Драйвер Radeon Adrenalin 26.6.2 забезпечив роботу технології FSR 4.1 на відеокартах Radeon RX 7000

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
капітошка
Member

Повідомлення

Kirakishou: 23.06.2026 16:31 taras_cs
taras_cs: 23.06.2026 15:15На драйвер AMD я розраховую лише в іграх з антічітами, в решті ігор я хочу мати останні версії ліб, для йього є Optiscaler Client
Я майже не граю в звичайні ігри. Вже дуже давно, з часів Sega Mega Drive мене майже перестали цікавити ігри. Але за деякими виключеннями, звісно. А коли у мене з’явилися гроші на нормальне залізо, я почав грати в форумні баталії AMD vs NVIDIA. Це середина 2000-х. У кого краща фільтрація текстур та згладжування. З того часу мене майже зовсім переставили цікавити ігри, цікавіше було встановити гру та показувати на форумі, як твоя відеокарта з нею справляється. Але в 2010-х я пограв в Alice: Madness Returns і ця гра повернула мені саме ті відчуття, коли я вечорами сидів з братом перед старим чорно-білим телевізором на підлозі і кайфував від ігор для Sega Mega Drive, саме ті відчуття. Потім пограв в Nier: Automata та Star Wars Jedi: Fallen Order. Потім в одній конференції мені порекомендували пограти в гача-гру, де була одна із мої улюблених сейю (це японські акторки, які озвучують аніме та ігри). І я просто підсів на цей вид ігор. Мені завжди подобалися дорослі аніме-жінки з улюбленими сейю. В звичайних іграх їх майже немає. Саме тому я граю в гача-смітники.
цікаво хто мінусує?
вмене приблизно теж саме стосовно поста :)
але чому гача? :D
Kirakishou
Member

Повідомлення

капітошка: 23.06.2026 18:14але чому гача?
Бо зазвичай ці ігри озвучують мої улюблені сейю. Власне це і стало причиною, чому я спробував ці ігри. Мені сподобався персонаж, якого озвучувала сейю Суігінто, Ріе Танака. І через те, що гача-ігри приносять просто надзвичайні прибутки (мільярди доларів), розробники мають можливість брати на озвучування багато топових сейю. Сейю також озвучують і звичайні ігри, але в гачах більше персонажів, тому на озвучку задіяно більше сейю. Подивіться трейлери гри Honkai: Star Rail, це просто мистецтво.
спойлер

Це просто кілька улюблених трейлерів, вони майже всі просто шедевральні. Від них в захваті як звичайні стрімери та блогери, так навіть і музиканти, режисери та оперні співаки.
taras_cs
Member

Повідомлення

Kirakishou: 23.06.2026 16:31Саме тому я граю в гача-смітники. А вони всі з античітами. І античіти можуть забанити за підміну бібліотек чи файлів. Тому щойно написав в техпідтримку. Наперед, щоб попередити розробників по те, що AMD підміняє бібліотеку в драйвері. Справа в тому, що більшості розробників цих ігор просто плювати на відеокарти від AMD. За підміну бібліотеки DLSS у розробників питань немає, бо вони самі використовують ці відеокарти.
Дякую за відповідь, я все зрозумів, крім того, чи потрібний FSR в тих іграх, що ви пишете.
З вашого опису, наче, там немає нічого важкого?

Для мене японські ігри це Final Fantasy, Metaphor, Persona, всілякі Capcon ігри...
Я сам люблю обмежити FPS, врубити FSR чи XeSS, щоб відяха не перегрівалася, бо часто відволікаюся на дітей.
_Andrik_
Member

Повідомлення

Бляха, скільки нових слів стало відкриттям в темі про драйвер. Гача ..... пон... мучі ... і далі .
Як би в паралельному всесвіті захоплювався о тим всим , то навіть дружина про це б не знала . :shuffle:
taras_cs
Member

Повідомлення

_Andrik_: 23.06.2026 20:19Бляха, скільки нових слів стало відкриттям в темі про драйвер. Гача ..... пон... мучі ... і далі .
Це все неповторна японська культура...

Зображення
Vincent66
Member

Повідомлення

taras_cs: 23.06.2026 15:15
Kirakishou: 23.06.2026 10:42Це просто смішно. Тепер загугли, скільки ігор з DLSS. В жодну із ігор із того списку крім Stellar Blade я не граю і не збираюся, я не бидло, щоб грати в це сміття. Завантажив Stellar Blade, навіть в ній немає FSR 4.1 на RX 7800 XT.
Ось, хтось Optiscaler'ом ввімкнув FSR 4.0.2 на 6800XT (доволі давно, бо зараз вже 0.9.х версія актуальна, а на скріні 0.7.9)
спойлер
Зображення
Спробуйте (краще запустити Optiscaler Client - він сам завантажить останню версію всіх ліб, що вам треба, та встановить, куди треба)

На драйвер AMD я розраховую лише в іграх з антічітами, в решті ігор я хочу мати останні версії ліб, для йього є Optiscaler Client

Відправлено через 7 хвилин 39 секунд:
Kirakishou

Ось FSR 4.1 в грі Jedi Survivor (через Optiscaler) з картою, як у вас.
Не раджу покладатись на драйвер, ось список сумісних ігор:
https://github.com/optiscaler/OptiScale ... ility-List
спойлер
Зображення
А як ви зробили що в optiscaler client у вас є fsr 4.1?в мене все оновлено але тільки 4.02?
taras_cs
Member

Повідомлення

Vincent66: 23.06.2026 23:18як ви зробили що в optiscaler client у вас є fsr 4.1?в мене все оновлено але тільки 4.02?
FSR 4.1 там, де 7800XT на скріні.
Схоже, що для вашої 6800 він ще не вийшов
Yaroslav308
Member

Повідомлення

Vincent66: 23.06.2026 23:18 А як ви зробили що в optiscaler client у вас є fsr 4.1?в мене все оновлено але тільки 4.02?
https://discord.com/channels/9952999454 ... 1855141006
Зображення
Vincent66
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 24.06.2026 11:00
Vincent66: 23.06.2026 23:18 А як ви зробили що в optiscaler client у вас є fsr 4.1?в мене все оновлено але тільки 4.02?
https://discord.com/channels/9952999454 ... 1855141006
Зображення
Нажаль не пускає.. просто пуста сторінка
Yaroslav308
Member

Повідомлення

Vincent66: 24.06.2026 11:49Нажаль не пускає.. просто пуста сторінка
Ось інвайт на сервер з їх гітхаба.
https://discord.gg/wEyd9w4hG5

І треба перевірити яку версію поставив optiscaler client, схоже що для РДНА2 треба окрема збірка.
At the moment, it seems RDNA3 should work fine without having to use the Fsr4Update command, but everyone else should stick to the FSR4.1.1 special test build due to failing internal checks and falling back to FSR3
https://discord.com/channels/9952999454 ... 7600663685
Відповісти