпуса.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 13:14Framework Laptop гарний приклад того що можна зберігати габарити та розміщення роз'ємів модернізуючи практично все (і материнську плату, і екран, і клавіатуру, і навіть шасі).
Сейчас у них базовый начальный 16" без ОЗУ, ССД, дискретного ГПУ, зарядного устройства и модулей внешний разъемов стоит от $1,249.00
-
tornadox
Member
Максимізація прибутків.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 13:14Не бачу причин чому новий абстрактний екран 15.6'' з тією ж роздільною здатністю та частотою оновлення (або схожий) не має підходити до ноутбука якому 5 років.
Те саме з клавіатурами. Нічого робити нове одноразове барахло щороку.
Кожен виробник бажає робити як епл - вклеєні екрани, які міняються лише з верхньою кришкою, прикрашаючи це маркетингом про те, що кожному потрібен одноразовий лептоп товщиною з зошит на 48 аркушів.
Вони молодці і пішли проти системи. Це швидше виключення, тому і ціна вища.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 13:14Framework Laptop гарний приклад
Погоджуюся, але тепер таких одиниці. Мав два монітори стареньких, було ліньки розбирати. Сервіс оцінив діагностику та заміну БЖ (без ремонту) у подвійну вартість такого монітору на OLX. Таки розібрав, знайшов два спухших конденсатора і зробив.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 13:14справжні майстри справді ремонтують електроніку
В мене от проблема знайти майстра на сучасний монітор, де HDMI вхід вмер. А на ібеї стільки модифікацій материнки + прошивок, що є високий ризик взяти кота в мішку.
-
hohlid19
Member
Во первых, как они определят случайно ли я матрицу лопнул или нет.дія програми не поширюється на навмисні пошкодження, збитки від дій третіх осіб
Во вторых, после прилёта гарантия слетает
-
MqM
Member
Повір у сервісних центрах розберуться. Там таке враження цілі гайди розсилаютьсяhohlid19: ↑ 18.06.2026 16:38Во первых, как они определят случайно ли я матрицу лопнул или нет.дія програми не поширюється на навмисні пошкодження, збитки від дій третіх осіб
Во вторых, после прилёта гарантия слетает![]()
-
hohlid19
Member
MqM
"Трещина больше на 3 мм от стандарта, в гарантии отказано"
"Трещина больше на 3 мм от стандарта, в гарантии отказано"
-
Reinmar
Member
Хех, тисну руку. Ще в далекому бородатому 2012 в мене монік став періодично не вмикатись. Сказали - питання фігня, десь 350 грн за заміну блока живлення. А я тоді вже зтикався з вздутими конденсаторами на відюхах і ремонтував таке успішно. Так що розібрав монік, знайшов блок, подивився - дійсно два вздутих кондера. Переписав маркування, купив такі в магазині радіоелектроніки за здається гривні 3 чи 4. і ще за 10 мені їх перепаяли хлопці на ремонті телевізорів. тобто ремонт вийшов в 14 грн)tornadox: ↑ 18.06.2026 13:45Сервіс оцінив діагностику та заміну БЖ (без ремонту) у подвійну вартість такого монітору на OLX. Таки розібрав, знайшов два спухших конденсатора і зробив
-
Artem_K
Member
Зараз з якістю стало якось не так гарно як раніше. навіть якщо локалізувати до компьютерів та біля того, то в мене або через мене проходила купа залізяк й гарантією скористувався буквально кілька разів за 30 років, а за останні півтора вже тричі, при цьому це були не самі нонейм залізяки - ДБЖ APC Back-UPS 900W/1600VA (вмерли батареї - заводський брак всієї серії того випуску), ASUS TUF-AX3000 V2 (просто при при включенні вмерла флешка)та ноутбук Lenovo IdeaPad Slim 5 (кольори екрану). Тому зараз став придивлятися до терміну гарантії, як до одного з критерієв при виборі... бо що АРС, що AX3000 пропрацювали по півтора року.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:46Погоджуюся з тим що більшість комплектуючих якщо пропрацювали рік то скоріше за все пропрацюють і п'ять (але чому тоді гарантія це не відображає?).
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
У 2020-му при включенні монітор LG часто блимав, потім працював до чергового вимкнення - перепаяв вздутий конденсатор у БЖ - більше часу витратив на те, щоби акуратно розклеїти БЖ, ніж на саму заміну )Reinmar: ↑ 19.06.2026 09:44Хех, тисну руку. Ще в далекому бородатому 2012 в мене монік став періодично не вмикатись. Сказали - питання фігня, десь 350 грн за заміну блока живлення. А я тоді вже зтикався з вздутими конденсаторами на відюхах і ремонтував таке успішно. Так що розібрав монік, знайшов блок, подивився - дійсно два вздутих кондера.
