Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:29зараз - так.
співчуваю.
yuriy_dd: 16.06.2026 00:29Дружина - все на ноуті вже багато років - на 13".
спойлер
Зображення
yuriy_dd: 16.06.2026 00:29Діти - теж на ноутах, на 14".
ти хочеш, щоб у дітей теж спина боліла?
yuriy_dd: 16.06.2026 00:29Я купив свій 15" в Україні - продавець каже що 13" купують значно більше. 15" - дуже рідко.
і шо? це означає, що за 13" кватиркою зручно працювати? та це знущання над організмом. це можна робити тільки в умовах коли ніякого іншого вибору немає.

чому у тебе його немає? чому немає у твоєї дружини і дітей?

Відправлено через 2 хвилини 36 секунд:
pelia: 16.06.2026 00:30навіщо це все міняти на фігню, яка просто тупо менше моїх допоміжних моніторів?
щоб ти міг бігати постійно туди-сюди туди-сюди, там попрацював-тут попрацював, в машині, в кафе, в церкві на ходу, на бігу. дуже продуктивно, дуже потужно. Юра рекомендує!
Filabatya
Member

Повідомлення

просто мінус зір B-)
pelia
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 00:34
pelia: 16.06.2026 00:30навіщо це все міняти на фігню, яка просто тупо менше моїх допоміжних моніторів?
щоб ти міг бігати постійно туди-сюди туди-сюди, там попрацював-тут попрацював, в машині, в кафе, в церкві на ходу, на бігу. дуже продуктивно, дуже потужно. Юра рекомендує!
Краще вбийте
yuriy_dd
Member

Повідомлення

orange_deer: 16.06.2026 00:25і який же ви запропонуєте десктоп з М5 Мах?
чекати нову студію
orange_deer: 16.06.2026 00:25і якось так виходить що Apple пропонує аж до 96ГБ пам'яті
в ноутах М5 Мах - пропонується з 128 Гб. Те що М4 Мах в студії не пропонується - це маркетинг
orange_deer: 16.06.2026 00:25чекати поки яблуко роздуплиться і завезе новий крутий мак студіо з більшою кількістю пам'яті, чи брати вже готові десктопні рішення на 128ГБ, а то й 256ГБ на х86?
якщо вам підходить - беріть. Мені поки таки потужні макбуки не треба.
pelia: 16.06.2026 00:25тут уже був дев з реальним досвідом, який пояснив як зараз працює корпа, буквально на попередніх сторінках, про мікросервіси, куб і серверлес
як тільки я запитав щось конкретне - злився. Але ви раді підтримати будь кого хто проти мене щось скаже.
leif: 16.06.2026 00:28у тебе проблеми з логікою. я мав на увазі в своєму пості, що ми не можемо виходячи з цифри продажів знати як саме використовуються ці ноути і в яких умовах і скільки часу і як часто. чому ти вирішив, що базовий сценарій використання ноутів це студенти на твоїх фото (і то це далеко не фулл-тайм і далеко не кожен день таке) -- питання.
Всі макбук ейр - мають хорошу автономність. У нових ноутах від Інтел - вони теж хочуть її повторити. Тобто вони розуміють що автономність це перевага. Для мене автономність - це дуже важливо. Якби було в 2 раза більше і у проц в 2 рази менше ядер - я би дав перевагу такому
leif: 16.06.2026 00:28а смартфон тут до чого? я щось не вловив політ думки розшифруй, що ти маєш на увазі
розетка ж постійно поруч, навіщо велика автономність для смартфона? ви ж стаціонарно працюєте - от і ставте смарт на зарядку біля себе.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
pelia: 16.06.2026 00:30Типу блін, я працюю з дому, у мене 40" монітор і ще 2 24" по боках
а 200 млн покупців ноутів як працюють? ви трішки включайте критичне мислення.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:37розетка ж постійно поруч, навіщо велика автономність для смартфона? ви ж стаціонарно працюєте - от і ставте смарт на зарядку біля себе.
знову якийсь провал в логіці. смартфон мені потрібен і тоді, коли я не працюю, коли я далеко від компа і розеток, уявляєш? ось тут його автономність і стає в нагоді. і це треба пояснювати? :spy:
yuriy_dd: 16.06.2026 00:37Для мене автономність - це дуже важливо. Якби було в 2 раза більше і у проц в 2 рази менше ядер - я би дав перевагу такому
навіщо? чому ти можеш працювати за стаціонарним робочим місцем і не мучити себе?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 00:34і шо? це означає, що за 13" кватиркою зручно працювати?
ви напевне не знаєте - але користувачі очікували від Епл ноут ніо на 12"

