Ну то тим більше хочу побачити, тим більше з задоволенням би запустив у вас на ноуті свою роботу і ви б особисто впевнились як батарейка тане на очах від постійних білдівyuriy_dd: ↑ 03.06.2026 13:28ще раз - 28 було на М1, на М4 - 43+, і то на Тахо. Я вже поставив Секвою - вона мені явно приємніша і швидша. Так ось вчора зарядив до 100% - то пройшло аж 1.5 год щоб почало показувати 99%pelia: ↑ 03.06.2026 13:20 Особливо хочу побачити 28 годин роботи, це прямо реально.
цікаво - а як ви будете чекати так довго?
пс: поки один недолік знайшов на Секвої - системними засобами не можна обмежити максимальний заряд. Хоч тут в темі хтось і доводив що постійно на 100% - це добре. Правда чому виробники роблять обмеження макс заряду - він відповіді дати не зміг ..
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
pelia
Member
-
cacos
Junior
yuriy_dd: ↑ 02.06.2026 18:38користувачі скаржаться на Microsoft через розгортання нових функцій
комменты:
-
pelia
Member
З куалкомами також вже запропонували рішення. І де вони? Щось не бачу що воно захоплює ринок, за ті гроші воно взагалі не конкурентнеyuriy_dd: ↑ 03.06.2026 13:35 Microsoft запропонує розробникам міні-ПК Surface RTX Spark Dev Box із новим процесором NVIDIA
міні-ПК Surface RTX Spark Dev Box, який софтверний гігант позиціює як комп’ютер для розробників під управлінням Windows
![]()
![]()
https://www.overclockers.ua/ua/news/mic ... k-dev-box/
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
там ще є - Компанія ASUS вже готова запропонувати свої рішення на базі цієї платформи — це ноутбуки ProArt P16 і ProArt P14, а також компактний комп’ютер ProArt Mini PC
-
orange_deer
Member
спробую передбачити відповідь Юрія:cacos: ↑ 03.06.2026 17:21yuriy_dd: ↑ 02.06.2026 18:38користувачі скаржаться на Microsoft через розгортання нових функцій
комменты:
- спойлер
- "от бачите, саме тому я у себе зробив downgrade до Секвої. у apple було більше часу над нею попрацювати тому вийшов такий хороший оптимізований продукт. а користувачам віндовс що робити? так просто на попередню систему не повернешся, а віндовс 7 все одно буде найкращою. ви шукаєте недоліки у макос але мовчите про віндовс бо у вас немає знань"
-
leif
Member
будемо стрімити з макбука Юри через вебкуГедоніст: ↑ 02.06.2026 22:23І онлайн-стрім
чудово!yuriy_dd: ↑ 02.06.2026 23:02в цей день я би мав змогти
ну а ти про шо хотів поговорити створюючи цей топік і витрачаючи стільки часу на всі активності на інших ресурсах?yuriy_dd: ↑ 02.06.2026 23:02правда я не знаю - про що ви хочете говорити?
от про це все і поговоримо. розкажеш про твої власні сценарії користування ноутбуком в місцях без розетки, чому тебе змушують постійно кудись їздити і не дають працювати як білій людині за нормальним робочим місцем. чому дружина забрала макбук ейр, чи що там з ним сталось, я не слідкував
знаєш, коли слухаєш виконавця якогось музичного і в записі це одне, а LIVE -- зовсім інше. тут та ж історія
від себе я додам лише два моменти:
1) як вже казав, про комп'ютерні ігри. хто в них грає, на що це впливає, на чому краще грати і так далі.
2) чому ти вирішив займатись тим чим ти займаєшся в інтернетах замість того, щоб читати книжки або займатись спортом? що тобі це дає?
підходить?
