ASUS вивела на європейський ринок плату ROG Crosshair 2006 у ретро-стилі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
GipeR
Member

Повідомлення

очень хотел эту плату, но увидел цену и понял, что дорого, была бы в районе 400-450 тогда да..
Sanьka
Member

Повідомлення

Виглядає круто :super:
Але ціна занадто як на мене.... :(
Shvlr
Member

Повідомлення

yariksom: 11.06.2026 10:52 Як на мене то стиль витримано.
Ні, ефект полопаних конденсаторів не перенесено.
Вкладення
Untitled.jpg
daesz
Member

Повідомлення

Melki: 11.06.2026 11:28 память черная?
А що заважає зняти радіатори? Будуть зелененькі :rotate:
asabovesobelow
Member

Повідомлення

Ля
спойлер
Зображення
Mozdev
Member

Повідомлення

Якщо говорити про сучасну плату у ретро стилі.

А можна нормальну материнську плату зробити як раніше з нормальним охолодженням ( мідні пластинчаті радіатори з тепловими трубками ), фазами то що,
з хоча б 2-3-ма м.2(PCIe 5.0 x4 які будуть працювати всі в такому режимі одночасно), двома повноцінними PCIE x16 5.0 (які будуть працювати всі в такому режимі одночасно), окремо порт PCIE 4х( або хоча б 1х), 4-6 сата портів, 4х USB3.x 2х USB4.x ,1-2х Ethernet(1-10GB) та вайфай і щоб все це могло працювати одночасно без зниження швидкості вимикання та перекривання портів, при цьому не за "всі грощі світу", а як наприклад моя ASUS P5W DH Deluxe ( 2006 рік це була топ плата за 250 доларів.).

У ASUS P5W DH Deluxe було 6 сата портів 3.0 Gb/s, було 2х Ethernet порти, був вайфай у 2006 року, окремий пульт керування через ик порт, eSATA, IEEE 1394a (FireWire), 1 x Optical S/PDIF out, 1 x Coaxial S/PDIF out, та багато ще чого і все це могло без проблем працювати одночасно і синхронно, я задіяв 100% можливостей цієї материнської плати.

То була крутезна материнська плата :super: , зараз схожих не роблять :gigi: .
спойлер
Зображення

Зображення
Melki
Member

Повідомлення

daesz: 11.06.2026 16:30Будуть зелененькі
так всё равно черные будут
Гедоніст
Member

Повідомлення

Можна попробувать потестіть. Але по суті це перефарбована X870E Dark Hero, про що ASUS самі й сказали.
Востаннє редагувалось 11.06.2026 20:37 користувачем Гедоніст, всього редагувалось 1 раз.
Melki
Member

Повідомлення

Mozdev: 11.06.2026 20:08щоб все це могло працювати одночасно без зниження швидкості вимикання та перекривання портів
а что там с количеством PCI линий в процессоре, считал, как все твои хотелки реализовать?
S0N1C
Member

Повідомлення

Mozdev: 11.06.2026 20:08 як раніше з нормальним охолодженням ( мідні пластинчаті радіатори з тепловими трубками )
а такі були? в мене доволі багато плат тих років, і усюди пластини з алюмінію аноідірованого під мідь :rolleyes:
Mozdev
Member

Повідомлення

Melki: 11.06.2026 20:32
Mozdev: 11.06.2026 20:08щоб все це могло працювати одночасно без зниження швидкості вимикання та перекривання портів
а что там с количеством PCI линий в процессоре, считал, как все твои хотелки реализовать?
Ніщо не заважає поставити якийсь копійчаний умовний ASMedia контролер який додасть ліній і того що не вистачає вони дешеві.
S0N1C: 11.06.2026 20:41
Mozdev: 11.06.2026 20:08 як раніше з нормальним охолодженням ( мідні пластинчаті радіатори з тепловими трубками )
а такі були? в мене доволі багато плат тих років, і усюди пластини з алюмінію аноідірованого під мідь :rolleyes:
Та хоча б такі з анодуванням, це вже щось.
Востаннє редагувалось 11.06.2026 20:48 користувачем Mozdev, всього редагувалось 1 раз.
Гедоніст
Member

Повідомлення

S0N1C: 11.06.2026 20:41а такі були? в мене доволі багато плат тих років, і усюди пластини з алюмінію аноідірованого під мідь
Gigabyte GA-X48-DQ6. Придбав разом з Core2Duo E8500. Дуже гарна материнка.
:D
Зображення
S0N1C
Member

Повідомлення

В мене є DS4 - там люміній :(
Melki
Member

Повідомлення

Mozdev: 11.06.2026 20:45копійчаний умовний ASMedia контролер який додасть ліній
добавит линий PCI процессору?
очень интересно на него посмотреть
M1Z0
Member

Повідомлення

Так приятно увидеть нормальные радиаторы на материнке, моментально вспоминаются времена кор 2 дуо. Но цена конечно страшная
Mozdev
Member

Повідомлення

Melki: 11.06.2026 22:34
Mozdev: 11.06.2026 20:45копійчаний умовний ASMedia контролер який додасть ліній
добавит линий PCI процессору?
очень интересно на него посмотреть
Не процесору, а надасть можливість додати окремих сата портів, usb, або м.2 не займаючи лінії від цпу або чіпсета, так це буде трохи повільніше ніж напряму з цпу або чіпсетом, але не настільки щоб таку можливість ігнорувати.

Отправлено спустя 18 минут 54 секунды:
Гедоніст: 11.06.2026 20:47
S0N1C: 11.06.2026 20:41а такі були? в мене доволі багато плат тих років, і усюди пластини з алюмінію аноідірованого під мідь
Gigabyte GA-X48-DQ6. Придбав разом з Core2Duo E8500. Дуже гарна материнка.
:D
Зображення
В мене був час коли пк був у схожому стані напіврозібраний, але в мене був першим E6600, а потім Q9650, та 8 Гб RAM :super:
Allexsay
Junior

Повідомлення

До сих пор храню первую CROSSHAIR B-) С каким-то процом и высокой оперативкой Dominator лежит в родной коробке и продолжает радовать, как яркий представитель своего времени. До сих пор рабочая, хоть и не стоит на постоянку в корпусе.
А купленный вместе с ней Chieftec 560W в рабочем компьютере и сейчас трудится почти каждый день. Делали же раньше технику))
Melki
Member

Повідомлення

Mozdev: 11.06.2026 23:12надасть можливість додати окремих сата портів, usb, або м.2 не займаючи лінії від цпу або чіпсета
интересное, а куда втыкается?
Li
Member

Повідомлення

Очень понравилась, но не за такую цену.
Відповісти