чому люди хочуть 12"?
leif: 16.06.2026 00:34чому у тебе його немає?
у мене був вибір, кращоно ніж ейр - я не знаю, ніхто з місцевих не зміг дати кращий варіант, я питав вже давно
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:38а 200 млн покупців ноутів як працюють?
ще раз питаю. хто тобі сказав, що вони працюють за ноутом? може вони ним користуються 4 години на тиждень? може він стоїть як стаціонарний ПК, який можна взяти з собою за потреби? як можна лише від самого факту продажу зробити висновки про те, як ними користуються?
orange_deer
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 00:34 щоб ти міг бігати постійно туди-сюди туди-сюди, там попрацював-тут попрацював, в машині, в кафе, в церкві на ходу, на бігу. дуже продуктивно, дуже потужно. Юра рекомендує!
насправді ще оцей тейк що якщо в ноутах є батарея, значить вони мають більшість часу працювати від неї, аВтОнОмНіСтЬ - треба ж використовувати те що виробник дав на повну!
це щось на рівні людини яка вибирає 5хв один з 10 режимів на мікрохвильовці щоб розігріти собі їжу "правильно". нюанс тільки в тому що на розігрів їжі в будь-якому випадку йде 2-3 хвилини. але от, використав всі функції що дав виробник :up: B-)

мені живучи в 2026 році вже можна давно зрозуміти що у багатьох побутових та електронних пристроїв є багато функцій які потрібні лише невеликій кількості користувачів. але виробники завжди будуть подавати це у рекламі як необхідну та супер зручну функцію - а по факту потрібний одиницям пшик :rotate:
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:42у мене був вибір
ти не зрозумів про що я написав. під вибором я маю на увазі: працювати за ноутом з 13" дисплеєм, без периферії, чи працювати ергономічно.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 00:41знову якийсь провал в логіці. смартфон мені потрібен і тоді, коли я не працюю, коли я далеко від компа і розеток, уявляєш? ось тут його автономність і стає в нагоді. і це треба пояснювати?
тобто дуже рідко?
а я постійно з смартом, і ноутом. Іноді 2 ноута. І інші користувачі мають з собою постійно ноут в рюкзаку. Бо мені сильно простіше робити задачі на ноуті.
leif: 16.06.2026 00:41навіщо? чому ти можеш працювати за стаціонарним робочим місцем і не мучити себе?
я себе не мучу. В мене все ок. Як і у інших 200 млн покупців ноутів. Може це у вас щось не так?
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:44тобто дуже рідко?
хто тобі сказав, що дуже рідко? постійно? я багато часу проводжу за межами приміщення (не за роботою)
yuriy_dd: 16.06.2026 00:44а я постійно з смартом, і ноутом. Іноді 2 ноута. І інші користувачі мають з собою постійно ноут в рюкзаку. Бо мені сильно простіше робити задачі на ноуті.
це жесть. дуже співчуваю. але чому не робити задачі вдома за десктопом чи в офісі за нормальним робочим місцем з додатковим монітором? що заважає? що не дає це організувати таким чином?
yuriy_dd: 16.06.2026 00:44я себе не мучу. В мене все ок.
головне вірити. ергономіку придумали лохі. все так, Юра, все так.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 00:43ще раз питаю. хто тобі сказав, що вони працюють за ноутом?
а за смартфоном - вони що роблять? виконують свої задачі, те що їм треба. У кожного свої потреби і шляхи їх вирішення
leif: 16.06.2026 00:44ти не зрозумів про що я написав. під вибором я маю на увазі: працювати за ноутом з 13" дисплеєм, без периферії, чи працювати ергономічно.
питання з собою носити десктоп і все що треба - навіть не розглядається.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:47У кожного свої потреби і шляхи їх вирішення
так в тому то і питання. якщо у тебе потреба на утубі відео подивитись або в ворді надрукувати 2 сторінки раз на два тижні, можна і ноут взяти. яка різниця.
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:38
pelia: 16.06.2026 00:25тут уже був дев з реальним досвідом, який пояснив як зараз працює корпа, буквально на попередніх сторінках, про мікросервіси, куб і серверлес
як тільки я запитав щось конкретне - злився. Але ви раді підтримати будь кого хто проти мене щось скаже.
Де злився? Він дав конкретну відповідь, але ви, напевно, не зрозуміли і половину слів
yuriy_dd: 16.06.2026 00:38
pelia: 16.06.2026 00:30Типу блін, я працюю з дому, у мене 40" монітор і ще 2 24" по боках
а 200 млн покупців ноутів як працюють? ви трішки включайте критичне мислення.
Я якраз чудово включаю критичне мислення, і саме тому в мене такий сетап. Я прекрасно розумію, хто ці 200 мільйонів: це студенти, яким треба тягати девайс в універ, люди у постійних відрядженнях, сейли, польові спеціальності, або ті, в кого вдома просто немає фізичного місця для нормального столу. Для них портативність - це головна вимога, заради якої вони йдуть на компроміс із розміром екрана та ергономікою.