приймаю твої умови, мені не важко: не вживаю алкоголь, не курю, не матюкаюсь, говорю українською. головне, щоб ти не сприймав якісь логічні аргументи за образиyuriy_dd: ↑ 02.06.2026 23:02Вимоги з ходу (може ще щось додам):
- жодних образ
- жодних переходів на особистості чи персональні дані
- без російської, мату, куріння, алкоголю
-
yuriy_dd
Member
все треба порівнювати. Наприклад - на х86 - так, на АРМ - такpelia: ↑ 03.06.2026 17:20Ну то тим більше хочу побачити, тим більше з задоволенням би запустив у вас на ноуті свою роботу і ви б особисто впевнились як батарейка тане на очах від постійних білдів
ключеве:
- АРМ - значно більш енерго-ефективніший, споживати буде менше ніж х86 але зробить більше (якщо код оптимізований)
- ейр - макс споживання на рівні 22 Вт, потім трохи падає, так що аж дуже скоро - не розтане
- можна включити Low Power Mode - враження що воно просто ріже частоту в 2 рази. При цьому багато-потік просідає десь на 20%, споживання до 8 Вт - так що досить довго буде працювати і не грітись. Але одно-потік просідає в 2 рази. Проміжного рішення нема, я придумав ідею як вирішити - але ще не зробив, готового не знайшов
я теж вернувся на Секвою. Хоча на Тахо у мене проблем не було. Просто забагато зайвих непотрібних покращень графіки, які можна відключити, але враження що в памяті висить більше процесів.cacos: ↑ 03.06.2026 17:21комменты:
це крок, просто ще один черговий крок, без якого не можна зробити наступний. Так виглядає прогрес.pelia: ↑ 03.06.2026 17:23З куалкомами також вже запропонували рішення. І де вони? Щось не бачу що воно захоплює ринок, за ті гроші воно взагалі не конкурентне
тут є суттєва різниця - МакОС - стає гарнішою, дуже гарнішою яка добре працює на відносно нових процах (старих в мене нема)orange_deer: ↑ 03.06.2026 17:56p.s. коментар від мене про недоліки віндовс - так ніби на віндовс не можна призупинити оновлення, відкатити до попередніх версій оновлень
Віндовс - стає все гіршою, вона не є гарною, і вона дуже важка - про що Майкрософт визнає офіційно.
Ви розумієте різницю?
-
leif
Member
AntonyKandaurov: ↑ 03.06.2026 11:58я буду на морях на 18 червня
ну, це нічого. тут в принципі кількість відвідувачів івенту не принципова, головне відео записати, потім буде що в топіку обговорити
Відправлено через 3 хвилини 31 секунду:
до речі, це в Україні, чи є можливість виїжджати за кордон? цікаво куди нині люди в Україні на море їздять, сам би поїхав, насправдіAntonyKandaurov: ↑ 03.06.2026 11:58на морях
-
AntonyKandaurov
Member
leif
Кароліно-Бугаз, Одеська область. За кордон тільки через гори Румунії
Кароліно-Бугаз, Одеська область. За кордон тільки через гори Румунії
-
leif
Member
ха) теж номер один в моєму спискуAntonyKandaurov: ↑ 03.06.2026 18:52Кароліно-Бугаз, Одеська область
та ж ситуаціяAntonyKandaurov: ↑ 03.06.2026 18:52За кордон тільки через гори Румунії
-
Гедоніст
Junior
І зробити платним! І прорекламувати на iXBT. І кошти потім на ЗСУleif: ↑ 03.06.2026 18:17будемо стрімити з макбука Юри через вебку подивимось на скільки акума вистачить.
-
yuriy_dd
Member
ось приклад упередженого чи одно-бокого ставлення. Щоб було чесно - потрібно таке ж зробити на х86leif: ↑ 03.06.2026 18:17 будемо стрімити з макбука Юри через вебкуподивимось на скільки акума вистачить.
чому ви відразу це не пропонуєте, а лише про макбук?
насправді я дуже мало витрачаю на це часу, і роблю коли є вільна хвилина, при чому впаралель ще багато чого роблюleif: ↑ 03.06.2026 18:17 ну а ти про шо хотів поговорити створюючи цей топік і витрачаючи стільки часу на всі активності на інших ресурсах?
знову упереджене ставлення. Чи буде у вас таке саме питання до людей які бавляться? дивляться футбол? тік-ток? куріння? алкоголь?leif: ↑ 03.06.2026 18:172) чому ти вирішив займатись тим чим ти займаєшся в інтернетах замість того, щоб читати книжки або займатись спортом? що тобі це дає?