-
powerpizza
Member
Вспомнил баяниста на выдаче магазина розетка,шо расказывал на полном серьёзе что современный монитор очень чувствителен к перепадам напряжения (в котором отдельный импульсный блок на 110-250в)
купите гарантию розетка за 2к грн чтобы починить расказывал он мне 
-
Alexsandr
Member
Доля истины есть в его словах. Резкие скачки питания могут плохо "перевариваться" если экономили на входных фильтрах и главное кондерах. Такие БП быстро (относительно) выходят из строя.powerpizza: ↑ 19.06.2026 16:34 Вспомнил баяниста на выдаче магазина розетка,шо расказывал на полном серьёзе что современный монитор очень чувствителен к перепадам напряжения (в котором отдельный импульсный блок на 110-250в)купите гарантию розетка за 2к грн чтобы починить расказывал он мне
![]()
-
powerpizza
Member
Импульсный блокам пофиг,дома в прошлом году было 140-250 туда сюда ,ни 1 блок в хате не вышел из строя,включая уже очень старый шифтек на 850ватт 2013 года выпускаAlexsandr: ↑ 22.06.2026 08:39Доля истины есть в его словах. Резкие скачки питания могут плохо "перевариваться" если экономили на входных фильтрах и главное кондерах. Такие БП быстро (относительно) выходят из строя.powerpizza: ↑ 19.06.2026 16:34 Вспомнил баяниста на выдаче магазина розетка,шо расказывал на полном серьёзе что современный монитор очень чувствителен к перепадам напряжения (в котором отдельный импульсный блок на 110-250в)купите гарантию розетка за 2к грн чтобы починить расказывал он мне
![]()
-
Alexsandr
Member
Было бы пофиг, мастерские не были бы завалены техникой после скачков. У меня 15 летний БП для ПК "громко хлопнул" как раз на скачке питания.powerpizza: ↑ 22.06.2026 15:17 Импульсный блокам пофиг,дома в прошлом году было 140-250 туда сюда ,ни 1 блок в хате не вышел из строя,включая уже очень старый шифтек на 850ватт 2013 года выпуска![]()
-
Ostin
Member
Є така річ, як термін гарантії та термін експлуатації. Так от, якщо другий не вказано, він становить 10 років, протягом яких з моменту покупки покупець має право на платний ремонт у виробника. Але виробник має право в документації зазначити термін експлуатації явно. Тобто теж 1 рік, якщо це ноут (для прикладу). І тоді після першого року цей ноут ви можете ремонтувати де завгодно, але не у виробника (там теж можна, але можуть законно послати, бо немає запчастин).
Я з цією фігнею колись зіткнувся саме в асус, коли звернувся з приблудою зламаною, років 4 їй було. І мені тицьнули, що термін експлуатації зазначений 3 роки, тому лісом, запчастин немає.
Тож факт є факт: якщо хочете щось довговічне і ремонтопридатне - треба читати офіційну документацію на продукт. Бо часто термін експлуатації рівний терміну гарантії. Тобто одноразове барахло. І добре, якщо гарантія 3-5 років. Це хоч якийсь, але термін.
В нашій пострадянщині взагалі деякий час було дивним щось вимагати від продавця, якщо ти оглянув товар і оплатив його. Були пережитки ментальності типу "тепер це проблеми покупця". Насправді, воно має бути не зовсім так. Але все ж, виробники стараються зробити максимум для того, щоб покупець сам займався проблемами з товаром після купівлі. Тут теж нічого дивного, в кожного свій інтерес в цих двосторонніх відносинах.
Взагалі, ментально треба бути готовим, що річ МОЖЕ перестати працювати після гарантії відразу і НІХТО її не відремонтує.
Я з цією фігнею колись зіткнувся саме в асус, коли звернувся з приблудою зламаною, років 4 їй було. І мені тицьнули, що термін експлуатації зазначений 3 роки, тому лісом, запчастин немає.
Тож факт є факт: якщо хочете щось довговічне і ремонтопридатне - треба читати офіційну документацію на продукт. Бо часто термін експлуатації рівний терміну гарантії. Тобто одноразове барахло. І добре, якщо гарантія 3-5 років. Це хоч якийсь, але термін.
В нашій пострадянщині взагалі деякий час було дивним щось вимагати від продавця, якщо ти оглянув товар і оплатив його. Були пережитки ментальності типу "тепер це проблеми покупця". Насправді, воно має бути не зовсім так. Але все ж, виробники стараються зробити максимум для того, щоб покупець сам займався проблемами з товаром після купівлі. Тут теж нічого дивного, в кожного свій інтерес в цих двосторонніх відносинах.
Ну, офіційний сервісний ремонт, як правило, це і є заміна бракованої\зламаної комплектуючої з її нескладним монтажем (проста пайка чи з'єднання). Зробити\замінити новий чіп процесора може тільки виробник. Тому такі складні випадки на місцях завжди лікуються заміною (або всього, або частини, якщо монтаж дозволяє).nazar-pc: ↑ 18.06.2026 13:14називають це "ремонтом"
Так. Зараз це цілком важливий критерій при виборі.Artem_K: ↑ 19.06.2026 10:01став придивлятися до терміну гарантії, як до одного з критерієв при виборі
Взагалі, ментально треба бути готовим, що річ МОЖЕ перестати працювати після гарантії відразу і НІХТО її не відремонтує.