NVIDIA повернулася до роботи над лінійкою відеокарт GeForce RTX 50 Super

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
8lack
Junior

Повідомлення

МОНАХ: 06.06.2026 11:09 ► Відклали би покупку, коли б взнали про "супери"?
Минулого року приблизно в цей же час теж був високохудожній інсайдерський свист про те, що "от щас вже працюють над С лінійкою". Так що якби мені тоді треба було б оновлюватись, то можливо повірив би. Зараз же слухати ті самі казочки не бачу сенсу, навіть якщо це виявиться правдою.
Тим більше, що якщо і чекати на щось - то на 60-ту серію, та і то не факт, бо 50-тій від росту по пам'яті ні холодно ні жарко загалом (її і так зараз вистачає для непрофесіональніх задач), а у випадку релізу суперів наступне покоління з якимись кіллер-фічами випускати одразу, як на мене, це не дуже зрозуміла ідея.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Intel ARC B580 вистачить всім!
Mozdev
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 06.06.2026 13:07 Intel ARC B580 вистачить всім!
Вони поки що погано працюють із Vulkan, та мають деякі проблеми з драйверами на лінукс тому, тому поки що це не варіант для мене.
Patruletz
Member

Повідомлення

Melki: 06.06.2026 11:485080 супер всё равно дороже будет, а я и так жабу сильно задушил для 5080
5080S то сферична коняка у вакуумі, поки немає реальних характеристик то й натирати паличку на 18-24 гіга врам таке собі діло :gigi:
dimic
Junior

Повідомлення

lw_007: 06.06.2026 01:41 тобто з умовною 70-80B маючи карту на 16-24 ще нічого толком не зліпиш(бо контекст нормально так забере), а з 27B-31B вже можна?

Ps. хоча поки все ж не розумію як там з управлінням пам'ятью. Але дякую, буде час - погуглю)
найпопулярніші зараз моделі це Qwen 3.6 та Gemini 4 (на днях якраз 12Б варіант випустили). Наприклад, Qwen 3.6 27b Q4 їсть близько 18 ГБ; якщо квантувати й KV cache, то можна мати до 128 К токенів. Тобто, на 24 ГБ карті цілком реально юзати ці моделі. Але звісно завжди хочеться мати всього краще і побільше ))

а щодо "гугління".. то я буквально за останні 2 місяці перемкнувся повністю на діалоги з ШІ (gemini чи кому що більше подобається); можна чи просто в браузері в приватній вкладці (без логінів), чи з апки на телефоні. Інколи відомості моделі бувають трохи застаралі (хоча, по ходу може дослідити й виправитись) чи ще які "галюни". Але в цілому ШІ дозволяє дуже швидко й легко розібратись в будь-якому питанні. Єдине, що трохи лякає звикати до таких "плодів цивілізації" - раптом, потім прикриють :D
МОНАХ
Member

Повідомлення

Artem_M: 05.06.2026 16:36 ...І женеться до 3150Гц без напяргу, і андервольтиться славно)
Тим паче trio oc, повинна мати запас по охолодженню і паверлітіму.
► Та вона холодніша за серце колишньої! :insane:
спойлер
Накрутив зараз на скору руку в "Сталкері 2" "епіка" на "всі тапки" (рейтрейсінг і оце усе поки лишив на потім розбиратись), а воно щось ледь за 50 нагрілося. Тільки після 10 хвилин "бубликом" (245-255 фпс-ів на 1440 видавав) зміг нагріти до стабільного максимума - 71-72 градуси по чіпу і 62-64 - по пам'яті (і це, якщо вірити GPU-Z, у мене ще Хайнікси стоять)... Я - просто в ах... ах, якому вкрай позитивному здивуванні, :think: ... я тепер, чесно кажучи, вже і не знаю що там і нащо прямо зараз розганяти чи андервольтити, особливо, враховуючи герцовку мого монітора і нечутливість очей до більше як 50к/с - якщо глобально обмежитись 60к/с, то хіба, якщо з "чудо-променями" грати - тоді і буде сенс підналаштуватись, напевно...
► Трохи серйозний такий нєжданчик вийшов від того, що на 5000-й серії регулювання температури через MSI Afterburner заблоковано :rolleyes: , я ж то звик на 1660Ті першим ділом ліміти по температурі виставляти...
Melki: 06.06.2026 11:48 5080 супер всё равно дороже будет, а я и так жабу сильно задушил для 5080
► А я з самого початку орієнтувався на простішу (дешевшу) модель в якомусь, ще досі сферичному (судячи з новини), "супер"-виконанні. А 5070Ті брав уже по по збігу ряду критичних обставин, підсумкову з яких мені "на лобі випалила" "помираюча жаба": наступний апгрейд відеокарти буде не раніше 2032-34 років :-P .
8lack: 06.06.2026 12:15 Минулого року приблизно в цей же час теж був високохудожній інсайдерський свист про те, що "от щас вже працюють над С лінійкою".
► Я пропустив тоді: тільки в липні 2025-го через збіг обставин кинувся вивчати питання і збирати новий ПК, а по відеокарті - не прям щоб горіло... Думаю, коли б не дурдом з пам'яттю, то Куртка, по стандартній схемі, не відмовився б у визначений час "супери", з різноманітними "компромісами", "намалювати".
8lack: 06.06.2026 12:15 Зараз же слухати ті самі казочки не бачу сенсу, навіть якщо це виявиться правдою.
Зараз Куртка, як той пацан з байки, що кричить - "супери! супери!" :D
8lack: 06.06.2026 12:15 ... 50-тій від росту по пам'яті ні холодно ні жарко загалом (її і так зараз вистачає для непрофесіональніх задач)...
► Цікаво було б почитати більш розгорнуту думку з цього приводу: куди і нащо такі 5000-ні "супери" реально могли б бути корисними (бо Куртка в рамках маркетингу, звісно, буде пропагувати з допомогою нових відеокарт летіти Альфа-Центавру завойовувати чи щось подібне :laugh: ).
Відповісти