десь собі занотуйте - все має бути справедливо і не одно-боко. Ви зможете?
а чому цим займаюсь - так мені завжди подобались проци, перша книга яку детально прочитав
але мене це не цікавить. І мене стошнить про це обговорювати.leif: ↑ 03.06.2026 18:17 1) як вже казав, про комп'ютерні ігри. хто в них грає, на що це впливає, на чому краще грати і так далі.
ну ось до прикладу - як ви ставитесь тримати батарею ноута на 100% ?leif: ↑ 03.06.2026 18:17головне, щоб ти не сприймав якісь логічні аргументи за образи
перед тим як щось заявляти - потрібно пошукати, порівняти, є теоретичні знання, є підкріплення практикою. І так в кожному питанні.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
щось собі подумалось - наприклад я можу взяти мак міні, портативний зовнішній дисплей і це все запустити від станції в полі. А ви? а просто свій десктоп в рюкзак зможете взяти? А споживання порівняти?pelia: ↑ 03.06.2026 17:20тим більше з задоволенням би запустив у вас на ноуті свою роботу і ви б особисто впевнились як батарейка тане на очах від постійних білдів
пс: це я припустив що якщо ви на десктопі
-
kabostebeztak
Member
Подивимось на фпс в The Finals та час рендеру в DaVinci Resolve. І час роботи, чому б ні.yuriy_dd: ↑ 03.06.2026 13:35 Microsoft запропонує розробникам міні-ПК Surface RTX Spark Dev Box із новим процесором NVIDIA
міні-ПК Surface RTX Spark Dev Box, який софтверний гігант позиціює як комп’ютер для розробників під управлінням Windows
![]()
![]()
https://www.overclockers.ua/ua/news/mic ... k-dev-box/
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
там ще є - Компанія ASUS вже готова запропонувати свої рішення на базі цієї платформи — це ноутбуки ProArt P16 і ProArt P14, а також компактний комп’ютер ProArt Mini PC
Через позиціонування для розробників може дозволять ставити лінукс, і станеться те про що я казав: буде feature parity та ціна нормальна будуть і продажі і ці срачі набудуть сенсу
-
LVladislavchik
Member
Ixbt каже що 45хв в день в середньому ти проводиш тільки там, капець скільки вільних хвилин в тебеyuriy_dd: ↑ 03.06.2026 21:53насправді я дуже мало витрачаю на це часу, і роблю коли є вільна хвилина, при чому впаралель ще багато чого роблю
-
AntonyKandaurov
Member
Навіщо? Є ж легкий, продуктивний ноутбук із автономкою 43 години, на який біс тягти з собою макміні і портативний дисплей?!yuriy_dd: ↑ 03.06.2026 21:53наприклад я можу взяти мак міні, портативний зовнішній дисплей і це все запустити від станції в полі.
Вапще нічєво нє панімаю *плаче*.
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
Ти дуже не цей-во, не починай. Ось 18 червня після обіду людині все розповіси а то зараз запал весь вигорить.yuriy_dd: ↑ 03.06.2026 21:53ну ось до прикладу - як ви ставитесь тримати батарею ноута на 100% ?
-
waryag
Member
Щоб не бути спійманим на брехні!AntonyKandaurov: ↑ 04.06.2026 07:10Навіщо? Є ж легкий, продуктивний ноутбук із автономкою 43 години, на який біс тягти з собою макміні і портативний дисплей?!
Вапще нічєво нє панімаю *плаче*.
А може макбука немає.
-
AntonyKandaurov
Member
waryag
Та тут давно все відомо, м4 макбук дружини, сам має макміні а м4 15" то фантомний пристрій бо незрозуміло хто в здоровому глузді буде купляти і 14" і 15". Ну або дружина знову сракою роздавила екран на 14" і їй видали 15".
Та тут давно все відомо, м4 макбук дружини, сам має макміні а м4 15" то фантомний пристрій бо незрозуміло хто в здоровому глузді буде купляти і 14" і 15". Ну або дружина знову сракою роздавила екран на 14" і їй видали 15".
-
losos2
Junior
О, вы уже дошли до оффлайн разборок. Дойдет ли до 1х1 на ножах?