Але мій юзкейс - це 100% робота з дому за облаштованим робочим місцемі. Навіщо мені йти на цей компроміс у вигляді 13-15 дюймів, якщо мені не треба нікуди його носити? Для серйозної стаціонарної роботи (де треба тримати купу вікон, тулів і контексту перед очима) екран ноута - це просто замкова щілина порівняно з моєю площею екранів.

Критичне мислення - це підбирати інструмент конкретно під свої задачі та комфорт власної спини, а не страждати за 15" екраном просто тому, що так робить статистика.
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:47питання з собою носити десктоп і все що треба - навіть не розглядається.
вище написав. повторюю:
leif: 16.06.2026 00:47але чому не робити задачі вдома за десктопом чи в офісі за нормальним робочим місцем з додатковим монітором? що заважає? що не дає це організувати таким чином?
???
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 16.06.2026 00:47хто тобі сказав, що дуже рідко? постійно? я багато часу проводжу за межами приміщення (не за роботою)
тобто від вас нічого не залежить? і інші можуть почекати поки ви зявитесь біля свого компа і зробите те що треба?
а у мене не так. Я завжди маю бути на звязку. І могти зробити те що треба, але це зробити я можу лише на ноуті або на десктопі. Не на смартфоні - хоча на ньому теж вже багато чого можна зробити.
leif
Member

Повідомлення

orange_deer: 16.06.2026 00:43якщо в ноутах є батарея, значить вони мають більшість часу працювати від неї, аВтОнОмНіСтЬ - треба ж використовувати те що виробник дав на повну
о так, це логіка нашого пацієнта. ще і в рекламі ж показали! які ще потрібні докази?
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:38 в ноутах М5 Мах - пропонується з 128 Гб. Те що М4 Мах в студії не пропонується - це маркетинг
але ж ви самі кажете - для серйозних задач потрібен потужний десктоп. ну от припустимо потрібно мені хоча б 128ГБ пам'яті - як от вам було потрібно коли збирали свій десктоп. Apple пропонує 96ГБ та застарілий на 2 покоління процесор. х86 пропонує новий процесор, підтримку до 256ГБ пам'яті та ще й можливість ремонту/апгрейду. наприклад можливість доставити потужну відеокарту якщо будуть гроші та бажання. все що ви пропонуєте це просто чекати поки вийде нова студія і сподіватись на хорошу ціну

який це такий прогрес, на який виявляється треба чекати - в той час як основний конкурент (який нібито не прогресує) вже пропонує готове рішення :rotate:
pelia
Member

Повідомлення

orange_deer: 16.06.2026 00:43
leif: 16.06.2026 00:34 щоб ти міг бігати постійно туди-сюди туди-сюди, там попрацював-тут попрацював, в машині, в кафе, в церкві на ходу, на бігу. дуже продуктивно, дуже потужно. Юра рекомендує!
насправді ще оцей тейк що якщо в ноутах є батарея, значить вони мають більшість часу працювати від неї, аВтОнОмНіСтЬ - треба ж використовувати те що виробник дав на повну!
це щось на рівні людини яка вибирає 5хв один з 10 режимів на мікрохвильовці щоб розігріти собі їжу "правильно". нюанс тільки в тому що на розігрів їжі в будь-якому випадку йде 2-3 хвилини. але от, використав всі функції що дав виробник :up: B-)
Ні, це тейк людини, котра дібралась до ол енклюзів і хоче зжерти та випити все

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
yuriy_dd: 16.06.2026 00:49 а у мене не так. Я завжди маю бути на звязку.
Як я і писав вище, 24/7 на зв'язку, інакше звільнять, класна галера :rotate:
leif
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.06.2026 00:49тобто від вас нічого не залежить? і інші можуть почекати поки ви зявитесь біля свого компа і зробите те що треба?
що ти крутишся як вуж на пательні?)) спочатку притягнув смартфони, які взагалі не мали стосунку до теми розмови. тепер вже якщо я проводжу час надворі, то "від мене нічого не залежить".

офігєть адепт логіки :lol: :laugh:
Відповісти